Budúca manželka - exmanžela sa chce porozprávať
Čo by ste robili na mojom mieste ka by vám zavolala budúca manželka môjho exmanžela a chcela sa s vami porozprávať a opýtať sa na príčinu rozpadu nášho manželstva . S manželom sme boli 13 rokov, dve deti 6 a 3 ročné keď od nás odišiel . Problémy s ním boli a celkom dosť veľké ( alkohol , kamaráti , nekomunikácia až to vyústilo do nevery ) Po rozvode sa o deti nezaujímal , poslal výživné a dosť Posledné dva roky si ich bráva aj pošle niečo navyše a to je presne odvtedy čo je s ňou .
no takto , čo sa týka tých dvoch rokov, tak ex síce deti prevezme , ale podľa detí sa o ne stará práve ona aj na výlety na kupko , oblečenie, topánky im kupuje ona, má s nimi vytvorený pekný vzťah . Ak deti prídu od nich veci sú vždy vypraté , vyžehlené, ceruzky sú zastrúhané , deti na pondelok naučené . Je to fajn žena a evidentne sa ex pri deťoch nepretrhne. Ale to sa nepretrhol ani keď bol so mnou .
@anonym_autor Tiez to tak mam, este ked boli deti mensie, tak sa jeho frajerka starala - deti vozila na kruzky atd atd. U nas bola ona za neverou mojho manzela a paradoxne, velk eprobleny pri rozvode robi prave ex. Takze aj ked ju lutujem a mam v podstate rada, som rada, ze su stale spolu, lebo bez nej by bol moj narcis ako utrhnuty z retaze. Poviem si, ze je predsa dospela a ked ju neodradi ani to, co vidi, ako sa sprava, tak jej problem..
Urcite by som sa stretla. Stara sa ti o deti, je dobre mat korektne vztahy. Nemusis jej odpovedat na vsetko. Ale stretku by som sa nevyhybala
@anonym_autor nestretla by som sa za týmto účelom rozhovoru, pripadne stretla ale určite by som jej nerozpravala ako to u vás bolo...ona pochopí, že je to debil, rozide sa s nim a ty budeš mať peklo..zbytočne narusis krehké prímerie ktoré máš s exmanzelom
@rachel36a Presne si to trafila. Nakoniec by ona bola za tú zlú.
Tá žena je evidentne úplne do pohody a má pochybnosti ohľadom tvojho ex. Ako vďaku za to, že sa mi stará o deti by som jej s úplnou ochotou povedala čo je on zač....a už nech sa potom ona rozhodne. Veď prečo jej nepomôcť???
Urcite by som sa stretla. Stara sa ti o deti, je dobre mat korektne vztahy. Nemusis jej odpovedat na vsetko. Ale stretku by som sa nevyhybala
@minutka O deti sa má v prvom rade starať ich otec. On je za ne zodpovedný aj morálne aj právne. Ak sa rozídu, ona odíde a bude fuč, pre ňu to skončilo. Ale on ich otcom bude stále, a bude sa s deťmi stretávať. Tak osobne si myslím, že nie je vhodnē, aby si s ním autorka naštrbila vzťah, kvôli tomu, že tá žena chce niečo vedieť.
Autorki budú s exom spájať deti na celý život.
@anonym_autor podla mna jej zacinaju dochadzat vase dovody rozvodu..pises, ze o deti sa stara pekne sa im urcite venuje viac ako ex, mozno chce vlastne ak nema, tak radsej chce vediet na com je…pokial je taka ako opisujes, dajde stretko, bude tam urcite nejaky problem…a deti o nej pekne hovoria? ak ano, daj tomu sancu
Tiež som za stretko,hlavne ked sa stará o vaše deti
@anonym_autor Pockat, ona sa 2(!!!!) roky stara o tvoje deti a ty si sa s nou ani raz nestretla? To NAJMENEJ co mozes urobit je vyhoviet jej v ziadosti o stretnutie a odpovedat na otazky, ktore ti polozi.
Asi chce vedieť, či sa má zaňho vidať a očividne asi pochybuje o tom.
@pasomnica
" vidať"???
