Blíži sa koniec vzťahu?
Ahojte, prejdem rovno k veci a bude to nadlho, vopred sa ospravedlňujem.
S manželom sme spolu 7 rokov, z toho 2 roky ako manželia. Máme jedno dieťa. Nás vzťah bol zo začiatku krásny, teenagerský, romantický, teda ako každý začínajúci vzťah...no potom to šlo dole vodou. Poviem to narovinu, ale za ten čas sa toho stihlo stať všetko, všetko zlé, no aj dobre, aj keď toho zlého je viac. Žiarlivostné scény, on ma raz podviedol (bozkávanie sa s inou,), Bitky, urážky, nadávky, ponižovanie, osočovanie, neustále si vyčítanie si,...počas chodenia sme sa aj párkrát rozišli, no vždy sme sa dali naspäť dokopy. Otehotnela som...počas tehotenstva ma dvakrát napadol, aj po pôrode...vždy som odpustila...vždy sme obaja verili, že bude dobre. Vraj Som si bitku zaslúžila tým, ako sa správam, že som ho vyprovokovala...No posledný rok a pól je to s nami strašne zle. Ja som z neho vkuse nervózna, podráždená, na sex nemám absolútne chuť, nadávame si, hádame sa pred dieťaťom, vyčítame si, teda to, čo bolo aj počas chodenia. Nechcela som sa vydať, pretože som vedela, že sa tým nič nezmení, no vydala som sa. Nemáme sa radi ani s jeho rodinou, mna považujú za decko, kritizujú všetko, čo robím, s mojou rodinou to bolo super (samozrejme, nevedeli o všetkom, avšak o hádkach a nadávkach áno, keďže sme s nimi bývali). Rodičia ho brali ako syna, neskutočne veľa nám dali, no on si aj tak našiel dôvod, prečo nebyť vďačný. Nebránil a nezastal sa ma pred svojimi rodičmi (iba raz). Je toho toľko, že ani neviem, čo skôr písať. Pred pár dňami sa to vyhrotilo na maximum, pohádali sme sa, aj doma, s mojou rodinou, prišla sa sem vadiť aj jeho rodina, všetko sa kričalo...nervy...emócie...nadávky...odišiel, moja rodina ho viac neberie, sú sklamaní a nechcú ho už viac u nich doma vidieť, dokonca už povedali, že viac nám nebudú pomáhať, keďže vidia, že si to on nikdy nevážil. Jeho rodina voči mne tiež pociťuje sklamanie a nechuť. A tiež ma dourazal, moju rodinu, o všetkom povedal kamarátom. Mali sme ísť spoločne bývať, samostatne, no nemám chuť, nechcem a aj sa bojím.
Vždy, keď sa hádame, strašne si nadávame, ja viem, že chybu mame obaja. Obaja sme ťažké povahy a tvrdohlavci, každý chce po svojom všetko. On chce, aby sme to skúsili ešte sami, raz, ja už neviem, naozaj neviem. Som z toho všetkého zúfalá. Už počas chodenia som mala stavy, že mi z nášho vzťahu vypadávali vlasy, teraz zas nejem, chudnem. Žijem len pre dieťa. Jemu musím všetko povedať, čo ma urobiť, lebo sám nevie. Žiarli na moku sestru, nechce, aby som sa s ňou stretávala často, ja zas nechcem chodiť k jeho rodičom, keďže mi tiež ublížili rečami, ale aj tým, že ho huckali proti mne. Keď je medzi nami dobre (tak dva dni a tak zas hadky), vieme spolu vychádzať, no viem, že už ho nelubim tak, ako niekedy a častokrát mi je doma lepšie, keď je v práci. Keď príde domov, trochu sa pohra s dieťaťom a tak sa hra na notebooku, lebo je unavený, pričom od práce sa nejde pretrhnúť. Posiela ma do práce, pričom z domu popri materskej každý mesiac privyrobím a snažím sa. Popri materskej som doštudovala VŠ. Varím, periem, upratujem, zaujímam sa, no stále je to preňho malo, vraj sa nesprávam ako žena, nevytvaram teplo domova...bol vychovávaný úplne inak ako ja, mame aj rozdielny názor na výchovu, či stretávanie sa s rodinou...viem, mnohé z vás nebudú chápať, prečo sme spolu, aj keď mi každý radil (iste aj jemu), aby še sa rozišli...nestalo sa tak...a preto som musela napisat tu, aby mi povedali svoj názor ľudia, ktorí sú nezainteresovaní. Rozviesť sa, alebo to skúsiť ešte raz? Kým je teraz dlhšie preč, to začiatku mi chýbal, no teraz je to fajn. Prosím, nesúďte ma, len mi poraďte. Ďakujem :(
Akoze ani som to nedocitala do konca, ale je mi jasne, ze keby si ta vazil by to asi kus inak vyzeralo. Takze to je dost na zamyslenie.
