Chcem sa rozísť s partnerom, ale bojím sa byť sama
Ahojte, viem že veľa z vás ma odsúdi už pri prvých vetách, ale aj tak to skúsim. Som v sedemročnom vzťahu so ženatým. Mám 42 rokov, on 52. Ja mám z prvého manželstva deti, jedno už dospelé. Prvé roky, keď som bola po rozvode, mi takýto vzťah "vyhovoval", lenže ako roky bežia, necítim sa naplnená. Chcela som to posunúť ďalej, a to, chcela som aby sa rozviedol. Lenže on si každým rokom nachádzal iné výhovorky prečo nie, či financie, či naviazanosť na miesto svojho terajšieho pobytu a podobne. Tento vzťah je už viac o trápení ako o radosti. Problém je ten, že sa neviem od neho odpútať a ten dôvod už ani nie je tak láska, ako strach. Strach z toho, čo si počnem. On mi počas vzťahu dosť pomáhal čo sa týka nielen financií ale aj fyzicky (postavil mi garáž, urobil fasádu a pod.) Zohnal mi materiál aj ľudí...a nechcel odo mňa ani cent. Ja som sama, nemam priateľov, priateľky a bohužial už ani rodičov. Všetko čo mám sú moje deti a on...Bola som doň veľmi zamilovaná, veľa vecí som mu počas vzťahu odpustila, aj občasné nadmerné užívanie alkoholických nápojov, vďaka ktorým sa potom ku mne správal maximalne arogantne. Veľakrát mi ublížil aj slovne, aj som ho pristihla pri klamstvach..
Teraz to vo mne akosi všetko dozrelo a chcem to ukončiť, len neviem ako..On je v tom, že ja sa k nemu stále vrátim, pretože už neraz som to ukončila, ale nevydržala som to. Je si sebou istý, je si istý, že som zamilovaná tak, že sa vždy vrátim, a preto sa ku mne správa čím dalej tým viac s malým rešpektom. Mám ho rada, a velmi...len si už neviem predstaviť nejaký život s ním., kedze v podstate ako som si za tie roky vsimla, ma ani žiaden spolocny zivot s nim ani necaka, kedze rozvod nehrozi, teda nie z jeho strany...a cakat ci sa rozhybe niekedy manzelka...sa mi nechce.
ja ani neviem o aku radu ziadam, mozno len trochu pochopenia a rad, ako to ukoncit tak, aby ma to co najmenej bolelo.
Prečítala som prvých 10 riadkov. Ďalej netreba.
42 ročná zrelá žena a robíš nejakému pakovi rozhoďnôžku? To robia mladé neskusene dievčatá
Neskutočná naivita. Ten sa kvôli tebe nerozvedie
Vyzera to tak, ze sa navzajom vyuzivate a o vztahu sa ani neda hovorit. Nauc sa byt samostatna a nespoliehat sa na nejakeho zenateho chlapa, stara si uz naozaj dost.
52 ročný chlap sa nerozvedie kvôli milenke. A dupľom po 7 ročnom "vzťahu".
Prepáč, ale ak si to myslíš, si veľmi naivná, a zvlášť vo svojom veku už by si mala byť viac skúsená. Nie zhadzovať sa so ženatým.
Bud maj rozum a kašli ba neho, alebo ďalej mu rob matrac,strat aj posledné roky a potom si trueskaj hlavu, aká si bola sprostá.
Prečo nemáš kamarátky? V práci nemáš nejakú kolegyňu, s ktorou si rozumieš? Alebo obvolaj staré kamošky, spolužiačky, zorganizuj stretko, alebo choď na nejaký kurz cudzieho jazyka, začni cvičiť jogu, tancovať, čokoľvek. Proste aby si mala čas, ktorý tráviš s ním vyplnený inými činnosťami. Stretneš nových ľudí, bude dobre. Odkiaľ si?
