icon

Bolo rande bez zaplateného účtu problém?

ejmi25
29. okt 2024

Ahojte..Som uz dlhsie sama.Rozvedena.Skusila som zionamku.Na rande ma pozval muz uz nemame nast.Taka prva kava.Chlap vyzeral celkom v pohode.Taky obycajny tip.Pozyval on tak si vravim v poriadku.Dali sme si kavu.MUz siel na toaletu ,celkom som myslela,ze zaplatil.Podakovala som za pozvanie a isli sme prec.Nemam problem pozvat na oplatku muza.No ked 1 rande nechavam na muzovi.Pridem domov a ani neviem prisla mi celkom milo napisane ,ze sme nevyplatili ucet.Letela som tam omluvila pivedala pribeh.Kocky mile vsetko som sa citila ako ....Som mu napisala povedal,ze zabudol. Ako mne neslo o tie smeti za kavu..A on na to sa take hrozne stalo!!fakt uz vymreli normalni muzi??co vedia co sa payri?,som mu napisala nejde o peniaze ,ale trapnu situaciu.Boli sme v meste kde byvam ja!mna tu poznaju dost male mesto.To vazne zabudol?ci si mysli ,ze som blba?

simca06022011
29. okt 2024

to zvycajne odhcadzaju ludia aj ked na rande stylom, ze zdvihneme sa a ideme? :DDD ani nic take, ze a je vyrovnany ucet? platis? platim? :D
Myslim, ze viac sa uz nestretnete, za mna toto nie je, ze aj horsie veci sa stavaju. To sa proste nema co stat, ze odide niekto bez platenia.. uz ani na rande nechodim, ale aj ked sme s polovickou v restike a napr. odide jeden na wc.. alebo nieco rieist, tak sa pytame pri odchode, tak co ideme? a vyplatene je? normalka. Chyba v komunikacii. A dost trapna. A podla mna ucelova. Moderny muz predsa, co necha zenu za seba platit :DD
keby mu to bolo fakt trapne, tak si chvilu sype popol na hlavu ospravedlni sa ti a aspon sa ta spyta, posle ti penaize na ucet albeo nieco.. to by som ako tak pochopila, ze tak bol zo mna tak mimo, ze zabudlo sa... :DD

tamitamitami
29. okt 2024

Ale tiež my príde zvláštne aj z tvojej aj z jeho strany že ste nedali malý rozhovor na konci o platení.

ejmi25
autor
29. okt 2024

@tamitamitami dala som si len kavu za 2,50 a ked pozyval on tak som brala ,ze pozyva..

selest
29. okt 2024

@tamitamitami ale pise ze mu dakovala za pozvanie ked sa vratil z vecka. To by som brala ako rozhovor o plateni. Ale ja mam 40 a za mojich cias pozvat znamenalo zaplatit. Ako je to teraz netusim😅

tamitamitami
29. okt 2024

@ejmi25,
@selest Tak to potom už áno. To je malá šanca že to spravil omylom. Aj keby zabudne zaplatiť tak pri tomto to človeku pravdepodobne napadne 😅.

sashabb
29. okt 2024

Akože áno, je to tras, ešte divné, že ty poďakuješ jemu za pozvanie a on si myslel, že si to cvakla 😀 ale u vás v kaviarni majú kontakty na zákazníkov?
A čašníčky si nevšimli, že odchádzate a nie je zaplatené?

lenicka999
29. okt 2024

Nezabudol, ale je poriadne vychcaný. Už by som sa s ním nestretla. Zablokuj ho. Tu nejde o tých 2,50 ale o princíp.

ruzovakrava
29. okt 2024

Za mňa - kto pozýva, ten platí. A platí to pri rande a platí to aj pri káve s kolegyňou. Možno chce skúsiť či si ochotná zaplatiť aj ty ale toto je veľmi nešťastný spôsob ako to zistiť. Pokiaľ ide o prvé rande tak dupľom.

mircalla
29. okt 2024

Tak chlap si myslel, ze zaplatila autorka kym bol na WC - finta s WC je taka klasika (a chcel to potom neskor uhrat na to, ze zabudol) a autorka si myslela, ze logicky zaplatil on ked siel na wecko, ze aj zaplatilpri bare. Bezne nezabudas zaplatit, to je strasne uboha vyhovorka
Pre mna jednoznacne nikdy viac, fakt ide o princip. Dufam, ze je uz blokovany

karolinakr
29. okt 2024

@selest teraz je to tak: "Ja pozývam, ty platíš"

rozculena
29. okt 2024

@cookie29 lenže on nezaplatil ani za seba.Ona sa teda vrátila do kaviarne a zaplatila VŠETKO.či podľa teba mala iba za seba?