na tvojom mieste sa zdôverím svojim rodičom, ako to je.... určite ťa pochopia, pomôžu...
aby niekto bil moje dieťa, a býval v mojom dome, to by som nikdy nepripustila, sama by som mu zbalila kufre a našiel by si ich pri bráne.
nečakaj, že sa zmení tým, že sa presťahujete, alebo tým, že príde druhé či tretie dieťa.
@maryon1 naši ma podporujú, zažili jeho excesy neraz, ešte aj počas nášho chodenia, sami mi vraveli, že si mám dvakrát premyslieť, do čoho idem a s kým budem, no keďže som bola dospelá, mohli iba poradiť. Boli by najradšej, keby sme spolu neboli...
Si to po sebe precitaj ako keby to niekto cudzi pisal... a musi ti byt jasne co mas robit, ja som ani nedocitala. Tvoj chlap ma problem, so sebou, s rodinou, kompenzuje si to na sebe a o laske a nejakom vztahu sa ani neda hovorit. Odid, zacni so svojimi rodicmi poza jeho chrbat to riesit a chod. Mna by raz napadol, RAZ, a ten cirkus co by nastal by si neprial.. tomu ver. Co na to tvoji rodicia?
tak nad čím vôbec rozmýšľaš? máš podporu rodičov, môžeš u nich bývať, bude to najlepšie pre teba aj dieťa. jasné že to bude ťažké človek stále dáva nádej a verí že to bude iné ale sama vieš, že nebude
a teraz si predstav že tot pise tvoja dcera ,.. co by si jej poradila?
nechapem, že ťa udrel a ty si mu odpustila .. teraz ta udrel, o par rokov ta bude biť každý deň, ved normalka, zaslužila si si a potom čo? bude ti trieskaž hlavu o dvere alebo čo? a tvoje dieťa sa bude na to pozerať?? veď otvor oči preboha
Skus sa s niekym kto ta pozna a doverujes mu porozpravat. Si zmanipulovana. Doverny rozhovor ti otvori oci. Mas cas (tym ze nie si v blizkosti manzela) o vsetkom premyslat. Navsteva psychologa je urcite namieste.
Vztah ktory zijes nie je zdravy. Pozri na svojich rodicov, ci kamaratky ako ziju oni. Utvrdzuj sa v tom, ako by malo spoluzitie manzelov vyzerat. Spomen si v com si zila ako dieta. Toto vsetko ti pomoze vymanit sa s pochybnosti. Asi mas teraz vela nezodpovedanych otazok ale ver, ze vas vztah nikdy nebude lepsi. Uz teraz si fyzicky a psychicky tyrana. Partner sa ta snazi zmanipulovat a vsugerovat ti, ze za vsetko mozes. Ver, ze tam kde nie je ucta, ohladuplnost a laskavost nikdy ani nebude. To nespravi manzelska psychologicka poradna. Dobry vztah sa buduje odzaciatku a pracuje sa na nom cely zivot.
Podaj rozvodove papiere...nemas co stratit..
tiez si nemyslim, ze spolocne byvanie cokolvek zachrani.
akurat mu stupne odvaha ta bit, lebo za zavretymi dverami a pred malym dietatom nebude okolo svedkov, aby mu strach z odhalenia zadrzal ruku.
ak ta uz opakovane bil a este tvrdil, ze si za to mozes sama a vyprovokovala si ho, tak strach z odhalenia a trest ako nasledok je jedine, co ho este drzi.
sami v jednom byte - tam sa bude citit panom a hrdinom.
rozved sa.
Ukončiť vzťah, kým nemáte viac detí, hypotéku a podobne srandy.potom sa odchádza ešte ťažšie.viem ,o čom hovorím
U Vás to už presiahlo hranice slušného správania vzťah kde sú nadávky, fyzické násilie je raz a navždy zničený.Len sa nedaj obalamutiť, že keď budete bývať sami všetko sa zmení a bude idylka.Si mladá na to, aby si sebe a dieťaťu pokazila život je to nevyrovnaný chlap kde budeš vždy vinna ty
@brna1989 hypotéku mame, keďže sme kúpili byt, no nie je dokončený, nebývame tam ešte, on sa teraz snaží silou mocou ho dokončiť (cez pôžičky), aby sme tam mohli čo najskôr ísť
Keď budete sami môže to byť ešte horšie...