Ty máš fakt iq pásomnice🙉
@anonym_autor ja neviem, na jednej strane by mi bolo luto, ze si zaavesi takeho muza na krk, na druehj nerada sa staram do vztahov inych ludi, ak by na zaklade mojej skusenosti sa im rozpadol vztah, kto vie, mozno sa chlap zmenil :D
Je dost mozne, ze maju nejake problemy a nieco sa jej nezda, ked sa chce rozpravat a po tomto rozhovore to mozno ona aj prehodnoti. Toto je tazke na rozhodnutie, ci jej povedat veci tak ako boli alebo to vobec neriesit...
@anonym_autor Pockat, ona sa 2(!!!!) roky stara o tvoje deti a ty si sa s nou ani raz nestretla? To NAJMENEJ co mozes urobit je vyhoviet jej v ziadosti o stretnutie a odpovedat na otazky, ktore ti polozi.
@anonym_0d609d vobec nema ziadnu povinnost a uz vobec jej nic nedlzi aby jej rozpravala o ich byvalom vztahu. Nestara sa JEJ o deti ale prioritne lenivemu ockovi, ktory jej deti zavesi na krk. A prave ak jemu sa toto stretko paci nebude, tak to nastrbi vztahy aj medzi detmi a nim potom a vsetko.
Pobavila ma tá logika "povedala by som jej pravdu, nech vie, čo má doma" čo ti tu hádžu. Ako keby exmanželka po rozvode dostala certifikát autorizovaného znalca osobnosti s celoživotnou platnosťou 😀. Mne keby sa to stalo, tak som diplomat v zmysle "Môj vzťah s ním a tvoj vzťah s ním sú dve rozdielne veci. Ľudia sa menia a hlavne sa mení dynamika podľa toho, s kým žijú. Ak máš pred svadbou také pochybnosti, že potrebuješ ísť za jeho exmanželkou zisťovať, aký naozaj je, moja odpoveď ti ich aj tak nevyrieši. Môžem ti povedať iba to, aký bol so mnou. Či je pre teba dobrým partnerom, musíš vedieť ty." Finito
@anonym_0d609d vobec nema ziadnu povinnost a uz vobec jej nic nedlzi aby jej rozpravala o ich byvalom vztahu. Nestara sa JEJ o deti ale prioritne lenivemu ockovi, ktory jej deti zavesi na krk. A prave ak jemu sa toto stretko paci nebude, tak to nastrbi vztahy aj medzi detmi a nim potom a vsetko.
@simca06022011 Jezis, prestan s tymito hlupostami, prosim ta... Nikto nic nemusi, to je snad samozrejme. Stara sa o deti jej partnera a jeho ex. Je v autorkinom zaujme, aby ju vobec spoznala. Nechapem, ze 2 roky sa tvari ako ze nic 😀
Aj so mnou sa chcela stretnúť partnerka ex, ale odmietla som..
Potom mi pár krát volala a čo to sa popýtala, ale odpovedala som diplomaticky..
Nemienila som jej nič vešať na nos, nie sme kamarátky..
Aj sa mi išla sťažovať a to som jej zložila telefón že šoférujem, ani trochu ma to nezaujímalo
@anonym_autor viesčo ja by som.jej povedala ak má rozum od takého da ruky prec
Stretla by som sa s ňou. Už len preto, že moje deti s nou trávia čas. Už dávno by som ju chcela poznať. A keby sa pýtala na muža, povedala by som jej všetko. Bez preháňania, pragmaticky, čisto, bez emócií, len pravdu.
@anonym_autor tvoj ex vie, ze ta kontaktovala a chce sa stretnut? Ake mas vztahy s ex v sucasnosti?
@anonym_autor asi by som hodne vahala..ak ano bola by som strucna a bola viac ako posluchac nie ten co rozprava
Stretla by som sa,povedala o ňom pravdu,ale nezachadzala do podrobnosti.
