Ako zvládnuť vzťah s nadšeným psíčkarom?
Ahojte baby, mali ste niektorá z vás vzťah s psíčkarom ?
Ak vymyslíme nejaký výlet tak je najradšej za turistiku žeby mohol zobrať aj svojho psa. Ráno aktivity nemáme skoro žiadne lebo venuje sa iba psovi. Večer dlho vonku nemôžme byť lebo vtedy musíme zas venčiť psa. Mňa to už úprimne nebaví. Aj keby sme šli na výlet tak zoberie s nami jeho psa.
Som divná ja ? Lebo už fakt neviem.
mam kamosku psickarku odkedy maju psa sa takmer nestretavame, pes dokonca ziarli ked sa s niekym rozprava takze je utrpenie hoci len prechadzka aj so psom, horsie ako male dieta, ale urcite su aj v pohode psy len to vencenie a my aj dost cestujeme neviem kde by sme dali psika na strazenie, asi zavisi aky mas zivotny styl, aby si potom nesedela doma a max chodila na prechadzky do okolia
@anonym_e654b1 so psami sa dá aj na dovolenku k moru 😏 s mojim sa síce nedalo, ale stretla som pár dovolenkujúcich psov…
@pseudomonas87 u nás sú práveže samé výlety za čo som rada ale vkuse len nejaká turistika. Ta je na prvom mieste vo výbere aktivít. Takým tempom prejdeme do roka aj celé Slovensko so psom.
@anonym_autor A aké trávenie voľného času by si chcela ty autorka kde pes nemôže byť? Však jasné, ak ide na turistiku zoberie aj psa. Rovnako normálne že ráno ho potrebuje dlhšie vyvenčiť. Ale napríklad ak by si chcela ísť na welness na 3 hodiny nepôjde s tebou lebo nemôže pes? Zase celodenné trávenie času bez psa sa nedá, lebo pes doma trpí ak má byť celý deň sám, hladný a bez vyvenčenia. Ale verím že ak je normálny, tak do kina, divadla, alebo na welness ťa popri psovi zoberie... či nie? Ja by som zase takého priateľa brala všetkými desiatimi čo psa považuje za celoživotný záväzok a stará sa riadne hoci má frajerku teraz...
mam kamosku psickarku odkedy maju psa sa takmer nestretavame, pes dokonca ziarli ked sa s niekym rozprava takze je utrpenie hoci len prechadzka aj so psom, horsie ako male dieta, ale urcite su aj v pohode psy len to vencenie a my aj dost cestujeme neviem kde by sme dali psika na strazenie, asi zavisi aky mas zivotny styl, aby si potom nesedela doma a max chodila na prechadzky do okolia
@anonym_e654b1 no veď tak to je. Sedíme doma a chodíme len na prechádzky. Nepamätám si ani kedy sme vlastne boli fakt že len my dvaja s priateľom na výlete
@anonym_autor A aké trávenie voľného času by si chcela ty autorka kde pes nemôže byť? Však jasné, ak ide na turistiku zoberie aj psa. Rovnako normálne že ráno ho potrebuje dlhšie vyvenčiť. Ale napríklad ak by si chcela ísť na welness na 3 hodiny nepôjde s tebou lebo nemôže pes? Zase celodenné trávenie času bez psa sa nedá, lebo pes doma trpí ak má byť celý deň sám, hladný a bez vyvenčenia. Ale verím že ak je normálny, tak do kina, divadla, alebo na welness ťa popri psovi zoberie... či nie? Ja by som zase takého priateľa brala všetkými desiatimi čo psa považuje za celoživotný záväzok a stará sa riadne hoci má frajerku teraz...
@marsmykkok napríklad ísť do kina. Niekde sami dvaja oddýchnuť. Akože nemôžem tvrdiť že sme tak neboli ale keby to bolo častejšie, väčšina našich výletov je so psom a keď ideme s partiou vonku tak tiež turistika a pes ide s nami.