rozculena
29. okt 2024

Kto pozýva,ten platí.
prvé rande platí chlap!!!!!!!!!!!! Aj keby ho pozvala žena!!!!!!! Kedy vymreli gentlemani???
A dám aj sto výkričníkov a choďte do riti s nejakou rovnoprávnosťou,lebo toto je automatický argument dnešných akožemužov.
Ja som schopná si za seba zaplatiť,ale ak chlap chce pol na pol,alebo čaká,že to mám zaplatiť ja,tak v živote ho nechcem viac vidieť.

rorino
29. okt 2024

@pieksamaki a ešte keď on pozýval,jemu by to malo byť trápne na druhú🤦

thekacicaa
29. okt 2024

@ejmi25 slusne by som sa mu podakovala za kavu, ktoru si si sama zaplatila a uz by som mu neodpisala. Pripadne uplne blokovala, ak by otravoval.

lienka.7
29. okt 2024

@rozculena presne tak. To je ta emancipacia a nezávislosť, po ktorej tu mnohé volajú. A ked príde na lámanie chleba, tak tu vypisujú ako majú vyzit z rodicaku 🤦‍♀️👌👎

cookie29
29. okt 2024

@rozculena ja to skusim napisat este raz, je to pre mna RED FLAG, blika kontrolka, nie normalne... (teda pokial nema sladkych 15 a nebol vo vytrzeni ze mu konecne nejaka zena povedala ano na rande) ale pre mna nie je rovnako normalne ze ona ocakava ze on zaplati, aj ked tam to nie je red flag. A kedze ide o kaviaren, kde ju poznaju a kde maju aj jej telefon/mail, kedze jej pisali, tak samozrejme ze by som zaplatila. Ale zase keby naozaj zabudol a povedala mu to, tak by mohol normalne reagovat ze jej to vrati...

@lienka.7 nenariekam ako vyzit z rodicaku a zaroven si kavu dokazem zaplatit.

mircalla
29. okt 2024

@cookie29 Boze ty si mimo jak nikto. To ti pisem ako totalne emancipovana, financne nezavisla a stedra osoba, co neznasa zlatokopky a prizivnicky, ale co pises, je totalne mimo.
Id predsa o nejake gesto, pozvanie na prve rano (konzulmacia kava nie 4 chodova vecera) plati chlap. Bodka. Keby spolu zili atd nech si platia napoly atd podla dohody.

cookie29
29. okt 2024

@mircalla preco? Pretoze vacsina slovenskych zien povazuje za normalne ze za nich chlap plati? A ta ista vacsina tu potom vyplakava, lebo chlap "nepomaha" v domacnosti ani s detmi? Staci si tu preliezt prispevky.

marsmykkok
29. okt 2024

Zažila som iné, ale tiež vychcané pár rokov dozadu. Išli sme do kina, pred kinom ma už chlap čakal, že lístky kúpené, dal za ne 10eur, že je to ok. A potom sme sa išli po kine najesť. A ja som si objednala nejaké cestoviny a 3 decovú kofolu za nejakých 8 eur, on veľkú pizzu a dvakrát pol litra kofoly za 16 eur a tam zrazu, že nech účet zaplatím ja. Teda on mne zaplatil 5 eur za lístok, ja jemu 16 eur za jedlo, ušetril 11 eur, celkom výhodné pre neho. Už len to, že za polhodinu vychlastal liter kofoly, že si objednal aj ten druhý polliter, však zaplatím, nebude si kupovať dole v markete vo fľaške vodu na cestu za 1 euro, takto mu zaplatím ja. Nešlo mi ani o tie peniaze, ale o ten princíp a vychcanosť a dupľom, že iskra medzi nami neprebehla a dobre vedel, že sa už neuvidíme. Mal navrhnúť také rozrátanie, nech si každý zaplatí svoje jedlo a plus ja mu nech dám 5 eur za kino a boli by sme vyrovnaný.

mircalla
29. okt 2024

@cookie29 Ja to za normalne nepovazujem, ze ma chlap vsetko platit ani s tym zasadne nesuhlasim. Ale povazujem za samozrejme, ze ma nenecha zaplatit kavu na prvom rande, kde ma pozve.
Ak nechapes rozdiel, ok. Miesas hrusky s jablkami, tu ide o gesto a slusnost.

anickaaa6aaa
29. okt 2024

Ja som stara škola asi aj keď nemám veľa rokov… ale ak muž pozve tak čakám že teda platí. A to nemám problém si zaplatiť.. teraz v manželstve nám je to jedno.. peniaze sú naše..

