Aký máte názor na moju situáciu?
Ahojte..potrebujem sa trochu vyrozpravat a mozno aj zistit nazor inych osob na situaciu co sa mi stala uplynuly vikend. Byvam v kosiciach s manzelom a dcerkou a mam jednu jedinu sestru ktora zije dlhodoba v cechach-tym ze byvame od seba tak daleko vidime sa raz do roka niekedy ani to nie. zaciatkom mesiaca sa mi vsak sestra ozvala s tym ze by tento vikend rada prisla s manzelom na navstevom..zaradovala som sa lebo som ju nevidela rok a pol ..s manzelom sme im teda naplanovali u nas aj program .velmi sme sa na nich tesili kedze obaja s nimi vychadzame skvele. Samozrejme o tom ze mali prist vedeli aj svokrovci a manzelova sestra tak isto. V piatok kratko predtym ako mali prist vola svagrina muzovi ze zajtra ( sobotu) je treba prist k rodicom lebo sa ide murovat na chalupe ( svokrovci si kupili taku starsiu chalupu ktoru s prestavkami prerabaju uz vyse 3 rokov- my tam samozrejme chodime zakazdym pomahat robit). ze je uz vsetko dohodnute a ze nas ocakavaju pomahat. Tak jej muz povedal ze neprideme lebo dnes očakavame predsa moju sestru s manzelom ze pridu na vikend..na to svagrina spustila krik ze ako si to predstavujeme ze neprideme ze tam budu vsetci lebo hlasia pekne pocasie a ide sa makat..tak jej muz ešte raz dorazne zopakoval ze mame predsa navstevu..tak nenechame ich u nas doma samych a mi nepojdeme makat predsa..ked prisli k nam ..na to zahlasila ze vsak ich mozeme tam zobrat a mozeme aj ich zapriahnut..na to som muzovi vytrhla telefon a pytam sa jej co sa deje ..a ona ze noo vsak som povedala bratovi ze sa zajtra ide makat a ze ste očakavaní..hovorim jej ale ze ti brat povedal ze mame navstevu..pride mi sestra ktoru som rok a pol nevidela a ze urcite neprideme je mi luto..tak na mna zhukla ze ci nam nieje trapne nechat starych ludi tam samych sa trapit na stavbe a ze sa mame potom ozvat ked bude treba nam s niecim pomoct na byte a bachla mi telefon.. je podla vas toto normalne?..
To je strašná krava. Určite sa ňou nenechaj manipulovať. Super, že Tvoj manžel má taký istý názor, ako Ty.
A svokrovci sa nemali púšťať do niečoho, čo sami nevládzu a nezvladaju. Vy nie ste povinní im chatu reparovat zakaždým, keď si zmyslia.
Uži si krásne chvíle so sestrou! ❤️
Svagrina je ťapa - sorry...
Tu treba metodu - pokazena gramofonova platna a stale omielat "pride navsteva, budeme sa jej venovat, nemozeme prist murovat". Na dalsiu jej reakciu - to iste zopakovat.
Tvoja svagrina je DRZA, arogantna a manipulatorska osoba, ktora vam chce organizovat zivot, volny cas, vztahy a dat murovat osobu, ktora pride na vikend po 1,5 roku.
A co aj keby ste neohlasovali navstevu, ale mali ju dohodnutu, vsak sa nemusite spovedat.
Ako je pekne, ze chodia pomahat a takto to " organizuju" vsetkym co maju ruky, ale mozno by si aj oni mohli uvedomit, ze nie su povinni.
Mozno to napisem zle, ale svagrina asi nechce dedit chajdu
No ako poznám seba, tak kaslala by som aj také dačo, ze 3 roky budem cez víkendy sa trepať dakde opravovať dajakú starú chalupu...
To za prvé. Za druhé, keby mi toto zavolala švagriná, tak jej poviem, ci netrpí stratou pamäti (ak teda vedela, ze vám príde návšteva) a ze nech ani omylom nás tam nečakajú, dupľom nie s hosťami.
A za tretie, keby takto cirkusovala, tak ju pošlem z fleku niekde do teplých krajín a už by ma na tej chate ani nevideli vôbec.
Pri najblizsej prilezitosti ked s nou budes zoci-voci , dorazne jej povec aj s muzom ze posledny krat sa stalo ze bude po vas zjapat a rozhodovat o vasom volnom case. To ze chodite pomahat je vasa dobra vola a vikendy budete travit podla seba.
