icon

Chodí s vami priateľ na pohotovosť, keď je vám zle?

21. júl 2025

Ahojte, tie ktoré máte iba priateľa, nie manžela a prípadne nebývate spolu. Chodí s vami priateľ ku lekárovi, keď je vám naozaj zle? Nemyslím na kontrolu, na krv apd. Včera som 2x skončila na urgente. Naposledy o pol noci. Priateľ doma pri telke a neskôr spal, že čo mi tam on pomôže, keď tam bude. Dnes od rána behám po nemocniciach a vybavujem si CTčko, so slzami v očiach, je mi zle na odpadnutie. Všade termín na koniec augusta. On bol v obchode, ale je mu veľmi horúco, tak teraz len leží doma a oddychuje. Keď som mu s plačom povedala, že prečo nebol so mnou, povedal, že či to má so mnou teraz behať po lekároch? A prečo... že aj jemu je zle. Sme spolu už nejaký čas, nie je to čerstvé... že vraj ja len behám po lekároch.
No áno, mám kopec lekárov, ale iné je kontrola na reumatológii a neurológii a iné je keď od bolesti neviete existovať. Na všetko som sama....

zuzubb007
21. júl 2025
@anonym_autor

@zuzubb007 prišla som, od bolesti som sa nevedela narovnat. Hned ma brali na lozko a pytali sa s kym som prisla. Sama. Aha a to ste soferovali sama v tomto stave 10 km? Po tme, v noci, pod analgetikami? Ano soferovala som. Co ine mi zostavalo. On ma nikam neodvezie. Niekedy by stacilo sa opytat, zlatko mam ist s tebou? Alebo idem s tebou... nic viac.

@anonym_autor jaj tak to je iná vec, taký ignorant čo ťa ani neodvezie a leží doma načo si s takým? Rozid sa s ním

grof_monte_christo
21. júl 2025

Je to kreten. Ja som s priateľom krátko, nebývame spolu a dvakrát ma viezol do nemocnice na zakrok 150 km, 8 hodin ma čakal, jednodňová chirurgia. Aj dva dni dovolenky si kvôli tomu bral. Bez akýchkoľvek rečí.

darina77
21. júl 2025

@anonym_autor je to uplny sebec

autor
21. júl 2025
@darina77

@anonym_autor je to uplny sebec

@darina77 akoze co bolo uplne najlepsie bolo to, ze on mal vybavene minuly tyzden CT za dva dni, cez rodinneho prislusnika. Jeden den dostal ziadanku, na druhy den mal termin a v ten den poobede aj vysledok. Ja som dnes behala v dost zlom stave po nemocniciach a vybavovala si termin na CT, kde mi vsade povedali, ze o mesiac. Az na jednom, ked si precitali papiere povedali, ze dojdite tento tyzden a budete mat na druhy den aj vysledok. Ani slovom mi nepovedal, ze ked budes mat ziadanku, tak CT vybavime obratom, neboj nic.

thereisabear
21. júl 2025

Akože, ak by musel byť v práci a aspoň cez správy ťa podporil, tak ešte pochopím. Ale toto je jeden sebecký, lenivý kretén. Lepšie to už nebude, tak si rozmysli, či takto chceš stráviť zvyšok života.

marcellka32
21. júl 2025

Ak mám brutálne bolesti, muž ide so mnou na pohotovosť, šoféruje, drží ma...aj on mal bolesti, ležal doma na zemi (žlčník) a ani zaboha nie do nemocnice, nakoniec išiel, hneď ho brali...
Keď teraz je tvojmu frajerovi teplo a čakať v čakárni nechce (pokiaľ nemusí do prace), ja by som sa rozišla....toto su veci kde ťa má partner podržať psychicky a to ja nie som hneď za rozchody

autor
21. júl 2025
@marcellka32

Ak mám brutálne bolesti, muž ide so mnou na pohotovosť, šoféruje, drží ma...aj on mal bolesti, ležal doma na zemi (žlčník) a ani zaboha nie do nemocnice, nakoniec išiel, hneď ho brali...
Keď teraz je tvojmu frajerovi teplo a čakať v čakárni nechce (pokiaľ nemusí do prace), ja by som sa rozišla....toto su veci kde ťa má partner podržať psychicky a to ja nie som hneď za rozchody

