Ako zvládnuť zlé vzťahy so svokrou počas tehotenstva?
Dobrý večer prajem,
musím sa vyventilovať lebo mi drbne z toho celého. To každá má svokru ježibabu? Ani neviem ako začať, taká som vytočená proste. S manželom bývame u svokrovcov, finančná situácia nám zatiaľ inak nedovolí. Hľadáme si vlastne bývanie. Vzťahy medzi nami a svokrovcami sú relatívne ok. Ja som kľudná povaha nemám rada konflikty väčšinou som ticho a nech si hovoria čo chcú. No aj môj pohár už pretiekol. Pred týždňom cca som zistila, že som tehotná. S manželom sme sa tešili a prišlo na oznamovanie rodine. Komentáre jeho matky ma úplne dostali. Že načo nám je ďalšie dieťa, to nevieme čo robíme. Veď máte malé dieťa (dcéra má 3 roky). Bo jej je ľúto malej bo už bude odstavená. Normálne som po týchto slovách ostala ako obarená. Manžel sa hneď ohradil, že to ako rozpráva. Tehotenstvo mám od začiatku rizikové a pred včerom som skoro potratila. Po príchode domov to už zaklincovala. Bo len problémy so mnou a tam degesky ciganky v 14 rodia jak nič. Nie aby ju zaujímalo, či je dieťa v poriadku ale to ju sere že je to rizikové a teda musím oddychovať. Po tomto tu u mňa klesla na úplne dno. Pohádali sme sa a samozrejme robí naprieky, len odídem z miestnosti hneď na mňa nadáva a ohovára ma. O domácnosť sa staráme rovnako, každá niečo robí. Samozrejme teraz robí všetko možné, len aby ukázala a mohla povedať, že ona robí všetko doma a nikto nič nerobí, len ona. A ju všetko boli, lebo toto robila a toto robila a hento. Sak nikto jej nehovorí aby robila. Ignorujem ju daj robí, šak keď sa ľúbi tak sťažovať. Proste nechápem, aby to 60 ročná ženská robila tehotnej žene zle. Dobre pri tom vie, že mám zdravotné problémy. Ta nie aby tam pomohla vnučku zobrala aby som si oddýchla ale naprieky robiť a psychické vydieranie. Ja ani neviem ako na také reagovať, mňa takto rodičia nevychovali. Moja mamka ma krásny vzťah s babkou. Takže ja takéto intrigy neovládam. Ako by ste to riešili? Skôr sa bojím, že ten psychický teror ublíži bábätku.
Ak ste to dočítali celé ďakujem Vám.
mmá. Le
@taktotedanie tebe je ľúto nevesty, ktorá sa s dvomi malými deckami bude roztahovat vo svokrinom dome? Žartujes, ze?
@lienka.7 citaj s porozumenim a potom bav mudru
No svokra vás má očividne plné zuby a čaká kedy vypadnete. A ja sa jej nečudujem. A vy nemáte peniaze a namiesto práce si urobíte ďalšie dieťa. No není nadšená. Poznám takých. U svokry boli nasacoovani a robili jedno dieťa za druhým. Pri treťom ich svokra vyhodila.
Boze, to su tu zase kydy, dovolili si druhe decko a nie su vo svojom, uff‼️‼️‼️ako keby sa v 50.-80.rokoch necakalo na byty u rodicov ci svokrovcov, ziadne najmy vtedy neexistovali, ked tak v malom a boli Ubytovne... Idu mat druhe decko a uz sa "mnozia"...
Boze, to su tu zase kydy, dovolili si druhe decko a nie su vo svojom, uff‼️‼️‼️ako keby sa v 50.-80.rokoch necakalo na byty u rodicov ci svokrovcov, ziadne najmy vtedy neexistovali, ked tak v malom a boli Ubytovne... Idu mat druhe decko a uz sa "mnozia"...
@ahhola Je rok 2025. Existuju najmy. Existuju pracovne prilezitosti. Existuje moznost vzdelavania - uplne vo vsetkych smeroch. Vycestovat do zahranicia nebolo nikdy jednoduchsie... 50 tuto diskutujucich kolegyn/kolegov tu dospelo k vzajomnej zhode, ale ty budes to lietadlo 🙂 Urobit zene dieta - a nastahovat si ich k rodicom - to by moje ego jednoducho neprekuslo. Akceptovatelne je to iba v pripade, ak treba rodica doopatrovat. Nepride mi to OK ani ako "prestupna stanica", keby si trebars staviate novostavbu. Platit najom 1-2 roky nie je ziadna tragedia.
Prosím ťa svokru nerieš sústreď sa na seba žiadne komentáre nepočúvaj jedným uchom dnu druhým von určite vám nechcela ublížiť ale niektoré ženy sú proste také že čo majú na mysli tak aj na jazyku určite to nieje také hrozné ono sa to nejako urovná len aby ste boli všetci v poriadku hlavne ty lebo psychika je potvora držím palce
@ahhola ďalšia co sa zasekla v minulom storočí, aj prať chodíš do potoka?