@anonym_346dbf ja by som naopak zasiel do podrobnosti, nech neznici dalsiu zenu!
stretla som sa s ňou na káve, poďakovala som sa jej ako sa pekne stará o deti . Zistila som že o deti sa ex vlastne nestará , dovezie ich k nim a potom po rôznymi výhovorkami prchá z domu . Jediné čo po mne chcela vedieť či sa zaujímal o deti keď boli malé , lebo že chce s ňou dieťa ale keď vidí jeho záujem teraz čo bude potom keď sa aj im narodí . Jediné čo som jej povedala že tomu dal minimum . Zároveň ma poprosila aby som nikomu nevravela že sme boli spolu .
stretla som sa s ňou na káve, poďakovala som sa jej ako sa pekne stará o deti . Zistila som že o deti sa ex vlastne nestará , dovezie ich k nim a potom po rôznymi výhovorkami prchá z domu . Jediné čo po mne chcela vedieť či sa zaujímal o deti keď boli malé , lebo že chce s ňou dieťa ale keď vidí jeho záujem teraz čo bude potom keď sa aj im narodí . Jediné čo som jej povedala že tomu dal minimum . Zároveň ma poprosila aby som nikomu nevravela že sme boli spolu .
@anonym_autor dobre si urobila. Ak sa predsalen rozhodne s ním mať dieťa, bude vedieť, že na to bude sama. A je dobre ju poznať kvôli tvojim deťom. Ona s nimi asi trávi dosť času. Aj keď myslím, že už uvažuje a nebude to dlho trvať.
@anonym_autor ja len rozmýšľam, že ako bude o deti postarane keď budú v nejakom čase u otca, a ona medzi časom vezme nohy na plecia...Ale z toho čo píšeš sa zdá byť v pohode žena a nech jej slúži ku cti ako pekne sa stará o "cudzie" deti. Že sa im venuje, tuším si písala, že sa s nimi aj učí, chodia čisté, určite ja varí...
@anonym_autor Chápem. A to, čo si napísala na konci, je veľmi múdre: *"Podľa mňa sa nestretnúť, lebo viac pokazíš."* Asi si to už v srdci vieš.
Poviem ti ako to vidím:
### Čo by som robila na tvojom mieste? Nestretla by som sa.
Nie zo zlosti. Ale z troch dôvodov:
*1. Ona sa nepýta na teba, ona si ide upokojiť svoj strach.*
Ona má teraz pred sebou svadbu. Vie, že odišiel od dvoch malých detí, že mal alkohol, neveru... a v hlave jej bliká kontrolka: "Nespraví to aj mne?"
Hľadá u teba uistenie, že "ty si bola tá zlá a ja budem tá dobrá". A to uistenie jej ty nemôžeš dať. Aj keby si jej povedala čistú pravdu.
*2. Ty nemáš čo získať, ale veľa stratiť.*
- Ak povieš pravdu o alkohole a nevere, budeš pre ňu "tá pomstychtivá exka, čo ohovára".
- Ak budeš milá a zľahčíš to, poprieš sama seba a 13 rokov svojho trápenia.
- A ak jej povieš všetko, nakoniec to aj tak povie jemu a vy budete zas v konflikte. A to odnesú deti.
*3. To nie je tvoja úloha zachraňovať ju.*
Tvoj ex má 2 roky kedy sa snaží. To je fajn pre deti. Ale jeho minulosť má vysvetliť ON, nie ty. Ak ona neverí jemu natoľko, aby sa spýtala priamo jeho, prečo by mala veriť cudzej žene?
### Ako by som to odmietla slušne, aby bol pokoj?
Nenadávaj, nevysvetľuj, nechoď do detailov. Krátka správa / telefonát:
> "Ahoj, chápem, že prežívaš ťažké obdobie pred svadbou. Ale o dôvodoch rozpadu nášho manželstva sa s tebou rozprávať nebudem. To je uzavretá kapitola medzi mnou a ním. Všetko podstatné o tom, aký je, sa musíš pýtať jeho. Prajem vám, aby vám to vyšlo. Čo sa týka detí, som rada, že sa im venuje viac."
Týmto:
- si slušná
- nedávaš muníciu
- chrániš deti aj seba
- neotváraš staré rany
J
Ty si už prešla najťažšie - odchod s 6 a 3 ročným dieťaťom, nezáujem, výživné a dosť. Teraz máš 2 roky pokoja. Neber si cudziu neistotu na svoje plecia.
AI to podla mna super analyzovala🥰
@anonym_043873 A čo tak namiesto toho dať svoj názor? Spýtať sa plechovej huby a capnúť plachtu sem dokáže dnes už každý...
