icon

Chodí s vami priateľ na pohotovosť, keď je vám zle?

21. júl 2025

Ahojte, tie ktoré máte iba priateľa, nie manžela a prípadne nebývate spolu. Chodí s vami priateľ ku lekárovi, keď je vám naozaj zle? Nemyslím na kontrolu, na krv apd. Včera som 2x skončila na urgente. Naposledy o pol noci. Priateľ doma pri telke a neskôr spal, že čo mi tam on pomôže, keď tam bude. Dnes od rána behám po nemocniciach a vybavujem si CTčko, so slzami v očiach, je mi zle na odpadnutie. Všade termín na koniec augusta. On bol v obchode, ale je mu veľmi horúco, tak teraz len leží doma a oddychuje. Keď som mu s plačom povedala, že prečo nebol so mnou, povedal, že či to má so mnou teraz behať po lekároch? A prečo... že aj jemu je zle. Sme spolu už nejaký čas, nie je to čerstvé... že vraj ja len behám po lekároch.
No áno, mám kopec lekárov, ale iné je kontrola na reumatológii a neurológii a iné je keď od bolesti neviete existovať. Na všetko som sama....

Strana
z5
anjelicek26
21. júl 2025

Ako pises, nieco ine je preventivka volakde a nieco ineho stav, v ktorom si nemala ist sama autom riesit, ked ti je na odpadnutie... nabuduce povedz aspon kamoske a jemu to vysvetli jasne, ze chces, aby tam bol, pretoze ho potrebujes. Ked to nepochopi, tak sa neni do buducna asi velmi o com bavit... ked budes po porode s babatkom na prsniku, tak ti predpokladam ani pohar vody nepoda, lebo je unaveny...takeho radsej zbalit z kratsej cesty...

stellarstar
21. júl 2025

Nie všade chodím sama, ak mi je zle tak idem s busom či električkou ale ja to nemám ďaleko od domu. Ale keby mi bolo až naozaj že tak zle že by som na nohách nezvládala stáť tak by so mnou šiel ako opora, aj som už s ním bola keď mu bolo zle

sense
21. júl 2025

Takto ak sme spolu nebývali a bolo mi ozaj tak zle že som sama nevládala a zavolala som mu či by prišiel a odviezol má lebo to nedávam tak nemal problém . Ty si ho požiadala a on odmietol lebo je teplo, alebo si čakala že ho to napadne samého a potom si mu to vytkla? Ak ten prvý prípad, tak by som považovala či je to ozaj partner do budúcna keď ti odmietne pomoc hoci ju potrebuješ. Ak to druhé tak sa nauč o pomoc požiadať

anonym_498768
21. júl 2025

@anonym_autor áno manžel so mnou chodil skoro stále niekam 🙂 a aj teraz v tehotenstve na poradne .

melanta
21. júl 2025

Na všetko si sama. A budeš na všetko sama aj keď budete manželia a budeš na všetko sama aj keď budete mať 3 deti. Pretože neísť s partnerom o polnoci na urgent, ak mu je tak, že o tej polnoci ozaj musí ísť na urgent - je úplne jedno, či ste spolu mesiac alebo 5 rokov. Proste je to kretén. Takže súhlasím s anjelicek, zbaliť ho z kratšej cesty, inak budeš celý život na všetko sama. A potom to už nebude jeho vina, ale tvoja, že si si vybrala na život takéhoto trpáka.

anonym_6778be
21. júl 2025

No ak Ty máš kopec zdravotných problémov a priateľ je zdravý človek, jednoducho ťa nechápe, nevie si predstaviť ako sa cítiš. Ja osobne tiež nechápem ľudí, ktorým stále niečo je, niečo ich boli, furt chodia po nejakých vyšetreniach a furt nie sú zdraví a stále len riešia svoje zdravie. A hlavne, ak sú to mladí ľudia. Takým ľuďom sa vyhýbam. A do vzťahu s chronicky chorým človekom by som nikdy ani nešla. A práve toto je jeden z dôvodov - chcem si život užívať, nie riešiť niečie choroby, stresovať sa a báť sa, čo mu zase je a v neposlednom rade sa prispôsobovať jeho zdravotnému stavu.

