Boj o vnúčatá - konflikty medzi babkou a nevestou
Zienky ja nezvyknem sem casto písat, ale už musim…sice som tu citala podobne temy v minulosti, skuste mi vy aktualne na toto nieco napisať. Mám vnúčata 4 a 6 rokov..mám ich tak rada, ale ich matka – moja nevesta – to je normalne katastrofa. Ona tie deti drži jak vo vatičke, bojím sa im aj len pozriet do očí aby som niečo neporušila. Vsetko musí byt bio, eko, vegan, bez cukru, bez radosti zo života. Minule som im doniesla čokoladu, taku normalnu aku každy dieta miluje – skoro ma prehltla pohladom že “to im nedavaj, tam je cukor a palma”. No a čo? My sme jedli aj chlieb s mastou, slaninu, kockovy cukor sme len tak cmulali a žijeme! Ona by najradšej tie deti krmila len mrkvovou šťavou a semienkami!
Boli sme spolu na ihrisku, trochu prsalo a bola tam kaluž. Deti sa tam už trepali, že sa pojdu pošpliechať – ona ich zahriakla, ze domov, ze poprchava a hned ze mlaku nie, že tam su bakterie! Tak som jej povedala, že my sme sa valali v blate a aspon sme mali imunitu. Odfŕkla si a pol dna so mnou ani slovo.
A to jablka… Kúpila som im na trhu krasne, červene, vonavé, rovno od gazdu. Položim na stôl, idem s dietatom do izby, vrátim sa – jablká fuč! Ona ich vyhodila, lebo nepozna pestovatela! Ale chipsy z bioobchodu za 5 eur kus tým deckam da, lebo to má “certifikat”.
A ked pridem, musim si davat dezinfekciu na ruky, jak keby som bola nakazena. Minule som piekla kolace, domace, krasne, s laskou – ani ich nevyložila! Že deti maju dezert naplanovany. Akože čo to je za pristup? Všetko podla jej tabuliek, deti pomaly nemozu ani spontanne existovat. Ja už mam pocit že nech urobim cokolvek, ona si najde dôvod prečo je to zle. Drží tie deti ako v sklenenej bubline a keď jej poviem, že kedysi sme si robili blato s datelinou na dvore a ešte sme to oblizovali, že sme akoze navarili a tak sme sa hrali, tak skoro exploduje od zúrivosti. Úprimne – keby som nebola ich babka, tak ma už davno odrezala.
Akože viem, že je toto asi bežna téma a asi nie som sama čo to riešim. Sice sa o Koniku kedysi hovorilo, že je to tu sama eko bio raw mama, sama som to zažila, som tu už roky rokuce… ale mne to už totalne lezie na nervy. Tie deti nebudu mat nikdy žiadnu imunitu dokelu! Pride mi ta moja nevesta doslova ako keby bola zo sekty. Ok, viem – jej deti, jej pravidla… ale ona si to ani nenecha vysvetlit. Och, už som to chcela kolkokrat ignorovat, ale kypí vo mne žlc vždy. A neda mi ich ani na prazdniny, ako keby som bola nejaka diablica čo detom ublizi alebo ich neumyje, alebo im dam zjest jedovate jedlá. A viete čo je na tom cele najhorsie? Ze syn drzi hubu, len aby bol doma pokoj… no tak ja sa pytam, to fakt dnes uz babka nema pravo dat vlastnemu vnučatku ani kusok kolaca bez toho, aby som bola za vraha??? fu, asi sa mi aj ulavilo..
neverim ti 🙂 dalsia vymyslena tema
@o__o inac tiez mi to nesedi. Vacsinou prave biomamy stoja na kaluze radu 😂 take co cpu deti cokoladou, v dazdi daju tablety 🤪
Zabije ta, ked miesto cokolady kupis balik tekvicovych semienok?
Alebo myslis, ze vnuca ta bude mat rado prave za tu cokoladu?
Mam vek na vnucata a vies co by som urobila? Pre pokoj v rodine by som kupila bio chipsy aj bio cokoladu… v DM napriklad urcite daco vhodne vyberies. Detom sa venuj, kolko chcu. Na ihrisku sa zdrz komentara a ked s nimi budes sama, tak nech vtedy skacu do kaluze….nechaj ju deti vychovat po svojom. Mozno casom pride, ze daco mohla robit inak, mozno nie. Ale matka je ona.
