Budúca manželka - exmanžela sa chce porozprávať
Čo by ste robili na mojom mieste ka by vám zavolala budúca manželka môjho exmanžela a chcela sa s vami porozprávať a opýtať sa na príčinu rozpadu nášho manželstva . S manželom sme boli 13 rokov, dve deti 6 a 3 ročné keď od nás odišiel . Problémy s ním boli a celkom dosť veľké ( alkohol , kamaráti , nekomunikácia až to vyústilo do nevery ) Po rozvode sa o deti nezaujímal , poslal výživné a dosť Posledné dva roky si ich bráva aj pošle niečo navyše a to je presne odvtedy čo je s ňou .
Podľa mňa sa cyklus opakuje a tie problémy, čo si s ním mala ty ma teraz ona. A tak zisťuje.
@anonym_autor na co sa stretavat a ak sa stretnes mozno z teba vytiahne aj co nechces, staci sa vyjadrit ze pricinou rozchodu bol on a bolo toho viac.
Tak keď trávi čas s tvojimi detmi, tak by som sa stretla. Sama píšeš, že ma na neho dobrý vplyv
@anonym_autor normalne by som sa stretla a povedala jej tie dovody, co si nam tu napisala. Vyzera, ze je obozretna a chce vediet pohlad z tvojej strany. Ktovie, co jej on povedal.
@anonym_autor Ja si myslím, že keď už si tá EX manželka, neprináleží Ti sa do nich starať. To už nie je tvoja vec a nerozprávala by som nič. Ani ich budúce spolužitie nie je tvoja vec. Aby si nenarobila viac škody ako osohu, keď povieš, aj to čo nechceš. Aby si potom nemala niečo na svedomí.
Čo Ťa je vlastne do nich ?
@anonym_autor Nech by to bolo medzi nimi aké koľvek, teba sa to už netýka. Ber to tak, že ona je dospelá svojprávna osoba a si vedieť život zariadiť sama.
Podľa mňa sa cyklus opakuje a tie problémy, čo si s ním mala ty ma teraz ona. A tak zisťuje.
@doriiis Nemusí sa nutne opakovať. Dokonca by som povedala, že pri terajšej partnerke má lepšie zázemie ako pri ex. Kedže sa teda naučil aj poctivo platiť.
@anonym_autor Ja si myslím, že keď už si tá EX manželka, neprináleží Ti sa do nich starať. To už nie je tvoja vec a nerozprávala by som nič. Ani ich budúce spolužitie nie je tvoja vec. Aby si nenarobila viac škody ako osohu, keď povieš, aj to čo nechceš. Aby si potom nemala niečo na svedomí.
Čo Ťa je vlastne do nich ?
@anonym_924357 autorka je do nich nič.Autorka sa stretávať nechce.To chce tá druhá.
@anonym_autor Chápem. A to, čo si napísala na konci, je veľmi múdre: *"Podľa mňa sa nestretnúť, lebo viac pokazíš."* Asi si to už v srdci vieš.
Poviem ti ako to vidím:
### Čo by som robila na tvojom mieste? Nestretla by som sa.
Nie zo zlosti. Ale z troch dôvodov:
*1. Ona sa nepýta na teba, ona si ide upokojiť svoj strach.*
Ona má teraz pred sebou svadbu. Vie, že odišiel od dvoch malých detí, že mal alkohol, neveru... a v hlave jej bliká kontrolka: "Nespraví to aj mne?"
Hľadá u teba uistenie, že "ty si bola tá zlá a ja budem tá dobrá". A to uistenie jej ty nemôžeš dať. Aj keby si jej povedala čistú pravdu.
*2. Ty nemáš čo získať, ale veľa stratiť.*
- Ak povieš pravdu o alkohole a nevere, budeš pre ňu "tá pomstychtivá exka, čo ohovára".
- Ak budeš milá a zľahčíš to, poprieš sama seba a 13 rokov svojho trápenia.
- A ak jej povieš všetko, nakoniec to aj tak povie jemu a vy budete zas v konflikte. A to odnesú deti.
*3. To nie je tvoja úloha zachraňovať ju.*
Tvoj ex má 2 roky kedy sa snaží. To je fajn pre deti. Ale jeho minulosť má vysvetliť ON, nie ty. Ak ona neverí jemu natoľko, aby sa spýtala priamo jeho, prečo by mala veriť cudzej žene?