beata_k
21. júl 2025

@anonym_autor A vzdy na vsetko budes sama. On bude lezat na gauci a ty lietat okolo deti a domacnosti. Utekaj kym s nim nemas deti.

petamich
21. júl 2025

@anonym_autor na bezne vysetrenia a preventivky a pod. so mnou nechodi, toto ale nebola bezna situacia, tak by urcite so mnou siel (moj manzel nie je velko empaticky ale toto by aj on pochopil) 🤷‍♀️ a ked by aj nepochopil, ak by som mu povedala, ze ho potrebujem, bez slova by siel

sisska96
21. júl 2025

Nie nechodil, ale býval ďaleko. Ale ja nemám rada ak so mnou sa vozia po lekároch, aj tak mám nervy

martul
21. júl 2025

@anonym_autor áno, keď je to horšie, chodí so mnou. Naposledy sedel 7h na pohotovosti so mnou, odvolal pár kšeftov a bol pri mne.

Ale ty si tu už písala, alebo to bol úplne rovnaký príspevok?

autor
21. júl 2025
@martul

@anonym_autor áno, keď je to horšie, chodí so mnou. Naposledy sedel 7h na pohotovosti so mnou, odvolal pár kšeftov a bol pri mne.

Ale ty si tu už písala, alebo to bol úplne rovnaký príspevok?

@martul aký? Neviem o tom. Iba že by som v delíriu od bolesti písala.

januska12323
21. júl 2025
@anonym_autor

@martul aký? Neviem o tom. Iba že by som v delíriu od bolesti písala.

@martul tiež si myslím alebo sú minimálne dvaja rovnakí somári na Slovensku.

@anonym_autor nič od neho nečakaj, nezaujímaš ho keď sa treba postarať, mňa by nezaujímalo keď mu bude fajn.

aurelia2000
21. júl 2025

2x za jeden deň na urgente? Sama si tam vladala ísť a ani raz ťa nehodpitalizovali? Keby si mala vážny stav, CT ti spravia ihneď! Zrejme ti NIČ nie je a on ťa už pozná.

sara07
21. júl 2025
@aurelia2000

2x za jeden deň na urgente? Sama si tam vladala ísť a ani raz ťa nehodpitalizovali? Keby si mala vážny stav, CT ti spravia ihneď! Zrejme ti NIČ nie je a on ťa už pozná.

@aurelia2000 😂😂 moja ale tu sme na slovensku
tu je to normálne
osobna skusenost , stačí ked prideš po svojich tak to nie je také važné, že ledva stojiš, padaš na hubu , neva zvladaš stačí ti termín o 3 mesiace alebo si zaplat a máš hned
pokial sa nezvezie k zemi skorši termín nebude mat a nedivila by som sa keby ju ludia ešte prekročili

autor
21. júl 2025
@aurelia2000

@aurelia2000 no moju mamu vyhodili takto z urgentu, že jej nič nie je. A mala cievnu mozgovú príhodu.

sara07
21. júl 2025

toto si neviem ani predstavit
však po mna pride aj na vlak a nemusel by , nieto ešte mudr
rozid sa kym je čas, na všetko si sama tak načo ti je taký partner vztah ?

sara07
21. júl 2025
@aurelia2000

@aurelia2000 ja zase poznám prípad ked poslali babu preč z urgentu že jej nič nieje, a bábo obtočenu šnuru okolo krku, tak to aj skončilo neštastne
a tu by ti baby vedeli popisat

anonym_607c20
21. júl 2025

Keď je doma ,tak ide so mnou aj keď to nieje akútne,ale len bežná prehliadka,on zatiaľ zbehne na nákup alebo si niečo vybaviť,samozrejme nie vždy.

selest
21. júl 2025

Za mňa je toto poriadny red flag. Aspoň vidíš ako sa bude v budúcnosti spravat a môžeš sa rozhodnúť či ti to vyhovuje

janinah
21. júl 2025

Ide ak mu poviem.inak vie.ze to zvladnem a obaja vieme posudiť zdrav.riziko.Ale chlapi to beru inak..ked mal on oblickovy zachvat volal si rzp a dostal infuziu.ked som ja mala zachvat v noci a durila ho z postele.nech mi pichne injekciu tak sa pytal ci ozaj mi ju treba...