@anonym_autor ja som tiež babka. A som "bio,eko". Ja naopak "džubem" moje dcéry, aby na stravu deti dbali, aspoň tie prvé roky. Skutočne to čo predávajú v bežných obchodoch spracované potraviny, je pre deti (aj dospelých) vo veľkej miere škodlivé. Potraviny, ktoré si ty ako dieťa jedla boli nutrične niekde inde, ako tie dnešné. Buď rada, že jej na zdraví detí záleží, aj keď v tvojich očiach to preháňa. Kúp im to čo im ona dáva. Skôr mám pocit, že je to u teba podvedomí boj o moc, matka verzus žena tvojho syna. Zodpovednosť za tie deti má ona, nie ty. Možno preháňa, ale časom, ako budú deti rásť sa to bude postupne meniť tie stravovacie návyky. A nedá ti ich preto, že ju ako matku nerešpektuješ.
Vyzerá to byť trochu pritiahnuté za vlasy, ale aj nemusí byť. Takých šľahnutých mamiek je dnes dosť. Vypustila by som však zo slovníka my sme voľakedy...je to otravné a už nie sme v dobe voľakedy...ja tiež nedovolím deťom všetko čo ja som voľakedy a to nie som žiadna bio eko.
@anonym_autor inspiruj sa nazorom mojej mamy: "ja som svoje deti vychovala uz davno, v inej dobe, povedz mi teda, ako to chces"
@anonym_autor milá svokra, bez rešpektu, sa ďaleko nedostaneš. Mama je mama. Keby deti bila alebo tyrala a riešiš to nepoviem ale semiacka? Život bez cukru ? Nechcela aby sa zamáčali a neprechladli?
Tá vaša slaaaaavna doba, bola naprd. Nevedeli ste nič o deťoch o strave, vychovavali ste ako ste vedeli bez nejakých lepších informácii a dnes ma každý problémy s chrbticou a o psychike ani nehovorím. Deti vás budú mať radi aj bez čokolády ....
Za mna totalne prehnaný príspevok a ako sa hovorí “bez vetra sa ani listok nepohne”. Len bohvie či deti nemajú nejaké potravinové alergie a zas jedna babka čo neverí na alergiu na lepok alebo nieco podobne
Babka vy ste si svoje deti vychovali a do výchovy nevesty sa nestarajte, ona si spraví ako uzná za vhodné, vy s tým nemusíte ani súhlasiť, ani sa vám to nemusí páčiť. To nie sú vaše deti. A miesto toho, aby ste ich napchávali čokoládami od výmyslu sveta a vláčili po blatách a kaližiach, lebo "vy ste voľakedy" to či ono, skúste sa nehrať na ublíženú, ale rešpektujte rozhodnutia svojej nevesty.
@anonym_autor nezdrave jedlo nerovna sa radost zo zivota ani zuzla ie cukru atd…prehanate to obidve. Ty by si si mohla nechat pre seba blbe poznamky ako ona robi vsetko podla teba nezmyselne a ona by mohla deti nechat sa hrat v mlake 🤷🏼♀️ jednoducho je na teba alergicka a uz aj ked domesies jablka namiesto cokolady, tak jej lezies na nervy. Neviem co je zle ak deti jednia mrkvu a semiacka/oriesky, moje to napriklad lubia, ale ano u nas sa jedava aj cokolada (ale kvalitna alebo mrazom susene ovocie v cokolade)
Ona je ale matka, ona rozhoduje o tom co budu jej deti jest…ty sa rozhodni ci chces s nimi travot cas a mat nejaky vztah alebo radsej budes neveste aktivne davat najavo svoj nesuhlas s tym co robi a mat ku vsetkemu poznamky.
a prečo im teda nedonesies tie čipsy za 5€ z Biobchodu? Deti to budú jest aj nevesta bude spokojná …
@anonym_autor autorka, mne sa zda, ze to mas nejako pomylene. V prvom rade si babka, nie mama. Pre teba je normalne cpat do deti palmovy tuk? Pre mña nie, a to som tiez babka a mam 51 rokov.ten spominany chlieb s mastou je daleko zdravsi.
Jablka z trhu? Moje deti za cely svoj zivot zjedli vela ovocia, ale jablk velmi malo, a vies preco? Lebo je to najviac striekane ovocie, a je dost mozne, ze tie jablka na trhu su z nejakeho lacneho neovereneho zdroja, a nie od babicky z bio zahrady.
