Chodí s vami priateľ na pohotovosť, keď je vám zle?
Ahojte, tie ktoré máte iba priateľa, nie manžela a prípadne nebývate spolu. Chodí s vami priateľ ku lekárovi, keď je vám naozaj zle? Nemyslím na kontrolu, na krv apd. Včera som 2x skončila na urgente. Naposledy o pol noci. Priateľ doma pri telke a neskôr spal, že čo mi tam on pomôže, keď tam bude. Dnes od rána behám po nemocniciach a vybavujem si CTčko, so slzami v očiach, je mi zle na odpadnutie. Všade termín na koniec augusta. On bol v obchode, ale je mu veľmi horúco, tak teraz len leží doma a oddychuje. Keď som mu s plačom povedala, že prečo nebol so mnou, povedal, že či to má so mnou teraz behať po lekároch? A prečo... že aj jemu je zle. Sme spolu už nejaký čas, nie je to čerstvé... že vraj ja len behám po lekároch.
No áno, mám kopec lekárov, ale iné je kontrola na reumatológii a neurológii a iné je keď od bolesti neviete existovať. Na všetko som sama....
@portret7 no mám v sebe dnes od rána infuziu ketonal, dva buscopany, a jednu nospu. O chvilu budem brat dalsi buscopan uz asi. Vcera na urgente infuzia ketonal, zajtra bude dalsia infuzia ketonal. Predbezne do konca tyzdna. Cize naozaj teraz momentalne lezim a fungujem na na 30%, ziadna produktivita sa nekona. Ale mas pravdu, nic mi nie je. Len podozrenie na karcinom, vzhladom na a vysledky a genetiku. Ale mas pravdu, nic mi nie je.
@anonym_autor nenapisala som, že ti nic nie je. Napisala som, že ti asi až tak zle nie je, keď dokážeš fungovat na MK. To mnohí, ktorí zažili skutočne vazne zdravotne problemy nedokázali. Žiaľ, viem o com píšem… Nie si v ohrození zivota. Na podozrenie na karcinóm sa ešte neumiera, ale ty už malujes čerta na stenu, hoci ešte nemáš ani výsledky. Držím ti palce, aby výsledky dopadli v poriadku a aby si sa prestala ľutovať. Šetrí sily. Prajem ti, aby si si ich nemusela “minút”.
@anonym_autor nenapisala som, že ti nic nie je. Napisala som, že ti asi až tak zle nie je, keď dokážeš fungovat na MK. To mnohí, ktorí zažili skutočne vazne zdravotne problemy nedokázali. Žiaľ, viem o com píšem… Nie si v ohrození zivota. Na podozrenie na karcinóm sa ešte neumiera, ale ty už malujes čerta na stenu, hoci ešte nemáš ani výsledky. Držím ti palce, aby výsledky dopadli v poriadku a aby si sa prestala ľutovať. Šetrí sily. Prajem ti, aby si si ich nemusela “minút”.
@portret7 nepreháňaj... kope ludi je zle a v kľudne sú na mobiloch a riešia. Aj keď obecnej nemocnice aj čakárne aj pohotovosti. Nie v kome nemusi byt na to aby jej ozaj bolo zle.
@darina77 akoze co bolo uplne najlepsie bolo to, ze on mal vybavene minuly tyzden CT za dva dni, cez rodinneho prislusnika. Jeden den dostal ziadanku, na druhy den mal termin a v ten den poobede aj vysledok. Ja som dnes behala v dost zlom stave po nemocniciach a vybavovala si termin na CT, kde mi vsade povedali, ze o mesiac. Az na jednom, ked si precitali papiere povedali, ze dojdite tento tyzden a budete mat na druhy den aj vysledok. Ani slovom mi nepovedal, ze ked budes mat ziadanku, tak CT vybavime obratom, neboj nic.
@anonym_autor myslím, že keď po sebe čítaš, čo píšeš, je nad slnko jasné, že máš doma korunovaneho debila a ignoranta. Ja by som radšej bola sama ako takto..
@anonym_e99754 Ked som mala covid a tazky zapal pluc, tak som bola doma sama. On bol doma. Doniesol mi pred dvere jedlo. A to bolo dokonca tak, ze sme boli u mna a ja som sa uz necitila najlepsie. Bola som na covid teste dopoludnia. Prave sme boli u mna, A maximalny kontakt sme uz mali spolu jedine cez telefon, alebo ked mi doniesol jedlo pred dvere.
@anonym_autor tak s covidovym tazkym zapalom pluc sa doma nebyvalo, mozno trosku prehanas a zvelicujes
nebude to preto ze uz nevenuje taku pozornost tvojim stavom ?
