Bývalá manželka nechce odísť
Som po rozvode cca 3 roky, s exmanzelkou sme majetkovo vyporiadaní 2 roky. Mám dve deti, dospelé 18r a 22r, žijú so mnou v mojom dome, ktorý som nadobudol pred svadbou. Syn cez týždeň býva na internáte. Problém je, že tu stále býva aj exmanželka. Rozvádzali sme sa v dobe kovidu, sám som jej navrhol, že nech odíde až si niečo sama nájde. Sú tu dve poschodia, miesto bolo, tak mi to nevadilo, niekedy sa nevidíme aj 3 dni. Nechce to však nijako riešiť, je zavretá u seba hore a nechystá sa nejako odísť. V dobe vyporiadania sme sa finančne vyrovnali, financie na jednoizbový byt alebo starší dvojizbový má. Mne to nejako extra nevadí, ale naozaj už sú to tri roky. Najprv nemohla chodiť po obhliadkach bytov skzr kovid, potom cena nehnuteľností rapídne stúpla a do podnájmu nechce. Peniaze z vyplatenia dáva vraj na lieky a kúpele. Cez víkend mi oznámila, že má asi roztrúsenú sklerózu, čaká na nejaké posudky a že potom jej prednostne priradia byt. No neviem, nezdá sa mi to. Ešte mi oznámila, že ak bude invalidná, nemôžem ju len tak vyhodiť, lebo zatiaľ nemá kam ísť a bude nezaopatrená. Osobne to nechcem riešiť škandálmi, políciou, ja jej nechcem rušiť ani trvalý pobyt, kedže nemá kam ísť. Sme malá obec, to by sa rozkríklo. Neviem ani ako by to obec riešila. V obci máme malú bytovku, sociálnu, 5 bytov a tie sú obsadené. Najbližšie mesto má asi svojich občanov, ktorým prideľuje byty. Keď pôjdem na obec, zariadi jej nejaké bývanie, aj keď nemá kde? Dá sa to vôbec nejako riešiť?
@anita6666 Veď to aj tak bolo, ja som bol v skutočnosti aj rád, že dcéra mohla vybehnúť za matkou jedno poschodie kedykoľvek chcela. Dcéra je doma menej častejšie, za chvílu počas týždna nebude vôbec a ja si to naozaj už neviem predstaviť. Nemôžem ani známosť pozvať na kávu, ukázať záhradu, lebo hore žije exmanželka.
@anita6666 ty by si určite veľkoryso trpela ex vo svojom dome,že? A ešte zadarmo. To ti verím 😂
@tom_ah a čo je na tom? Však čo s tým má známosť spoločné? Normálka,pozvi koho chces,myslím,že tvoja žena ta má minimálne v tomto smere ťažko v r*ti...mimochodom je iks ľudí,ktorí takto žijú,lebo majú spoločný záujem,šetriť peniaze pre vyššie ciele a nie pre zbytočne vyhadzovanie von oknom za dva nájmy,nebodaj dve hypotéky...
@anita6666 myslim, ze problem bude najst si vlastne znamost, ked zijes dome s ex-manzelkou... pre mna ako "buducu partnerku" by to bol nepochopitelny stav a v hlave by mi stale carovalo, ci medzi nimi este nieco je, lebo vlastne neexistuje iny dovod, preco u neho dalsie tri roky po rozvode byva...
