icon

Chodí k vám mamka bez ohlásenia?

15. okt 2024

Ahojte chcem sa opýtať lebo ma to zaujima ako to maju ine rodiny. Chodia k vam vaše mamky domov len tak? Ze zaklopú na dvere a ahoj? My bývame v dome, pre špeciálne pripady (ked ide po syna) ma kľúč od brány (je tam aj zvoncek) a ona si vojde a uz ju vidim na terase.
Chapem ze je to mamka, ale mozno by mi viac vyhovovalo ak by najprv dala vedieť ze pride. Nikdy by som si nedovolila vojsť k niekomu len tak (mozeme spat alebo robit nieco ine)
Samotná návšteva mi neprekáža. Ide o ten spôsob ako dnes.. ja este v pyzame a ona mi tu uz klope😏
Inak je to ten typ vztahovacnej manipulatívnej matky, bojim sa jej nieco povedat lebo za cely rok tu uz nepride a budem Ta najhoršia dcéra na svete 🤣

autor
15. okt 2024

@memma super ;) tak mate asi Dobry vztah 🙂

autor
15. okt 2024

@h2 mas dobre napady 🙂

autor
15. okt 2024

@simca06022011 to je super aspon vas neprekvapí ziadna návšteva 🙂

autor
15. okt 2024

@galioska dobre 😜😜

minutka
15. okt 2024

A muz chodi nahy po dome? Lebo moj nie. A do spalne nam mama nechodi. Ale zas ked jej nevadi tvoj nahy muz, mozno ma na neho zalusk 🤣🤣

tiezjedna
15. okt 2024

ahaaa, no tak to je blbé... tak je povedz, že vám idú meniť niečo na tej mechanike vrátane ovládačov. A nechaj to vyšumieť. Medzitým vymyslite s mužom iné miesto, kde nechať ovládač pre prípad núdze. Nedá sa vám brána napojiť na mobil cez nejakú appku?

ajko2011
15. okt 2024

Nie nechodí a ani svokra nie

autor
15. okt 2024

@minutka Ano chodi ked ide do sprchy a tak.. vyzlieka sa v technickej kde dava veci do kosa na pradlo

autor
15. okt 2024

@tiezjedna akoze da. Ale tak zas ja chcem aby mala prístup do nasho dvora a domu pre pripad. Ved nikdy nevies. Moze sa nieco stať, len som nemyslela ze to takto bude využívať. Oba fakt v pripade ze niesom doma

simca06022011
15. okt 2024

akoze, normlane jej povedz, nech da vediet ze idete, naozaj mozete robit hocico... kludne ju nechaj za dvarmi klopat dlhsie, nech si zvykne... alebo otvoris a prepac, ale my odchazdame za chvilu... tak ako sa urazi, tak sa aj odrazi zase, ak jej to slusne povies tak to musi pochopit. A je jedno ci mate syna 7r a co mozete /nemozete robit... rovnako ak napr sa ma syn ucit a ho to rozptyluje, ved to rozumna zena musi pochopit a vobec nemusis sa pre nejake vycitky trapit. Hadam dobro rodiny je viac ako jej super pocit vletiet niekomu do domu :DDD

Mojij rodicia maju obaja kluce od nas, aj svokrovci mali, ale bez ohlasenia nechodia (svokrovci chodili, to som si vydiskutirovala a riesila som to klucami vo dverach.. a potom ako som napisala na zaciatku = proste osm mala rozrobene veci, necakala som ich = nemohla som sa venovat, ak napr dcera spala,ani som nenechala aby ju buntosili atd = naucili sa fakt rychlo)

nelili1978
15. okt 2024

Povedz ze ste stratili kľúč a vymen zámok. Nemusíš jej dávať kľúč

autor
15. okt 2024

@nelili1978 aleeee.. tak zas blba neni.. mame elektronickú bránu to zas nieje take jednoduché. Pipakov mame 5 dokopy

autor
15. okt 2024

@simca06022011 Dakujem pekne, velmi rozumne a logicky napisane 🙂

katica06
15. okt 2024

Bývam na dedine mama vie že môže prísť hocikedy, aj tiež chodím hocikedy,.ona má kľúče od nás ja mám tiež od našich (ak spíme ako.,,robíme,, hocčo iné zavriem, kľúče nechám z zámku)
Ak máš dvere zatvorené a kľúče z vnútornej strany v zámku tak sa.asi dnu nedostane

autor
15. okt 2024

@katica06 to nie ale ona sa zjaví rovno na terase a my mame vsade obrovské okna.. zaluzie zatial nemame aby sme zatiahli🤷‍♀️

tilly
15. okt 2024

Moji rodičia majú kľúče, väčšinou volajú, že prídu, ale občas sa stane, že prídem domov a mám tam ovocie alebo koláč. Keď sme na dovolenke, niekedy zavolajú, či môžu prespať, naši susedia sú ich kamoši, tak chodia k nim na karty raz za čas. Nevidím na tom nič zlé, veď sú to moji rodičia.