drago12587
29. okt 2024

@ejmi25 prečo ženy stale čakaju od chlapa, že bude všetko platit ? ..maš svoju vyplatu.. vidiš ho 1x v živote ale platit ma chlap.. všetky moje ex to brali ako samozrejmost.. prva u mna zadarmo roky byvala jedla, minala prakticky všetky moje peniaze.. nikdy v živote mi ZA MOJE PENIAZE nič nekupila :D .( Ona nepracovala) . druha mi na vianoce poslala zoznam darčekov pre JEJ rodinu, ktory som mal zaplatit, tiež dovolenky atd boli samozrejme na mne.. to že zarabam alebo zarabam podstatne viac a som chlap zo mna robi bankomat ? .. každa ex bola len dalsia zla investicia, tiež som bol vychovavany staromodne " chlap ma platit" .. po rokoch som si našiel partnerku, ktora mi nieco prinesie z obchodu ked ide, kupi mi niečo spontanne...:D ide o princip..finančne to nepotrebuejm, ale dava mi najavo, že jej nejde o prachy.. kebyže idem na prve rande, urcite neplatim.. nie po všetkych tych ženach ktore som spoznal :D ..

simca06022011
29. okt 2024

@marsmykkok si mala navrhnut ty.. ked iskra nebola.. ze pocuj, popil si toho az az... tu mas 5eur za listok a tu je 10 eur na moje jedlo, zvysok si doplat :D dovi dopo.
ked emanciapacia, tak emancipacia a nie len chlapov ufukovat, aby sa necitili blbo ze maju zene zaplatit, ak niekam pozyvaju :DD

muchotrafka298
29. okt 2024

Ja som sa stretla v zahranici s tym, ze kto pozyva neplati. Kazdy si zaplatil za svoje co vypil a skonzumoval na mieste.Aj napriek tomu, ze pozyvala na veceru osoba X. U nas by bolo ocakavane, ze osoba X toto aj zaplati, kedze pozyvala. NIe, tam to tak nefunguje.
Ono asi podla tejto diskusie je najlepsie ist na rande a tam sa dohodnut este pred objednanim, ze kto plati a co.

marsmykkok
29. okt 2024

@simca06022011 už by som sa ozvala, ale vtedy ma proste zaškočil a využil to, toto že zaplať mi posunul až ked už bol pomaly na odchode... Teda som sa nestihla riadne spamätať.

ejmi25
autor
29. okt 2024

pisu ohrdnudi muzi.Este raz nrpotrebujem bankomat sama som vzdy muzovi kupila.Ake pokial muz nevie co sa patri aspon na 1 rande radsej nech je na veky sam!ukoncujem temu dakujem za konentare ,ktore vedia co sa patri a ctia si zeny..Pretoze ja sama som to zaplatit bola a keby som taka na orachy c.uctu mu poslem..Chlap ,ktory si zenu neucti aspon na 1 rande ,nevie co sa patri nieje Chlap!!tu sa bavime o rande prvom nie o vztahu..A ked ste lakony za 3 e kavu tak neni o com to su zgrliaci!

petronela1985
29. okt 2024

@ejmi25 keby nestojím chlapovi, ktorý ma pozve na rande za pár eur, tak by som sa s ním už nestretla. Ale určite by som mu to povedala priamo, prečo si neželám, aby sme sa už stretli. Je to trápne. Tu nešlo o neviem koľko chodové menu v špičkovej reštaurácii. Išlo o jednu kávu, dajme tomu do 3€. A že si nechal chuj zatiahnuť aj svoju kávu, je absolútne úbohé. Keď pozval, mal rátať s platením. Podľa mňa sa k tomu autorka stavia racionálne.

goodidea
29. okt 2024

Ako uz sa zapojim aj ja výnimočne,ako tu už niekto spomínal toto je výsledok tejto chorej doby a toho že už pomaly nevieme čo definuje muža a čo ženu.. muž by nemal platiť prvé rande..ale mal by platiť každé rande..a kľudne si ma zjedzte ..pekný deň prajem

petronela1985
29. okt 2024

@goodidea dôsledok emancipácie. Tu som za, pomer 50:50. Príde mi to fér. Ale, kto pozve, má platiť. Ale prvé rande automaticky muž.

drago12587
29. okt 2024

@goodidea čo tomu mužovi ponukneš ty ? Si este panna ? Skvelo variš ? Ochotne upratujes a staras sa o dom ? Za taku ženu chlapi bezproblemov zaplatia.. každy a jeden chlap platil ženam.. len čim viac žien spoznaš, tym viac chapeš, že sa to nevyplati :D ..kolko žien chodi na rande len aby za zadarmo najedli, napili ? Ked si niekoho žena , mate deti, maš na ruke preten, ty sa staraš o domacnost a deti, on zaraba a plati . Vtedy to je v poriadku.. inač si len kamaratka na par tyzdnov, mesiacov, ktora ma svoje peniaze ... Nie je to ani logicke aby muz pracoval pre kamaratky.. ktore nemaju žiadne zaväzky, zodpovednost voči nemu..o čo si ty lepsia ako chlap :D ? .. maš rovnake prava aj povinnosti .. ( tych prav este viac ako chlap) .. to ti realne musi platit aby si s nim ostala ? :D .. aby si si svoje peniaze minala na seba a jeho tiez na seba :D ...