Uvedom si , že aj napriek tomuto “ vzťahu “ , si sama . A pokial sa onakí nerozvedie ( čo sa v 52 rokoch nerozvedie ) zostanes sama aj naďalej . V 42 rokoch by si čakala viac rozumu od zrelej ženy .
nič v zlom, keď si predstavím, že ten čas, ktorý mohol venovať rodine, ti staval garáž a robil fasádu a tie peniaze, ktoré si mohla užiť jeho rodina, dal tebe a keď si pomyslím, že ako by to ranilo mňa...no nič moc...mám otázku...výčitky svedomia mávaš?
Vela krat ti pocas vztahu ublizil??? Vies, kolkokrat ublizil manzelke a detom? Vies, kolkokrat si ty ublizila jeho rodine? Dve bezcharakterne persony.
Baby, nechápem, načo jej píšete, že on sa kvôli nej nerozvedie a že sa má s ním rozísť. Veď to sama píše. Je si vedomá, že sa nerozvedie a chce sa rozísť, len nevie, ako.
Autorka, podľa toho, čo píšeš, sa, bohužiaľ, obávam, že to nedáš. A ak sa s ním aj rozídeš, vrátiš sa k nemu, keď budeš potrebovať jeho pomoc. A tú potrebovať budeš, žene samej s deťmi je v rodinnom dome ťažko, tam stále niečo treba, mám na mysli "mužské" práce okolo domu. Ak to chceš naozaj skončiť, tak urob hrubú čiaru, začni úplne nový život. Predaj dom a kúp si byt v inom meste. Deti ti aj tak čoskoro odídu z domu. Nájdi si novú prácu, nový okruh kamarátov.
A ja by som si ho nechala. Milenec, nadštandartne pomáha, a doma stále neotravuje. Ideálna konštelácia.
Starnes.na tvojom mieste si hľadám niekoho.s kým budeš môcť stráviť starobu.kto bude s tebou bývať a budete si oporou.v 60 tke ho nájdeš už ťažko.
Polož si otázku? Stojí ti to zato? Ktovie, či aj teba nepodvadza.
Sedem rokov, klasicka kriza vo vztahu. On sa nerozvedie. Naco, hadky o majetok, sud, potom, aby sa zase ozenil s tebou a siel tak z blata do kaluze? O par rokov dalsi rozvod, dalsie hadky o vyrazne zmenseny majetok po prvom rozvode? Ak uvazujes o rozchode, lebo si ta doteraz nezobral, toto ziadna svadba nezachrani.
Sama si musis povedat, ci zacnes bojovat o vztah v krize, alebo ti to za to nestoji a vycuvas. Mozno ze este najdes niekoho slusneho a mozno nie. V tom veku sa uz druhy krat zeni velmi malo muzov, mozno 20%. Jedine ze najdes takeho, co este nebol zenaty, ale ktovie, preco nestihol svadbu do 45 a viac.
Iba otazka. Zijete spolu, je dlhodobo odideny od manzelky, alebo on zije dalej doma a teba iba navstevuje kvoli sexu? V prvom pripade mozno stoji za to s tym nieco robit, v druhom nie.
@liljana zije doma a jeho manzelka prevazne zije v byte, ktoreho je len ona vlastnickou. cize skor oni ziju "oddelene" a aj napriek tomu u neho rozvod neprichádza o uvahy
@liljana ja sa vydavať neplanujem, ja som s nim chcela normalne zit, resp. zit bez neustaleho skryvania sa. Samozrejme je vam jasne, ze nechodime ruka v ruke po verejnosti...sedem rokov..
To je ten lepsi pripad. Stareho psa novym kuskom nenaucis.
Aha. Pisala si 'Chcela som to posunúť ďalej, aby sa rozviedol". To vypadalo, ze chces svadbu. Preco nechodite ruka v ruke, ked 7 rokov ziju oddelene? Divne.
akože tá manželka o tebe vie? u nás bol jeden takýto pár a normálne chodili spolu dlhé roky, aj po ulici za ruky, už to vedeli všetci a nikto sa nečudoval, on ženatý , dve deti, žena o tom vedela, rozviesť sa nechcela
@janickacrazy urcite manzelke nepovedal, ze niekoho ma, ale tiez si nemyslim, ze je hlupa, prave naopak, je to velmi inteligentna a studovana zena, vedia o nas spoloční priatelia, ale ked sme na verejnosti, neprejavujeme si naklonost, lebo sa boji, ze to niekto povie jeho manzelke
tak ked o vás vedia spoloční priatelia, tak asi aj ona už o vás vie, nie? možno aj ona niekoho má, ked si písala, že býva vačšinou na byte
Je poriadne naivny, ak si mysli, ze manzelka za 7 rokov o tom davno nevie. Urcite jej o tom uz davno nejaky vtacik zaspieval. Akurat ta tym zranuje. Pripadne sa hra na verejnosti na gentlemana, ze to drzi v "tajnosti".
