icon

Budia vás muži v týždni kvôli raňajkám?

12. máj 2024

Ale nie,ze vam ich urobili ale ze rabajky mate urobit muzom. Nepride vam to zvlastne?

autor
13. máj 2024

@zuzana76 bude to stat vela namahy, nie som takt typ 😅

hope87
13. máj 2024

Jedine riesenie je, ze to prestanes robit uplne. Nie, ze jeden den nie ale na druhy den sa budes citit vinna, tak vstanes a spravis. Musis si stat za svojim. Ja by som si s nim normalne sadla a uprimne mu prehovorila do duse ale s tym, ze nic, co povie, ta nedonuti o sebe pochybovat a hlavne o spravnosti a normálnosti tvojho pohladu. Povedz mu, ze si priznavas, ze si spravila chybu, ze zo zaciatku si to robila z lasky ale nie je to nieco, co si ochotna a schopna robit stale. Ze ma zdrave ruky a nohy a ty nie si jeho sluzka. Ze ci si uvedomuje ake je to vycerpavajuce vstat niekolkokrat za noc a on od teba este vyzaduje, aby si vstala, ked mozes este pospat, a spravila mu ranajky. Ze si sklamana z toho, ze prave on patri do tej skupiny chlapov, ktory vnimaju zenu na materskej ako tu, ktora sa musi o vsetko postarat, lebo vsak ma "dovolneku". Takyto krátkozraký a hlupy pohlad. On nie je pan tvorstva za to, ze chodi do prace. Ty mas pracu 24/7. Staras sa o vase spolocne dieta!

luccija
13. máj 2024

A prečo sa necíti on previnilo, že ty vstávaš v noci k dieťaťu a on ti nespraví kávu, raňajky hmm?
Rýchlo zabudni na ten pocit.Tak jeho mama to robila otcovi a on to berie ako normal, ale normálne a bežné to nie je.Ina reč je, keď to žena chce robiť, vstavaju spolu aj muž doma vari striedajú sa.Tu je to jednostranne.Ze mu nie je blbé ta budiť??A pozor vase dieťa to vidí a budeš to robiť duo a raz povieš to isté tvojmu zatovi či neveste.Este je iné, keď si doma, ale pôjdeš do práce ráno vychytať deti, seba, desiate a panko bude sedieť a čakať na ranajky

majlo1234
13. máj 2024

Zlaty moj muz, aj ked suhlasim so sabaticalom(ale uz po desiatich rokoch😂) vytoci ma inymi vecami, ale ranajky, obed aj veceru zvladne, dokonca vswtkym spravi.

majlo1234
13. máj 2024

A aka vina? Akoze za co? Ako je jeho plny zaludok tvoja povinnost? Ved nie je babatko, tak sa predsa nemusis o neho starat, dokaze prezit sam, vobec nemusis citit ziadnu vinu. On ju urcite neciti, ked ta obera o drahocenny spanok kazdy den

luccija
13. máj 2024

A mne by sa aj zhnusil taký chlap🙂)on to vie čo by nevedel si namazat žemľu a hodiť na to šunku, či zobrať si ovocie na olovrant, jogurt?čert to ber, že nevarí aj, keď ešte raz už by som si našla chlapa čo vari, lebo je to otrocina.Ale ostatné nech si robí sám a, keď nie nech je hladný. Máš len jedno dieta vycicia ta z energie povinnosti bude pribudat

evaachesa
13. máj 2024

Anonym ja som mala takého frajera. Prišiel k nám keď som bola sama doma, sadol za stôl a čakal že mu naberiem obed čo bol na sporáku...ešte ani príbor si nevytiahol a bol urazený. Raz mi zahlásil že očakáva že budem variť tak dobre ako jeho mamka a každú nedeľu koláčik musí byť. Doma po sebe riady neumyl, lebo to keď bude viac tak mama vtedy umyje. 😱 Dlho sme už potom spolu neboli. 😂

44janica44
13. máj 2024

@oblecenie99 ako chápem ze davno ked ženy boli doma iba ...špeciálne na dedine ženy mali vyslovene na starosť domácnosť a muzi statok a rolu tak nakladanie jedla patrilo do tých "ženských prac" ...
Mňa to zarazilo že mladý je tak naučený... pritom otec je dôchodca doma a matka je pracujúca dôchodkyňa a špeciálne keď mala inú robotu sa mohol premôcť a naložiť si sám a nie ju dvaja naháňať bežať na prvé poschodie mu naložiť...