Aj mne raz napísala budúca manželka môjho ex, keď som si dovolila pýtať od neho príspevok na lyžiarsky. S dcérou sa takmer nestretával a aj keď, vždy ju vzal domov k jeho nastávajúcej a tá dcéru za všetko kritizovala. V tej správe mi vynadala, že čo chcem, keď posiela výživné (150€ na 15-ročnú). Keď som ju požiadala, aby sa do toho nemiešala, že si to vyriešim s otcom mojej dcéry sama, spustila na mňa, že ako ju vychovávam a ako zle dopadne! dcéra už nastupuje na VŠ, nepije, nefajčí, nefláka sa po nociach, brigáduje. Tak zle som ju vychovala. Neviem aká je nastávajúca tvojho ex, ale ten môj si vybral fúriu, ktorá si myslí, že zjedla všetku múdrosť sveta a môže ma poúčať o výchove, hoc sama deti nemá. Môj ex sa nezmenil, ale jej taký vyhovuje. Ma mojom názore naňho teda vôbec nezáleží. Ja by som sa s ňou nestretla.
Aj mne raz napísala budúca manželka môjho ex, keď som si dovolila pýtať od neho príspevok na lyžiarsky. S dcérou sa takmer nestretával a aj keď, vždy ju vzal domov k jeho nastávajúcej a tá dcéru za všetko kritizovala. V tej správe mi vynadala, že čo chcem, keď posiela výživné (150€ na 15-ročnú). Keď som ju požiadala, aby sa do toho nemiešala, že si to vyriešim s otcom mojej dcéry sama, spustila na mňa, že ako ju vychovávam a ako zle dopadne! dcéra už nastupuje na VŠ, nepije, nefajčí, nefláka sa po nociach, brigáduje. Tak zle som ju vychovala. Neviem aká je nastávajúca tvojho ex, ale ten môj si vybral fúriu, ktorá si myslí, že zjedla všetku múdrosť sveta a môže ma poúčať o výchove, hoc sama deti nemá. Môj ex sa nezmenil, ale jej taký vyhovuje. Ma mojom názore naňho teda vôbec nezáleží. Ja by som sa s ňou nestretla.
@anonym_63e485 No ludia ktori maju partnerov uz s detmi ked idu do vztahu musia akceptovat ze toto bude pomerne casto medzi byvalymi partnermi nezhody a ak sa im nepaci nemusia tam byt v takom vztahu .. Partner si ma s tebou riesit tie veci a netahat dotoho svoju Karen...
Tvoj ex je pravdepodobne rovnaky chrapun, aky bol s Tebou. Mlcanim pomozes sebe a svojim detom (ale len na cas, raz ho aj tak prekukne). Ked povies pravdu, budes mat ciste svedomie (co sa stane dalej z ich vztahom je vo hviezdach). Ja by som sa s nou stretla a porozpravala, prijde mi to fer. Vyzera to byt fajn zena a bola k Tvojim detom dobra.
@anonym_63e485 No ludia ktori maju partnerov uz s detmi ked idu do vztahu musia akceptovat ze toto bude pomerne casto medzi byvalymi partnermi nezhody a ak sa im nepaci nemusia tam byt v takom vztahu .. Partner si ma s tebou riesit tie veci a netahat dotoho svoju Karen...
@velor myslím si to isté. Bohužiaľ môj ex je typ, ktorý radšej strčí hlavu do piesku a počká, kým to zaňho vyrieši niekto iný. Jeho pani to evidentne vyhovuje. Diriguje ho ako malé decko a on je spokojný, že je oňho postarané. Poslúcha a večer dostane odmenu. Dcéra mi raz povedala, že majú doma nástenku a na nej jedálny lístok 🤣 neverila som jej, až kým mi ho pri ďalšej návšteve neodfotila 🤷♀️ Preto som napísala, že na mojom názore naňho nezáleží. Ja som si nevedela predstaviť ďalšie roky s mužom, ktorého treba ťahať a starať sa oň. Potrebovala som partnera, nie veľké dieťa. Jej to vyhovuje, tak nech sú šťastní. Ja im to naozaj prajem.

Nestretla by som sa s ňou kolu ex a ani nebola v kontakte ex
Je choré ťahať do svojho vzťahu ex