Ja ho aj chápem že toho psa ľúbi lebo od malička nemohol mať psa a pred 2 rokmi keď si ho zaobstaral tak sa mu venuje kvalitné dokonca ho berie ako vlastné dieťa.
Ak som sa ho spýtala ako by sa staral o dieťa tak by tiež bolo na prvom mieste čiže by zobral dieťa vonku a aj psa.
Keď čítam poniektoré komentáre tak máte pravdu, je aspoň zodpovedný a myslí na nás
@anonym_autor a ten pes sa má teraz akože doma posrat, aby ste boli dlhšie von? Tiež mám psa a áno, je to o tom, že výlety plánujem tak, aby pes netrpel. Je to pre tvojho priateľa (aj pre nás) proste člen rodiny, živá bytosť, ktorá má city a potreby, zbožňuje nás a my jeho, preto ho logicky neodlozime len tak doma do kúta a kašľať naňho. On chce byť s nami a my s nim. Myslím, že to ty nikdy nepochopíš, lebo proste nemáš k tomu psovi žiaden vzťah. Nechaj priateľa, nech si nájde takú, čo ocení jeho dobré srdce a zodpovednosť.
@summer23456 máš pravdu. Preháňam to. Veď sa mi vlastne venuje a aj je úžasný partner. Dokonca mi to aj oči otvorilo keď čítam poniektoré komentáre že v budúcnosti bude úžasný otec
@marsmykkok napríklad ísť do kina. Niekde sami dvaja oddýchnuť. Akože nemôžem tvrdiť že sme tak neboli ale keby to bolo častejšie, väčšina našich výletov je so psom a keď ideme s partiou vonku tak tiež turistika a pes ide s nami.
Ja ho aj chápem že toho psa ľúbi lebo od malička nemohol mať psa a pred 2 rokmi keď si ho zaobstaral tak sa mu venuje kvalitné dokonca ho berie ako vlastné dieťa.
Ak som sa ho spýtala ako by sa staral o dieťa tak by tiež bolo na prvom mieste čiže by zobral dieťa vonku a aj psa.
Keď čítam poniektoré komentáre tak máte pravdu, je aspoň zodpovedný a myslí na nás
@anonym_autor tak ak by prišlo dieťa a vzal by von psa aj dieťa, čo viac si priať? Isto lepšie ako xy ľudí, ktorí po príchode dieťaťa supnú psa do útulku.
@summer23456 máš pravdu. Preháňam to. Veď sa mi vlastne venuje a aj je úžasný partner. Dokonca mi to aj oči otvorilo keď čítam poniektoré komentáre že v budúcnosti bude úžasný otec
@anonym_autor pozri sa na toho psa inak. Zbliz sa s ním a on ti dá celé svoje srdce 💗
Pozri záleží … aj od Teba, čo si ochotná akceptovať. Mne by sa teda nechcelo chodiť aj so psom. Neviem si predstaviť ísť vonku vždy len so psom a psovi prispôsobovať cely môj a náš program. Pes nieje dieťa! A nechápem tieto nezmyselne porovnávačky. Nemám rada ani smrad ani chlpy … Čiže ja osobne by som do takého vzťahu nešla ..
Pozri záleží … aj od Teba, čo si ochotná akceptovať. Mne by sa teda nechcelo chodiť aj so psom. Neviem si predstaviť ísť vonku vždy len so psom a psovi prispôsobovať cely môj a náš program. Pes nieje dieťa! A nechápem tieto nezmyselne porovnávačky. Nemám rada ani smrad ani chlpy … Čiže ja osobne by som do takého vzťahu nešla ..
@anonym_6ab2bb bože...psy chované vnútri pri normálnej hygiene nesmrdia, ani majitelia, oblečenie,byt...
@anonym_autor tak ak by prišlo dieťa a vzal by von psa aj dieťa, čo viac si priať? Isto lepšie ako xy ľudí, ktorí po príchode dieťaťa supnú psa do útulku.