erika237
13. máj 2024

Svokra ti povedala ze ho mas odnaucit kralovksym manierom… no ona ho ich najskor naucila, keby doma musel rano sam otvorit chladnicku a spajzu asi by to teraz necakal od niekoho druheho.
Ja by som ho asi prizabila, ok ma dve prace ak som pochopila, je otazka ci musi mat druhu pracu alebo ci chce mat druhu pracu, aby nemusel doma prstom pohnut?

oliolijanka
13. máj 2024

Moj ma raz na materskej zobudil, lebo mi chcel pogratulovat k narodeninam a dat mi kvety a tortu. Zevraj, aby som si to uzila v narodeninovy den, lebo on pride az vecer.
Keby sme boli manzelia, vecer ma rozvodove papiere na stole!😁

U nas je spanok posvätna aktivita. My sa budime, iba ked treba ist s niekym na pohotovost.

Nemyslim si ale, ze tvoj manzel je nejaky tyran. Tak je nauceny. Zena zdrzujuca sa v kuchyni je prenho predstava idealnej rodiny.
Mozno je to prejav lasky, ktory ocakava a mozno ti tym aj lasku (svojim sposobom) prejavuje, ak od teba ranajky ocakava.
Urcite su zeny, ktore sa tak chcu starat o muza. Otazka je, ci chces byt takou zenou a ci si to tvoj chlap bude uvedomovat a vazit, ze ta taku ma.

Je to iba na vas, ako vam to vyhovuje.

stanulienkat
13. máj 2024

A to si si ho vzala dobrovolne? Takeho blba som este nestretla. Dufam, ze ty ho budis zakazdym, ked si hore s dietatom. To si ho neprekukla pocas chodenia? Predpokladam, ze doma ani steblo travy neprelozi a na dieta sa diva v dostatocnom odstupe.

zuzanna33
13. máj 2024

Ja áno každý deň ak nie desiate tak raňajky či je víkend alebo sviatok vôbec na to nezáleží vždy vstanem

luccija
13. máj 2024

@oliolijanka ďakujem za taký prejav lásky, že očakáva, že mu budem robiť raňajky a full servis.Prejav lásky by bolo, keby mu ona robila raňajky cez týždeň a on cez vikend, alebo jej to vráti iným spôsobom poupratuje, niečo kupi Co jej spraví radost.Co, keď ona očakáva samostatného parťáka, manžela, rodiča?len taká otázka ako taký chlap sa dokáže postarať o dieťa, keď bude väčšie?to ona nebude môcť odísť z domu, lebo dva hladné krky.Nedaj Boh by pracovala na smeny ved by bol hotový, že by mal navariť či byť s dietatom.Je pohodlný a lenivý a nedospely.Presiel od mamy k žene a tá mu robí ďalej mamu.Aj mne by sa páčilo, keby ma niekto obskakoval komu nie?🙂

tatisna
13. máj 2024

Mne raňajky urobi muž, dosť často,nie vždy. Nedaj sa, budenie je cez čiaru. Mňa irituje už aj ten prístup že žena je povinná robiť v domácnosti...keby ma budil asi uvažujem o rozchode...

