icon

Aký život by ste si vybrali?

28. sep 2021

Ahojte, čo by ste si vybrali ? Život vo vile, drahé auto, dovolenky no vzťah bez citu, lásky, bez porozumenia, bez úcty od manžela a večnemu riadeniu každej minuty času, bez vlastného priestoru alebo by ste odišli z takéhoto vzťahu aj s dvoma malými detmi a skúsili by ste začať nový život od nuly? Ďakujem za každú odpoveď.

soldi
29. sep 2021

akoby som o sebe citala.
A o mojom buducom exmanzelovi 🙂

penazi sme mali ako pliev, velky dom, na dvore mercedes a volvo, ziadne pozicky, plna skrina LV sprostosti.

ale jemu zacalo hrabat. neustala kontrola (sledoval mi dokonca mobil cez gps), totalna izolacia od okolia, neustale nadavky - kludne v noci o jednej ma zobudil a mal hodinovy monolog aka som pi...
moja rodina aj jeho rodina totalne na jeho strane. lebo vsak navonok pekny, charizmaticky, uspesny... a doma, za zatvorenymi dverami uplne peklo.

11.11. to bude rok co sme od seba.
Nebudem Ti klamat. je to sakra tazke. proti mne sa otocila cela moja rodina a deti mam 4 🙂 tak, ako mi nedaval peniaze, ked sme boli manzelia, tak nedava ani teraz. bije sa o striedavku, len aby nemusel platit. cize som na vsetko uplne sama. este si aj zobral obe auta, vsetky spolocne uspory. no ohrdnuty chlap, co Ti poviem. a to ten moj mal este aj milenku posledny rok (teraz spolu byvaju).

zaver vsak je: ani na jednu jedinu sekundu som to neolutovala. moja dusa, psychika su na tom nepredstavitelne lepsie. len sa divim, co vsetko som si od neho nechala. keby sa chcel teraz vratit, nevydrzim s nim ani minutu. uz by som to nezniesla. som si sama sebou pani a ten pocit mi neda ziadny luxus na svete 🙂

ps: kym som to ukoncila, tak som nam dala rok na napravenie vztahu, poradne, psycholog, spolocny traveny cas, atd... nestal o to.

soldi
29. sep 2021

ale ako pisu @acrobaleno a
@maciatkolulu mozeme Ti tu pisat cokolvek, ta zmena musi prist z Teba. vsetko sa da, ked clovek chce. ak Ty sama sebe nestojis za to, aby si sa nakopla, tak mysli na svoje deti. Myslis, ze su stastne? Myslis, ze maju doma dobry vzor do zivota?
Myslis, ze su pre ne dolezitejsie hmotne veci a pekny dom viac, nez kludna a spokojna mama?

autor
29. sep 2021

@soldi rozmýšľam nad tým, ze po rozvode by mi mala patrit polovica majetku, s tymi peniazmi sa da žiť velmi slušne, auto mam na svoje meno a pokiaľ by doslo k vyrovnaniu tak by som mala prežiť ( mam životnu poistku, ktorú bysom vedela zrušiť a peniaze by mi vyplatili, plus mám nejaké šperky, mame toho viac ale bala by som sa, ze ma uda za krádež)

ckatka
29. sep 2021

Niekde som čítala, že priemerne IQ na Slovensku je dvojciferné.
Napriek tomu ma stále dokážu udivovať takéto príbehy.

Dievča, ty sa v prvom rade zamysli, čo vlastne v živote chceš.
A v prípade, že si aj ty dospela k poznaniu, ze takto sa dospelí ľudia k sebe nesprávaju...čaká ta dôsledná príprava. Nerob veci zbrklo. Zavolaj právničke (kľudne nejaké centrum právnej pomoci, týrané ženy a pod, tam ti poradia).
Založ si (kľudne cez internet) vlastný účet s internetbankingom a daj si tam nejaký trvalý príkaz (aj dva-tri) na menšie sumy s nejakým nenápadným popisom (stravné škôlka, rodičovský príspevok, poistka (meno dieťaťa) alebo niečo o com nemá úplne prehľad). Väčšina manželov nemá úplne prehľad o úplne všetkých transakciách na účte, hlavne keď ich je mesačne veľa. Máš aspoň dispozičné právo k účtu? Vlastný internetbanking a vlastnú kartu? To je veľmi dôležité.

