icon

Bolo rande bez zaplateného účtu problém?

ejmi25
29. okt 2024

Ahojte..Som uz dlhsie sama.Rozvedena.Skusila som zionamku.Na rande ma pozval muz uz nemame nast.Taka prva kava.Chlap vyzeral celkom v pohode.Taky obycajny tip.Pozyval on tak si vravim v poriadku.Dali sme si kavu.MUz siel na toaletu ,celkom som myslela,ze zaplatil.Podakovala som za pozvanie a isli sme prec.Nemam problem pozvat na oplatku muza.No ked 1 rande nechavam na muzovi.Pridem domov a ani neviem prisla mi celkom milo napisane ,ze sme nevyplatili ucet.Letela som tam omluvila pivedala pribeh.Kocky mile vsetko som sa citila ako ....Som mu napisala povedal,ze zabudol. Ako mne neslo o tie smeti za kavu..A on na to sa take hrozne stalo!!fakt uz vymreli normalni muzi??co vedia co sa payri?,som mu napisala nejde o peniaze ,ale trapnu situaciu.Boli sme v meste kde byvam ja!mna tu poznaju dost male mesto.To vazne zabudol?ci si mysli ,ze som blba?

muchotrafka298
29. okt 2024

Ked niekto odide bez platenia pri kave za par EUR a este napise "aj horsie veci sa stavaju", tak mne by teda kontrolka blikala. Lebo kava stoji par EUR, ale co tak vecera za 50-60 a zena to ma platit? Alebo sa prepadnut od hanby, ked ich chytia pri vychode ze halo, nezaplatili ste?

ada_alica
29. okt 2024

@ejmi25 rozumiem tomu dobre? on išiel na wc ,ani jeden sa v podstate nezaujímal či je zaplatené a odišli ste.... normálne mu pošli číslo účtu nech pošle a uvidíš či len za seba alebo za oboch podľa toho by som si urobila názor,či sa teda mohlo stať,že zabudol, ak pošle iba svoju časť tak už by som to s ním uzavrela, vypocitavy chudák....

mircalla
29. okt 2024

Dristy. Kolkokrat v zivote si "zabudla" zaplatit v restike? Ja nikdy. Klame az sa prasi. Mam daco podobne doma, sofistikove skusa. Prve randa kava by mal platit muz, a to som z tych co su za 50/50 princip

ejmi25
autor
29. okt 2024

@ada_alica ano prisiel ja som mu podakovala za pozvanie to sme tam este boli ,on ze rado sa stalo ,cize aom ratala,ze zaplatil..

mircalla
29. okt 2024

"Sofistikovane". Red flag

majusik1304
29. okt 2024

@ejmi25 no tak to je chudák. Rado sa stalo a nezaplatil. Magor. Už by som s ním nestrácala čas.....

barbie2023
29. okt 2024

Nezaplatít účet, v ktorom pred chvíľou píl kávu sa proste nedá. Jedine ,že by bol ožratý na mol.

user62056819
Odpoveď bola odstránená
ejmi25
autor
29. okt 2024

@user62056819 vravim nemam problem zaplatit za muza a pozvat ja,sle prve rande platit zena?celkovo si myslim,ze muzi su vypocitavi...Ja som prisla domov a zas som musela utekat vyrovnat dlh..A on povie ze su aj horsie veci??takto sa spravaju muzi?

ejmi25
autor
29. okt 2024

@user62056819 a ano ked ma muz necha zaatit na 1 rande uz viac ani nrmusi...

mk1111111111
29. okt 2024

@user62056819 kto pozyva, ten plati. Nepis hluposti o wc a o nejakom zabudnuti.

mk1111111111
Autor odpoveď zmazal
slavka1988
29. okt 2024

@ejmi25 potrebuješ takeho ?co am problém zaplatiť aj kávu?

barbie2023
29. okt 2024

@user62056819 toto je úplne niečo iné. Ako môžeš obec porovnávať s rande s mužom ? Muž ,ktorý o ňu stojí a chce ju spoznať pozve ženu na kávu a ako gentleman platí. Ja by som ani nechcela takého čo by nezaplatil v tomto prípade. Hanba pre neho na 100 rokov,že ani jednu kávu neuhradí. Keby bol totálne na Tom zle tak ak by bol chlap tak povie " rád by som ťa pozval na kávu ,ale nemám na to 🤷 lebo - a adekvátny dôvod " ale keď je len debil a povalac ,ktorý nevie zarobiť a ani nechce platiť a ešte sa aj takto zachová tak to je totálne morálne dno. Fuj. S takým keby ostala na materskej tak mu ešte aj zo 400€ čo na dieťa dostane musela platiť polovicu asi 🤦