Ak je toto život,aký Ti vyhovuje,nech sa páči,ďalej sa tráp a nechaj týrať takým hovädom.Už dávno si ho mala poslať do prdele,nie je jediný chlap na svete,a stále lepšie byť sama ako s takým debilom.
@simca06022011 to je trefa do čierneho. Na 100% bude horšie, kludne sa stavim, ze tam už ho nic nezastavi. Ked si toto dovoli v dome rodicov. Bez skrupul je...
Samostatné bývanie bude pre teba cesta do pekla
@bluka2 Presne tak. Tvoj muž je manipulátor a ty si dokonalo zmanipulovana. Raz sme na škole mali prednášku z Aliancie žien o domácom nasili. A tam nám povedali, že žena pokým pochopi, že to nie je jej vina musí prebehnúť 50krat jeden proces. Žena sa snaží spraviť doma ideálne podmienky, upratať, navariť, postarať sa o dieťa aby muž nemal dôvod na hádku. Ale nefunguje to. Muž príde domov a VZDY nájde detail, ktorý by mohol byť spravený lepšie. Žena si povie aha tak je to zase moja vina a na ďalší deň sa zase snaží ešte viac. Ale muž zase nie je spokojný. Je to začarovaný kruh. Ty aj môžeš z neho von ale nechceš pretože si myslíš že je to všetko tvoja vina. Postupne ťa odizoluje od rodiny a bude mať úplne uvoľnené pole na to aby si s tebou a tvojou psychikou robil čo sa mu len za chce. Som si na milión percent istá, že v tom byte budeš veľmi nešťastná. Stratis veľa krásnych rokov života. Buď silná a povedz tomuto zivotu nie.
Momentálne prespáva na “našom” nedokončenom byte a s kamarátmi tam pije skoro každý deň, a tiež tam ti kamaráti spia....
@snazilka_bio_mamka raz ma počas hádky aj opľul...
@maxxim ďakujem krasne
Raz by ma udrel a ja som v Leopoldove alebo v Ilave a on na cintorine. Pišeš bývame u našich takže ON ťa bije manipuluje s tebou uraža ťa ponižuje v tehotenstve ťa zbil a ty sa pýtaš čo dalej zbaliť mu veci a adios a nie ON býva u tvojich rodičov a tvoji rodičia dovolia aby sa toto dialo v ich dome no moja ak by sa tak môj zať spraval k mojej dcére tak veci ma vyhodene už davno na ulici a tak ho vykopnem že by sa zastavil až doma. A viac prah môjho domu by neprekročil. Mysliš si že jeho rodina pripravuje byt aj pre teba no pochybujem.Toto dobre nebude to už je podľa mňa len koniec.Prišla si mu na neveru zbil ťa preboha odkedy ked sa pride na neveru tak chlap zbije ženu a povie že si to zaslužila nikdy nikto si bitku nezasluži u mňa je taky chlap čo zbije ženu kkt.Bola si tehotna si chranena osoba ak by si nedajbože bola potratila skonči v base.A ty sa pýtaš čo dalej rozved sa a nič ine ti neostava.A že ťa ľubi no určite to je pravda ak by ťa ľubil ťa nezbije a nenapadne ako tehotnu už chyba bola s nim ostať ked ťa napadol ako tehotnu.Nepríprav zlé detstvo tvojmu dieťatu.Ale vzťah jednoducho ukonči to je chore a nie žiadne manželstvo a ani vzťah.A povedz všetko rodičom ako ťa zbil ked si bola tehotna a viac krát.Načo ti ho pride z roboty ako pišeš hraje počitač.Ty si už z neho na nervy ísť byvať s nim by pre teba znamenalo obrovske riziko trval by na tom aby si prerušila kontakty s tvojou rodinou.Rozijd sa s nim ty a každy nech si žije svoj život.A ked ťa bude lanariť že aby si sa k nemu vratila že sa polepši never nepolepši sa nikdy možno chviľu bude sekať dobrotu ale potom už nie a všetko bude postarom si mlada nenič si život určite ťa čaka čosi lepšie ako piše miadi.A nie taký človek čo ťa bije ponižuje nádava ti.Pekne mu zbaľ veci a nech si ide bývať k svojej rodine.Aty ak máš možnosť pišeš že máš VS najdi si dobru prácu a dieťa si vyhovaš aj sama rodičia ti pomôžu aspoň na začiatok. Ale s tým chorým psychopatom, manipulátorom vzťah skonči skôr než sa stane nejaka tragédia že v afekte ti trvalo ubliži na zdraví.Skonči to sama pišeš nechcem ho tak asi to tak bude ubližoval ti tak bude ťa určite zastrašovať aj dalej ale to sú jeho sproste reči a výhražky.Ukonči to je to chorý vzťah.A na vinné je vlastne z veľkej časti ON a nie ty.Prenechaj ho tej s ktorou ti bol neverný nech sa aj ONA poteši a zažije čo je to za človeka.
