icon

Chcem tak veľa?

31. aug 2022

Ahojte, nechapem tomuto uz. Ecistuje nejaky chlap co si vie po sebe upratat, co vie normalne komunikovat, co sa s nim da dohodnut, ktory ma svoj nazor, co mu nie je vsetko jedno, ktory sa v kuse nezduva ako male dieta, co nemusi byt len po jeho, co nesedi len na gauci a nehra sa s mobilom, nebyva u rodicov, vie sa postarat sam o seba ale aj o rodinu a ktory nie je az take drevo na pracu? Chcem toho vazne az tak vela? Kde mam tekeho vhlapa hladat?

0silvia0
1. sep 2022

@autorka a co od neho vlastne "vyzadujes"? A to je zasa jeden z exemplarov, ktori sa pokazili casom? Ked ste spolu chodili, zoznamovali sa a otukavali bolo vsetko ok, upratoval, mobil a telku nepoznal, ci?

lucinkaboz
1. sep 2022

Prevychovat sa nedá, len naucit

oli18
1. sep 2022

@marca12 aj kvoli tomu to taham s mojim uz cez 42 rokov.

oli18
1. sep 2022

Mm ako jedinacik vedel toho dost, ale nie vsetko ukazal. Neskor sa mi priznal, ze mu starsi kolegovia poradili, aby neukazal, lebo mu to prischne. Ale videl, co spoluzitie v rodine obnasa a podla pokynov pomahal. Chlapi maju ine videnie, oni nie su prakticki a veci nevidia tak, alo zeny. Mnohe veci nie su pre nich dolezite. Ja sa smejem, ze ak by bol chlap , ako zena bol by to gey. Ved si premietnite rodinu, v ktorej ste vyrastli, ako to tam fungoval otec a bratia. Moj brat je sikovny do muzskych robot, inak nevedel nic. V manzelstve sa naucil vsetko, aj dokonca zavara. A to si moja generacia ani nemala moznost chlapa odskusat, nebyvali sme pred svadbou spolu v podnajmoch. S laskou sa da zvladnut aj "prevychova". Ak odmieta a ma pripomienky, nelubi ta dostatocne.

andrejka1974
1. sep 2022

Áno dá mám takého

majlo1234
1. sep 2022

Existuje, ale casto sa stava, ze uz je “pouzity”. Holt je pravda, ze vela veci sa chlap nauci az vo vztahu, rovnako ako zena. A druha pravda je, ze matky davaju casto velmi zly zaklad svojim synom a ukazuju im vzor zeny-sluzky. Moj muz je vychovany dobre, z rodiny prebral dobre vzory. Ale furt je to lwn clovek, tiez sa oduje, tiez sa s nim obcas tazko dohodnut a tiez ma svoje dni

mandzula
1. sep 2022

No vies, aj ty musis stat za to, aby to ten chlap pre teba robil. Moj taky je, takze viem, ze som ta, pre ktoru sa to oplati robit.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
timing
1. sep 2022

Mas poziadavky ,je to v poriadku. Ale pozri sa aj na druhu stranu, mas co ponuknut?
Lebo aj muz moze mat poziadavky na zenu, kazdy chce nejaku inu
- miluje varenie,obskakovanie, full servis doma zabezpeceny bez frflania, zarobi dost penazi, bez vyhovoriek sex2 x denne, nikdy nepriberie, stara sa, rozumie sa do vsetkeho atd atd...

Si aj ty dokonala ? Ak nie si, musis polavit z poziadaviek

bagerka
1. sep 2022

Ja takeho teda mám. Ešte k tomu je vtipný, pozorný, skvelý otec, pracovitý, štedrý...Vďaka Bohu za moju svokru, ktorá ale žiaľ odisla oveľa skôr ako som ju mohla spoznať. Ale nie je Slovák 😁

danica2711
1. sep 2022

pravdaže existuje, záleží ale aj na tom, v akom prostredí sa pohybuješ. Ak v takom, kde všetci hovoria "nechápem tomu" (buď nechápem TO alebo nerozumiem TOMU), skús zmeniť prostredie a dostať sa aj sam na jeho úroveň

0silvia0
1. sep 2022

@bagerka mam takeho isteho, ale Slovaka
@oli18 ja mam asi cudny kus. V manzelovej rodine vsetci chlapi vyborne varili a varia, pecu. Ziadny problem. Moj muz sa zenil neskoro, cize vsetky domace prace ovladal plus zahrada, vsetko si vie svojpomocne urobit, opravit. Dokonca mozem povedat, ze lepsie upratuje ako ja, len nema tolko casu, ma kopu roboty okolo domu. Moj syn si tiez uvari co potrebuje. Ved to nie je ziadna veda... Moj otec zamladi nevarieval, ale teraz na stare kolena si uvari, nevychovala ho k tomu mama, ale sam k tomu dozrel...

evinku
1. sep 2022

@autorka áno existuje... Ja mám takého... Síce je ich málo, ale ver, že kto chce tak si nájde takého, akého túži mať a iste detaily sa doladia časom...