### Ako by som to odmietla slušne, aby bol pokoj?
Nenadávaj, nevysvetľuj, nechoď do detailov. Krátka správa / telefonát:
> "Ahoj, chápem, že prežívaš ťažké obdobie pred svadbou. Ale o dôvodoch rozpadu nášho manželstva sa s tebou rozprávať nebudem. To je uzavretá kapitola medzi mnou a ním. Všetko podstatné o tom, aký je, sa musíš pýtať jeho. Prajem vám, aby vám to vyšlo. Čo sa týka detí, som rada, že sa im venuje viac."
Týmto:
- si slušná
- nedávaš muníciu
- chrániš deti aj seba
- neotváraš staré rany
J
Ty si už prešla najťažšie - odchod s 6 a 3 ročným dieťaťom, nezáujem, výživné a dosť. Teraz máš 2 roky pokoja. Neber si cudziu neistotu na svoje plecia.
AI to podla mna super analyzovala🥰
určite by som o toto stretnutie nestála. pani chce info - pripadala by som si trápne.
nech si robia čo chcú - mám vlastné problémy.
A to ti povedala , že témou má byť dôvod rozpadu vášho manželstva ? Tak to by som sa a s ňou nestretla . Pokiaľ nevieš prečo sa chce stretnúť , tak by som sa stretla , predsa len je to žena , čo s mojimi deťmi trávi čas a evidentne má dobrý vplyv na ich otca v tomto smere
Nie nestretla by som sa. To si musi ona sama vyriesit. Ja napriklad s terajsou svojho ex som v kontakte, ale my sme s ex kamarati a aj ked mame uz dospele deti, tak stale nieco okolo nich riesime. Ale ona sa nepyta na dovody rozpadu nasho vztahu a keby sa aj pytala, tak jej to nepoviem. Moj ex presiel kus cesty a niektore veci sa u neho zmenili, aj ked v niektorych ostal rovnaky. To ale neznamena, ze ona nemoze s nim byt spokojna. Ved ani ona predsa nie je ja a co bol problem u mna, u nej byt nemusi.
V tvojom pripade ma asi ona pochybnosti, ak ta ziada o stretnutie a rozhovor. Ale to si uz musi vyriesit sama.
Nic by som nehovorila. A ani by som expartnerku nikdy nekontaktovala. Pytam sa vzdy svojich partnerov na ich byvale vztahy a povedia mi vzdy svoju verziu. To mi staci.
@anonym_autor ja by som sa s nou stretla uz len preto ze je to niekto, kto posledne dva roky travi cas s mojimi detmi a mozno aj nadalej bude. A nemala by som problem odpovedat jej na otazky, v tomto pripade to nepovazujem za staranie sa do ich vztahu, ved ona sama ta konktaktovala.
@anonym_autor nestretla by som sa za týmto účelom rozhovoru, pripadne stretla ale určite by som jej nerozpravala ako to u vás bolo...ona pochopí, že je to debil, rozide sa s nim a ty budeš mať peklo..zbytočne narusis krehké prímerie ktoré máš s exmanzelom
ja by soms a do toho nemiesala... povedala by som ze je to minulost ludia sa menia a nechs apyta jeho a nie teba ... nahodou daco povies a este budes ty ta zla ..
@anonym_autor nešla by som lebo sa to cele otoci proti tebe tym si bud ista
@anonym_autor aký tata odrazu 😁😭😁, takto je to môžeš povedať ako nám si napísala, že to len hrá, aby ju lapol, ak je bystrá, pošle ho do Piešťan 😊👁️
@doriiis u niekoho sa môže opakovať u nikoho nie. Môj otec sa momentálne nachádza v štvrtom manželstve/vzťahu, je náš dokopy 6, už mu aj u tej štvrtej kríva.
Problémy boli vždy tie isté, rád odchádzal z domu s kamarátmi a zabudol sa vratiť, on si našiel kamošov aj na služobke a zostal tam a o tri dni dlhšie, týmto spôsobom zmeškal všetky besiedky, narodeniny, meniny, vystúpenia, koncerty svojich detí, výročia, a všetky ostatné programy dostatočne vopred dohodnuté s manželkou. Ďalej neustále flirtovanie a nevera, či skôr opakovaná nevera. To že sa finančne postaral, bolo po čase málo negatíva sa odzrkadľili na vzťahu. Ja ako najstaršia, viem asi príliš veľa.....
Pred ostatnou rodinou a známymi sa až nasilu snaží prezentovať ako je všetko ok. Hoci opak je pravdou.