katika85
13. máj 2024

@autorka len si davaj pozor. mala som kolegynu o dost starsiu mala roky roky manzelstva zasebou a samu ma prekvapilo ako som si sa a pre seba hovorilo ze toto snad nie… totizto jej sa stalo to ze si zlomila ruku - pravu ruku ( bola pravacka) chodila normalne do prace pomahali sme jej ak nieco trebalo ale dalo sa ( pracovala v kancelarii) raz dosla domov po praci sla na nakup (nie maly) nechapem ako ho odniesla domov ale odniesla a vykladala doma nakup a muz ofucany tak sa pyta co sa stalo a on” som hladny” (bavime sa o veku cca 55-60) on totizto CELYYYY svoj zivot bol zvyknuty ze mu obedik niekto cize ONA nalozi na tanier prikryje tym krytom na mikrovlnky. on ten tanier presunie do mikro a stlaci jeden gombik. lenze mala zlomenu ruku a dost velke bolesti a jej to normalne ze vypadlo z hlavy aby mu rano nachystala obed na tanier( on bol na dochodku cely den doma) a cakal kedy pride z prace a z obchodu a laskavo mu nalozi na tanier. ON SI TO UZ OHREJE. plakat sa mi chcelo, plakat…nechapala som a nechapem doteraz. mas sa starat o dieta kedze dieta si nevie navarit ani nalozit jedlo ani pokrajat ovocie.. ked to bude vediet (snad ho to naucis) bude nie len seba obsluhovat ale mozno sa raz opyta “ mamka nemam ti urobit veceru? co by si chcela?”
dalsi priklad : mam zvyk vykladat dozy s obedom pre mna a muza rano na stol (ja vstavam trosku skor ako on aj ked ideme spolu z domu) verte ci nie on si ten obed ked som doma na Dovolenke ci idem neskor k lekarovi a nebudi ma, nevezme, lebo ako on povedal “ma deravu hlavu a sam sebe sa smeje aky je neschopak” 😂 a keby mi raz napisal spravu ze je v praci a je hladny. tak by som mu odpisala ze “tak ti treba 😂” a ked uz chodi do dvoch zamestnani tak snad vie ist cestou do prace aj do obchodu a nieco si kupit (to co mu cinka kazdy mesiac na ucte do plusu je asi vyplata normalne sa z toho da jedlo kupit)
ked som bola na rodicaku varila som casto ale boli dni hlavne leto ked som mu proste povedala nie je navarene lebo sa mi nechcelo kup si po cesto nieco resp. chod na denne menu. nikto odomna neocakaval aby som dospelemu chlapovi vyvarala lebo som na dovolenke. o toho syna sa postaraj ale nastav mu zrkadlo a presne tak sa spravaj ty k nemu ako on k tebe. nevazi si ta ako zenu nevazi si ta ako matku jeho dietata… smutne..

lucia147852
13. máj 2024

No to by raz skusil ma zobudit kvôli jeho ranajkam. 😅

petra92
13. máj 2024

Ja len ze pevné nervy prajem ak s ním hodlas zostať 🩷
Ja síce raňajky robím ,ale všetkým naraz keďže muž chodí deti odniesť do školy, vstávajú rovnako. Inak nemá problém ich spraviť on a vychystat deti,sú už síce veľké ale tak kontrola musí byť. Keď som bola v pôrodnici s tretím dieťaťom kmital jak blázon. Keď sme spolu začali ešte len bývať robil raňajky on mne napriek tomu,že on šiel do prace, ja nie.

cacianka
13. máj 2024

No dobre sme si pokecali, kto to ako má doma s raňajkami. 8 strán príspevkov, ako máme doma mužov s rucickami, a nie digitálnych.
Ale - čo chces urobiť ty ? Ako to chces zariadiť, zmeniť, aby si nebola pre muža handra ?

lujza123
13. máj 2024

Autorka ale ty si ako dieťa tiez asi nevyrastala v normálnom rodinnom prostredí však?
Lebo toto je riadny úlet takto so sebou nechat zametať. Predpokladám ze raňajky sú len špička ľadovca tam toho bude asi viac.
Budto je ten chlap psychopatický manipulátor ktorý ta totálne ovláda, alebo mas ty sama veľké problémy so sebaúctou, nastavením vlastných hraníc a možno až nezdravý strach z opustenia preto sa mu snažíš splniť všetko na co si pomyslí.

Prečo sa tak hrozne bojíš konfrontácie s ním? Bola tu rada ze daj mu to prečítať a ty si to hneď zatrhla lebo by sa s tebou týždeň nebavil. Preco je pre teba taký problem ze by sa urazil?

Byt tebou to naozaj začnem riešiť so psychologickou, toto sama nedáš.

domkakvet
13. máj 2024

Toto som este ani nepocula, neviem o nikom, ze by rano vstal len preto aby zacal robit ranajky, teda vynimka ak ma niekto napr. narodeniny a ta polovicka ho chce prekvapit, tak iba o takom vstavani som pocula.

t1nusa
13. máj 2024

pomooooc ženy, kde hľadáte takýchto nesvojprávnych a detinských chlapov?? 🫣

jozko_z_lesa
Odpoveď bola odstránená
margotka17
14. máj 2024

Nie, načo, veď každý si vie zaliať kávu či čaj a dať na tanierik to, na čo má chuť.