Bud rada, ze mas scitanu nevestu, ktora chce svojim detom/tvojim vnukom dopriat v ramci svojich vedomosti to najlepsie.
Apropo virusy a bakterie-niektore su spustacmi zavaznych ochoreni vratane rakoviny
… ja napríklad z duše neznášam keď k nám babka donesie “lacné” sladkosti len aby ich bolo veľa .. toto stále babky robia, čím viac tým lepšie … Hlavne kvantita, čo tam po kvalite. Akurát, že to všetko ide do koša čiže absolútna škoda peňazí. Namiesto toho ak by doniesla 1! nejakú 70% čokoládu, alebo kvalitne oriešky boli by sme veľmi radi. Skus tiež nabudúce donies to čo je nevestou odsúhlasené …
Tie deti nechodia do školky? Tam jedia čo? Autorka,už by som nedoniesla ani mäkké F čo sa tyka jedla,ale veci ako omaľovanky,knižky,puzzle....
Ja som naposledy niesla vnukovi kornutky na zmrzlinu,kukuricu a polievku,vsetko čo ma rad.Keby mi nieco jeho mama ofrflala nabuduce sa nebudem unuvať. Alebo by som si doniesla svoje buchty,pekne by som si tam na nich pochutnavala a nikoho nenukala.Az keby si poprosili...
@anonym_autor ja som bola označená za bio chuderu precitlivelu , čo chová deti v bavlnke za to, že mi svokrovci vzali dvojtýždňové bábatko kocikovat akože do parku a miesto toho ho vzali ku ich kamošom kde mali akurát rodinnú sešlosť a fotili sa s ním cudzí ľudia , dokonca ho olizovali školkari a keby sme sa to nedozvedeli práve na základe tých fotiek nevieme to dodnes...poprípade že bábätko naschvál rozmaznavam tým, že ako týždňoveho som ho dojčila kedy bolo treba, čiže schválne ho oni nemohli mať keď si zmysleli... Našťastie ich muž poslal hlboko a ďaleko a nebavíme sa, takých excesov bolo viac, toto boli len také exotické čerešničky... Takže všetko má dve strany a nám sa naozaj môže zdať tvoja nevesta extrém ale zas aj ty si dosť extrém v tom že stále pretláčas ( a dosť dlho vzhľadom na vek vnúčat) to čo si ty v detstve a bla bla... To ani len nieje dobre mienená rada to je proste zhadzovanie výchovy, je to v istom zmysle ponižovanie z tvojej strany, znehodnocovanie jej ako matky len preto že sa narodila inokedy ako ty. Na tvojom mieste by som sa s ňou pobavila, povedala jej že naozaj ju oceňujes ako sa snaží deťom dávať všetko zdravé a chrániť ich a chces jej v tom pomôcť, žiaľ nevieš to inak ako tak ako si to robila kedysi ale keď ti povie ako na to, urobíš všetko pre to aby si jej to nekazila ale aby to pre ňu bolo uľahčenie, že chápeš že dnes je iná doba a ty chces byť pre nich a vnúčatá babka a nie hrozba. Že sa cítia niekedy veľmi zle keď je na teba nahnevaná a ty ani nevieš prečo, povedz jej že je ti predsa dcérou a môže ti dôverovať , nech ti vždy na rovinu povie a spolu to zvládnete vykomunikovat lepšie. A povedz jej že ta mrzí ak to niekedy cítila inak, ale nikdy si ju nechcela zhadzovať ale možno to tak vyznelo a nebolo to cielene, že ty si z generácie kedy sa inak ako tradovanim informácie nezískavali a teda vtedy to bolo pre teba prospešné keď si mala malé deti ale dnes sa to nazýva nevyžiadane rada a chcela si vždy len pomôcť tak ako to kedysi pomohlo tebe. Nechcela si sa povysovat ale pomáhať, nech ti to dovolí a uvidí že to bude pre všetkých viac radosti a hlavne úľavy. Keď ti pomôže v tom čo a ako robiť, zmäkne to napätie nebude ako struna , bude možno milsia a všetko bude trošku viac v pohode a to ocenia aj deti , predovšetkým ony potrebujú láskavé vzťahy , v dnešnej dobe viac ako bio jablko , a keď len to stojí v Tom mať pekný vzťah nie len vnúča - babka ale aj rodic-starybrodic, rada sa niečomu príucis. A možno ti niektoré veci budú aj dávať väčší zmysel a nebude to len ekobioraw nálepka...
