Blahoželať súrodencom, ktorí ignorujú sviatky vašich detí?
?
Nie,ignoruju nase deti /od narodenia/, ignorujeme my ich. Nenavstevujeme sa/nepiseme si/netelefonujeme. Ich rozhodnutie 🤷♀️Dokonca sme boli pozvani na okruhliny, odmietli sme pozvanie. Nevravim,ze su moje deti pupok sveta,ale jednemu synovcovi znasat modre z neba a ostatnych ignorovat dokaze len mental.
Tak v tom prípade by som nešla ale počítaj s tým, že budeš najhoršia ty.
@iwesska u nás boli na krstiny detí a odvtedy nič… akoby si splnili povinnosť, boli videní a viac im netreba. Že sa ma deti na nich pýtajú neustále prečo nikdy neprídu keď bývame v jednom mestečku 🤷🏼♀️? Je bolestivé stále zahovárať.
Išla. Predpokladám, ze dali vedieť prečo neprídu sk sa sľúbili. Keď máte v rodine zle vzťahy tak vôbec neviem na co organizujete oslavy. Ak by súrodenci ignorovali môj sviatok, tiež by som tak. My si ani nezvyknem nejak extra vinsovat a oslavovať, čiže ani to neriešim. Ak si ale niekto dal zakazat a nachystal niečo, Išla som... nehráme sa žiadne "hry" :D
Bývame v jednom meste a vôbec to neriešime. Proste nie je čas a hotovo 😂
Pokial niekto ignoruje mna a moju rodinu, tak nemam najmensi dovod ja za tym clovekom chodit, gratulovat mu a zucastnovat sa jeho oslav. Takze ja by som nesla, pozvanie by som odmietla a viac by som sa o tom nebavila. Ak by sa ma niekto pytal, preco com tam nebola, tak poviem, ze mi nevyhovoval termin. Ty vies, ake mate medzi sebou vztahy a ked nepojdes, len dobre urobis pre vlastny klud.
ale no tak... boli u vás na krstiny detí, odvtedy nič a tvoje deti sa na nich neustále pýtajú? Veď ich ani poriadne nepoznajú. Myslím, že to celé strašne dramatizuješ a pritom sa schovávaš za deti, ktorým je celá táto situácia ale že úúúplne jedno. Tvoj muž sa k tomu stavia ako?
@danica2711 keď ich moje deti stretávajú v meste a u starých rodičov a hovoria im ujo, teta naozaj myslíš, že tie deti netúžia, aby ich prišiel niekto z rodiny pozrieť? Naozaj?
Však zorganizuj stretnutie... co ti bráni? A ako by ich deti mali volať? Keď nie ujo, teta? Podla mňa to trosilinku preháňaš.
Tak ich vidia u starkych, ved to stačí.. neter sa vydáva a vy tam ako najbližšie rodina nepojdete? Neter ti podľa mňa nič neurobila, ja by som isla🫣
Niesi pozvana, kedze si nedvihla telefon.
Tak nechod.
Budes si odpovede tu vyhodnocovat?
Ak ste pozvaní celý rodina, tak choďte. Ale zoberte len toľko, koľko doniesli doteraz oni vám. Stretnete sa, deti aspoň budú vidieť, kto patrí do rodiny. Máte naštrbené vzťahy. Máme podobne. Sčasti chápem, že nie každý má vždy čas a vôbec energiu ísť na nejakú rodinnú oslavu. Ale keď je to pravidlo, tak to bije do očí. A niekoho to samozrejme uráža. A teraz poraď ty mne. Brat aj švagriná už mali 50-ku. Pozvali rodičov, mňa nie. Sestru tiež nie, ale tá býva ďalej. Keď ja budem mať 50, mám ich pozvať?
@anjelicek26 veď my sme na svadbe neteri samozrejme boli vtedy. Teraz ide o narodeniny súrodenca.
@loliki :(. Mňa podĺa mňa tiež takto pozvali len aby sa nepovedalo. Tiež smutná situácia čo píšeš ty. Pre mňa bol kliniec vzťahom že ignorujú deti nie mňa. Keby mne neprídu (čo nechodia ) tak prežijem.
Jasné. Chápem. Proste sú aj takíto ľudia. Smutné. Najstaršiemu krstný a vzťah podobný ako opisuješ ty. Preto hovorím, choďte, najedzte sa, uvidíte sa potom ktovie kedy a kde.
A čo má tvoj súrodenec s tvojimi deťmi? Ty si jeho súrodenec nie tvoje deti.
Pomáhala si im dobrovolne? Ak potrebuješ pomoc, ozvi sa.
Už vidím ako mojich súrodencov bude zaujímať moje dieťa.
Tieto detské oslavy mňa ako dospelú vôbec nezaujímajú a som rada, že ma na nich nikto nevolá.
My sme ako bratranci a sesternice boli vekovo na rovnako takže to bolo úplne iné, naši rodičia mali vtedy rovnaké záujmy.
Nikto teraz nechodí na oslavy kvôli deťom z jednej rodiny.
Zagratuluje sa a to je všetko.Také bežné rodinné stretnutie.
Môj uhol pohľadu je, že to ako sa správa on svedčí o ňom ... On nepríde na oslavu = jeho hanba. Do jeho vnútra nevidím, takže nemám dôvod ho odsúdiť, napriek tomu rozumiem, že ťa to sklamalo.
To ako sa zachovas TY zase svedčí o tebe.
Ja osobne by som išla.
Ono je to trocha blbe, fakt, ale u niektorych, ktori maju odrastene deti, je to trocha inak. Uz ich nebavi ten rozruch okolo malych deti a detske oslavy su pre nich nuda a otrava. Su radi, ze to uz maju u svojich deti za sebou. Pre kazdeho rodica je povacsine stredobodom vlastne dieta. Niekto zboznuje vsetky deti, niekto len tie vlastne.
Asi by som to akceptovala a riesila v ramci rodiny len dospelacke oslavy. Cize ano, zagratulovala by som svojmu surodencovi, aj ked ignoruje moje deti.
nie nešla aj ja by som ho naťahovala a deň predtým by som to zrušila.
Môj muž má bratov sestdesiatnikov. Myslíš, že chodia mojim deťom (11, 13 rokov) blahozelat na narodeniny? 😅🤣 Ak má tvoj súrodenec okruhliny, tak by som sla.
Ste dvaja surodenci, ty mas kolko a brat? Ked bol slobodny vychadzali ste? Niekedy svagrinky narobia najvacsie dusno v rodine a chlap sa rad prisposobi, ze nemusi nic riesit a nikam chodit. Ano, pre deti je to katastrofa... Nepoznat najblizsiu rodinu, este chapem, ked su manzelia obaja dokopy z 10 surodencov (aj taki sa vedia rodinkovat viac, ako dvaja) , ale ani dvoji sa nechcu stretnut... Vytiahne sa (zinscenuje) akoze nejaka nezhoda a ide sa do stratena... Kolki sa rozhadali len pre "fajzery" 💦 uk., ps-smer...
@wolf_ z mojej strany vyšlo veĺa úprimných snáh. Aj pokusy o pekné vzťahy. Tu na pozadí bude dedičstvo o dom po starých rodičov v ktorom nik z nás nebýva pri nich. Už sa trasú podľa mňa. Toľko manipulácii a podobne inak to byť nemôže. Ešte budeme mať pestré časy, už to vidím. Škoda že pre moje deti to mohla byť prakticky jediná bližšia rodina.

@viestta prosím ťa už nepíš. Nepotrebujem žiadne odobrenie od MK, ale pohľad z von. Situácia je mi veľmi nepríjemná.