icon

Ako zvládnuť život s bordelárskym partnerom?

1. okt 2025

máte doma aj vy bordelárov a celý vzťah riešite len kde čo nechal, ako by mohol niečo doma urobiť, nech si uprace milion svojich vecí, nech si uprace auto atď? lubim ho, ale toto ma nejako prestáva baviť. keď aj príde zmena, tak iba na chvíľu.. dá sa to vôbec nejako zmeniť?

acce
Odpoveď bola odstránená
anonym_d008d0
1. okt 2025

@anonym_autor ja rada upratujem ale s mierou a určite nie celé dni. Poznala dom chlapa čo upratuje celé dní stále. Nikde nevidí poriadok, proste neznášam keď má niekto vrtulu v zadku a musí stále niečo robiť. Inak by sa asi zrútil svet. Takže mne by takýto bordelarsky partner vyhovoval viac. Niečo by som upratala po ňom a zvyšok nechala tak. Nevadí mi normálny prirodzený bordel doma, proste kde sa žije a kde sú deti je prirodzene neporiadok.

klara546
1. okt 2025

Aj moj je bordelár a veľký, veľmi mi to vadí ale nedá sa s tým nič robiť. Zbytočne upozornim sa pohnevá zatvorí dvere, ale aj tak neodloží. Bordel je vždy všade,ani žiadne návštevy k nám nevolám. Snivam o čistom byte tak snáď raz ked budem už stará babička vdova, tak si splním ten sen. ☺️

anonym_adda7b
1. okt 2025
@acce
Odpoveď bola zmazaná

@acce bol si na vojne 9 mesiacov, to hovorí za všetko, spýtaj sa tých, ktorí tam boli dva roky v 80. rokoch a potom niečo píš

marca12
1. okt 2025
@acce
Odpoveď bola zmazaná

@acce Nie vzdy je to vychovou,to ma clovek v sebe.

biba_18
1. okt 2025

@klara546 môže sa stať že keď budeš babička nebudeš taká pedantná a nebude ťa to už tankovať. poriadok mať budeš, ale nebudeš mať úplne že tip top…

acce
Odpoveď bola odstránená
earlgrey
1. okt 2025

Môj bývalý bol ale nevadilo mi to 😁 ja rada upratujem, aspoň som sa nikdy nenudila 🤣 vedela som, že keď prídem z prace ma doma bude čakať upratovanie a z časti som sa aj tešila...pre mňa je to relax...vypnutie mozgu...

vorkola
1. okt 2025
@acce
Odpoveď bola zmazaná

@acce Mas pravdu

anonym_adda7b
1. okt 2025
@acce
Odpoveď bola zmazaná

@acce ty si sa fakt niekde zasekol, vieš o tom, že existujú muži, ktorí na vojne neboli a s poriadkom problém nemajú? A niektorí vojaci z povolania hej?

marianarem
1. okt 2025

@anonym_autor Velmi sa to zmenit neda. Ja som teda tiez bordelarka, rodicia sa snazili vsemozne, ale nic z toho. Je to vsak este nic v porovnani s tym, co dokazu moj manzel a syn 🙂 Ale zaujimave je, ze manzel ma krasne upratane v skriniach a suflikoch, tam mu bordel strasne vadi. Ale mimo toho moze byt vsetko zapratane az po strop a vecne sa nieco hlada. Ja to mam skor naopak, tie povahy ludi mozu byt vselijake.

darmasiswa
2. okt 2025

aby bola medzi partermi nosnou temou tema upratovanie, dakujem, neprosim, ak by malo byt upratovanie hlavnou cinnostou pretavenou do zaluby, znaci to, ze clovek nema ine aktivity, ine zaluby, ine cinnosti, preto treba najst zdravu mieru, aj poriadok, aj ked nie tip top vybliskane, ale hlavne svoj osobny zivot, a je jedno ci citanie knihy alebo aktivity vonku, asi by som manzelov bordel posuvala do jeho skrine nech si sam uprace, a zakladne cinnosti od kuchyne po podlahy a kupelne by mi nevadilo cistit, dolezite by bolo, aby som si s partnerom rozumela

saxana000
2. okt 2025

Aj.moj bol za mlada bordelar ale naucil sa pri mne vnimat poriadok aj si ho po sebe urobit..

anonym_799da7
2. okt 2025

No mam rovnakeho doma... A este horšieho

bubinkaaa
2. okt 2025
@saxana000

Aj.moj bol za mlada bordelar ale naucil sa pri mne vnimat poriadok aj si ho po sebe urobit..