Potom. Prezri si svoje dokumenty a životné poistky, ak niekde figuruje ako plnitel on, zrus ho a daj niekoho iného, súrodenca, rodiča,....(dieťa nie, pretože on by bol poručnik keby sa ti niečo stane).
Urob si kópie všetkých dôležitých dokumentov (farebné), doma nechaj tie kópie a originály odnes na bezpečné miesto.
Stiahni si do telefónu appku na nahrávanie hovorov alebo si kúp diktafón aby si mala dôkazy. (Je diskutabilné použitie na súde, ale keď to raz máš, tak to máš...nebude to môcť zaprieť). Ukladaj si správy a čas od času si posli screenshoty na mail. (Zaloz si nový mail, ak by sa ti dostal do pocitaca/telefonu).
Chod normálne psychologicke, aby si mala v lekárskej správe záznamy o tom, že si psychicky tyrana osoba (lebo si). (Jemu povedz napr ze ideš na gyndu alebo si vymysli niečo.). Kľudne tam chodievaj pravidelnejsie.

Dohodni sa s nejakým príbuzným alebo kamoškou, že máš v plane takýto únik, aby v prípade núdze si mala nejaky záložný kontakt, a pomaly nenapadne si k nej presúvaj niektoré dôležité veci.
Pretože takýto človek, v prípade že sa zbalis s deckami a povieš že chceš odísť, ti to rozhodne neulahci. Takíto ľudia sa ti budu chcieť pomstiť, majú na právnikov, spravia z teba chorú labilnu chuderu a ešte môžeš skončiť bez detí (len ako pomsta, ze si sa spod neho vymanila).
Držím palce.

bluka2
29. sep 2021

@rubinka Mas pravdu, je jedno, co si ostatne myslime o jej rozhodnutiach. Nemusi vsak zit zivot v chudobe ako ked bola ona mala. Vtedy bola ina doba, po revolucii - dnes uz sa omnoho lahsie. Tiez som mala na skole 2 svetre, ktore som striedala a teraz zarobim kludne za dvoch rodicov. Doba pokrocila, nie ze by to bolo lahke, ale na chudobu odsudenia nie je - nie je v romskej osade, ze by nemala moznosti. Ak by jej deti mali take detstvo o posuchoch, to by uz musela extra zle nieco robit v tejto dobe, z tejto startovacej pozicie, ked ma narok na polovicu majetku

soldi
29. sep 2021

s tym majetkom je to osemetne. my mame dom aj byt, lenze on nechce predat ani jedno, ani ma vyplatit z nicoho. a vyzivne na deti neplati. cize uz takmer rok zijem len z toho co si zarobim a z rodicaku. vyrovnanie musi prebehnut do troch rokov od rozvodu. rozvod sa moze tahat 2-3 roky, pokial bude robit prieky.
cize urcite potrebujes financnu rezervu na dlhsie obdobie.
ten moj mi vsetky sperky aj drahe veci pobral, cize ani nemam co predavat 🙂
a ano, este ma aj udal za kradez. on mna!
no, to je jedno. ak mas sperky, alebo cokolvek cenne, schovaj to niekam. mimo domu. alebo rovno predaj. peniaze si odloz niekam v hotovosti. vsetko, co je nauctoch pojde dnom rozvodu na polovicu.
neviem odkial si, odporucam Ti kontaktovat nejaku organizaciu na pomoc tyranym zenam. tam je psychologicka, pravnicka, oni Ta navedu spravnym smerom. aspon im zavolaj a porad sa.

momoqui
29. sep 2021

Ahoj, ja som presne taky zivot s takym clovekom nechala a zijem si lepsie spokojnejsie

lilitela
29. sep 2021

Sama s detmi je tazke a je pravdepodobne, ze bude robit muz problemy. Zariad sa sama pri nom. Jeho co najviac z domu posielaj, nech mas klud a ty si pozvi kamosky domov a ked mate peniaze, kludne aj opatrovatelku pre deti, Ved sa s nou dohodni, ze bude tvrdit, ze je kamoska, ta ti postrazi deti, aby si si od nich trochu oddychla a zatial mozte kecat s kamoskou vedla v izbe. Barak mu prestan gruntovat, nech si riesi sam. Ty nemas ziadne peniaze? Si co najviac vyberaj hotovost z bankomatu, aby nemohol sledovat, na co minas.