@anonym_autor tak s covidovym tazkym zapalom pluc sa doma nebyvalo, mozno trosku prehanas a zvelicujes
nebude to preto ze uz nevenuje taku pozornost tvojim stavom ?
@mamina7070 bola som doma so zapalom pluc. Pre mna to bolo o to komplikovanejsie, ze mam astmu, cize som realne naozaj nevedela dychat. Ale nastastie som to zvladla. Mala som sice tekutinu v plucach, ale sa casom vstrebala. Tak neviem, ci venuje alebo nevenuje, skor asi nie. Ale on ked ma problem s tlakom, tak uz mi vola a musim letiet k nemu.
Toto necitlive hovado opusti cim skor. Ja som mala tolko problemov akutnych,aj chronickych,ale vzdy co sa dalo absolvoval so mnou. Aj ked sme boli pohadani,tak tuto islo ego bokom.
@mamina7070 bola som doma so zapalom pluc. Pre mna to bolo o to komplikovanejsie, ze mam astmu, cize som realne naozaj nevedela dychat. Ale nastastie som to zvladla. Mala som sice tekutinu v plucach, ale sa casom vstrebala. Tak neviem, ci venuje alebo nevenuje, skor asi nie. Ale on ked ma problem s tlakom, tak uz mi vola a musim letiet k nemu.
@anonym_autor este raz: načo ti je taký debil?
@anonym_autor a prečo letis? Pekne s tým prestaň 😆
Utekaj od takého sebca preč .. a s takýmto ešte mať rodinu...utekaj a držím palce, nech ti není nič vážne
Autorka, kolko mate rokov aj s priatelom? Lebo upratat si ho nevies, na rovinu mu povedat nevies, ked neodhadne co si zelas, tak sa urazis. Akoby ste mali 20 rokov. Na druhej strane, frekvencia navstev lekarov, diagnozy a zakroky, ako skor starsi ludia. Vobec to neviem odhadnut.
@anonym_autor S takým plánovať budúcnosť, deti to nebude výhra.
Mňa osobne by takýto prístup od chlapa veľmi sklamal. To či bol tvoj stav samostatne zvládnuteľný je jedna vec, na druhej strane, ak nemal nič súrne a len sedel pred telkou, mal ísť s tebou, minimálne ako morálna opora. Môj manžel by ma nenechal ísť samú, bál by sa, že sa mi prihorší a niekde odpadnem. A to aj v čase, keď bol len priateľom. Za mňa je toto zrovna jedna zo situácií, v ktorých sa preukáže jeho charakter.
@anonym_autor a prečo musíš letieť, nemusíš....
Autorka, kolko mate rokov aj s priatelom? Lebo upratat si ho nevies, na rovinu mu povedat nevies, ked neodhadne co si zelas, tak sa urazis. Akoby ste mali 20 rokov. Na druhej strane, frekvencia navstev lekarov, diagnozy a zakroky, ako skor starsi ludia. Vobec to neviem odhadnut.
@namornicka nuz, zial su aj mladsi ludia so zdravitnymi problemami. To, ze vy tie problemy nemate a teda ani nechapete, je ze uuuplne ina vec. Ja sa priznam, ze patrim medzi “problemove” a podla Vasej logiky aj starsich ludi. Tiez som sa napocuvala od kamosky co furt riesim, co beham po lekaroch. Ona sama nikdy nejde, ani na preventivky, naco, to je blbost. Sice sa obcas prekecne, ze ma taky a taky problem, ale po lekaroch nechodi ani nahodou. Vsetko si riesi pomocou badatela+spol a teraz si tak dosrala zdravie ze az..
No ak Ty máš kopec zdravotných problémov a priateľ je zdravý človek, jednoducho ťa nechápe, nevie si predstaviť ako sa cítiš. Ja osobne tiež nechápem ľudí, ktorým stále niečo je, niečo ich boli, furt chodia po nejakých vyšetreniach a furt nie sú zdraví a stále len riešia svoje zdravie. A hlavne, ak sú to mladí ľudia. Takým ľuďom sa vyhýbam. A do vzťahu s chronicky chorým človekom by som nikdy ani nešla. A práve toto je jeden z dôvodov - chcem si život užívať, nie riešiť niečie choroby, stresovať sa a báť sa, čo mu zase je a v neposlednom rade sa prispôsobovať jeho zdravotnému stavu.
@anonym_6778be budte rada, ze Vy problem nemate a nic Vas neboli. Logicky ked cloveku nic nie je a nic ho neboli, nebude chodit po lekaroch. Teda isto sa najde par hypochondrov, ale tych je podstatne menej. Problemom u nas je, ze kym sa dopracujete k nejakej diagnoze, musite pobehat x lekarov (niekedy aj roznych dr s tou istou specializaciou, lebo jeden sa na vas vyprdne, lebo tak mlady clovek aky uz moze mat problem, vsakze, zlahcuje stav)..
