icon

Chodí k vám mamka bez ohlásenia?

15. okt 2024

Ahojte chcem sa opýtať lebo ma to zaujima ako to maju ine rodiny. Chodia k vam vaše mamky domov len tak? Ze zaklopú na dvere a ahoj? My bývame v dome, pre špeciálne pripady (ked ide po syna) ma kľúč od brány (je tam aj zvoncek) a ona si vojde a uz ju vidim na terase.
Chapem ze je to mamka, ale mozno by mi viac vyhovovalo ak by najprv dala vedieť ze pride. Nikdy by som si nedovolila vojsť k niekomu len tak (mozeme spat alebo robit nieco ine)
Samotná návšteva mi neprekáža. Ide o ten spôsob ako dnes.. ja este v pyzame a ona mi tu uz klope😏
Inak je to ten typ vztahovacnej manipulatívnej matky, bojim sa jej nieco povedat lebo za cely rok tu uz nepride a budem Ta najhoršia dcéra na svete 🤣

h2
15. okt 2024

Ty si PN? "Mami, som chorá, nechoď teraz ku mne, ešte sa nakazíš..."

autor
15. okt 2024

@biba_18 Dakujem.. vidim ze niesom sama

biba_18
15. okt 2024

mame povedz že prepáč, ale musím sa učiť s malým teraz ... a nech sedí sama v obývačke ...

fantaghiro21
15. okt 2024

Nie, nechodí ani bez ohlásenia ani s ohlásením.
Nemá záujem o 3 vnúčatá ani o vlastnú dcéru 🙃
Prešla ma chuť doprosovat sa, neustále prosiť,byť klamana a byť iniciatívna
Momentálne máme prerušený kontakt....

U teba by som i radila jednať úprimne....
Možno sa úrazi,ale ak jej záleží na dcere a vnucatach,tak sa aj odrazí.ak máte dobrý vzťah....
Dohoda a predstavy z obidvoch strán musía byť.
Čo ak si myslí,že si celá šťastná keď príde aj ráno,keď si v pyžame? Ako to má vedieť?
Prečo si vzťah základas na strachu a neuprimnosti

No a keby neprišla tak čo? Si na nej závislá,či jej prednosti ti len vyhovujú?

autor
15. okt 2024

@biba_18 ona posedí len moj syn je uz rozladeny a urcite sa učiť nebude ked vie ze babka u nas

0silvia0
15. okt 2024

Tak asi nestaci naznacovat, treba narovinu povedat, alebo jej supni pisanku syna nech sa uci s nim, ked uz prisla, aspon jej cas prejde.

autor
15. okt 2024

@fantaghiro21 to ma mrzi…su aj take “mamy”
Ja som s nou tiez párkrát prerušila kontakt ale kvoli synovi sa držíme, on babku miluje
Ja ju nepotrebujem k životu osobne

milanemila
15. okt 2024

Nie nechodi k nam nikto bez ohlasenia ani moja mama. Ma kluce od bytu, ale ked vie ze sme doma, tak vzdy klope aj ked sme dohodnuti, ze pride. Rovnako my mame kluce od nej a tiez si tam nechodime ako a kedy sa nam zachce. Pre mna je elememtarna slusnost dat vediet predtym ako niekam pridem na navstevu.
Uz to nie je normalne, ze sa bojis/nevies mame otvorene povedat, ze ti vadi co robi 🤷🏼‍♀️
Podla toho co pises, tak syn je skolak. Dala by som mu jeho kluce a ked babka ide po neho, tak syn branku otvori ak by teda nechcela akceptovat, ze tie kluce sluzia ked ide pre vnuka, nie na to aby ledykolvek neohlasena prisla do vasho domu.

autor
15. okt 2024

@milanemila tak nie vsetko musime v zivote vyriešiť
Tiez to beriem tak ze tu nebude večne…

milanemila
15. okt 2024

Tak potom naco sem pises, ked nechces situaciu riesit? 🤷🏼‍♀️ ci ak sem aspon jedna zena napise, ze aj k nej si chodi mama kedy chce a sama si odomkne, tak ta to uchlacholi, ze je to ok a budes to trpiet aj ked sa ti to nepaci?

autor
15. okt 2024

@milanemila lebo sa pytam ako to maju ini. Ved to tam mas napisane 🙂 diskusia

betulinka1
15. okt 2024

Nám síce návstevu ohlási pes, hned ako niekto zaparkuje pred bránou ale napríklad svokra vždy zavolá a moj otec ten si rovno odomkne a vojde. Kľuce majú obaja od nás. Ale tak moj otec spravidla prichádza v rovnakých časoch, chodí do mesta kvoli práci 2x za týždeň a vtedy aj príde okolo šiestej, ked skončí. Skôr ked nepríde, už volám, že čo je. Inak ja tiež nechodím k otcovi ani k sestre ani k svokre, že sa ohlásim. Máme od nich kľúce a rovno prídeme. Ale tak je pravda, že to nie je každý deň, k sestre cez víkendy a k svokre, tak raz za dva týždne. Ale keď ideme okolo, nikdy ju neobídeme. Keby mi niekto chodil každý den, nemá už kľúce 😉.