@anonym_autor sama neviem čo by som robila, či má nastávajúca pochybnosti,a keď sa zbalí budeš na vine. A možno aj nie. Ak by som bola na jej mieste a mala vážne pochybnosti tak by som chcela vedieť tvoju verziu, Ale my nevieme či má pochybnosti. Možno sa chce spriateliť ale pochybujem
@anonym_924357 autorka je do nich nič.Autorka sa stretávať nechce.To chce tá druhá.
@anonym_4717b5 🙄🤦🏼♀️ Ale autorka uvażuje, či chce/nechce ísť. Či prijať pozvánku/neprijať. Keby bola presvedčená, že nejde, nezadáva túto tému.
Tak sa tu nebudeme ťahať za slovíčka.
Normálne stretni sa s ňou a povedz dôvod, nemáš čo zatľkať, a baba bude asi obozretná a dobre robí nech vie čo má doma
Je to zena ktora sa stretava s tvojimi detmi a zjavne este dlho bude. Nie je riesenie sa nestretnut. Lebo potom to moze mat dopad na deti. Ale ked sa s nou uz stretnes, nezachadzaj do podrobnosti. Myslim si ze kazda zena ma pravo vediet. Ona nie je ta co vam rozbila vztah nie? Predstavte si kazda jedna, co ste sa vydali za debila, ze by ste to mohla vediet. Nestaras sa do nich, lebo ta oslovila ona. Ine je keby si jej ty vypisovala.
@anonym_autor a rozviedli ste sa AJ kvôli tejto žene? Bol ti s ňou neverný? Alebo sa ona k nemu dostala náhodou, keď už ste boli rozvedení?
@anonym_autor Na osobne stretko by som nesla ale kedze tvoje deti travia cas aj s nou, tak kratky telefonat by som s nou dala. Ja by som sa ako prva opytala, co jej tvoj ex povedal ako dovod a podla toho budes vediet ako viest rozhovor. Tvoje dovody su dost zavazne, cize chapem ze buduca manzelka by taketo info ocenila, takze by som to tak povedala, ze v tom case bol problem alkohol a nevera ale je mozne, ze sa ex poucil a ze sa odvtedy zmenil. A uvidis ako bude reagovat. A pocitaj s tym, ze pokial budes k nej uprimna a toto jej povies, moze sa stat, ze to povie tvojmu ex a tomu sa to pacit nebude a moze to narusit vase terajsie vztahy.
no takto , čo sa týka tých dvoch rokov, tak ex síce deti prevezme , ale podľa detí sa o ne stará práve ona aj na výlety na kupko , oblečenie, topánky im kupuje ona, má s nimi vytvorený pekný vzťah . Ak deti prídu od nich veci sú vždy vypraté , vyžehlené, ceruzky sú zastrúhané , deti na pondelok naučené . Je to fajn žena a evidentne sa ex pri deťoch nepretrhne. Ale to sa nepretrhol ani keď bol so mnou .
no takto , čo sa týka tých dvoch rokov, tak ex síce deti prevezme , ale podľa detí sa o ne stará práve ona aj na výlety na kupko , oblečenie, topánky im kupuje ona, má s nimi vytvorený pekný vzťah . Ak deti prídu od nich veci sú vždy vypraté , vyžehlené, ceruzky sú zastrúhané , deti na pondelok naučené . Je to fajn žena a evidentne sa ex pri deťoch nepretrhne. Ale to sa nepretrhol ani keď bol so mnou .
@anonym_autor to znamena, ze viac si naklonena k tomu, ze sa s nou porozpravas? Ak to tak citis, tak to urob. My co sme ti napisali sme kazda ina povaha, mame ine veci odzite, urob podla toho ako to citis. Ak mas pocit, ze je to fajn zena a zasluzi si vediet, na com stroskotalo vase manzelstvo, tak jej to povedz.
@anonym_autor samozrejme, ze by som sa stretla. Ved je to zena, co travi nadstandardne cas s mojimi detmi, by som si musela dat facku keby som sa o nu normalne ludsky nezaujimala, najma, ak ona chce stretnutie.
Co uz sa bude pytat, nie je Tvoja vec. A keby sa ma na nieco niekto pyta, nebudem klamat. Pitvat sa v ho*ne tiez nemusite, ale nevidim dovod s nou nemat korektne vztahy. Prave naopak, vidim to ako nutnost, skrze deti.

Stretla by som sa,povedala o ňom pravdu,ale nezachadzala do podrobnosti.