momoqui
29. sep 2021

@lilitela asi si nezazila zivot s takym chlapom. Posielat ho prec? Hentaki chlap ta depta ajked nie je doma. Sama s detmi je narocne ale psychicka pohoda je nenahraditelna. Sama na vsetko je tak ci tak, ibaze teraz aj so sialencom na krku

momoqui
29. sep 2021

Chlapi sa vyhrazaju a to ze bude musiet platit je fakt. To zhodnoti sud. Ak ma majetok tak musi platit tak aby si deti neznizili zivotnu uroven. Nedaj sa najma zastrasit

bluka2
29. sep 2021

@momoqui Urcite nezazila, lebo taky chlap, ked nejako zisti, ze tam ma babysitterku namiesto kamaratky, tak este bude len to prave peklo. Pritvrdil by vo svojich praktikach, mozno facka, ktovie. Ak vobec moze mat kamosky doma v tej zlatej klietke. A inteligencia (nemyslim emocna) mu zrejme nechyba, ked na tu vilu vie zarobit

bluka2
29. sep 2021

@momoqui zas z vyzivneho sa neda zit, ale ako cloveku odlahne, ze ten magor je prec, zrazu sa bude aj lahsie rozmyslat a ako zdrava zena v produktivnom veku uz nieco vymysli, ako zarobit

momoqui
29. sep 2021

@bluka2 ved vyzivne nesluzi na to aby z neho zili je to vypomoc na starostlivost o deti ja som to pisala ako reakciu na to ze autorka sa boji ze deti pridu o blahobyt - nemaju z akeho dovodu on prist pretoze musi prispievat tak aby detom bol uchovany taky standard ako maju teraz

dadis
29. sep 2021

@momoqui Ano, to je tak, od hladu nepomru, nebude to az take dramaticke Avsak treba sa pripravit na to, ze takyto muz bude bojovat. Netreba sa na nic a nikoho spoliehat, len na seba. Takyto muzi sa neradi vzdavaju ani eura. Aj u mna je to tak, rozvadzame sa uz 2 roky, predpokladam, ze sa k nejakej kompenzacii zo spolocneho majetku dostanem az o 2-3 roky. Dovtedy sa ale musim zariadit, vziat hypoteku. Autorka spominala spolocne auto. Aj my sme take mali, tiez pisane na mna. Myslis, ze ho mam? Nie. V prvom rade jevpraca. Treba si najst dobru pracu, aby zena aj zarobila, aby bola aj pracovna doba vyhovujuca a aby aj zamestnavatel bral v pohode obcasne ocr, navstevy lekarov a pod. Vyzivne som na za 2 roky dostala cca 4x. S tym treba tiez ratat. Byvam v najme. Ale ziadne, ziadne peniaze, mi nenahradia tu ulavu, odkedy som odisla. Ano, netreba si to malovat ruzovo, treba si to zhodnotit, nakolko je jeho spravanie unosne..aky ma jeho spravanie vplyv na deti a na teba. Urcite v chudobe nebudete, to sa neboj, ale teda ani necakaj, ze si budes zit ako Kollarova mamicka, taketo typy ti daju rozvod vyzrat...

momoqui
29. sep 2021

@dadis ja zazivam to iste a bude to este na dlho a predpokladam ze este vela rokov bude robit napriek ale aj tak som stastna a nelutujem tento krok

bluka2
29. sep 2021

@dadis Uplne presne tak. Cas je ale na tvojej strane. O 5 rokov po je uz vsetko tolko krat lahsie - a este tolko rokov pred sebou bez debila 🙂 Moj ma tiez dal na sud a vselijake kusky robil, ale uz ma novu zenu a nas uz nechava na pokoji

dadis
29. sep 2021

@bluka2
@momoqui Presne tak 😊

kvetinka75
29. sep 2021

kolko ste spolu? to bol stále taký? Ak áno, doteraz ti to nevadilo? Prečo si skôr neodišla?

elizabet173
29. sep 2021

pozri, kohosi si vybrala, toho máš. Je na tebe, čo s tým urobíš.

vandicka7
29. sep 2021

Uf toto si prezivat to je tazko. Tazke bude aj zacat na novo, ale myslim, ze to bude stat za to. Hlavne treba si kazdy krok dobre premysliet, aby ti to vyslo aby nebol s nicim problem.

lilitela
29. sep 2021

@momoqui Rozvod a nasledujúce roky nebudú pri takom mužovi psychická pohoda. Bude ju terorizovat cez deti t. Z. Ešte minimálne 16 rokov. A keď si on zamysli čokoľvek, tak to spraví a ona už nebude mať žiaden dosah. Určite nech si zváži. Je strašne žiť s takým chlapom, a je nonsens aby jej určoval kedy s kým a ci vôbec môže tráviť voľný čas. Ale to co môže nasledovať po rozvode, môže byt horšie. A co, opatrovateľka sa nemôže stať kamoškou ci co?