0silvia0
29. okt 2024

Ja neviem pochopiť mentalitu držgrošov. To akože čo z toho majú, že ušetria pár eur? Akože to je vrchol nejakej radosti? Nepoviem, že človek nemá, tak šetrí. Ale ten, čo má, to už je lakomý len z princípu? Že haha, prešťal som toho druhého, on minul, mne zostalo? A bez pocitov trápnosti to ešte vedia robiť na úkor iného? Nechápem.
Ešte aj môj otec, čo mal pochytené šetriace vzorce zo svojej pôvodnej rodiny svoje vzorce dávno zmenil a už vie si peniaze užiť a nešetriť len z princípu...

selest
29. okt 2024

Ked niekoho pozvem tak platim. A ked by ozaj zabudol tak ked si ho na to upozornila normalne by clovek zareagoval ze zabudol som bezim to hnet urovnat. A nie ze sa stavaju horsie veci to co je za reakcia dospeleho muza. Aj ked neverim kedze pises ze prisiel este ku stolu a dakovala si mu za pozvanie tak by musel byt uplne mimo keby mu vtedy netrklo ze sa ocakava ze zaplati.

nyphadora
29. okt 2024

@ejmi25 už aspoň vieš prečo je slobodny

barborachors
29. okt 2024

@ejmi25 to nemyslis vazne, že si sa tam vrátila a vyplatila to.

darmasiswa
29. okt 2024

preco vymreli gentlemani? lebo same zeny akoze v ramci emancipacie umoznili platit rande raz muz, raz zena. Ja tento postoj nezdielam. Muz a zena v svojich rolach nie su rovnocenni. V partnerstve/manzelstve su tieto role prirodzenym sposobom rozdielne. Preto ja zastavam postoj, ze rande ma platit muz (samozrejme, v harmonickom vztahu sa to neskor meni, ale z ineho dovodu, ). Je dobre, ak je muz muzom, a zena zenou

mirkam3
29. okt 2024

@ejmi25 myslím, že tým rande a následne touto diskusiou si mu venovala viac času, nez už bolo celkovo treba 😉. Ukončila by som to v zárodku a hľadala ďalej, nebude jediný muž okolo…. Ja nemám absolútne problém platit za kávu aj keď idem s kamosom/kamoskou/kolegom/švagrom (a je mi jedno kto to navrhol), ale prave preto očakávam, že to bude samozrejmosť aj pre protistranu. Možno ta len testoval, ale teda treba ti toto?

ejmi25
autor
29. okt 2024

@barborachors ved ma poznaju obcas vybehnem s kamoskou na kavu ,ze vedia ,ze vzdy zaplatim..

cookie29
29. okt 2024

Ja neviem... akoze mne by urcite blikala kontrolka na daneho chlapa, ale mne by teda blikala kontrolka aj keby zena cakala ze chlap za nu zaplati... mozno ked uz spolu chodime dlhsie a podobne, ale mne pride normalne ze kazdy za seba... nemam nic proti galantnosti, ale zaroven som samostatna dospela a sebestacna zena...

monro
29. okt 2024

Už by som sa s ním nestretla. Keď zavolal na rande, mal zaplatiť.

ejmi25
autor
29. okt 2024

@cookie29 bud zaplati muz ,alebo zena za mna je trapne platit len za seba..To urcite nie.

ejmi25
autor
29. okt 2024

@cookie29 ja som sebestacna ,ale ocakavam od chlaoa galantnost co sa patri..Na 1 rande...

tiezjedna
29. okt 2024

@ejmi25 buran. O ďalšie stretnutie by som nestála. A fakt nejde o peniaze. Navyše tie kecy okolo by ma definitívne odradili

bielasovicka
29. okt 2024

To je debil.. No aspoň keď si mu už povedala ze ďakujem za pozvanie, tak práveže by ho vtedy už malo napadnúť ze nezaplatil. Takže klame. Stopro

mircalla
29. okt 2024

Najma si nenahovaraj, ze zabudol. Zaplatit sa nezabuda. To wecko je klasicky tah. Ide o princip, fakt totalna zumpa fakto sa z toho vykrutit.

141117mmn
Autor odpoveď zmazal
cookie29
29. okt 2024

@ejmi25 preboha a preco? Si uplne cudzia zenska... ja nemam problem zaplatit a so znamymi ci kamaratmi chodime casto na striedacku. Ale teda este raz, napriek vseobecnemu nazoru, ide o prve stretnutie, pre mna kazdy za seba... sme si rovnocenni a nevidim najmensi dovod preco by mal platit jeden, aj ked ide len o sprostu kavu...