@saxana000 daj radu ako😉

margotka17
3. okt 2025

@anonym_autor moja známa tak svojho muža nevedela prinútiť upratať po sebe, tak mal ponožky v spálni na zemi, 2 x mu povedala uprac to a na tretí krát vzala nožnice a postrihala ich. Potom v kúpeľni slipy postrihala a od tohto dňa dával špinavé do koša v kúpeľni a oblečenie do skrine 🫣🫣🫣😉

salsa26
5. okt 2025

15r.som čakala, že sa to zmení a nezmenilo sa...... A nikdy nezmení.....

anonym_b01d3e
5. okt 2025

My sme obaja birdelari radi nechávame poháre od kávy zabudnuté potom si navzájom porovnavame plesne aké sme dopestovali ..😂

anonym_0ebb73
5. okt 2025

Píšete, že sa to nedá zmeniť, ale skôr je to o tom, že to tí muži nechcú zmeniť, nie je to dosť vysoko v ich rebríčku priorít, je im jedno, že žena je z toho na nervy. Ja som sama bordelárka, rodená, ale jednoducho viem, že v byte s malými deťmi by nás to prevalcovalo a tak robím, čo môžem. Môj muž toto napriek prosbám, hrozbám a vysvetľovaniu nerieši. Aj on je bordelár a nič s tým nerobí, kde mu čo od ruky odpadne, tam to zostane. Pre mňa je to o to frustrujúcejšie, že sama s tým bojujem a teda viem, že sa to dá. Nie dokonale, ale dá sa to, len treba chcieť. Asi teda tí vaši muži až tak veľmi nechcú, presne ako môj. Ono je pre nich život ľahší, keď už žena kapituluje a nechá ich tak, je to jednoduchšie ako nonstop sa snažiť a prekonávať.

basska_b
5. okt 2025
@margotka17

@anonym_autor moja známa tak svojho muža nevedela prinútiť upratať po sebe, tak mal ponožky v spálni na zemi, 2 x mu povedala uprac to a na tretí krát vzala nožnice a postrihala ich. Potom v kúpeľni slipy postrihala a od tohto dňa dával špinavé do koša v kúpeľni a oblečenie do skrine 🫣🫣🫣😉

@margotka17 To je riadne drasticka metoda 🤣

nelili1978
5. okt 2025

@anonym_autor ja nemám takého manžela, ale obidve deti. A to sú už dospelí ľudia. Žiaľ, dcéra není schopná upratať izbu,ani ničv dome. Bojujem s ňou od zakladnej školy a dnes je uz vysokoskolačka. A syn tiež. Keď mal 10 rokov ešte bol zlatý, pomohol, upratal si veci ale teraz má 30 a nula bodov. Byva zvlášť a pravdupovediac mi to až tak nevadí, keďže nerobí bordel u mňa doma. Nech si žije v bordeli, keď chce.

mischy00
5. okt 2025

Ja som estét, cize nie len poriadok ale este aj domácnosť musi ladiť. A ked je raz nieco spálňa tak je to spálňa a nie skladisko a kuchyňa miesto na odkladanie mikin po stoličkách. Žiaľ, trpím 😀😀touto poruchou len ja, ostatní statočne ignorujú.

margotka17
5. okt 2025
@basska_b

@margotka17 To je riadne drasticka metoda 🤣

@basska_b ale zabralo to 🫣

umpanka
5. okt 2025

Môjmu by stačil aj chliev. Nie je to len o bordeli. Olúpaná farba na dverách, do troch dní po vymalovaní polmetrový mastný fľak na stene, lebo si neodsunul kreslo, presne kde si opieral hlavu. V garáži pre tri autá máš len dve uličky, kadiaľ vieš prejsť. V práci v dieľni len jedna úzka. Neviem, čo si o tom myslí vedúci. Prinesieš do obývačky ďaľšie kreslo, aby si mala dcéra kde sadnúť. Nahádzané na ňom jeho šaty. Samozrejme, že je potom radšej vo svojej izbe, keď si nemá kam sadnúť. Auto, div že na kolenách som minulé leto prosila, aby sme ho vyčistili. Tepovač som mala zložený vedľa auta, vysávač po ruke, vonku 35 stupňov, pekne by to vyschlo. Predtým sme vytepovali dva matrace. Nie. Ani mi neodpovedal prečo. Čas bol, dovolenku sme mali. Nechcela som to robiť sama, vozí v ňom svoje rybárske veci. Ničí to vzťahy. Ťažko mi je niekoho pozvať k nám. Hanbím sa ako pes, ak niekomu poviem, ani mi nikto nemá ako pomôcť alebo mi povedia, že je to moja chyba, že som mu to dovolila. Žiaľ bojovala som roky, koľko som vládala, až som to musela vzdať.