Nevesta je extrém ale horšie je nevykomunikovane veci ktoré ústia do ,,kypenia žlče,, na oboch stranách... Tie decká to začnú vnímať aj keď si myslíte že nie. A to už bude bolieť viac ako vyhodené jablká.
@anonym_autor jej deti, jej pravidlá- sama ste to napísali. Vy ste tvoje deti vychovali, teraz to nechajte na ňu. Ani ja by som nedala na prázdniny keď nedodržiava moje pravidlá.
A keď niekto ide na mňa s vetou "veď aj my sme .." tam končím debatu ... Kedysi ste sa napr. kúpali raz za týždeň v jednej vode celá rodina, dnes sa to nerobí ...
Ono, ak tie deti su zvyknute na taku stravu, tak cokoladu mozno ani nezjedia. Ani nase dieta ju nezje, nechuti mu. Ani buchty s presladenym lekvarom. Tie s mojim menej sladkym lekvarom zje, hoci cesto sa mi podari 10krat horsie ako mojej mamine. Upecie nam zvycajne u nas, z nasich surovin. Kupi oriesky, datle. Svokre som poslala linky toho, co ma rado dieta. Objedna a vzdy donesie. Tesim sa ja, dieta a snad aj svokra.
@anonym_autor ja som bola označená za bio chuderu precitlivelu , čo chová deti v bavlnke za to, že mi svokrovci vzali dvojtýždňové bábatko kocikovat akože do parku a miesto toho ho vzali ku ich kamošom kde mali akurát rodinnú sešlosť a fotili sa s ním cudzí ľudia , dokonca ho olizovali školkari a keby sme sa to nedozvedeli práve na základe tých fotiek nevieme to dodnes...poprípade že bábätko naschvál rozmaznavam tým, že ako týždňoveho som ho dojčila kedy bolo treba, čiže schválne ho oni nemohli mať keď si zmysleli... Našťastie ich muž poslal hlboko a ďaleko a nebavíme sa, takých excesov bolo viac, toto boli len také exotické čerešničky... Takže všetko má dve strany a nám sa naozaj môže zdať tvoja nevesta extrém ale zas aj ty si dosť extrém v tom že stále pretláčas ( a dosť dlho vzhľadom na vek vnúčat) to čo si ty v detstve a bla bla... To ani len nieje dobre mienená rada to je proste zhadzovanie výchovy, je to v istom zmysle ponižovanie z tvojej strany, znehodnocovanie jej ako matky len preto že sa narodila inokedy ako ty. Na tvojom mieste by som sa s ňou pobavila, povedala jej že naozaj ju oceňujes ako sa snaží deťom dávať všetko zdravé a chrániť ich a chces jej v tom pomôcť, žiaľ nevieš to inak ako tak ako si to robila kedysi ale keď ti povie ako na to, urobíš všetko pre to aby si jej to nekazila ale aby to pre ňu bolo uľahčenie, že chápeš že dnes je iná doba a ty chces byť pre nich a vnúčatá babka a nie hrozba. Že sa cítia niekedy veľmi zle keď je na teba nahnevaná a ty ani nevieš prečo, povedz jej že je ti predsa dcérou a môže ti dôverovať , nech ti vždy na rovinu povie a spolu to zvládnete vykomunikovat lepšie. A povedz jej že ta mrzí ak to niekedy cítila inak, ale nikdy si ju nechcela zhadzovať ale možno to tak vyznelo a nebolo to cielene, že ty si z generácie kedy sa inak ako tradovanim informácie nezískavali a teda vtedy to bolo pre teba prospešné keď si mala malé deti ale dnes sa to nazýva nevyžiadane rada a chcela si vždy len pomôcť tak ako to kedysi pomohlo tebe. Nechcela si sa povysovat ale pomáhať, nech ti to dovolí a uvidí že to bude pre všetkých viac radosti a hlavne úľavy. Keď ti pomôže v tom čo a ako robiť, zmäkne to napätie nebude ako struna , bude možno milsia a všetko bude trošku viac v pohode a to ocenia aj deti , predovšetkým ony potrebujú láskavé vzťahy , v dnešnej dobe viac ako bio jablko , a keď len to stojí v Tom mať pekný vzťah nie len vnúča - babka ale aj rodic-starybrodic, rada sa niečomu príucis. A možno ti niektoré veci budú aj dávať väčší zmysel a nebude to len ekobioraw nálepka...