napis svokre spravu,ze mile radi by ste pomohli ale vedia ze tam mas sestru a ze si ju dlho nevidela.. preto neprides ale kedykolvek inokedy ste k dispozicii a ze ti je luto ze svagrina na vas krici,ale zial neda sa
to nebola len taka navsteva-ale tvoja sestra,ktoru si mala konecne vidiet..a ta krava /prepac,ale musim ju tak nazvat/ chcela,aby isli aj oni,co vas prisli pozriet,robit na chalupu? to je uz rovno na jednu vychovnu ...a este ziape?...ja som myslela,ze som najhorsiu svagrinu vyfasovala ja...ale zjavne ma konkurenciu...ona robila presne toto..priklad? moj chlap mal mat konecne volno..konecne po dlhom case sme mali byt spolu cely den..nedelu...este v sobotu bol sestre po praci pomahat na dome,s tym ze uz aj to bolo na nas ukor..v nedelu skoro rano ho zobudila,ze ved je pekne,ide sa robit...a kedze on nebol taky chlap ako ten tvoj-tak isiel a tam su dovody preco je uz byvaly...takze mas statsie,ze tvoj chlap stoji na strane pravdy a normalnosti,cize na tvojej...neviem ti poradit,lebo proti takym arogantnym egoistickym sedlanam je tazko..ale samozrejme to normalne nie je co robi a tvoj muz by velmi doraznym hlasom mal jej a zvysku rodiny povedat,ze to bolo posledny krat co na vas ziapala a riadila vam vas cas...na tvojom mieste s nou nejaku dobu ani neprehovorim a drzim si odstup..svokrovci ak nechapu,tak podobne...hlavne sa neospravedlnujte-mas pravo vidiet sestru aj si robit co vy chcete...a mam pocit,ze to zariadila tak naschval,bez ohladu na teba..tam budu asi aj ine problemy,nielen tato robota na chalupe...
a) švagriná je odkedy hovorca svokrovcov? b) smola, máte iné plány a ona o nich dobre vedela. Nie je to jediný pekný víkend v roku. c) dobre si to zapamätaj a keď bude plánovať napríklad narodeninovú oslavu alebo grilovačku, nezabudni jej to oplatiť.
Ze ste si pekne udržali hranice a nenechali ste sa emocionálne vydierať 👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻 a ked uz ide o to, je to chata mužových rodicov a nie svagriny 😃
Vedeli o navsteve, ze Ti pride sestra...chvalim manzela ze stal pri Tebe a vedel sa vzopriet povodnej rodine. Z jej strany to neviem co bolo...diktatura?manipulacia?naschval?
Jej chovanie bolo totalne hlupe...neries to a tes sa z navstevy sestry.
Necitala som vsetko...ale mne to pripada tak, ze svagrina neznedie, ze oni pojdu robit a vy nie....preto ten telefonat...ser na nu...nech ziape po svojom manzelovi a nie po tebe...uzite si vikend so sestrou
Nam sa stalo nieco podobne...svargrina zorganizovala/kupila nieco, co nechcela platit cele, a nam o tom nepovedala, len prisla s tym, ze chce polovicu sumy, co zaplatila...hovorim, ze ked platim, tak mam moznost sa vyjadrit a teda my to platit bez toho nebudeme....samozrejme sa odula a vyhlasila "tak si to zaplstim sama!".. tak som sa jej len podakovala...
Pri vsetkej ucte, ti "stari ludia" si kupili chalupu predpokladam, ze dobrovolne a boli pri zmysloch. Pomahat si navzajom je pekne, ale odtial potial a bez toho, aby si na to druha strana (resp.v tvojom pripade 3.strana - svagrina, co ju je prd do toho) narokovala. Ak to nie je spolocna chalupa teda, tak nie ste nijako podla mna ani moralne povinni tam chodit makat na poziadanie
Žiaľ, je veľa takýchto sebeckých, primitívnych, arogantných a drzých ľudí, ako je vaša švagriná. Jedným uchom dnu, druhým von. Je dobre, že ste nešli. Môžete ísť budúci víkend či hocikedy inokedy.
Dúfam, že ste si návštevu užili.
1. Na koho je chalupa napísaná? Prispeli vM niečo na bývanie svokrovci,, keď tam mate vkuse pravovat?
2. Uži ju tu chalupu vôbec?
3. Toto zhrnanie najetkov, kvôli ktorým bude i tak zvada... uprednostniť hmotu pred kontaktmi....inak neverím, že si tu chalupu užijete spoločne všetci na víkend, že grilovacka a tak
4. Švagriná nemohla stráviť, že ona musí ísť a vy nie?