Bipolárna porucha, raz je ako medík, raz uplný psychopat...len mu nenaleť na dalšie sladké reči. Rodičia ťa podporujú, sú ochodní ti pomôcť, nezostaneš sama na ulici, máš šťastie, že ich máš, nepokaz si ešte aj vzťah s nimi ķôli debilovi.
Urýchlene podaj žiadosť o rozvod, nech nenaberie ešte viac pôžičiek a poraď sa s právnikom ako postupovať ohladne spoločnej hypotéky a nehnuteľnosti...aby ťa ešte náhodou nevydieral spoločným majetkom, keď budeš chcieť od neho odísť
Môj triezvy pohľad... Možno je pravda , že cíti zaľúbenost voči tebe. A že je občas milý. Možno sa občas snaží, lebo ťa nechce stratiť. No stojí ti to za to? Večne hádky, bitky, ohováranie a stresy. Vieš vôbec jaký to má na teba a tvoje telo ohromný vplyv? Čo určite vies je, ze si ta neváži. Preboha veď ešte píšeš, že ťa oplul. Navyše tvoj syn to musí celé znášať. Bude mať nešťastné detstvo. Možno sa dostane tiež do rovnakého vztahu a bude si myslieť, že je to normálne. Že má vo vzťahu trpieť. Možnoi vám prezije celý zivot neštastny. Bude sa trapit a ktovie ci uz teraz sa netrapi. Určite sa trapi ked ta tak vidí v slzach alebo vystresovanu. Odpovedz si len na jednu otázku. Chceš takto žiť do konca života?
Vy ste chori obidvaja a s takymito imbecilmi ma vyrastat dieta🤦♀️
Turbulencie ako na horskej dráhe...nikdy už dobre nebude a chúďa dieťa, toto mať doma každý deň....hádky, bitky...Zrejme bývaš u rodičov, tak ho vykopni a bude kľud. A čo prerábate ten byt, ten patrí komu?
Urcite sa rozviest. Jedno vec si pomenovala uplne presne, chyba je v oboch. Obaja ste nevyrovnani, impluzivni, nervni a psychicki labilni, absolutne sa k sebe nehodite a toto fungovat nikdy nebude. On je navyse aj nasilny. Prepac, ale obaja pri pripadate ako totalni pyschopati, aj ty, nielen on
Dočítala som to len po riadok, kde píšeš že ťa ako tehotnú pár krát napadol...ďalej to čítať ani nepotrebujem a ani nemám chuť... Ty sa uplne vážne pýtaš, či sa tento chorý vzťah blíži ku koncu? Ja sa zase pýtam prečo už dávno nie ste od seba. Fakt hrozné v takom prostredí vychovávať dieťa 🤔😳
Vo svojom texte si si sama odpovedala, teraz (bez neho) ti je fajn. Si u rodičov, takže o strechu nad hlavou si robiť starosti nemusíš, máš rodičák, privyrábaš si, máš dokončenú VŠ, určite nie si odkázaná na to, aby si strávila život s takým úbožiakom, ktorý má toľko drzosti žiť a otĺkať ťa pod strechou tvojich rodičov a ešte nechá vlastných rodičov, nech sa k tebe tak správajú? Na to len jediné...fuj, hnus, totálny mentálny chudák, ktorý si nezaslúži žiadnu ženu a žiaľ ani dieťa, veď čo z neho taký chudák vychová?..ani nerozmýšľaj, priznaj sa rodičom, aby stáli pri tebe, keby prisla slabá chvíľka a v žiadnom prípade mu nedovolili, aby sa vrátil...uvidíš, uľaví sa ti a ešte si nájdeš lepšieho a ty zistíš, čo je zdravý vzťah, lebo toto určite nie! Držím palce, aby si bola silná, vo svojom vnútri určite cítiš, čo je správne 😉

Co este by mal urobit aby si pochopila ze ta ma za nic, ze si ta nevazi???