Boli by ste s mužom, ktorý nie je manuálne zručný?
Nie. Bodka. Mala som takého frajera. Vôbec nepoužitelný
mala som takeho muza, do rovnakeho hov... 2 x nestupis
Áno,samozrejme
Tak ako ja niesom kucharka,tak ani chlap nemusi byt inštalatér
Jedine ak by bol bohaty a sam by si vedel niekoho zohnat aj zaplatit.
Asi závisí do akej miery. Skrinku z IKEI by teda mal vedieť poskladať, ale nemusí vedieť opraviť spotrebiče, prípadne zmontovať kuchyňu. Väčšie práce si jednoducho zaplatíme a svoj čas venujeme inde.
Chodila som s takým mužom, nebol to problém, mal veľa iných kvalít a pre náš mestský život v byte mi jeho extrémna manuálna zručnosť nechýbala, prípadne nemala som problém ja spraviť niečo, kým on upratal napríklad a vzťah skončil kvôli inému... ale priznávam, že pri mojom terajšom chlapovi som zistila, že mám veľkú slabosť na to, keď je v monterkách umazaný od oleja 😀
Nie. Pre mňa je absolútne antisexi, keď ma muž dve ľavé ruky a nie je zručný. Môže byť bohatý, pekný a neviem aký, ale nie. Neviem, čo by taký muž naučil deti. Aký by mali vzor.
Ak by nemal problém pozháňať a zaplatiť ľudí, ktorí za neho urobia menšie i väčšie opravy, prečo nie.Ziarovku si viem vymeniť aj sama...
@anonym_autor môj muž nie je zručný a nikdy mi nenapadlo brať to ako problém. Má iné kvality a schopnosti
Čo je to že nie je manuálne zručný ? Neviem si celkom presne predstaviť kde je tá hranica . Chlapík čo má vedieť postaviť dom alebo stačí opraviť práčku ? Alebo stačí aby vedel zapnúť práčku ?
Nepotrebujem vyslovene "manuálne zručného", ale zároveň ani nechcem extrém typu "čo mi dáš do rúk to pokazím"/nič neviem. Čiže ťažko povedať kam smerovala otázka.... Ale ak narážala na nejaký rodový stereotyp typu chlap má byť kutil, tak to mi je vcelku ukradnuté 😁
@anonym_autor nie
Nemusí ani klinec vedieť zatĺcť,ale musi vediet zabezpecit,aby tam ten klinec bol a obraz visel,bez toho,aby toto musela urobiť žena.
Takých vyrastie až až do budúcna. Nie, ja by som muza s ľavymi rukami nechcela. Muž má vedieť aj okolo auta, okolo domu, okolo interiéru, okolo stavby, okolo elektriky, plynu....atď atď. Nechcela by som využívať "hodinového" manžela napr.na výmenu sprch kútu, či na položenie podlahy v izbách, napr.
@anonym_autor akože totálne poleno by ma asi rozčuľovalo. Môj zloží nábytok, vymení žiarovky, tesnenie, sieťky na oknách, položil podlahu, kosí. Zas nemusí vedieť robiť aj plynára a elektrikára. A kľudne môžu byť muži, kedy ich to nebaví a nemajú k tomu vzťah. Tak sa jednoducho zaplatí servis. Aj každá žena nemusí variť a nemusí dobre vedieť vychovať deti
@anonym_autor nie nebola , ja by som ale nechcela byť ani so ženou , čo nevie variť
@anonym_autor ex švagriná nevie respektíve nenávidí variť jej muž nie je manuálne zručný za to zarába parádne, nerobia z toho vedú
Objednaju hodinového manžela aj jedlo
Takých vyrastie až až do budúcna. Nie, ja by som muza s ľavymi rukami nechcela. Muž má vedieť aj okolo auta, okolo domu, okolo interiéru, okolo stavby, okolo elektriky, plynu....atď atď. Nechcela by som využívať "hodinového" manžela napr.na výmenu sprch kútu, či na položenie podlahy v izbách, napr.
@zuzana2910 aby sa ten tvoj učil sedmoro remesiel 🤣
mám kolegu, ktorý je povedzme zručný - sám si kopec vecí okolo domu urobil - terasu, schody, položil chodník, kopec vecí fakt - ale dám mu do rúk mlynček na soľ a donesie mi ho rozobraný na dieliky, lebo že nevedel ako funguje a voľajako mu tak ostal v ruke 😒
tak neviem čo je lepšie ...