autor
15. okt 2024

@tilly jasne to je pekne ked mate taky vztah. V dobrom zavidim ♥️

lienka.7
15. okt 2024

Keď ti to vadí, vezmi jej kľúče a vec vybavená 👌

autor
15. okt 2024
katica06
15. okt 2024

Tak si nejaké kúp, a máš po probléme

autor
15. okt 2024

@katica06 exteriérové zaluzie sa davaju az po natiahnutí fasády… čakáme 🙂

20mysicka12
15. okt 2024

Tak to si na tom ešte dobre.My máme som a vchodové dvere a aj bočné.Kdd je muž doma tak stále chodíme cez bočné dvere a on necháva odomknuté. A chodí k nám svokra často no cez zahradu a vojde si len tak,ja už mám nato také nervy.Ja keď som sama si zamykan a musí pekne zazvonit a keď je môj muž doma si vojde len tak akoby bola doma.

autor
16. okt 2024

@20mysicka12 ako nechapem fakt toto.. Ved to je základná slušnosť nevyjst do cudzieho domu len tak🤷‍♀️

tiezjedna
16. okt 2024

@autorka v tom prípade ti nemám čo poradiť. Vidíš, že ona nerešpektuje "základnú slušnosť", a riešenie, ktoré sa ponúka odmietaš. Tak sa s ňou budeš musieť asi len pohádať....

autor
16. okt 2024

@tiezjedna Ved ja Ani nežiadam radu. Diskutujem ako to maju ini.ako to vnímajú. Ja s tym dokážem zit len ma to štve. Ale keďže je to mama nechcem si ju pohnevať 🙂

tiezjedna
16. okt 2024

@autorka ja ti rozumiem, kedysi som mala s mamou podobný problém, akurát, že ona mala taký blbý zvyk preorganizovávať mi veci v linke, špajzi atď podľa seba. Vo finále sa nič vážne nedialo, ale vytáčalo ma to z princípu. Ja by som si to u nej nedovolila, a to som v tom byte vyrastala, takže kedysi sa to odo mňa doslova vyžadovalo - urob, uprac, vytrieď😂 Lenže ja som niekde vzadu vedela, že toto nie je o zoradených koreničkách, ale o tom, aby si mama uvedomila, že už som dospelá, mám svoj život, svoju domácnosť a mám tieto veci pod kontrolou. Hádka bola proste nevyhnutná, pretože - rovnako ako u vás - taktné náznaky ani konkrétna prosba (opakovane) nezaberali. Raz som vyštartovala. Bola urazená asi mesiac. Ja som k nim chodila normálne, akoby nič. Postupne to rozdýchala a od tej doby, ak mi chcela zase týmto spôsobom "pomôcť", tak sa spýtala... Častou som s vďakou odmietla, ale občas ju nechám😂 win-win😍

Ešte mi napadá, ja by som jej asi pripravila takú decentnú terapiu šokom. Ak má vo zvyku chodiť pravidelne v nejaký deň/hodinu, tak by som to zariadila tak, aby nás načapala😉 Komentovať to nijako nemôže, pretože je to váš dom, vaše súkromie. Možno sa chytí za nos...

autor
16. okt 2024

@tiezjedna Ach uplne ako keby som o nas citala.. moja mamka mala tiez tu tendenciu riadiť menit. My sme postavili nový dom; mali sme interiérovú dizajnérku ale ona to vsetko odudrala na co to je dobre proste stara škola isla si svoje. Urobili sme si samozrejme po svojom a teraz. Ked k nam pride nejaka návšteva rozprava ako nam dobre poradila ze tak super vsetko zariadené🤣🤣🤣🤣co ti poviem…
Organizovať niekomu koreninky a veci v domácnosti v ktorej nežijem a nevyužívam. To je nepochopiteľne. Fakt dufam ze my take mamy a svokry nebudeme
Hahah to je inak akoze Dobry napad ze mat zamknuté ona bude klopať a my dlho dlho nic a tak v župane vyjdem. Mozno sama zdupka a viac tak nenabehne🤣🤣 normálne si ju predstavujem🤣🤣

11bodka11
16. okt 2024

Nevadi mi to. Ja sa potesim ked niekto pride..

tiezjedna
16. okt 2024

@autorka vyskúšajte a daj vedieť😂 ja si myslím, že by to mohlo byť účinné

autor
16. okt 2024

@11bodka11 tak vacsinou aj ja🤣