Tiez ma zaujalo, ze by ste do vztahu s takym clovekom nikdy nesla. OK, pochopim, ze do takeho vztahu nevstupite, no co ked sa to zdravie nalomi, ak uz ste vo vztahu? Vyprdnete sa nanho? Lebo ano.. moze to byt psychicky narocne aj pre Vas, ako partnera takyto stav..
@namornicka nuz, zial su aj mladsi ludia so zdravitnymi problemami. To, ze vy tie problemy nemate a teda ani nechapete, je ze uuuplne ina vec. Ja sa priznam, ze patrim medzi “problemove” a podla Vasej logiky aj starsich ludi. Tiez som sa napocuvala od kamosky co furt riesim, co beham po lekaroch. Ona sama nikdy nejde, ani na preventivky, naco, to je blbost. Sice sa obcas prekecne, ze ma taky a taky problem, ale po lekaroch nechodi ani nahodou. Vsetko si riesi pomocou badatela+spol a teraz si tak dosrala zdravie ze az..
@anonym_2b5590 áno, aj mladší ľudia majú zdravotné problémy. Ja mám dve ochorenia, ktoré mi ovplyvňujú mnoho vecí v tele a pre ktoré musím chodiť pravidelne po lekároch a brať lieky. Plus teraz tie problémy, ktoré mám. A priateľ? Áno bol na operáciách ciev, dutín, a teraz ho čaká chrbtica. A to sme mladí ľudia. Lebo aj ľudia pred 50tkou majú problémy.
Baby, co tu riesia autorkin zdravotny stav atd. - to, ci je to akutny a zavazny problem posudzuje lekar, nie vy odbornicky na MK a ani jej lenivy frajer.
Ak mi je naozaj zle a idem na urgent, je pre mna aj mojho partnera samozrejme, ze ide so mnou. Rovnako ak by to bolo opacne, idem ja s nim. Partneri tu nie su len na tie pekne chvile a pritomni len vtedy, ked im to zrovna vyhovuje.
Autorka, skus sa s nim v klude porozpravat, vysvetli, co ta trapi a podla jeho reakcie sa rozhodni, co dalej. Mozno je len jednoduchsi a naozaj mu to nedocvakava. Alebo je to ignorant, ktoreho v zivote nechces. Este vela krat budes potrebovat pomoc, a ak sa na neho neda spolahnut, posli ho kade lahsie.
Ale ja som na tento typ sebeckych kretenov alergicka. Raz v praci som si vyklbila koleno a poziadala byvaleho, aby po mna prisiel. Povedal, ze jemu sa nechce, autobusy chodia a cestou mu mam kupit pivo.
Autorka, nemusíš letieť k nemu, keď mu je zle......ani mu kupovať lieky.....nemusíš nič robiť pre takého sebca akým je tvoj priateľ. Verím tomu, že po tomto sa preberieš a pošleš ho kade ľahšie. 😉
Ja neviem, prečo tu niektoré riešia, ako zle až je autorke alebo musí byť, aby chcela partnera pri sebe a vlastne to pomaly otáčajú proti nej. To nech súdia lekári. Potom tie isté by vypisovali autorke po dieťati a zistení, že je na všetko sama a on ju, jej pocity,potreby ma v prdeli a očakáva plný servis, ze určite taky bol pred svadbou a mala to vidieť. Tento sa este nechá obskakovať, keď on potrebuje lekára.
Autorka tebe sa čudujem, ze takéto situácie dookola riešiš a utekáš pomáhať mu a on Ťa má...úplne sa ukázala jeho povaha a k tomu si pripočítať deti. Proste je to xy a ty asi skáčeš okolo, ze on Ti to vráti alebo sa odrazu zmení. Láska však nemá byť o vracaní niečoho a menení človeka. Buď ho akceptuj a budeš takto žiť alebo sa zamysli, prečo potrebuješ takéhoto chlapa. A prirataj si k tomu deti s ním. Evidetne Ťa serie, keď tu o ňom takto píšeš a asi to nebude len týmto.
a teraz si na PN a on je na podpore? kolko je uz na podpore? ty byvas sama ci s rodicmi
a teraz si na PN a on je na podpore? kolko je uz na podpore? ty byvas sama ci s rodicmi
@mamina7070 nerozumiem, k čomu sú teraz tieto otázky o PN alebo jeho podpore. Toto nebolo predmetom otázky. Pýtala som sa, či s vami chodia vaši priatelia ku lekárovi. Ani nie manželia, ale priatelia. Otázka bola smerovaná na tie ženy, ktoré nebývajú spolu so svojimi priateľmi zatiaľ.