Nevesta je extrém ale horšie je nevykomunikovane veci ktoré ústia do ,,kypenia žlče,, na oboch stranách... Tie decká to začnú vnímať aj keď si myslíte že nie. A to už bude bolieť viac ako vyhodené jablká.
@anonym_134941 ako ste s mužom prakticky riešili kontakt? Uplne ste sa odstrihli a nevidavali svokrovci vnúčatá? Ani ste nechodili na rodinne akcie kde boli oni?
Aj teraz peries v potoku ako sa pralo voľakedy? Ale inak, vymyslená téma, načo.. Z toho reálne mate peniaze?
Ich deti, ich pravidlá.....treva to rešpektovať. Popros nevestu nech ti napíše zoznam aké "sladkosti" deti môžu, kúp im také.
Ak chceš upiecť niečo pre deti napíš neveste nech ti pošle recept.
… ja napríklad z duše neznášam keď k nám babka donesie “lacné” sladkosti len aby ich bolo veľa .. toto stále babky robia, čím viac tým lepšie … Hlavne kvantita, čo tam po kvalite. Akurát, že to všetko ide do koša čiže absolútna škoda peňazí. Namiesto toho ak by doniesla 1! nejakú 70% čokoládu, alebo kvalitne oriešky boli by sme veľmi radi. Skus tiež nabudúce donies to čo je nevestou odsúhlasené …
@anonym_2d4a83 úplne to isté, taška hnusných sladkosti, ktorá po odchode babky letí do smetí, už sa to ani nepokusam vysvetliť
myslím že tu už zdravý rozum odišiel na dovolenku . Extrém je vždy zlý nech je to napravo alebo naľavo . Ja toto vôbec neriešim čo moje deti jedia u mojich rodičov alebo u matky muža. Ak niečo donesú , tak donesú , deti zjedia a život ďalšie dni ide podľa mojich pravidiel . Ja si kvôli tomuto nebudem ničiť vzťahy v rodine , kvôli troške zafarbených cukríkov alebo kvôli nejakým chrumkám . To čo nezjedia , potajomky vyhodím a je . Potom sa tu mnohé hnevajú že im starí rodičia nechcú strážiť deti , nepostrážia ani cez prázdniny ani keď sú deti choré. Popravde ak by som mala takúto nevestu , asi by som tam prestala chodiť. Ak by som sa tam necítila dobre , načo . všetko čo som napísala platí pre zdravé deti . A nie , ja svoje deti nekŕmim žiadnym hnojom , jeme úplne normálne , varím a kupujem základné potraviny, vajcia mám svoje , zeleninu aj ovocie svoje , sem tam zajac z môjho chovu .
myslím že tu už zdravý rozum odišiel na dovolenku . Extrém je vždy zlý nech je to napravo alebo naľavo . Ja toto vôbec neriešim čo moje deti jedia u mojich rodičov alebo u matky muža. Ak niečo donesú , tak donesú , deti zjedia a život ďalšie dni ide podľa mojich pravidiel . Ja si kvôli tomuto nebudem ničiť vzťahy v rodine , kvôli troške zafarbených cukríkov alebo kvôli nejakým chrumkám . To čo nezjedia , potajomky vyhodím a je . Potom sa tu mnohé hnevajú že im starí rodičia nechcú strážiť deti , nepostrážia ani cez prázdniny ani keď sú deti choré. Popravde ak by som mala takúto nevestu , asi by som tam prestala chodiť. Ak by som sa tam necítila dobre , načo . všetko čo som napísala platí pre zdravé deti . A nie , ja svoje deti nekŕmim žiadnym hnojom , jeme úplne normálne , varím a kupujem základné potraviny, vajcia mám svoje , zeleninu aj ovocie svoje , sem tam zajac z môjho chovu .
