icon

Bývanie s bývalým partnerom po rozvode

zabka79
17. apr 2025

Ahojte, prosim o vyjadrenie na vetu - " Je vela manzelov co spolu byvaju po rozvode aj roky ".
Poznate niekoho takeho? Kto zije po rozvode roky zo svojim EX kvoli nevysporiadanym majetkom (nie preto ze sa dali znova dokopy a lubia sa) a nepotrebuje psychiatricku liecebnu?
Dakujem za odpovede 🙂

katarinaba
17. apr 2025

@zabka79 poznam takych, su to susedia krizom cez ulicu. Nemaju na to, aby jeden druheho vyplatili, ak by predali dom, nemaju kde byvat. Ziju tak ozaj roky, v dome byva ich syn, uz aj s manzelkou a ich synom (vnucatkom). Neviem o tom, ze by tam boli problemy. Ale to vedia vzdy len clenovia domacnosti co sa odohrava za murmi domu. Policia k nim nechodi, viditelne modriny nemaju.
Inak toto mi navrhoval aj moj ex, ze vela ludi tak zije. Ja si to neviem predstavit. U nas by to bolo na psychiatriu. My sme sli od seba este ako manzelia, rozvod bola v podstate len formalita. Aj BSM sme zrusili este za trvania manzelstva, majetkove vyrovnanie tiez.

nynia
17. apr 2025

Poznam, obrovsky dom, velka zahrada, kazdy ma tam svoj priestor tak su ako susedia alebo spolubyvajuci. Navyse muz pravidelne chodi aj na pracovne cesty takze zvladaju to v pohode.

janinah
17. apr 2025

To sa možno dá v dome.ale nie v byte.A skor ci neskor to tych ľudi poznačî.Nepoznam takych .

hopatko
17. apr 2025

@zabka79 moja kamoska takto zije, este lepsie ako pred rozvodom, ale naozaj iba cisto ako spolubyvajuci a najlepsi kamosi, vcera som s nou akurat dost dlho telefonovala...ziju v spolocnom.dome, vychovavaju spolu maleho syna a vobec sa to nechystaju zmenit. Su uplne spokojni a stastni... Oni sa ale nikdy nehadali ani predtym, len vyprsala laska a intimny zivot dlhodobo na bode nula, a po rozvode sa im praveze obom ulavilo, na nic sa uz nehraju a inak maju krasny priatelsky vztah.

minenkaa
17. apr 2025

@zabka79 a koľkí sú aj manželia a aj tak sa neznesú ,tak potom aký to je rozdiel

zuzanka.zuzu
17. apr 2025

poznám, ešte som bola maličká a mamka chodila domov do 3i bytu ku krajčírke ktorá tak žila do svojím ex 🙈 ona v jednej izbe, on v druhej, normálne si ich aj zamykali. ja som mala možno 1 meter výšku (vek netuším) a už vtedy mi toto spolužitie prišlo čudné 😀

sono2
17. apr 2025

@hopatko presne, to musia byť hrozne pohodoví ľudia. Mam kamarátku ktorá s ex tak vychádza, že každý kto stretne, povie, že sú pár. Síce nebývajú spolu, ale aj to by som si vedel predstaviť

hopatko
17. apr 2025

@sono2 ano, mas pravdu, maju to uplne inak nastavene v hlave, taki ezotericki ludia su obaja, poznam ich oboch cez 30 rokov. A to, ze ci si niekto z nich najde noveho partnera, sa moze stat kazdemu aj pocas manzelstva...

sono2
17. apr 2025

@hopatko my by sme sa s mužom po rozvode zabili v jednom byte😂😂😂

kaca222
17. apr 2025

Áno, svokrovci v byte v nájme. Nie je problém vysporiadanie majetkov, ale to, že obaja majú v tom meste zamestnanie. Niekoľko rokov tak žili, teraz už tam svokra chodí len raz týždenne prespať, keď príde nabrať tovar do firmy. Nebavia sa spolu.

biba_18
17. apr 2025

markéta konvičková mala rodičov, ktorí mali roky už svojich partnerov - a trávili spolu dovolenky a oslavovali rodinné oslavy aj opekačky spolu robili... neviem či spolu bývali, ale tie opekačky a stretnutia mali na záhrade domu ...

marianarem
17. apr 2025

@zabka79 Ked som este zila s rodicmi, tak v nasom panelalu boli taki susedia. Az po rokoch som sa nejako nahodne dozvedela, ze su uz davno rozvedeni. Mali 3 deti a byvali spolu v 3izbaku. Poznam aj babu, ktorej otec zostal zit po rozvode v tom istom dome, len na inom poschodi, ale teda casom tam pribudla aj jeho nova rodina.

ivanka349
17. apr 2025

no po rozvode v jednom byte nic moc veru

lenka.25
17. apr 2025

Známej rodičia tak žili dlhé roky a v byte . Čistá katastrofa , zamykali si veci v izbách , 2 chladničky, hádky kto uprace záchod , kúpelku , dusná atmosféra ...no celé zle . Doteraz im to majú deti za zlé , že mali zlé detsvo . Na staré kolená si našli partnerov a až vtedy sa odsťahovali jeden od druhého .
Ja verím, že to môže fungovať , ale asi iba veľmi malému percentu populácie

luccija
17. apr 2025

@zabka79 poznám aj troch, ale sú už starší nemajú malé deti, ale dospelé a nikoho nemajú žiadneho partnera.Zslezi aj prečo sa človek rozvádza, ak tam je alkohol či nejaké psychické slovne týranie a budete si vytykat každú blbosť, tak to bude zle.

veronka1996
Autor odpoveď zmazal
deti95060810
17. apr 2025

švagriná. už roky. na vyplatenie ex nemá a on povedal že kým ho nevyplatí tak neodíde. robil veľa prác na dome svojpomocne . Ale zas on je dobrý človek - taký pohoďák. Ani neviem žeby robil niečo naprotiveň. Mali aj pomerne malé deti. Dokonca aj ku svokrovcom chodil akoby nič. žiadne zvady - asi veľa závisí od povahy človeka.

slavomira236
17. apr 2025

@zabka79 ano poznam takych moja mama tiez. Kamoska tak zije s muzom v byte . A kolki tak ziju a ani netusi o tom nikto ze su rozvedeni..

petra92
17. apr 2025

Poznam tri páry v takej situácii. Nikomu sa nechce delit majetok a zacinat znova napr v podnájme...A to 2 páry su uz v dochodkovom veku,deti veľké. Proste su len "spolubyvajuci",kazdy si robi co chce,po svojom.

bielasovicka
17. apr 2025

Áno poznám, rozviedli sa a žijú spolu ďalej, deti veľké, každý si žije svoj život a žiadny problém nemajú.

taktotedanie
17. apr 2025

@zabka79 nie nepoznam, nakoniec vsetci isli od seba, nedalo sa to

zabka79
autor
17. apr 2025

Dakujem za Vase odpovede, uprimne som v soku ze to ma tolko ludi. My sme rok po rozvode pretoze sa nedari predat nehnutelnost. Ja z toho šaliem....

maury
17. apr 2025

Poznala som. On už zomrel. Žili takto vyše 20 rokov. Ona bývala vo vrchnej časti domu, on v spodnej. Mali samostatné vchody. Obchádzali sa. Ale keď ochorel, tak mu pomáhala.