@marcellka32 vieš, chápem, že som tam bola neskoro v noci, išla som o 22:50. A prišla som domov o cca. druhej. Ale on chodi spat o jednej, pol druhej v noci. Rano nevstava do prace.

sense
21. júl 2025

Čiže v podstate si sa ho ani nedpytala či by ťa odviezol, lebo už raz ťa odmietol, tak zbytočne žiadať o pomoc. To potom je váš vzťah taký zbytočný vzťah. To ani nemusíte spolu byt

lienka.7
21. júl 2025

@anonym_autor odvezie ma, ale nečaká tam so mnou, naco? Keď skončím, príde po mňa a odvezie domov

anonym_1dab7a
21. júl 2025

Akoby si písala o mne. Pred par mesiacmi som tu dala podobný príspevok. Bola som od rána do poobedia po traumacke rtg a podobne kvôli úrazu kým pan milostivý bol doma lebo mu bolo zima. Úraz sa mi stal krátko po gyn problémoch kde som nakoniec skončila s kyretom kde som tiež šla sama a 2 dní predtým som obe dní išla na vyvolávacku v hrozných bolestiach a kŕčoch a tiež sama. Takže nie nechodí veď to zvládnem aj sama. On keď mal ísť na kardio bol posraty a chcel aby som išla s nim. 🤦‍♀️ Išla som ale vysmiala som ho ze akého chlapa zo seba robí a na obyčajné vyšetrenie nezvládne ísť sam kým mne hovoril pred časom ze som dospela žena ze načo jeho tam

kitycat
21. júl 2025

Ty si uz pisala. Zase s tebou nesiel

autor
21. júl 2025
@kitycat

Ty si uz pisala. Zase s tebou nesiel

@kitycat kde zase? Som tu mesiac aj s cestou.

motylik2559
21. júl 2025

Ahoj autorka, mrzi ma ake mas zdravotne potiaze. Mne ten tvoj priatel, ak je to vobec na neho spravne pomenovanie pride ako bezohladny gaučák a len gule si varit na nom....prepac. To kebyze mu zavolas,ze sa nevies ani na nohy postavit, tak ti povie,ze ani on nie? Otrasny chlap. Nepouzitelny do buducna ani na vase spolocne byvanie, ani na zalozenie rodiny. Je maximalne nezodpovedny voci tebe ako priatelke. Nepoviem kebyze ide o nejaku prkotinu a ze sa mu nechce, ale tu ide o zdravie! Keby ti nedajboze doslo zle za volantom a nieco sa stane, tak by si mohol hlavu o stenu buchat. Autorka, druhy krat ked budes mat take stavy (co dufam,ze nie🙏), tak si radsej zavolaj sanitku a neriskuj ist za volant a este ta aj uprednostnia na urgente, ked je prijazd so sanitakmi...aspon u nas to tak je. Popravde toto by ma max sklamalo od neho, hodili by sme ozaj otvorenu rec a keby sa k tomu nevyjadril ako dospely zodpovedny chlap, ktoremu na mne zalezi, tak by som mu popriala vela stastia do zivota a nech si zije svoj zivot bezomna. Prajem ti vela zdravicka🍀🍀🍀

vkatush
21. júl 2025

My sme spolu vtedy len chodili, bývali každý inde a keď som niekoho z rodiny niesla na pohotovosť (som taký rodinný sanitár 😅), vždy sa pridal sám od seba ku mne,.že mi bude robiť spoločnosť alebo pomôže, keby niečo. A to vtedy polovicu tých ľudí ani nepoznal, nemal problém, či cez deň alebo o polnoci.

Ak som potrebovala ísť na pohotovosť so sebou, ani len nezaváhal.