@cacianka nevieme, ako to presne bolo/nebolo. Je tu iba "vylev" urazenej nevesty, ktorá je nasrana, lebo nie je stredobodom vesmíru. Inak teraz je akoze riziková pomaly každá druhá tehotná, a to hneď od ocikania testu pre istotu.👌 nevieme, ako to bolo pri prvom dieťati, ako sa tam o neho kto staral/nestaral ... možno svokra túžobne očakávala, ze nevesta pôjde konečne konečne roboty, decko do skolky a uvoľnia jej dom, nech ma aj ona trosku pokoja a súkromia. A teraz bum, je zase tehotná. Uprimne ti poviem, tiez by som jej povedala svoje. A ked sa pani neveste niečo nepáči, nech sa paci, moze ist treaz na 3 roky obstastnovat svoju matku.
Mimo to, pevne dúfam, že všetky tie urazene nevesty, ktoré majú údajne svokry najhoršie bosorky, keď budu v ich koží, tak budú tie najlepšie a najtolerantnejsie svokry na svete a nezmenia sa na tie najhnustnejšie čarodejnice opäť ony.
@lienka.7 mám tiež takýto názor. A to naozaj nie som zástanca svokier, ani neviest. Radšej volím pravdu.
A v tomto príbehu, je podľa jej textu, na strane svokry.
Keby svokra takto vyvádzala v byte mladej rodiny, poradila by som poslať ju PP.
@ahhola ďalšia co sa zasekla v minulom storočí, aj prať chodíš do potoka?
Týždeň vieš o tehotenstve a od začiatku si na rizikovom, dva dni dozadu si takmer potratila. To by nestihol ani Copperfield, ty si iná bájkarka.
no autorka asi necakala ze jej tu tak nalozite 😁
Týždeň vieš o tehotenstve a od začiatku si na rizikovom, dva dni dozadu si takmer potratila. To by nestihol ani Copperfield, ty si iná bájkarka.
@lilope presne🤣🤣🤣 ze:
"Pred týždňom cca som zistila, že som tehotná..... Tehotenstvo mám od začiatku rizikové a pred včerom som skoro potratila"
Toto je teda iné scifi👽 ona sama sebe nielenže potvrdila tehotenstvo, ale ešte si aj diagnostikovala, ze je rizikové 😳😲🙈
@ahhola presne, ta predstava unitarnej rodiny mama, tata, deti je uplne mlada, tradicne vzdy rodiny aj sirsie zili pod jednou strechou. Mozno sa svokre naozaj nepaci, ze tam ostanete dlhsie, mozno o 10 rokov vas tam bude chciet zas, aby ste sa o nu strali, ktovie. Mohla vec, ak stoji takto, komunikovat otvorene a nie takto necitlivo. Spytaj sa jej racionalne, preco sa tak sprava.
@ahhola akokeby tvoja praprababka nemala latrinu, tak ju maj ty👍 svokra ma nejaku povinnost umoznit im u nej byvat 20 rokov?
Ale jej nakladate. Blbé. Čakajú ďalšie? Noačo, tak to má byť. Veď na to sa brali. Možno sa rátalo s tým, že ostane syn doma. Problémy sú vždy, ale vyčítať rizikové tehotenstvo je hnus. Ja som tiež čosi počula na seba, bolelo to,ale dieťa mi bolo viac, tak som to nechala tak. Neviem, čo tu pomôže. Možno keby muž povedal mame, nech si odpustí reči bábätku a že rizikové.to je neľudské
@lilope presne🤣🤣🤣 ze:
"Pred týždňom cca som zistila, že som tehotná..... Tehotenstvo mám od začiatku rizikové a pred včerom som skoro potratila"
Toto je teda iné scifi👽 ona sama sebe nielenže potvrdila tehotenstvo, ale ešte si aj diagnostikovala, ze je rizikové 😳😲🙈
@lienka.7 nebude to ta istá bajkarka jak ta co za štyri dni zistila ze je tehotná s chlapom co ani nebol jej frajer, aj bola na rizikovom rovno aj skoro potratila aj to povedala chlapovi a on rodičom a aj sa jej celý víkend neozval?
Pre pána krála :D Tak ty tam máš psychický teror? no chudátenko, Ty si uvedomuješ , že žiješ u nich? pod ich strechou? už teraz vás má na "krku" a ano si predstav 60 ročná žena je už aj unavená a má právo oddychovať , ona už vychovala svoju rodinu a tvojho muža a kolotoč sa jej nezastavil , teraz keď má právo na oddych, tak si tam ty s tvojím dieťatom a zase je v jednom kole a ideš jej tam dať dalšie decko! Trocha rozmýšlaj, a ja na jej mieste tam mať u seba odutú nevestu, tak ta vyšmarím , bud rada, že máš kde bývať, toto by každý starší človek nevydržal ! ....a ešte ona tebe má zabaviť dieťa aby si si ty oddychla ? to si hádam robíš prdel ? ved tá žena ani nevie kde jej hlava stojí, si strašne mimo ...
no a čo? sorry, ale dvaja dospeli ludia maju mat svoje byvanie a nie plodit/rodit deti pod svokrinou strechou, to je co za pribrzdene zmyslanie s prepacenim..