@summer23456 som si to neuvedomila ale máš pravdu. Dokonca vravel že toho psíka berie ako vlastné dieťa a preto ho nedá ani nikomu inému na starosť. Povedal že ja by som tiež nenechala dieťa na starosti niekomu inému a má pravdu. Len som nerozmýšľala
@anonym_6ab2bb bože...psy chované vnútri pri normálnej hygiene nesmrdia, ani majitelia, oblečenie,byt...
@summer23456 samozrejme 🙂 hovoria Tí, čo ich v bytoch majú a “necítia” to …
Autorka … a tebe príde normalne, že dospelý chlap považuje paa za svoje dieťa a takto to “porovnáva” ?? … aby si sa neskôr nečudovala kde v rebríčku priorít budes Ty a deti ..
Autorka … a tebe príde normalne, že dospelý chlap považuje paa za svoje dieťa a takto to “porovnáva” ?? … aby si sa neskôr nečudovala kde v rebríčku priorít budes Ty a deti ..
@anonym_6ab2bb áno, mám a nesmrdim. A poznám xy ľudí, ktorí majú psa a nesmrdia.
@summer23456 som si to neuvedomila ale máš pravdu. Dokonca vravel že toho psíka berie ako vlastné dieťa a preto ho nedá ani nikomu inému na starosť. Povedal že ja by som tiež nenechala dieťa na starosti niekomu inému a má pravdu. Len som nerozmýšľala
@anonym_autor tak držím palce, aby ste sa zblížili a vyhovovali to vaše fungovanie všetkým trom.
@anonym_6ab2bb áno, mám a nesmrdim. A poznám xy ľudí, ktorí majú psa a nesmrdia.
@summer23456 ja nehovorím že Ty smrdíš. Ja ťa nepoznám. Ale psov je v bytoch cítiť určite. Každého jedného. Iba psíčkari a ich kamaráti a ich kamaráti so psami si myslia že nie ..
@anonym_6ab2bb bože, aj ja na nášho psa poviem, že je to moje dieťa. A samozrejme že dcéru ľúbim inak ako psa. Zase nepreháňaj..
@anonym_autor No hotel pre psa riešenie nie je, lebo vy pôjdete na výlet a pes zatvorený celý deň niekde sám v cudzom prostredí, plus naviac často tam majú podmienky že napríklad vyzdvihnutie o 17tej a ak prídete domov o 21:00 pes tam musí prespať a zaplatíte aj 2 dni za psa, teda aj výdavky napríklad za tie 2 dni 40 eur za hotel pre psa... Jedine keby niekto z rodiny mal psíka a bol spoľahlivý alebo že by ste si našli nejakých známych psíčkárov a navzájom si pomáhali že oni by občas zobrali psa Vám a zase Vy im... Len tu často nastane zádrhel že jedna alebo druhá rodina má mačku/mačky a psy cudzie mačky nemusia, teda že nie je možné brať psa lebo by ublížil domácej mačke. Ja ťa aj chápem-hoci som psíčkarka, že ak berie aj psa, musí sa sústrediť na neho, dávať pozor, že nie je to také ako keby ste len dvaja, že proste preto sa ti to nepáči, ale naozaj musíš pochopiť aj jeho že veľmi ako to riešiť nemá a musí psa brať.
@anonym_d812de keby mal dieťa tak samozrejme že dieťa je preňho na prvom mieste. Ináč je fakt top partner ale keď ma voľný čas tak ho trávi so psom. Samozrejme mne sa venuje ale musí byť pri nemu stále jeho pes, dokonca aj keď ideme len na nejaký výlet tak musí sa to jednať ohľadom turistiky žeby mohol ísť aj jeho pes.
@anonym_autor Vies to nie je, ze on uprednostnuje toho psa pred tebou. Su psy, co su gaucaci a staci im tri razy denne cik pri bytovke. Ale su psy, co potrebuju "pracovat" = dlhe vencenie, hranie, turistika. Clovek si podla svojej povahy a aktivnosti vybera psa - ak tvoj priatel vela chodi na turistiku, tak zrejme preto si vybral takeho psa, co s nim tie tury zvladne. To ale potom znamena, ze ak nie je tura - musi byt dlha prechadzka a hra, lebo pes by inak mal strasne moc energie a doma by mu mohol robit neplechu od nudy, rozuvat vankuse, nabytok...