@tom_ah ty aj dcera sa spoliehate, ze ona ten socialny byt dostane? to by sme tu mali kopec stastnych ludi, keby kazdy kto chce, dostane socialny byt. nechapem ako mozete byt taky naivni. a na to aby si clovek na nu spravil nazor, staci jej vyhrazanie sa invaliditou a ze ju uz odtial nedostanes. a ti susedia si mozno skor pomyslia, ze konecne dostala co si zasluzi, ked ju vyhodis. a tomu ver, ze bude s tymi kuframi aj tyzden chodit po dedine ako take uboziatko. do podnajmu nechce, lebo sa jej nechce platit, do socialneho bytu by sla, lebo je lacny. a teda asi nepracuje, ked mina peniaze z vyplatenia na kupele a byva zadarmo. ziadne lieky nestoja tolko, aby to cloveka ruinovalo, ked byva zadarmo. si to po sebe vsetko este raz precitaj a ked ju tam nechas dalej, tak si to aj zasluzis mat ju na krku do konca zivota
@anjelicek26 neexistuje iný dôvod??? Existuje milión dôvodov, motivácie sú rôzne,avšak nič zrejme nebude silnejšie ako peniaze. Takže tvoje "či niečo spolu nemajú" mne vyznieva smiešne a tak naivne,že až
Do prace chodi? Peniaze z vyrovnania ma, byvat tiez. Sice zvyknuta na dom na dedine, ale ani byt v blizkom meste nemusi byt najhorsia zmena. Asi caka, ci ta netrafi slak skor, nez odide. 🙂
@anita6666 nechces vyuzivat svoj cas nejkako zmysluplnejsie a trolit niekde ine? tvoje prispevky su v kazdej jednej teme kam sa zapojis maximalne odveci. ze sa ti to chce.
@anita6666 ako myslis teda 😂
@tom_ah tak ak sa ti to nechce riešiť, tak jej môžeš ešte robiť raňajky do postele...
Normálne jej zruš TP, daj jej ultimátum dokedy sa má vysťahovať alebo teda aspoň nebuď hlupák a vypýtaj si od nej normálne nájomné+energie.
Predpokladám, že zostať sám nechceš, skôr či neskôr ti príde do cesty nejaká nová známosť a toto tvoje správanie z teba nerobí dobráka, ale hlupáka. A hlupáka bude chcieť zas len nejaká vychcaná žena ako tvoja ex.
@tom_ah zneuziva ta. doslova. a naveky bude. ak uz nic ine aspon nech ti plati za energie a najom. a preco by si nechcel. si samaritan? charita? poslem ti tam este niekoho? neblazni. tu nejde len o peniaze. kludne ich odkladaj na samostatny ucet a daj ich potom vsetky detom. ak ich od nej nechces nemusis si ich nechavat ale od nej si ich vezmi. to moze byt aj jediny sposob ako ju presvedcit odist. keby prestala mat ako na ruziach ustlane, zadarmo byvanie, klud, pokoj tak odide aj sama. ja by som teda asi zacala zit rusnym spolocenskym zivotom. pytala od nej najom a hotovo. lebo ak to mate takto to si sa ani nemusel rovadzat.
@lyci Má ho dostať, lebo ztp a invalidi majú viac bodov pre splnenie kritérií. To povedala dcére. Ja netuším ako to funguje, a ozaj chodiť na obec sa mi s týmto nechce. Na kúpu bytu vraj nemá, lebo teraz si už za tie peniaze ani dvojizbový byt nekúpi. Pracuje na polovičný úvazok.
@pralinka25 "ja by som teda asi zacala zit rusnym spolocenskym zivotom." Ako Hugh Hefner. 🙂
@liljana no tak nejako. mozno by ju to odradilo.

@anita6666 ty si žena v zrelom veku? v minulej téme si bola mladá baba čo si zarába sexom a "treba poriadne využívať mužov" 😀 waw akosi rýchlo si nám zostárla 😉
Nerozpravas sa s nou, super. A zivit ju chces dokedy? Vsak ty nemusis zivit a znasat zenu, len preto, ze rodila. A naviac 3 roky rozvedenu. Vyzivne na rozvedenu manzelku jej platit nechces?
@tom_ah "ani dvojizbový byt nekúpi"? ta nech ide do jednoizbového alebo doprdele, čo je teba po tom 😀 si až príliš mäkký
@zuzanka.zuzu a na zenu v zrelom veku tie nazory teda fakt stoja za to :D
@tom_ah keby chcela tak odide. toto su take keci ze az. a keby ta tak zufalo nenavidela uz jej davno nie je. chlape vzchop sa.

Tak potom nechápem čo chceš riešiť keď ti to zjavne takto vyhovuje, nie len ex má výhovorky ale aj ty