anketkarka
15. okt 2024

Generácia našich rodičov to považuje za bežné, lebo kedysi neboli možnosti sa ohlásiť na tú návštevu. Ja som to tiež rodičom vysvetlila. Tiež mi to vadilo a myslím, že aj im by to vadilo, že ich niekto prepadne. Komu to nevadí, tak nemá čo riešiť. Mne to vadilo a preto som im vysvetlila, že vynašli mobilné telefóny a bolo by dobré zavolať dopredu a nie prepadnúť človeka. Bolo to na dlhšie, ale postupne pochopili. Stále len slušne opakovať a dúfať, že časom pochopia.

letfenixa
15. okt 2024

@autorka moji rodičia od nás majú kľúče, môžu prísť kedy chcú, ale vždy dajú vedieť. Aj tak chodíme väčšinou my ku nim a bežne bez ohlásenia.

danyelia
15. okt 2024

Ja Ti úplne rozumiem, neznášam, ak k nám príde hocikto z rodiny bez ohlásenia, otvorí si dvere vlastným kľúčom (ktorý má pre prípad núdze 🙄), ideálne keď sa zjaví v izbe ako duch, keď napríklad vysávam a nepočujem ho vôjsť. Ja mám kľúče od bytov rodiny, no nikdy by som si k mame, babke, otcovi sama neotvorila, strašne drzé mi to príde. Vysvetlenia nefungujú, už som sa vyhrážala, že si kúpim retiazku na dvere...Joj, strašne nemám rada tieto vpády do súkromia 😬 A jasné, povedať im to tvrdo na rovinu, že je to nepríjemné, urazia sa do krvi...

ronie338
15. okt 2024

Nikto len tak nepríde ani mi nikam nejdeme bez toho aby sme sa ohlásili. Ak by mi to spravila mama veľmi rýchlo by som jej to vysvetlila. Ale ona by to nespravila lebo sme bývali vedľa babky a ona tak chodila. Ale ani svokra by to nerobila. Aj keď sme u nich tak zaklope na dvere izby ci môže. By som jej otvorila a povedala ze toto dvere nie sú a zvonček by som jej ukázala. To ze si doma neznamená ze mize prísť kedy chce. Ty máš PN lebo sa liečis nie aby si mala večne niekoho doma.

dominikamacakova
15. okt 2024

Moja mama normálne chodí kedy chce 🤷

mimikarol
15. okt 2024

Nechodí ale na ulici kde bývajú rodičia je zvyk že hociaka suseda čo príde napr za mamou alebo navštíviť starku (bývajú spolu) tak oni proste vojdú do domu. Žiadne zvonenie, klopanie. Rodičom to nevadí, sú zvyknutý býva tam cca rovnaká veková kategória, poznajú sa celý život ale mne by to strašne vadilo. Neviem si to vôbec predstaviť že by mi suseda len tak vosla do domu

h2
15. okt 2024

@mimikarol 😳 A to majú všetci stále otvorené?

minutka
15. okt 2024

Ano chodi mama bez ohlasenia a aj my k nasim. Aj k svokre tak chodime. Nevidim na tom nic divne. Ved sme najblizsi.

autor
15. okt 2024

@dominikamacakova dobre 🤷‍♀️

autor
15. okt 2024

@minutka ale moj muz predsa so svokrou nieje az tak najbližší nie? Ci moze ho vidiet nahého ?

autor
15. okt 2024

@ronie338
@danyelia Dakujem pekne baby ze mi rozumiete 🙂 ja nejdem tu nikoho rozostvat Ani nic… mne je jedno ako sa niekedy chodilo, niekedy spali 10ti v jednej izbe.. teraz si myslim ze nieje nic cudne na tom ked človek chce mat trosku súkromia… a nieze mi niekto neohlásene vojde a este komentuje ze aky bordel

barbie2023
15. okt 2024

kiezby moja mama takto chodila. Mamy su mamy, nie navsteva. Mne by bolo ako matke smutno keby som za dcerou nemohla kedykolvek prist.

autor
15. okt 2024

@barbie2023 my mame svoj rezim tiez.. a moze prist len musi dat dopredu vedieť nie ze mi vojde cez terasu do domu
A su mamy a mamy… ale to je uz ina téma
Robim na sociálke tak by som ti vedela porozprávať

simca06022011
15. okt 2024

u nas sa hlasia vsetci, co mne ide aj na nervy, aj 2-3x

memma
15. okt 2024

Ano chodia. Maju aj náhradný kľúč, keby niečo. Často prídu aj keď máme návštevu, ale nevadí nám to

galioska
15. okt 2024

mala si ist byvat pekne daleko😝 Aj ja budem takto chodit k dcere a ked mi nieco povie uz nepridem vobec😝 😂

tiezjedna
15. okt 2024

tak vraz kľúč zvnútra do brány...

autor
15. okt 2024

@tiezjedna ja som sa zle vyjadrila lebo neviem ako sa vola ten pipak alebo co. Mame elektrickú bránu😅