3 roky niečo opravovať.. by som sa zamyslela, či nezavolal na mesiac firmu, aby všetko porobili alebo sa na to vykašľať a predať....ak to zere nervy a peniaze
@babulkomale nie ja by som vôbec neriešila jej pamäť ale skôr nervy...takže neurol žiadne ginko...a ona si veľmi dobre pamätá len bola proste v tom,že normálne prídu aj s návštevou makať cez víkend a návštevu 😂 o muoj bozeeeee
Švagrinej kúp na sviatok v lekarni magnezium, je dobré na nervy, lebo ziapať po 2 dospelých ľuďoch, že nechcú zo dňa na deň makať na cudzej nehnuteľnosti, lebo ona vám to už bez vás a vášho súhlasu naplánovala….tak tu potrebuje minimálne to magnezium. Spravanie hlúpej sedlane, celkovo by som s tými fuškami po takejto udalosti skončila. Napomáhali ste sa až až a očividne vďaka žiadna a stále je málo, pritom to nie je vaša povinnosť. Na budúce riešte všetko priamo so svokrovcami a ak by mala švagriná potrebu sa opäť priveľmi angažovať a riadiť vám život, spláchla by som ju rovno - my to mame s rodičmi dohodnuté, ty si komanduj doma svojho muža a deti, ak to im vyhovuje, nie nás a ruším hovor. Na niečo je aj dobré, že sa tato situácia vyhrotila, snáď vám to trochu otvorilo oči, že život nie je len o tom, že pomaly cely voľný čas obetujem makaním na stavbe druhých ľudí. Úprimne, dajte rozhovor IBA s rodičmi. Veď máte aj svoj život, snáď aj deti, to majú detstvo len o dedkovej a babkinej stavbe, miešačke a malte? Alebo nech to predaju, keď nemajú financie na dorobenie a musí im to široká rodina celé 3 roky ZADARMO obhospodarovať. Načo to potom kupovali, keď na dorobenie a dokončenie už nemajú?
To naozaj potrebuješ názor alebo len si mala potrebu trošku poohovárať švagrinú?
Uzi si sestru..na hysterku ser 🙂
No srandistka je to, zevraj zapriahni aj sestru. Ale ak by som ja bola tvojou sestrou, potesila by som sa ak by ma niekto zapriahol pomahat na oprave domu. Ja to milujem😀
Svagrina podla mna nezabudla na vasu navstevu. Urobila to naschval, lebo sa jej nepacilo ze oni pojdu a vy nie. Potrebovala na niekoho nakricat.
A inac vychadzate dobre? Toto bolo prvy krat co na vas kricala? Tato situacia je tak absurdna ze sa mi nechce verit ze by tam neboli podobne incidenty aj pred tym.
Ja by som jej vtedy obratom napisala smsku, ze sme im dopredu vsetkym povedali, ze po roku a pol tento vikend pride na navstevu moja sestra zo zahranicia. Takze nerozumiem jej telefonatu, ze sme lenivi a sebecki, ak tento vikend neprideme pomahat na stavbu na chate a nerozumiem ani jej vyhrazkam, ze ak budeme nieco niekedy potrebovat, mame zabudnut, ze nam niekto z rodiny pomoze. Hlavne nie po tom, ako tam kazdy iny volny vikend chodime pomahat, ked je to potrebne.
Ju akurat stvalo, ze si tam tentoraz pre rodicov zamaka s muzom sama (a bude musiet mozno robit viac, ked tam budu o dvoch menej). A tiez ju to asi vobec nebavi chodit tam rodicom pomahat a chcela by vikend travit inak, ked je pekne.
Tak robila sceny.
@erikavesela okrem toho sú anonymné, že ani srnky netušia o koho ide , ide o situáciu/ pribeh ako také, nie o konkrétnych ľudí.
Milujem takéto rypanie a útoky 🙈🤦
No ja v prvom rade, keby som na mieste manzela, tak volam hned svojej mame a poviem jej co sa stalo, pripomeniem, ze sme im o tom hovorili dopredu, ze ci naozaj to tam bez nas jeden vikend nezvladnu, ze ved cakame sestru. Ak je mama normalna, pochopi to. Fakt.
Mam pocit ze svagrinej ako keby celkovo nejak nieco vadilo na vas, a toto mala taku dobru zamienku ako narobit zvady. Prepac ale normalny clovek sa takto nesprava, jednoducho pochopi a povie ok, jasne chapem, venujte sa navsteve. Neviem si predstavit, aby ma takto niekto dirigoval, ved je predsa na mne ci pridem ci nie??? Mate svoj zivot a nie ste povinni kazdy tyzden makat na rodicovskej chate. Oni si ju kupili.
Zavolaj svokrovcom a vysvetli im situaciu....aj o tom telefonate od svagriny im povedz. Mam podobnu svagrinu. Vsetci ju uz beru s rezervou 🙂

svokrovci maju byvanie. vikendova chalupa je blahobyt navyse... mozte tam pomoct ak mate cas a chut, ale nieze tam povinne a este na rozkaz travit cas, namiesto venovania sa svojej rodine.
A co keby vz ste si kupili chalupu a zahradu a nutili teraz celu rodinu to tam obrabat, okopavat a zveladovat? Svagrina je panovacna a mysli si, ze cez svokrovcov vas bude citovo vydierat a zneuzivat.
Nedajte sa. Akukolvek pomoc si planujte so svokrovcami a svagrinej povedat, ze ste s nimi takto a takto dohodnuti, kedy pridete a kedz nepridete. S nou by som uz nic nepreberala, co sa tyka svokrovcov. Ona nie je ich zastupca, su plnoleti a predpokladam aj svojpravni.