zmrzlinka2021
1. sep 2022

@lula3108 Otazne je, ci sa chce ulakomit na daneho chlapa len zo strachu aby nebola sama. Pretoze ak clovek s tym nie je stotozneny na zaciatku vztahu, po rokoch, ked uz budu deti, ona bude padat na hubu, bude to len horsie a horsie.
Zena tu nie je nato aby zbierala po niekom ponozky, drezurovala dospeleho jedinca a on si na gauci hral na mobile. Myslim si, ze dnes mnohe zeny radsej zostanu same, ako mat takuto pritaz, a tam nejde ani o to "spravit to" ale o tu psychicku zataz. Ako taky clovek, co takto vyuziva zenu, bude sa sttarat o domacnost, deti? Zas len ta zena bude ta chudera, ktora bude ten zivot prezivat ako sa da a potom ked "bude priestor", rozvedie sa.
My zeny by sme sa mali mat ovela radsej a vazit si seba, byt tie princezne, nie sluzky

ejmi25
1. sep 2022

@sante81 a este cakaju ,ze zena bude nosit viac penazi a pomaly zivit muza.Neprosim som narocna na chlapa a radsej som sama.Nebudem nikoho vychovavat nieje to dieta .

sszuzu8
1. sep 2022

Ze vychovať si chlapa? To mala urobiť mamička. Keď toto všetko vie urobiť žena ako jej bežnú súčasť tak vie aj muž.

lucinkaboz
1. sep 2022

Ja mám taký takmer vzor , môj dedo, staral sa o dve deti sám, varil, pral, zehlil, piekol, nikomu sa nesťažoval, vedel sa postarať o domácnosť sám a tak by mali odmalička vychovávať matky svojich synov k sebestačnosti, samostatnosti a nie im dávať najavo že za nich urobí v živote všetko žena. Môj ex, svokra čakala, že sa o jej syna budem starať , tak aby bol synáčik vo všetkom spokojný, najlepšie ho aj živiť a nemať na nič názor, nemala som silu ja niekoho prevychovat?Čo to je za vztah a vysvetľovať mu že aj on je súčasť domácnosti , teda preč od takého ....niektorí sa naučia ok ale niektorí sú strata času v živote

topgabo
2. sep 2022

Krasne poziadavky na muza. V pohodicke budem kludne upratovat, varit, starat sa o deti, udrziavat domacnost ,ale vsetky ucty vratane podnajmu budes platit.🙂

riyadh
2. sep 2022

A o e istuje, moj manzel😊😍

lucinkaboz
2. sep 2022

@topgabo lebo manželky sú doma , lebo manželky nepracuju?Pracujú tak.isto ako muži, toľko hodín , len plat býva často menší a doma ich čaká práve spomínané varenie, upratovanie, žehlenie, učenie s deťmi a tak dalej

viestta
2. sep 2022

@topgabo nefandi si. Väčšina žien úplne v pohode zvládne zaplatiť všetky ucty za domácnosť. Len ci vacsina chlapov úplne v pohode zvládne všetko okolo domácnosti a deti.

topgabo
2. sep 2022

@viestta zabuda sa na jednu vec, ze zena pracu ktoru nechce urobit oznaci za : "toto je uloha chlapa", a vacsinou su to narocnejsie veci nebudem ich vymenovat. Cital som tu viacero nazorov, a vacsina zien tu chce len svoje problemy chodit na chlapa a nic neponuka.

viestta
3. sep 2022

@topgabo áno, sú práce, ktoré žena fyzicky nezvládne, tak ich robí chlap. Napríklad betónovanie, omietky, vymaľovať (aj keď to dá v pohode aj žena), presťahovať nábytok. Lenže tieto práce sú len občasné, niektoré sa robia raz za život. Na rozdiel od varenia, upratovania, písania úloh s deťmi, ktoré sú každodenné a stále sa opakujúce. Takže porovnávať nahodenie stierky s varením je dosť scestne. A áno, okrem pár veľmi špecifických činnosti, ktoré zvládajú len ženy všetky ostatné môže urobiť aj chlap bez toho aby sa mu stala ujma. Domácnosť a deti sú predsa spoločne, a úloha chlapa v rodine nezačína oplodnením a nekončí pipnutim výplaty a medzi tým skoro nič.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
viestta
3. sep 2022

@zoro9836 feministky, už zas? 😆😆😆😆

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
viestta
3. sep 2022

@zoro9836 jaj, to je dobrý skutok😆 tak to si zabudol ešte na ateistov a manipulácie aby to bolo kompletne🙄 Nebolo by vhodnejšie ak by si ho nechal spraviť si vlastný názor a nepodsuvat mu ten svoj?

0silvia0
3. sep 2022

@topgabo ale ved ani zeny sa nestaraju len o deti a domacnost, velka vacsina tiez pracuje. Cize s muzmi platia ucty spolocne, len tie domace prace maju poniektore domacnosti podelene nejako cudne. Ale je obrovsky rozdiel byvanie v panelaku
a v dome so zahradou, v modernom dome bez zahrady.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
topgabo
3. sep 2022

@0silvia0 to je fajn ale takisto aj muz pracuje. Velmi rad pridem domov po tazkej robote, ze ma caka zena co treba urobit, okosit travnik, opravit zachod, vymenit kolesa na aute hlavne ked raz za tyzden taham 12h a oznami takuto vec. V pohode urobim nemam s tym problem ale nech sa nestazuje potom, ze som zabudol odlozit pohar alebo, ze len oddychujem na gauci. Da sa pracovat aj 8 az 15 a o homeoffice ani nehovorim.

@viestta ak si myslis, ze kariera je dvolezitejsie nez rodina tak si musis uvedomit, ze si len cislo pre tvojho zamestnavatela.