Ci prsi, ci snezi, ci su Vianoce (napriklad nas pes je ako hodinky, chodi von kazdy den okolo 5 na 2 hodiny, naozaj aj na Vianoce - aj sme kvoli tomu museli upravit kedy mame vianocnu veceru), alebo dovolenka - psika nemas kde nechat. Obcas je niekto z rodiny ochotny sa postarat, obcas susedia, ak maju tiez psika. Ale vacsinou ak su psickari, hladaju aj take dovolenkove miesta, kde moze ist pes, lebo je to ozaj clen rodiny.
Pes sa neda dat bokom, clovek ho ma rad ako clena rodiny a pes zije cca 15 a viac rokov, zase v zavislosti od plemena... Ak ti to vadi, ze je psickar, je mi to velmi luto, asi by ste v tom mali byt zladeni. Nestavaj ultimatum "ja alebo pes". Skor si povedz, ze ked uz toho psa ma, ci to znesies zo vsekym co som napisala. A radsej skorej zo vztahu vycujvaj, ako to u vas narobi zlotu.
@anonym_autor vidim to rovnako, raz som sa zaujimal o jednu dámu, co ma psa v byte. Vsade same chlpy a smrad od psa...dostalo ma do kolien, ked sme sli do kina a pocas filmu jej oblecenie smrdelo od psa. Dievca nebolo zle, len toto mi strasne vadilo ze pes bol s nami stale.
@arek00 No určite smrdia len psíčkári, práve nepsíčkári často smrdia ako prasce. Milujem napríklad ľudí čo nosia kabát/zimnú bundu každý boží pracovný deň a perú to až na konci sezóńy po 7mesiacoch. Minule som vo vlaku mala miestenku pri jednom chlapovi-študentovi VŠ som sa skoro dogrcala len čo prišiel k sedadlu. Nechápala som čo tak smrdí a presne potom som zistila, mal taký umelý kabát zjavne nepraný od októbra no smrdelo to ako fras, to radšej keby si sadli vedľa mňa traja bezdomovci alebo 3 prasce bolo by to znesiteľnejšie... A aby si ty nebol rovnaký prípad že zlodej kričí chyťte zlodeja, že hovoríš o hygiene/smrade psíčkárov a ty si na tom stokrát horšie...
@anonym_autor Podľa mňa ten partner ku psíčkarovi musí byť kompatibilný, t.j. musí tiež mať rád psov. Ja by som takýto vzťah asi tiež netolerovala, ale je veľa ľudí, čo áno.
Koľko má pes rokov? Možno vydržať s týmto (ak má viac), ale dohodnúť sa, že ďalšieho nie? Čo by na to povedal?
@arek00 No určite smrdia len psíčkári, práve nepsíčkári často smrdia ako prasce. Milujem napríklad ľudí čo nosia kabát/zimnú bundu každý boží pracovný deň a perú to až na konci sezóńy po 7mesiacoch. Minule som vo vlaku mala miestenku pri jednom chlapovi-študentovi VŠ som sa skoro dogrcala len čo prišiel k sedadlu. Nechápala som čo tak smrdí a presne potom som zistila, mal taký umelý kabát zjavne nepraný od októbra no smrdelo to ako fras, to radšej keby si sadli vedľa mňa traja bezdomovci alebo 3 prasce bolo by to znesiteľnejšie... A aby si ty nebol rovnaký prípad že zlodej kričí chyťte zlodeja, že hovoríš o hygiene/smrade psíčkárov a ty si na tom stokrát horšie...
@marsmykkok to si sa tak rozcertila z môjho príspevku??? Ved som to slusne napisal...
Otazka na teba "poznáš ma osobne?" Ked tú poslednú vetu v tvojom komente s istotou tak tvrdíš???