@subartic uplne suhlasim... Mne az dekel odletel z niektorych komentarov.... Nechápem take precitlivele komenty... Co moje deti zjedia u rodicov alebo svokrovcov, neriesim.. Tiez nam stari rodicia davali kadeco ked sme boli u nich a žijeme 😁 a kazit si vztahy... Aj moja mama mojim detom narobila domace vyzivy, samozrejme aj s cukrom.. A co som ich mala vyhodit ale ju zhejtovat.... Zjedli deti, zjedli sme my s muzom a vsetci boli spokojný 😁😁
@anonym_autor Stačila mi tvoja poznámka "ale ona si to ani nenechá vysvetliť"..Čo do riti jej máš ty čo vysvetľovať?? Ty si už mala svoju príležitosť na výchovu svojich detí,tak sa jej nestaraj do jej výchovy,tvoje názory jej môžu byť úplne totálne ukradnuté..A ani sa nečudujem,že ti tie vnúčatá nechce dať na prázdniny,veď keď z nej nonstop robíš nesvojprávnu kravu pomaly zrelú na pobyt na psychiatrii,tak akože čakáš,že ti tie deti dá,hoci dobre vie,že keď budú deti bez jej dozoru tak ty do nich budeš cpať všetky tie nezdravé humusy a necháš ich jesť hlinu? No tak na to zabudni..
Nedávno sme išli vlakom s vtedy niečo vyše 2-ročným synčekom. Pani vo vlaku mu dávala cukrík, zo slušnosti sme zobrali, malý ho mal ako farebnú hračku. Panej sme však povedali, že cukríky nejeme. Pani ostala šokovaná, že veď jej vnúčence jedia cukríky a sladkosti na kvantá, každý deň im otec po práci donesie... PS: Pani mala čosi vyše 50 rokov a zhnité zuby.
Nedávno sme išli vlakom s vtedy niečo vyše 2-ročným synčekom. Pani vo vlaku mu dávala cukrík, zo slušnosti sme zobrali, malý ho mal ako farebnú hračku. Panej sme však povedali, že cukríky nejeme. Pani ostala šokovaná, že veď jej vnúčence jedia cukríky a sladkosti na kvantá, každý deň im otec po práci donesie... PS: Pani mala čosi vyše 50 rokov a zhnité zuby.
@anonym_2ca4d9 to by som sa bála skôr udusenia. Ak to bol taky ten tvrdý, čo poznáme z detstva.
Dajme tomu, že ona kus preháňa, a to nemám na mysli jej prístup k výchove a stravovaniu deti, ale že nepoľaví ani keby neviem čo bolo (viď. vyhodené jablká). Z teba mám zase pocit, že ty silou mocou ideš proti nej. Vieš roky, že neuznáva klasické čokolády, ale ty to nevzdáš a just to donesieš deťom.
@anonym_2ca4d9 to by som sa bála skôr udusenia. Ak to bol taky ten tvrdý, čo poznáme z detstva.
@anonym_6f78c3 Dávala som pozor a vo vhodnej chvíli zobrala. Minule zase na ihrisku kŕmila babka svojho maličkého vnúčika slanými Pombearmi.
@o__o inac tiez mi to nesedi. Vacsinou prave biomamy stoja na kaluze radu 😂 take co cpu deti cokoladou, v dazdi daju tablety 🤪
Zabije ta, ked miesto cokolady kupis balik tekvicovych semienok?
Alebo myslis, ze vnuca ta bude mat rado prave za tu cokoladu?
@dkethe inaaac toto je veľmi dobrý point, tie staršie generácie to tak akosi majú v sebe že tú lásku si musia kúpiť sladkosťami možno aj oni to tak cítili že keď mali napríklad dve babky, mali radšej tu čo dala cukrík a upiekla koláč... A pritom sa hovorí ale hlboké hodnoty ľudia mávali ale niekedy to tak byť nemuselo. Bohvie ale niekde to v nich je zakorenené, že musia dosiahnuť také to : u babky môžem a doma nie, u babky je lepšie a rodičia sú ti čo majú pravidlá a u babky je sveta žiť...tiež sme to doma pár krát riešili ale nie v takomto extreme a vidím že našim to ide trošku ťažšie pochopiť že každý deň po obede netreba mať sladkosť alebo z každého nákupu netreba priniesť čo i len Jojo alebo autíčko...ale snažíme sa o kompromis , chápem že chcú obdarovať vnucatko a tešia sa z tých radostných ociek ale aj to musí báť hranice..neodopieram, láskavo korigujem...

@anonym_autor to fakt sa cela vasa komunikacia s nevestou ohladom vnucat toci o jedle a machani sa v blate? Sak trochu respektu, ty si svoje deti vychovala. Nechaj ju vychovat tie svoje. Preco si niektore zeny myslia ze by boli lepsie matky ako tie co deti porodili. A je zaujimave ze to je dokolecka konfilkt svokra vs nevesta.