lucia13022023
21. júl 2025

Môj so mnou chodil aj na krv keď sme mali 16🤣 máš doma debila.

autor
21. júl 2025

Niekedy stačí len morálna podpora, keď tam človek nie je sám. Ja s ním idem vždy, keď vidím, že by to bolo vhodné, aj z práce odídem kvôli nemu. On je doma na podpore aktuálne. Že teda ani jemu nebolo včera dobre, ráno prehánky mal, poobede a večer už nič, po obchode lietal v pohode. Inak CT vyšetrenie som napokon dostala o dva dni. A to len pre to, lebo potrebujem antialergickú prípravu.

portret7
21. júl 2025

@anonym_autor asi ti až tak zle nie je, keď dokážeš viesť diskusie na MK. Lekári a aj priateľ to asi správne odhadli. Sú pary, ktoré chodia spolu k lekárovi aj na kontrolu (casto kvôli jednému šoférovi, pripadne nejakej podpore,…) a sú pary, ktoré to riešia samostatne. Niektoré zeny chodia aj na nákup potravín s partnerom, závisí, ako ti ma ktorý pár nastavené. Ty evidentne neumieras, takze ak by bola taka situácia u nas (chodíme samostatne) a vyžadovala by si si iba pozornosť, tak by som nesla. Iné je, ak by si mu povedala, že pocuj, síce neumieram, ale velmi by mi pomohlo, ak by si išiel so mnou, lebo potrebujem psychickú podporu, tak by možno z toho gauču vstal a bez problémov išiel s tebou. Evidentne citat tvoje myšlienky nevie.

veselo_neveselo
21. júl 2025

@anonym_autor Ked som ho poprosila, aby siel so mnou, tak siel.
Tiez to nerad, on si sam vsetko obehne sam, preto prilis nechape, ked chcem aby siel so mnou. Ale ide, ked nie je v praci.
Ked to zasahuje do prace, tak to uz musi byt fest dovod, ze naozaj nevladzem ist sama. (Na porovnanie, aj na FET som sla sama. Na prvy sme boli spolu, na dalsie som sla len ja. Niektore zeny by to same nechceli absolvovat, za mna to bolo v poriadku).

Je to na kazdom, kedy uz potrebuje doprovod, a keby pojde sam. Ale po prosbe nech ma sprevadza, vzdy isiel. Zalezi, ako to mate doma. Toto nemozes sudit podla inych, jedine ty vies posudit ci je to charakterova vada, nezaujem o trba, alebo len nepochopenie situacie.

autor
21. júl 2025
@portret7

@anonym_autor asi ti až tak zle nie je, keď dokážeš viesť diskusie na MK. Lekári a aj priateľ to asi správne odhadli. Sú pary, ktoré chodia spolu k lekárovi aj na kontrolu (casto kvôli jednému šoférovi, pripadne nejakej podpore,…) a sú pary, ktoré to riešia samostatne. Niektoré zeny chodia aj na nákup potravín s partnerom, závisí, ako ti ma ktorý pár nastavené. Ty evidentne neumieras, takze ak by bola taka situácia u nas (chodíme samostatne) a vyžadovala by si si iba pozornosť, tak by som nesla. Iné je, ak by si mu povedala, že pocuj, síce neumieram, ale velmi by mi pomohlo, ak by si išiel so mnou, lebo potrebujem psychickú podporu, tak by možno z toho gauču vstal a bez problémov išiel s tebou. Evidentne citat tvoje myšlienky nevie.