@anonym_d812de keby mal dieťa tak samozrejme že dieťa je preňho na prvom mieste. Ináč je fakt top partner ale keď ma voľný čas tak ho trávi so psom. Samozrejme mne sa venuje ale musí byť pri nemu stále jeho pes, dokonca aj keď ideme len na nejaký výlet tak musí sa to jednať ohľadom turistiky žeby mohol ísť aj jeho pes.
@anonym_autor Neziarli na psa. Pes je sucastou zivota a aj to je znakom toho,ze je to starostlivy clovek. Mnohi ludia maju psa a nevenuju sa mu. Ako dlho ste spolu? Casom si hadam oblubis jeho psa a budes ho rada bravat so sebou. Je skoda zahodit vztah,ked inak pises,ze ti sedi.
Ja si myslím,ze ty sa musíš buď zmieriť s tým,ze ten pes je jeho súčasťou a ešte aj bude dlhé roky(keďže píšeš ze pred dvomi rokmi si ho kúpil, niektoré plemená môžu žiť aj 14+ rokov), alebo proste ho prenechať inej, ktorá bude vidieť jeho vzťah ku psovi ako pozitivum. Ty to evidentne nevidíš.. Práve mne sa na ňom páči,ze prispôsobuje váš spoločný program aby ani ten pes nebol nešťastný,ze chodite spolu..zas určite su aktivity,co idete bez neho...😏 Buď si na neho zvykneš alebo budeš hľadať inde ďalej...len qby si to potom neoľutovala. Človek čo má rád zvieratá, nemôže byť zlý človek.
Moj nazor: clovek s domacim milacikom/milacikmi by sa mal zoznamovat len s kompatibilnou osobou, ktora o tom vopred vie, ma k tym milacikom ustretovy vztah a hlavne - ma podobny zivotny styl - t.j. nevadi jej, ze partner uz nie je celkom volny na akekolvek celodenne, viacdnove [ci spontanne] akcie. Uplne vsade sa totiz zvieratko zobrat neda.
@anonym_e9f489
Som sa pobavila 😁
Každý, kto má psa, smrdí ako pes. Smrdí on, jeho byt, auto, všetko.
Ten človek to necíti logicky.
@anonym_7c9a7e nie je pravda , mali sme psov a vrla krat ked k nam niekto prisiel a o psoch nevedel , tak hovoril ze netusil , ze ich msme , nebolo ich citit ani zo mna sni v byte , zalezi od plemena aj hygieny
@anonym_autor a keby mal deti?
Ale...je trošku divný, lebo pes počká, kľudne môže ísť o pol hodinu skôr vonku aby ste mohli ísť na večeru, či do kina. Tiež by si mohla trošku počkať ty, kým vyvenčí ráno. Je to o komunikácii, tolerancii, nastavení rebríčka.
Lenze deti nema ale ma psa a to je obrovsky rozdiel...
Utekaj od neho,ved citas tie odpovede jemu podobnych tyranov,...pustite sa do mna vy hlupaci , co drzite doma plemena ako vlciak a podobne so srstou psov, sedte doma v kozuchu vy a bez poriadneho vybehu .... to je tyranie, zamyslite sa a prestante tie psy a macky tyrat, oni vobec necitia a nerozmyslaju ako ludia,
@summer23456 poznám viacero ľudí ktorí majú psíkov chované vnútri, nič im nesmrdí ani oni nesmrdia, viaceré známe osobnosti majú psíka , myslíte že by maia slabú hygienu? a takýchto je veľa nikto z nich by nedopustil slabú hygienu ba naopak, samozrejme sú ľudia s biednou hygienou aj bez psa, stačí keď príde kolegyňa ktorá chodí MHD zhnusená smradom z ľudí, žeby pomaly všetci v MHD chovali psov? moja priama kolegyňa chová mačky, príde od chlpov ale vonia, je veľmi čistotná

A klobúk dole pred ním, že nekasle na psa len preto, že si sa v jeho živote zjavila ty. Veď ty môžeš o pár mesiacov byť už minulosť a ten pes bude stáť pri ňom stále.