Ja som muž, nie som manuálne zručný. Vyrastal som len s matkou, a teda nemal ma to kto naučiť a nemal som možnosť si k tomu vybudovať vzťah. Základné veci, ako výmenu žiaroviek a poskladanie nábytku, samozrejme zvládam. Napriek tomu mi to nikdy nechýbalo, vždy som si zaplatil opravára. Ušetrí mi to čas, za ktorý si viem zarobiť viac, než keby som sa naťahoval napr. s takým maľovaním bytu. Preto nechápem tie názory miestnych pipiek a je mi z nich na zvracanie. Namiesto toho mám iné zručnosti (intelektuálne), ktorými sa živím a vďaka ktorým si môžem dovoliť zaplatiť hoci aj kompletnú rekonštrukciu bytu.
Ja viem urobiť drobné opravy v rámci udržby a poskladať nábytok podľa návodu, ale rozhodne si doma neprerábam byt, nerobím si stolárčinu, elektriku, malovky stien atd. ako niektorí kutilovia. To by ma nebavilo tým vobec tráviť voľný čas. Aj preto bývam v byte, lebo chcem mať pokoj a nie niekde šaškovať s kladivom alebo vrtačkou, lebo tečie strecha alebo praská plot. Na dome je stále robota, takže už len z toho princípu by do domu mal ist niekto taký a mne sa naozaj takto tráviť vikendy opravami nechce.
Takže v byte mám klud a ked nám treba niečo vačšie, tak na takéto práce máte dnes X remeselníkov, nemáme problém si ich zaplatiť. Nedávno sa nám pokazila žaluzia, kukal som na to, skušal to, nešlo mi to. Zavolal som opravára a ten to asi 15 minut opravoval a ked som videl ako to robil, tak sám by som to neurobil, lebo rozobral celý ten mechanizmus...
Ja som muž, nie som manuálne zručný. Vyrastal som len s matkou, a teda nemal ma to kto naučiť a nemal som možnosť si k tomu vybudovať vzťah. Základné veci, ako výmenu žiaroviek a poskladanie nábytku, samozrejme zvládam. Napriek tomu mi to nikdy nechýbalo, vždy som si zaplatil opravára. Ušetrí mi to čas, za ktorý si viem zarobiť viac, než keby som sa naťahoval napr. s takým maľovaním bytu. Preto nechápem tie názory miestnych pipiek a je mi z nich na zvracanie. Namiesto toho mám iné zručnosti (intelektuálne), ktorými sa živím a vďaka ktorým si môžem dovoliť zaplatiť hoci aj kompletnú rekonštrukciu bytu.
@anonym_bd1703 To nemôžeš takto brať, že na zvracanie. Tu 50ničky onanujú nad tým ako by nikoho nechceli lebo si chcú predstavovať ešte tú situáciu, keby niekto chcel ich 😁
Nie. Nakoľko môj otec bol zručný sám si postavil dom vieš všetko opraviť čo chce. Takže nevedela nakoľko vidím vzor v ňom. Môj partner našťastie je rovnaký. Takže nemám obavy že keď sa niečo pokazí alebo niečo treba urobiť nebude vedieť
Som muž manuálne zručný, celú kúpeľňu som si prerobil sám, schody na poschodie, aj plochú strechu z bitúmenových pásov na dome som si robil sám, nie preto, že by som si nemohol zaplatiť remeselníkov, ale preto, že ma to baví.
Ak nevie vymeniť žiarovku ale zoženie niekoho, kto ju vymení skôr ako to začnem riešiť, tak why not. Ak je ľavý a ešte aj neschopný, tak určite by to bola veľká prekážka 😅
@anonym_autor zas rodové stereotypy? Boli by ste so ženou, ktorá nevarí, nepečie...?
@anonym_autor zas rodové stereotypy? Boli by ste so ženou, ktorá nevarí, nepečie...?
@anonym_2c1f94 😮 ako si dovoluješ žiadať od ženy niečo také ? Ty misogyn . Ty incel. Ty Fiki Sulík . Hanbí sa !

Chodila som s takým - všetko som si musela robiť sama, resp. som prosila brata/otca.
Takže nie, viac si zavesiť takého na krk by som už neurobila