kate9999
14. máj 2024

Nebudi ale ja mu ich s láskou spravím

yanni
14. máj 2024

No dievca, ale si si zavarila. Mna nebudeia ani len deti. Cez tyzden vstavam väcsinou ja prva, ale to uz aj hned pracujeme (HO) ale cez vikend (ak nemame nic na plane) , tak ma nechaju spat. Dokonca aj decka (5 a 8 rokov) si vedia urobit ranajky same. Co je si pripravit müsli alebo jogurt alebo to ovocie? Casto mi dokonca urobia aj kavu. Ja by som takeho chlapa poslala spät mamicke. Nech si urobi sam.

lakebabe
14. máj 2024

@luccija by si bola prekvapená aj takí sú , mam známych co majú 3 deti ten chlap sa nenaje kým mu nenalozis radšej umre od hladu, nevie si sam ani kávu zaliať ani lieky od bolesti dat. Keď bola v pôrodnici pred dvoma rokmi s tretím dieťaťom sa čudujem ze tie dve deti doma to prežili a neumreli od hladu zatiaľ . Keby nemali starých rodičov tak neviem.
A im to pripada obom normálne ze však je žena mi povedala, že by sa cítila ako idiot keby jej on chystá ranajky a ona sedi

minimie
14. máj 2024

Vieš čo by som chcela vidieť? Že keby ste len tak náhodou šli niekam na večeru, kúpalisko, alebo tak a tam (dopredu pripravená) neznáma partia chlapov aj žien by sa hlučne rehotala na nejakom frajerovi ich kamošky, že aký je retardovaný že sám nie je schopný ani len jablko zjesť niečo v štýle tejto diskusie a by tipovali dokedy to baba zvládne. Ako dlho by toto zlvádol počúvať 🤔

luccija
14. máj 2024

@lakebabe ja mám takých len jedných s kamoškou sme boli od detstva spolužiačky a aj bývame kúsok od seba.Ju to baví, robí z domu má z toho radost, on sa rád nechá obskakovať oni sa v tomto našli, ale raz za čas jej ide vystreliť dekel.Ale tak to je niečo za niečo ona mu pomáha s podnikaním a času má dosť tak sa zvrta.
Len mne to je nepochopiteľné sedime na terase s on príde, že zohrejes mi obed?on je veľmi dobrý chlap šikovný v iných veciach má vo svojom veku úžasný biznis, ale neviem mňa by vystrelilo to je fakt ako ďalšie dieťa.Ale píšem ona bola vždy taká starostlivá aj voči deťom atď ...a je to aj tým, že obidvaja robia z domu.Pri inej žene normálne pracujúcej by to neexistovalo.

lakebabe
14. máj 2024

@luccija táto nie, táto chodila do roboty ešte aj v den pôrodu. Len on je úplne neschopný, minule v bolestiach a horúčke od tretej rána čakal v kuchyni , kým ona vstane a podá mu lieky. To isté s jedlom.
Ja som tiež doma tak mi nevadí , keď muž dobehne domov , že mu zohrejem a naložím obed Ale títo sú extrém. Keď som jej povedala , ci jej nevadí, ze to ma štvrté decko, že jej to vyhovuje , aspoň ju neopustí, však je sám nesamostatny. A jemu to príde v pohode , že vždy mal také bývalé, čo mu aj nechty na nohách strihali😄 tak to sa musia dvaja takí nájsť, horšie keď to jednému vadi

lenkakravcova
14. máj 2024

@autorka
A reálne dokážeš toľko zarobiť aby ste naozaj využili z tvojej výplaty?
Lebo jedno je hrať sa na hrdinku, na druhú stranu takmer každá žena je počas výchovy dieťaťa, či deti závislá na mužovi. A jej práca je: postarať sa o dieťa a domácnosť.
Chces mať rozpadnuté manželstvo, dieťa bez otca a počítať každé euro?
Zase vstať a urobiť raňajky nie je skúška z radiologie.. si doma, môžeš si cez deň pospať. Skús si trochu zrovnať svoje priority. Už si matka a manželka. Nie len žena sama za seba. V rodine muž slúži manželke a deťom, tým že ich živí. A žena tým, že sa o nich stará. Skús sa nad tým zamyslieť kým nie je neskoro. Rozviesť sa a odísť je ľahké. Len či je to to, co je správne.