icon

Ako zvládnuť žiarlivého a domýšľavého partnera?

23. mar 2024

Tento problém máte možno viaceré..neviem už čo s tým ďalej. Neviem to pomenovať,vysvetliť si to,nerozumiem proste správaniu svojho priateľa.Sme spolu rok,všetko je krásne, kým on nezačne z tými svojimi dovolím si to nazvať že,,vyplodmi,,v hlave..Proste žiarli.. Ale takým sposobom že to nie je podlozene realnymi vecami, proste ja ho ľúbim, vážim si ho,vážim si všetky krásne chvíle ,ani v malicku mi nepríde na rozum iný muz.
Problém nastal ešte väčší keď som odišla pracovať na iné miesto,(mimo jeho mesto)A mám tam nadriadeného.Toho šéfa som videla dokopy 2 krat v živote, je to mladý chlap,pre mňa úplne nezaujimavy, no už neviem čo dalej..Prežijeme spolu krásne povedzme 4 týždne,a odídem lebo idem do prace,jemu cvak v hlave a píše mi slohovky ako ja s tým sefom, a keď nie on tak určite nejaký iný sa nájde,lepší než je on...on to vie..a mam mu dat pokoj..je schopný sa v priebehu hodiny rozísť so mnou.nevladzem už..

minimie
23. mar 2024

Nedá sa dokázať že nie je čo nie je, budete v tom zamotaní čoraz viac. Už ťa odpája od ostatných. Zostaneš sama bez priateľov psychicky zničená, stres sa odrazí aj na tvojom zdraví a kráse. Už to nebudeš ty. Neviem čo všetko potrebuješ počuť aby sme ťa tu nakopli.

muchacici
23. mar 2024

Úplne súhlasím s @unicornlady. Ale keď normálna debata nezabrala, určite je lepšie nechať takeho, chlapa, úplne ťa zničí, tak či onak, skôr alebo neskôr ho opustíš. Nech si nájde nejakú, na ktorú žiarliť nebude.

autor
23. mar 2024

Ďakujem všetkým za povzbudenie...
Viem ze mate pravdu,sama to viem už dávno..
Už len zvládnuť tie prvotné chvíle rozchodu a hlavne naspäť mu už nedovolit sa vratit..

mojemenonikto
23. mar 2024

Ako chlap odporúčam, utekaj preč. Zdravá žiarlivosť k láske patrí. Ja keď chytím vnútorný záchvat žiarlivosti, tak ženičke kúpim kvetinku, pozvem ju na večeru a vystískam, aby stále videla, že som ten najlepší 🙂 Žiarlivostné scény robia len úbožiaci bez sebavedomia, ktorí potom všetkým robia zo života peklo.

susy5
23. mar 2024

to vazne si porusila kontakty svojich dobrych priatelov??? zamysli sa zienka, kym je cas... toto je cisty manipulator... budes vela a vela plakavat ak s nim zostanes... ja som sa jednemu takemu vymanila a bolo to najlepsie co som mohla urobit, hoc sme mali 3r. dieta 🙂

siska53
23. mar 2024

Prosim ta..chod od neho, rozidte sa, toto sa nezmeni. A radsej sa ozvi kamaratom, s ktorymi si kvoli nemu prerusila kontakty.

0silvia0
23. mar 2024

Kvoli ziarlivcovi odhodit od seba ludi, ktori ti pomahali a ktori ta mali radi? A nemas zo seba blby pocit? Kvoli paranojam nejakeho zakomplexovaneho chudaka? Ty si povinna naplnat predstavy jeho majetnickych sklonov? Akoze sorry, si normalna? Kopnut do gul, som sa nasrala, ale na teba

alickapusinka
23. mar 2024

určite ma psychický problém normálny človek sa zo ženou rozíde raz a viac nič. A nie behom hodiny TI píše rozíde sa s tebou a potom znova niečo. To je nejaký chorý jedinec ktorý potrebuje psychiatra.

stanulienkat
23. mar 2024

Utekaaaaaaaaaaaj!!!!!!

nevenka
23. mar 2024

Poznam v rodine. On uz davno zomrel, bol psychicky naruseny a stale podozrievanie, dokonca zenu obvinil, ze iba prvy syn je jeho a dalsi dvaja nie. Stredny syn sa sa nim nerozpraval odvtedy do jeho smrti a najmladsi sa vela modli za neho a snazi sa z toho psychicky dostat. Ten najmladsi sa na neho brutalne podoba...A on ho odvrhne...
Ta zena je psychicky znicena, zrutena, ma kadejake diagnozy, uplne sa opustila...Toto chces?

nevenka
23. mar 2024

Aha, citam dalsi tvoj komentar...tak uz duplom nechapem, co sa lubit na takomyo muzovi? No co?

autor
23. mar 2024

@nevenka No asi je to čistý manipulator..vie presne co urobiť,povedať,aby ta dostal tam kam chce..a aby ťa presvedčil o jeho pravde...Žena potom ozaj začne časom veriť ze je.vinna za všetko zlé vo vzťahu.. Dlho to trvá kým si to človek uvedomi

mikitilik29
23. mar 2024

Asi bude najlepšie keď sa rozides s nim. Bude to časom horšie a horšie. Radšej teraz ako potom.

kitycat
23. mar 2024

To sa bojis, ze je jediny na svete?
Alebo ti snad lichoti toto chore spravanie?