Ale aby som odpovedala, ano, mam priatela, nebyvame spolu. Na urgent som od kedy sa pozname (nastastie) nemusela ist, ale bol so mnou napr. u zubara, ked ma cakal velmi narocny zakrok (CA). A staral sa o mna.
@mamina7070 nerozumiem, k čomu sú teraz tieto otázky o PN alebo jeho podpore. Toto nebolo predmetom otázky. Pýtala som sa, či s vami chodia vaši priatelia ku lekárovi. Ani nie manželia, ale priatelia. Otázka bola smerovaná na tie ženy, ktoré nebývajú spolu so svojimi priateľmi zatiaľ.
@anonym_autor Neviem, čo zmení na Tvojej situácii, keď napíšeme tie, ktoré máme priateľa, že cestoval na pohotovosť alebo nemocnice za mnou 3 hodiny. A zaujíma sa. Niečo to zmení u Teba, prestane byť takým akým je alebo čo?
Potom tu nezabudni vypisovať o pár rokov, ako Ti s ničím nepomáha, cítiš sa prehliadaná a odísť sa nedá, lebo deti, lebo peniaze, lebo...
zaznela tu otazka, na ktoru mi stale chyba odpoved;
autorka, opytala si sa partnera, ci by isiel s Tebou?
@anonym_autor Neviem, čo zmení na Tvojej situácii, keď napíšeme tie, ktoré máme priateľa, že cestoval na pohotovosť alebo nemocnice za mnou 3 hodiny. A zaujíma sa. Niečo to zmení u Teba, prestane byť takým akým je alebo čo?
Potom tu nezabudni vypisovať o pár rokov, ako Ti s ničím nepomáha, cítiš sa prehliadaná a odísť sa nedá, lebo deti, lebo peniaze, lebo...
@enmery áno zmení, od tvrdí, že chlapi takto so ženami nechodia a odkiaľ som to nabrala, že má so mnou niekam chodiť. Ja nepotrebujem, aby chodil so mnou stále, všade, ježišmária, že to nie. Ale keď ti je strašne zle a potrebuješ pomoc, tak mi to príde na mieste.
@enmery áno zmení, od tvrdí, že chlapi takto so ženami nechodia a odkiaľ som to nabrala, že má so mnou niekam chodiť. Ja nepotrebujem, aby chodil so mnou stále, všade, ježišmária, že to nie. Ale keď ti je strašne zle a potrebuješ pomoc, tak mi to príde na mieste.
@anonym_autor prečo si si nevolala zachranku, keď Ti bolo tak strašne zle?
zaznela tu otazka, na ktoru mi stale chyba odpoved;
autorka, opytala si sa partnera, ci by isiel s Tebou?
@soldi nie, nepýtala som sa ho na to. Toto rozhodnutie som nechala na ňom. Písala som mu, že je mi veľmi zle a idem do nemocnice. Ak by som chcela ísť sama, ani mu to nevešiam na nos, jednoducho idem.
@anonym_autor prečo si si nevolala zachranku, keď Ti bolo tak strašne zle?
@catherinah mám na to dôvod, ten tu rozvádzať nebudem ak dovolíš, je to veľmi osobné.
@soldi nie, nepýtala som sa ho na to. Toto rozhodnutie som nechala na ňom. Písala som mu, že je mi veľmi zle a idem do nemocnice. Ak by som chcela ísť sama, ani mu to nevešiam na nos, jednoducho idem.
@anonym_autor tak vies, ked sa neopytas, tak on nema odkial vediet. Zbytocne sa hnevas na to, ze on Ti nevidi do hlavy a nevie, co chces

Ja chodim zriedka na pohotovost, ak uz tak take ze zlomenina a pod ked treba rtg, manzel nema problem odviest
chodim ale casto po lekaroch (mam ochorenia kde musim byt dispenzarizovana kvoli liecbe) ja radsej chodim sama max ma tam vylozi a on ide do prace, nemam rada ked tam caka ja idem potom do prace tiez
stalo sa mi ze ma bral s covidom do nemocky kde mna prijali na hospitalizaciu a on tam potom saskoval nechcel ma tam nechat bivakoval tam v aute 😂
on to celkovo zle znasa ked som hospitalizovana (mala som dve take zle hospitky ze nevedeli ci ma daju dokopy tak asi aj preto)
@anonym_e99754 Ked som mala covid a tazky zapal pluc, tak som bola doma sama. On bol doma. Doniesol mi pred dvere jedlo. A to bolo dokonca tak, ze sme boli u mna a ja som sa uz necitila najlepsie. Bola som na covid teste dopoludnia. Prave sme boli u mna, A maximalny kontakt sme uz mali spolu jedine cez telefon, alebo ked mi doniesol jedlo pred dvere.