salsa26
6. okt 2025
@margotka17

@margotka17 ja, som svojmu ( už bývalému mužovi) napchala ponožky do bundy, ktorú aktuálne nosil. No a kde mu vypadli z vrecka? Na benzínke keď šiel vyplatiť benzín.... No aj tak ho to neprinútilo si ich upratovať.

margotka17
6. okt 2025
@salsa26

@margotka17 ja, som svojmu ( už bývalému mužovi) napchala ponožky do bundy, ktorú aktuálne nosil. No a kde mu vypadli z vrecka? Na benzínke keď šiel vyplatiť benzín.... No aj tak ho to neprinútilo si ich upratovať.

@salsa26 🫣🫣🫣👍

bokabuka
6. okt 2025

Čo necháva vyložené mu upratujem. Najlepšie tak, aby to nevedel nájsť (srandujem, tým myslím že dám napríklad oblečenie do koša na prádlo 😁) alebo mu hádžem veci do garáže, na ktorú je zase on háklivý, lebo to je jeho najmilovanejší priestor. A keď sa ma pýta “kde si mi to zase odložila” dostane odpoveď “mal si si odložiť sám” 😁 A časom sa naučil, všetko dôležité si upratuje radšej už sám. 😊 Veď keď on môže rozčuľovať bordelom mňa, môžem rozčuľovať dôsledkami aj ja jeho. 🤣 Niekto tie návyky proste nemá, môj muž bol vychovaný mamou, ktorá všetko chcela len nechávať lebo “sa to zíde”, poriadok extra nemala, dokonca ani kôš na prádlo doteraz nemá čo absolútne nechápem, moc sa jej do upratovania nechcelo a chodila deťom nonstop poza zadok čiže nemuseli nič. Ale učí sa. 😊 A hlavne vždy keď vidím, že niečo odkladá ho chválim a ďakujem mu. Najprv mi to bolo proti srsti, mne to vždy babka hovorila že musím muža chváliť a ja som si vravela že veď to je samozrejmosť aby upratoval, nejdem ho chváliť, ani on mňa nechváli keď operiem prádlo. Ale ono to fakt funguje na nich. 😁 Hlavne ak je to inak dobrý muž treba to brať s kľudom.

elvia
6. okt 2025
@biba_18

nie, nedá sa to zmeniť ... ak sa s ním nechceš rozísť, proste upratuj za ním ...

@biba_18 jasné dospelému človeku bude slúžku robiť 🤦 každý dospelý človek má predsa ruky,nohy a aj hlavu na krku aby si vedel po sebe poriadit.Problém je asi od pani matky ktorá ho k poriadku neviedla, neučila ho základom a robila to všetko za neho ,veľká chyba ☝️
Svojho syna učím samostatnosti,neučím ho hlavne deliť mužskú a ženskú prácu lebo to je sprostosť.Učím ho všetko bez rozdielu a hlavne mu zdôrazňujem že všetko čo si vie urobiť sám nech si sám urobí,nech si nikdy z nikoho nerobí posluhovača lebo to je hanba.Má dve zdravé ruky aj nohy tak dokáže všetko sám a uvidí že keď bude dospelým všetko čo vie bude pre neho obrovským plusom.
Riadiť po decku a ešte aj po dospelom mužovi je nonsens,chlap má byť v domácnosti nápomocný inak je k ničomu.

biba_18
6. okt 2025

@elvia mne je jedno čo budeš ty robiť alebo nebudeš - pokiaľ ťa bordel nebaví sú 2 možnosti - buď budeš večne nasratá - alebo nebudeš. je to na tebe ...

nika_16
6. okt 2025
@marca12

@acce Nie vzdy je to vychovou,to ma clovek v sebe.

@marca12 Je to tak, My sme deti od malička vychovávali k poriadku. Teraz? Keby som sa nehanbila, pozvem ťa na návštevu ;)