Pockaj, nabehne ti do prace za sefom a ten ta rovno vyhodi lebo si povie, ze ozaj nie si normalna

nataly420
23. mar 2024

Stará koza a stále rovnako hlúpa ako 15ročna 🤣🤣🤣

autor
23. mar 2024

@nataly420 vďaka za tvoj názor.. pýtala som sa na podobné skúsenosti,podporu..nie urážky.

komplikovana
23. mar 2024

Logika nepusti - ako ty mozes za to, ze on si nieco vymysli vo svojej chorej hlave a este ta ide presviedcat o tom, ze je to pravda? Normalne mu povedz, nech si svoje mindraky riesi a teba do nich nezatahuje, ty mas svedomie ciste. Nemusis mu nic ani vysvetlovat, ze si sefa videla iba 2x. Ak ti neveri, nemate spolu co robit a dovidenia. Ved sa postav za seba, ries svoje pocity. Co chces ty. Povedz si, ze jeho spravanie ti ublizuje, tak nemozes byt s takym clovekom predsa. Mas vek aj cosi odzite, aby si vedela tak toto teda nie. Nesnaz sa ani pochopit preco to robi. Jednoducho je to chory clovek.

princezna_bosorka
23. mar 2024

ukoncit a odist... bez milosti. A popriat mu, nech si najde dobreho psychoterapeuta...

nataly420
23. mar 2024

Neber to tak vážne ja sa takto bavím aj sama so sebou. Niekedy to inak nejde dobre slovo nezaberie 🤣 a pošli ho do riti

rikarika
23. mar 2024

Autorka - nečítala som všetko ale zrušiť najlepších kamarátov, ktorí tebe pomohli v najhorších časoch, kvôli novému chlapovi, ktorý aj keby bol naj-naj top, je veľká hlúposť. A to ani nehovorím aká hlúposť je to kvôli chlapovi, ktorý je nič moc.

monikkatt
23. mar 2024

Sibe ti? Rychlo sa ho zbav aby si neskoncila ako ta zena ktoru rozstrielal byvaly ked isla zo skolky kde pracovala...

daniela099
23. mar 2024

Ja tiež radím - aj na základe vlastnej podobnej skúsenosti - čo najskôr to ukončiť. Ak v taktomto vzťahu zotrváš, budeš veľmi trpieť. Prosím, dobre si zváž, či ti to za to stojí. Teraz to je problém so šéfom v práci, ale nabudúce si vymysli niečo ďalšie a takto sa to bude len nabalovať. A ako reagoval, keď si mu povedala, že ti takéto správanie a podozrievanie vadí?

autor
23. mar 2024

@daniela099 Toto je vlastne od začiatku.. nikdy nie konkrétna vec,osoba,niečo konkrétne co som urobila,ale čo by som mohla urobiť....a na tom sa vždy pohádal,urazil,zahral sa ze konci...samozrejme ja blba som sa to snažila urovnat, a dat dokopy...alebo sa po dvoch dňoch on doplazil aký je smutný a blbosti..
Teraz niektoré napíšu,že bože aká hlúpa...no áno,zaľúbená žena dokáže,,nevidiet,,to zlé a odpustat do nemoty..

autor
23. mar 2024

@daniela099 veľa krát som mu hovorila ze mi tým ubližuje,že ja nič nerobím ani v malicku nemám nikoho iného...on ze nemôže za to,že ziarli a bla bla..

daniela099
23. mar 2024

To ti verím, toto ti musí veľmi ubližovať. Ono keď to už je takto dlhodobejšie, tak je len otázka času, kedy ťa začne obmedzovať aj v nejakých aktivitách, resp. ťa bude psychicky vydierať, aj keď evidentne nič zlé nerobíš. Ver mi, ja viem o čom rozprávam, prešla som si niečím podobným, ani neviem slovami opísať ako ma to zožieralo, hlavne tá jeho nedôvera voči mne (dôvera má byť základ vzťahu). No a očividne ti nedôveruje keď stále má nejaké pochybnosti, v tomto prípade nemá význam to ďalej ťahať a čím skôr to ukončiš, tým lepšie pre teba.

daniela099
23. mar 2024

On si vymysli nejakú hlúposť a nakoniec sa za to ešte uráža a ty musíš za ním prísť a prosiť ho o odpustenie a záchranu vzťahu? To by malo byť skôr naopak, nie? 😀

gleep1
23. mar 2024

Pre boha ty mas deti, prosim ta nad nicim nerozmyalaj a utekaj prec, usetri tohoto svoje deti a psychiku, ved uz mas mat rozum

autor
23. mar 2024

@daniela099 on mnou manipuluje..vie ze ho ľúbim,a robí si so mnou co chce..Citovo ma vydiera, vyhráža sa rozchodmi..ani neviem ci to robí cielene alebo ani si to neuvedomuje.. ale keď máš krásne obdobie kde všetko dokonale funguje, je to prikladny chlap vtedy ,a zrazu drbs....z minúty na minutu prevrat...rozchádza sa..odmlci sa na deň,dva..vieš si predstaviť co to so mnou robí..
Nesmiem mu už dovoliť vrátiť sa,chcel koniec,bude koniec..len sa aj obavam,že keď pochopí že u mňa už niet ďalšia šanca, čo začne robiť..

daniela099
23. mar 2024

Je to strašne ponižujúce co ti robí, fakt to ukonči kým nie je neskoro.

autor
23. mar 2024

@daniela099 áno...presne takto to je...A citovo ma vydiera.
Ja sedím doma,starám sa o domácnosť,zarábam peniaze keďže som sama s detmi, a čakám kedy príde...alebo kedy niekam spolu pôjdeme.Popri tom viem,že nevyzeram na svoj vek,viem ze som atraktívna pre druhú stranu,mala by som kopec možnosti...
Takto som sa tu zadrbala a nechala zmanipulovať.