Ja by som s takým, akého máš ty, nebola. Keď prídu vážnejšie problémy alebo deti, si na všetko sama. Keď už teraz ukazuje svoju farbu, čo by sa mal ešte "pretvarovať" na začiatku vzťahu, aký je úžasný.

danica2711
21. júl 2025

@anonym_autor tak keď sa ti to nestalo po prvýkrát, si - prepáč - hlúpa, že si stále s ním

aurora33
21. júl 2025

@anonym_autor načo ti je taký debil?

mk1111111111
21. júl 2025
@anonym_6778be

No ak Ty máš kopec zdravotných problémov a priateľ je zdravý človek, jednoducho ťa nechápe, nevie si predstaviť ako sa cítiš. Ja osobne tiež nechápem ľudí, ktorým stále niečo je, niečo ich boli, furt chodia po nejakých vyšetreniach a furt nie sú zdraví a stále len riešia svoje zdravie. A hlavne, ak sú to mladí ľudia. Takým ľuďom sa vyhýbam. A do vzťahu s chronicky chorým človekom by som nikdy ani nešla. A práve toto je jeden z dôvodov - chcem si život užívať, nie riešiť niečie choroby, stresovať sa a báť sa, čo mu zase je a v neposlednom rade sa prispôsobovať jeho zdravotnému stavu.

@anonym_6778be esteze mozes pisat anomymne👎 dufam, ze Ta zdravotne problemy bedobehnu

anos18
21. júl 2025

@anonym_autor ahoj, áno, ak je mi zle, ide na pohotovosť so mnou, ak je doma, alebo aj inam k lekárovi, keď má čas, ide so mnou. A ja s ním tak isto, ak by mu bolo zle, idem s ním, ale idem s ním aj inde, keď rieši niečo vážnejšie, aby som vedela, čo lekár povedal (mám okrem iného zdravotnú nadstavbu, tak sa lepšie význam ako laik). A aj s mojou mamou ide, keď ju treba odviezť k lekárovi a ja pracujem a on môže, tak ju vezme a počká. Považujeme to za normálne.

anos18
21. júl 2025
@anonym_6778be

No ak Ty máš kopec zdravotných problémov a priateľ je zdravý človek, jednoducho ťa nechápe, nevie si predstaviť ako sa cítiš. Ja osobne tiež nechápem ľudí, ktorým stále niečo je, niečo ich boli, furt chodia po nejakých vyšetreniach a furt nie sú zdraví a stále len riešia svoje zdravie. A hlavne, ak sú to mladí ľudia. Takým ľuďom sa vyhýbam. A do vzťahu s chronicky chorým človekom by som nikdy ani nešla. A práve toto je jeden z dôvodov - chcem si život užívať, nie riešiť niečie choroby, stresovať sa a báť sa, čo mu zase je a v neposlednom rade sa prispôsobovať jeho zdravotnému stavu.

@anonym_6778be lenže choroba môže prísť,ani sa nenazdas, aj z plného zdravia. A potom čo? Rozídeš sa?

oliolijanka
Autor odpoveď zmazal
klotildabazarik
21. júl 2025

@anonym_autor to ako ta tam ani neodviezol? Alebo ako si tam sla? To naco ti je taki priateľ? Uz by som s nim nebola, no ale v dnešnej dobe je vacina "vztahov" skor na princip spolubyvajuci🙄

autor
21. júl 2025
@oliolijanka
Odpoveď bola zmazaná

@oliolijanka len za nas vztah mal on dve operacie a teraz ho caka tretia. Vsade som bola s nim, na vsetkych vysetreniach, odniesla, priniesla, kupujem mu lieky, doplnky, co treba. Vzdy som tu bola pre neho.

lenka_matko
21. júl 2025

@anonym_autor to je magor proste. Nemáš už teraz v ňom žiadnu oporu a bude to len horšie. On sedí doma a nieje schopný ťa odviesť na pohotovosť 😤 by som porozmýšľala o budúcnosti s ním …

marca12
21. júl 2025

@anonym_autor Keby mi toto urobil,to je u mna na rozchod.

simca06022011
21. júl 2025

neboj, ked tento pan tvorstva ochorie, bude fnukat a ocakavat opateru... ano vsade chodim sama, ale t osu proste hlupi muzi. Presne si pamatam pripad, po operacii na druhy den som isla domov, a tam nic, musela som si ist nakupit.. a on sa este rozdrapoval v aute, ze je horuco a ja mam ist kupit jeho mame darcek atd... :DD a potom odmietol ist domov a sedel tam v horucom aute hodinu, na truc :DD on do obchdou nejde, ani darcek kupit nejde a ked nejdem ja budeme tam stat :DD jemu je teplo a bodka.
Egoisticki, sebecki tupci. Normalny chlap, ked je zene zle = idu s nou minimalne na ten urgent, pomozu. Nie po lekaroch s tebou behat nemusi. Ked ti je zle a zhanas CT, tak sa zvykne telefonovat.. nikam nechodievam. MR/CR/SONO vsetko si objednavam online/telefonicky.

anonym_0531ab
21. júl 2025

@anonym_autor pozri ak stojís o to aby tam bol povedz mu to na rovinu pod somnou je mi zle necítim sa na to aby som išla sama .