momoqui
29. sep 2021

@lilitela horsie? Horsie to nemoze byt. Mam osobnu skusenost. Treba sa odosobnit ale urcite je lepsie nemat takeho cloveka na krku

marseillefan
29. sep 2021

len ti chcem povedať, že tie veci, čo sa pokúpili za manželstva sú tak tvoje ako aj jeho... môžeš si ich zobrať,, nebude to žiadna krádež. Vlastnému manželovi sa nemôžeš nič ukradnúť.. môžeš s tými vecami ľubovoľne nakladať, môžeš ich predať, môžeš ich zničiť, atď... ak chceš, pre istotu sa poraď s právnikom o konkrétnych veciach a krokoch, ale ak nemáte zrušené BSM, tak som si istý, že ti nič nemôže urobiť...

lilitela
29. sep 2021

@momoqui Nie kazda skusenost je rovnaka, to asi uznas. Nikto z nas tu nedokaze garantovat, ako to bude v jej pripade.
Ja som iba povedala svoj nazor, ktory som si utvorila s uvodneho prispevku, je mozne ze tu na tych 5 stranach boli vyslovene dalsie informacie, ktore som ja uz necitala, je na zakladatelke, ake ma priority a co chce dalej.

bosorka2302
29. sep 2021

mozno ma tu ukamenuju,ale co poznam podobne pripady zien, tak si zvolili milenca,alebo pararelny vztah, nebrali detom zazemie a city si nasli inde. Funguju par rokkov uz takto a zatial su ako tak spokojne, aj ked ani takyto vztah nemoze byt plnohodnotny ale lepsie ako samota a podnajom

stanulienkat
29. sep 2021

@soldi nerypem, len sa pýtam ...to si kedy zistila, že máš doma také hovado, keď s ním mas štyri deti?

karolinakr
29. sep 2021

Čo z toho, že maš muža prachača, ked z tych penazi nevidíš ani euro, nemožeš podla uvaženia minat peniaze, hospodariť, ale všetko je jeho a nom , on rozhoduje, a ty sa utešuješ, aka si bohata, ešte cely rodičak ide preč, čo mas z jeho domu a auta ked jedna s tebou ako menejcennou a nemaš našetrene nič, a zakladaš diskusie, či máš odisť? Ani sekundu by som nevahala, pozeráš na plný výklad, stojíš za nim, nemožeš si nič kupiť a za tu cenu sa necháš ponnižovať 16 rokov, len aby si stala za tym vykladom. Keby s tebou nakladal ako princenznou a mala si mesačne XY na režiu, možeš uvažovať o kompromisoch, ale takto čo ťa pri nom drží? A že si z chudobneho prostredia, tak čo, chudobní ľudia neexistuju, možno sa chovajú lepšie, než tvoj manžel, naozaj nestoji ti to za to a na deti platiť on musi, žiadne 20eurovky, svedomie nech ho zožerie za živa..ked sa lakomi aj na vlastne deti, je ti užitočný asi ako voda v koši

karolinakr
29. sep 2021

Znamej mama tiež žila v zlatej klietka s blbcom, ako ho ona nazyvala, neverila som, že take niečo može byť ale ako vidim, takych pripadov je viac, tie peniaze nestoja za to, hlavne ak ich nemožeš užívať a žit s lakomcom, tak radšej sama a míňam si podľa seba, na čo chcem a kedy chcem, do tohto by som si fakt nenechala hovoriť

momoqui
29. sep 2021

@lilitela rozumiem. Ja som zazivala podobne a ano ex robi naprieky stale ale tym ze nie sme spolu som ja slobodna a mozem si slobodne rozhodovat co a ako a samozrejme som odolna … ale kto nezazil takecho chlapa nepochopi a reci typu - on bol stale taky a mas co si si vybrala ani nejdem komentovat

marca12
29. sep 2021

A nie je ti trapne tu takto vyolakavat? Sama si si ho vybrala,vedela si,ze je grobian,ale vtedy ti zrejme jeho peniaze vonali. Viem,ze nemam pravo ta sudit,ale bud sa zober a chod prec alebo nanho dalej nenadavaj. Idem,riesim. Sprava sa k tebe hnusne,nic ti nepomohol ani v case choroby,nadava pred detmi,castuje ta nadavkami a ponizuje ta ako si prisla s jednou igelitkou... Bud si vybojuj,ze pojdes do prace a za ten cas si nieco setri alebo sa zober a zacni od nuly. Da sa zit v zlatej klietke,ale na to musis mat guraz a ako si pisala mala si z toho zdravotne problemy. Deti potrebuju zdravu a stastnu mamu,nie choru nestastnu. Daj pozor,aby ta neznicil. Chybu si spravila,ze si mu privela dovolila. Uz je asi neskoro na napravu,darmo sa teraz branis voci nemu,on sa uz zrejme nezmeni.