Ale jej nakladate. Blbé. Čakajú ďalšie? Noačo, tak to má byť. Veď na to sa brali. Možno sa rátalo s tým, že ostane syn doma. Problémy sú vždy, ale vyčítať rizikové tehotenstvo je hnus. Ja som tiež čosi počula na seba, bolelo to,ale dieťa mi bolo viac, tak som to nechala tak. Neviem, čo tu pomôže. Možno keby muž povedal mame, nech si odpustí reči bábätku a že rizikové.to je neľudské
@malary Takze ked su zobrati, je ich ludskym pravom narobit si 10 deti a pozadovat od svokry pristresie? ... Este raz. Urob si decko, ked mas zabezpecenu strechu nad hlavou a mas na to uzivit ho v dostojnych podmienkach. Tak jednoduche to je. Tuto parik zrejme nema ani jedno.
No evidentne sa svokra neteší, že na staré kolená jej deti v dome pribúdajú namiesto toho, aby už konečne bola bez starostí.
Milá autorka, keďže si sa v živote nestarala ani sama o seba, iba si sa premiestnila od jedných rodičov k druhým, tak asi ťažko pochopíš, ako náročné je ťahať domácnosť so 6 ľuďmi.
“O domácnosť sa staráme rovnako, každá niečo robí.” Kto chodí na nákupy? Kto varí? Samostatnú domácnosť a teda kuchyňu určite nemáte, to by si napísala. Takže určite má svokra toto celé sama na starosti a má toho už dosť. No skrátka svokra má na krku tri deti a na ceste štvrté.
@malary “Čakajú ďalšie? Noačo, tak to má byť” to fakt?? Tak to ma byt? Rodiť deti v inej ako svojej domácnosti a ešte sa sťažovať že svokra je nepríjemná?
Sorry, ale kym byvas v cudzom, musis drzat hubu a krok a tichucko suchat nohami.
Je vrcholne nezodpovedne robit deti, ked nemate vlastne byvanie.
@lienka.7 nebude to ta istá bajkarka jak ta co za štyri dni zistila ze je tehotná s chlapom co ani nebol jej frajer, aj bola na rizikovom rovno aj skoro potratila aj to povedala chlapovi a on rodičom a aj sa jej celý víkend neozval?
@bonboniera myslím ze nie. Pokial nie je troll, tak je tu evidentne viac takýchto "pacientiek"🙈
@malary “Čakajú ďalšie? Noačo, tak to má byť” to fakt?? Tak to ma byt? Rodiť deti v inej ako svojej domácnosti a ešte sa sťažovať že svokra je nepríjemná?
@sulejmanka a viete ako to u nich bolo? Či nebol plán aj svokryn, že syn aj s manželkou budú bývať u svokry ?
V našej oblasti to tak je
@sulejmanka a viete ako to u nich bolo? Či nebol plán aj svokryn, že syn aj s manželkou budú bývať u svokry ?
@malary píše že chcú svoje bývanie riešiť ale nie sú financie. Tak očividne plán svokry bol iný , nečakala ďalšie dieťa v domácnosti ale odchod troch členov. To sa zdá sa , nekoná.
@malary jasne pise: S manželom bývame u svokrovcov, finančná situácia nám zatiaľ inak nedovolí. Hľadáme si vlastne bývanie...
Hm, to asi nevyzerá na plán bývať spolu až do smrti, či? Takže na vlastne bývanie nemám, ale urobím si ďalšie decko, ze? A svokra je zla, ze tým nie je nadšená, ze sa ich už pravdepodobne nezbaví???
Moj otec raz povedal jednu mudru vetu:
Clovek si ma urobit tolko detí,na kolko vie,ze ma financie,aby sa vedel riadne o ne postarat.
Vy nemate este ani vlastne byvanie a druhe dieta na ceste.nasackovani v niekoho nehnutelnosti a este cakas ze majitelka domu ktoru obmedzujete vo vlastnom ti bude aj sluzku robit
Som uz starsia, vnucata este nemam, ale mladi chodia na navstevu na par dni. Tesim sa z toho, ale ked odidu, je to ulava, pretoze je to narocne. Ze by u mna byvali aj s detmi nastalo, to si predstavit neviem. A este by som bola pre nevestu jezibaba, no dakujem pekne za taku vdacnost :(.
@la_dolce_vita ...presne to som chcela napísať aj ja. Ja teda ešte vnúčatá nemám žiadne, ale už teraz mi občas dvíha tlak, keď sa dcéra s priateľom producírujú po dome a mne je trebárs blbé vyliezť zo sprchy v nočnej košeli vo vlastnom dome...predsa len "budúci zať" je cudzí chlap...ale už vidím svetlo na konci tunela 🙂

Odsťahujte sa čo najskôr, hoc aj do podnájmu (hneď dnes začni pozerať ponuky) a nerobte si deti do detskej izby, ale do vášho vlastneho vybudovaného bývania (ste dvaja dospelí ľudia). Úplne jednoduché riešenie, uľaví sa svokrovcom určite a aj vám. A potom sa aj vzťahy zlepšia.