Dám príklad z mužom ( v Tom čase to bol ešte len partner z ktorym som čakala dieťa )išli somnou ku lekárovi do Bystrice aj keď som nechcela ale dnuka nešiel ( ale islie čisto len kvôli ruskam bol kovid a bývalo mi stoho zle ) alebo ho ne pustili kvôli kovidu inak by islie .
Potom keď mi bolo zle vždy ma iba odviezol a islie vonku ak som sami do pol hodiny neozval išli domov .
Ale ja osobne radšej chodím buď sama ak musím tak radšej z tetou alebo kamošom ako z mužom .lebo on je strašné otravný keď ma niekde čakať

autor
21. júl 2025
@simca06022011

neboj, ked tento pan tvorstva ochorie, bude fnukat a ocakavat opateru... ano vsade chodim sama, ale t osu proste hlupi muzi. Presne si pamatam pripad, po operacii na druhy den som isla domov, a tam nic, musela som si ist nakupit.. a on sa este rozdrapoval v aute, ze je horuco a ja mam ist kupit jeho mame darcek atd... :DD a potom odmietol ist domov a sedel tam v horucom aute hodinu, na truc :DD on do obchdou nejde, ani darcek kupit nejde a ked nejdem ja budeme tam stat :DD jemu je teplo a bodka.
Egoisticki, sebecki tupci. Normalny chlap, ked je zene zle = idu s nou minimalne na ten urgent, pomozu. Nie po lekaroch s tebou behat nemusi. Ked ti je zle a zhanas CT, tak sa zvykne telefonovat.. nikam nechodievam. MR/CR/SONO vsetko si objednavam online/telefonicky.

@simca06022011 Bola som na troch miestach, na dalsie dve som volala. Vsade mam prist osobne so ziadankou uvidia podla stavu. Keed som prisla na prve mala som slzy v ociach od bolesti. Povedali mi termin 22.8. Ja som sa na nich pozrela a povedala som im, v bolestiach, ze ja budem rada, ak dozijem do stredy, nie do 22.8. Na druhom CT mi povedali viac menej to iste, o dva dni skor. Na tretom si pozreli papiere, spravy a primar rozhodol, ze ma zoberie tento tyzden a dal mi premedikaciu. Vravel, ze by aj urobil dnes nativny snimok, ale zjavne by nemusel mat vypovednu hodnotu a 2x ma nechce vystavovat CT. Cize mam termin tento tyzden. Tak verim, ze ten jod zvladnem, lebo som silny alergik.

anonym_e99754
21. júl 2025

Ja chodim zriedka na pohotovost, ak uz tak take ze zlomenina a pod ked treba rtg, manzel nema problem odviest
chodim ale casto po lekaroch (mam ochorenia kde musim byt dispenzarizovana kvoli liecbe) ja radsej chodim sama max ma tam vylozi a on ide do prace, nemam rada ked tam caka ja idem potom do prace tiez
stalo sa mi ze ma bral s covidom do nemocky kde mna prijali na hospitalizaciu a on tam potom saskoval nechcel ma tam nechat bivakoval tam v aute 😂
on to celkovo zle znasa ked som hospitalizovana (mala som dve take zle hospitky ze nevedeli ci ma daju dokopy tak asi aj preto)

anonym_35abd5
Autor odpoveď zmazal
laila22
21. júl 2025
@anonym_autor

@oliolijanka len za nas vztah mal on dve operacie a teraz ho caka tretia. Vsade som bola s nim, na vsetkych vysetreniach, odniesla, priniesla, kupujem mu lieky, doplnky, co treba. Vzdy som tu bola pre neho.

@anonym_autor načo Ti je taký sebecký hnilak?