@liljana ano presne to si myslim, že chce byť naoko za dobrého a verného manžela laebo veď čo oči nevidia...
a práve preto ma to už prestáva baviť, už vyše dvoch rokov sa odhodlávam k ukončeniu, ale nedarí sa mi to. Problém je aj ten, že mám isté zdravotné problémy s chôdzou, takže o nejaký šport, tancovanie, joga a podobne nemôže byť reč. taktiež ma to obmedzuje aj v hľadaní si známostí - kamarátiek, kamarátov....nik si v dnešnej dobe nechce na krk vešať bremeno...preto mi je to všetko tak ťažké..
baby prečo toto dobrolne robíte ? vztah so zadaným, ženatým,... veď do takého vzťahu ideš so vstupenkou na ktorej je napísané "nikdy nebude tvoj". neviem, dokelu to ozaj nie je šanca aby ste niektoré prestali robiť madrac zadaným a nes*ali sa iným do vzťahov, manželstiev ? ty sa proste nehanbíš ? teba to prestava bavit že si vstupila niekomu do manželstva ? no chvála Bohu po 7 rokoch. bože niektoré by ste mali mať radšej pás cudnosti. prepáč nemam zlutovanie so ženami čo nevedia počítat že 1+1=2 a nie 3.
si zmanipulovana....co by som bez neho robila sama to nezvladnem....nebolo to tak ze on na tebe sedem rokov pracoval a daval ti najavo ze niesi schopna nic poriadne spravit? male nenapadne ponizovanie? nemas kamaratky? bolo to vzdy tak alebo si vsetky postracala az pri vztahu s nim?
@banderaska29 Oni su davno rozideni, len sa nerozvadzaju. Toto je skor rozchod po 7 rokoch(kriza), len sa sumarizuju vsetky dovody pre a proti.
@liljana áno, preto sa nechce rozviesť.. lebo už sú rozídení. logiku to má ako obuvak na ponožky. ..
dievca, dievca, ty musis mat strasne malo sebavedomia, ten chlap ta len vyuziva, rovnako ako manzelku, a este si mysli, aky je kral. uplny uboziak. a vy obidve ho v tom podporujete! neverim, ze si to zena za tie roky nevsimla.
tebe nestaci ani, ze chlasta a sprava sa agresivne, ani ze ma dalsiu zenu... tak co chces? naco cakas? co si este nedovolil? a celkom ma pobavilo, ze si ho pristihla pri klamstavach... to vazne? niekoho, kto sedem rokov vedie paralalny zivot? to musi byt svatec, co nikdy nezaklamal! fakt sila.
@banderaska29 sú aj takí ľudia, poznám osobne, on tri deti, žena, k tomu milenka, rozviesť sa nechce, žena o tom vie, ona, 2 deti milenec, rozviesť sa nechystá takisto, muž o tom vie, tiež má niekoho, niektorí takto žijú, nechcú sa rozviesť kvoli deťom, majetku, rodičom
Tak nikto to za teba neukonci, ak si o tom presvedcena, chod do toho a uz neuhni naspat. Ak su ti prednejsie materialne veci a staci ti takyto vztah, tiez tvoje rozhodnutie. Mamina kamoska ma takto manzela uz aj vyse 20 rokov, co zije s milenkou a dietatom a viem, ze sa nikdy nerozvedie, cize nejake nadeje si urobit, mozes cakat aj navzdy.

Rozchod. Naco ti je zenaty chlap? Najdi si konicky, zapis sa na nejaky kurz, chod na organizovany vylet, najdes si kamaratov/kamaratky. Treba ho odstrihnut a bude ti lepsie.