@portret7 no mám v sebe dnes od rána infuziu ketonal, dva buscopany, a jednu nospu. O chvilu budem brat dalsi buscopan uz asi. Vcera na urgente infuzia ketonal, zajtra bude dalsia infuzia ketonal. Predbezne do konca tyzdna. Cize naozaj teraz momentalne lezim a fungujem na na 30%, ziadna produktivita sa nekona. Ale mas pravdu, nic mi nie je. Len podozrenie na karcinom, vzhladom na a vysledky a genetiku. Ale mas pravdu, nic mi nie je.

autor
21. júl 2025
@veselo_neveselo

@anonym_autor Ked som ho poprosila, aby siel so mnou, tak siel.
Tiez to nerad, on si sam vsetko obehne sam, preto prilis nechape, ked chcem aby siel so mnou. Ale ide, ked nie je v praci.
Ked to zasahuje do prace, tak to uz musi byt fest dovod, ze naozaj nevladzem ist sama. (Na porovnanie, aj na FET som sla sama. Na prvy sme boli spolu, na dalsie som sla len ja. Niektore zeny by to same nechceli absolvovat, za mna to bolo v poriadku).

Je to na kazdom, kedy uz potrebuje doprovod, a keby pojde sam. Ale po prosbe nech ma sprevadza, vzdy isiel. Zalezi, ako to mate doma. Toto nemozes sudit podla inych, jedine ty vies posudit ci je to charakterova vada, nezaujem o trba, alebo len nepochopenie situacie.

@veselo_neveselo dakujem, my to nemame doma. Asi dva krat bol za cele obdobie som mnou u lekara a raz po pol hodine cakania odisiel, lebo on tam nebude sediet dve hodiny - do prace nesiel len tak medzi nami. Preto ho ja uz nikam nevolam. Aj vcera, ked som od bolesti uz nevladala zit a ani soferovat.

zuzubb007
21. júl 2025

Ja nechápem, čo teraz chces od chlapa, aby tam sedel s tebou cely deň alebo čo? Však nech ťa dovezie, odvezie a hotovo, mne osobne by išlo na nervy trepať chlapa zo sebou, to jedine ak by som nevedela chodiť, všade ľudia chori ja by som neotravovala chlapa a vybavila si všetko sama v kľude, existuje taxík atď.

autor
21. júl 2025
@zuzubb007

Ja nechápem, čo teraz chces od chlapa, aby tam sedel s tebou cely deň alebo čo? Však nech ťa dovezie, odvezie a hotovo, mne osobne by išlo na nervy trepať chlapa zo sebou, to jedine ak by som nevedela chodiť, všade ľudia chori ja by som neotravovala chlapa a vybavila si všetko sama v kľude, existuje taxík atď.

@zuzubb007 prišla som, od bolesti som sa nevedela narovnat. Hned ma brali na lozko a pytali sa s kym som prisla. Sama. Aha a to ste soferovali sama v tomto stave 10 km? Po tme, v noci, pod analgetikami? Ano soferovala som. Co ine mi zostavalo. On ma nikam neodvezie. Niekedy by stacilo sa opytat, zlatko mam ist s tebou? Alebo idem s tebou... nic viac.

katkaseiner
21. júl 2025

Chápem ťa a suhlasim s tebou...ak sa jedna o planovane kontroly, odber krvi, zubara, chodim sama. V novembri som bola brutal v bolestiach, k lekarovi isiel so mnou muz (mala som take bolesti ze na 3x som presla z parkoviska do vestibulu a aj to som si zakazdym musela čupnut a oddychnut a to ma este podopieral...a isla este aj kamoška (pozna sa s lekarom ku ktoremu som isla prvykrat) a ta mi rychli vybavila invalidny vozik. Ked je cloveku zle, urcite potrebuje oporu...ci uz len odbehnut ti pre vodu, alebo len byť tam ako opora

katkaseiner
21. júl 2025
@anonym_autor

@zuzubb007 prišla som, od bolesti som sa nevedela narovnat. Hned ma brali na lozko a pytali sa s kym som prisla. Sama. Aha a to ste soferovali sama v tomto stave 10 km? Po tme, v noci, pod analgetikami? Ano soferovala som. Co ine mi zostavalo. On ma nikam neodvezie. Niekedy by stacilo sa opytat, zlatko mam ist s tebou? Alebo idem s tebou... nic viac.

@anonym_autor urcite zváž či takyto zivot ma zmysel...veri ti vobec ze ti je zle? smutno mi je aj za teba, keby bol daleko v praci (čo ja viem, ako kamionista na tyzdnovke) tak je to ine, ale je mu teplo a doma leží? Lopatou by som ho bila

Strana
z5