Chodíte s deťmi vonku každý deň?
Ale on je tym uplne az posadnuty..dcerka ma 2 roky.Dojde k nam hocikedy hned prva vec a co ste vnutri zober maminku von...Vola s manzelom a hneda otazka boli ste s malou vonku?...Priznam sa, nie kazdy den sa mi chce, som teraz tehotna 22 tyzden, casto unavena. Mame velky dom mala ma dost priestoru na prehranie, nic jej nechyba. Svokor hovori ze mala potrebuje sa vybehat na cerstvom vzduchu, on ked ju varuje su schopni byt vonku na ihrisku aj 4 hodiny. Tak ale ako vravim, ja som na to moc neni na chodenie von, ona mi stale niekam uteka, neposlucha ma ano v tomto niesom dokonala matka 😒 Ale fakt ma unavuju uz svokrove komentare...baby vy chodite s detmi von fakt ze kazdy den?
Nechodím len keď sa mi chce, kde je to napísané? A kto ma čas sa flákať 4 hodiny po von nech sa páči a keď aj konečne videme na ihrisku ani noha, nikde živej duši takže kde sú tie matky co sú von 5 hodín denne?
Ano, kazdy den minimalne raz, aj ked prsi, dieta predsa potrebuje imunitu. Velmi ti odpurucam si ju vychovat uz teraz, lebo cim bude starsia, tym to bude horsie.
@merrysa To je podľa mňa efekt toho, že rodičia vybehnú v daždi von na podstatne kratší čas, takže ak je niekto vonku namiesto troch hodín len 30 minút, samozrejme stretne menej ľudí. A veľmi dôležitý efekt je ten, že v peknom počasí sa deti koncentrujú na ihriskách, ale v daždi sa skôr idú poprechádzať. Takže tí, čo chodia von za každého počasia, sa jednoducho rozptýlia aj v priestore aj v čase.
Autorka, áno, je veľmi dôležité, aby deti boli denne na čerstvom vzduchu. Pobyt v horšom počasí zlepšuje imunitu. Navyše, deti sa vonku vybehajú, vyjašia a doma sa už potom správajú omnoho civilizovanejšie 🙂
Zaujimave koľko rodicov taha male deti po vonku 4 hodiny za takmer kazdeho pocasia, ale dospelych nevidim aby takto trajdali po vonku. Mne sa ani do obchodu nechce peso ked prsi 😅 deti vtedy tiez zalezene, ale maju 23 a 17 takze je to na nich, vyhanat ich nebudem.
Ale teda ked boli male tak sme chodili denne, nielen kvoli imunite ale aby sme sa doma nepozabijali 😀 prestahovanie do domu bolo ako vyslobodenie, vypustila som na zahradu a bol pokoj.
Ano,kazdy den..cez zimu len doobeda a kratsie,nie vzdy sa im chce byt nejak extra von. Zn. 4 deti. :D Btw,ked ma dost priestoru,jednym uchom dnu a druhým von....
Svokor má pravdu. A tebe ako tehotnej, ak nie si riziková, pobyt na čerstvom vzduchu prospeje tiež. My chodíme von každý deň, niekedy sme vonku od rána do večera, okrem počasia, keď silno fúka a leje 🤷
Kecy 😃 Preto clovek vonku pomaly zivu dusu nestretne...lebo vsetky su vonku cele dni...isto 😃
Ja tomu neverim, ze ked dieta bude vkuse vonku za kazdeho pocasia, tak nebude chore...ja som vyrastala v dome, vsetko ovocie a zeleninu sme mali domace, domace maso, domace mlieko od babky, cele detstvo vonku, daleko od mesta, vtedy este bez pocitacov, behali sme kade tade a aj tak sme boli s bratom nonstop chori a alergici na pel a prach 😃
Autorka rob tak, ako ti vyhovuje. Svokor nezije tvoj zivot, nema tvoje pocity a nikdy tehotny nebude. A reci, ze tehotenstvo nie je choroba 😂 No choroba nie, ale ja som po porode mala zdeformovanu panvu a vyskocene stavce, takze nech idu niekde vsetky tie, ktore tvrdia "tehotenstvo nie je choroba" 🙂 Jedna grca, ina chce stale spat, inu napina, inej nie je nic...kazda to ma inak 🙂
Doobeda von, na obed do kočíka uspať a poobede zase von. Mne je práveže ľúto, že už je skoro tma. Doobeda s jedným, poobede s dvomi. Tretie chodí už samé von.
Kym som mala len dceru, boli sme viac von ako doma. Kludne uz aj o 7. rano, bravala som handry, na utieranie smykaciek od rosy..domov akurat tak na obed a zas von. Odkedy mam syna, dcera chodila do skolky, teraz skoly, ja do roboty od maleho 10 mesiacov..nie vzdy ideme. Alebo zanesieme dceru do skoly, ostaneme na ihrisku 20 minut a domov. Keby sme ostali dlhsie, nie je kedy upratat, navarit..
Ale cez volno alebo letne prazdniny som s nimi vonku co najviac. Doma je to s 2 na zblaznenie.
Fuuha,ženy to fakt každý deň na tak dlho alebo dokonca viackrát?Kedy stíhate domácnosť,varenie,prácu,ostatné deti,muža?Ja prídem domov a mám dosť.Mne keď sa nechce tak proste nejdem.Ani jedno dieťa si myslím nebolo o nič ukrátené.
nie, nechodím každý jeden deň. niekedy to nestihneme, hlavne keď potrebujem nakúpiť a navarit- vtedy mi malá pomáha takze ma aktivitu so mnou, hoci vnútri. úplne ta chápem, tiež keď som bola tehotná som s dcérou von nechodila keď bolo vonku horúco a všetko rozohriate. boli dni kedy mi bolo zle a bola som rada že nejako prežívam. nerob si výčitky zbytočne 🙂 nemusíš sa namáhať keď ti telo vraví že nevladzes, duplom nie kvôli rečiam svokra. veď nech ju on vezme von zakaždým
@kubkovamama samozrejme, že nebolo😉
A to vy chodite len na ihrisko? Vies o tom, ze ked prsi, tak sa da prechadzat? Skakat do mlak? Clapkat sa? 🤦🏻♀️
@kubkovamama ja som takto fungovala len počas materskej. Ráno sme vstali, raňajky, spratať kuchyňu a hneď von. Domov okolo 11.00 a buď som rýchlo navaril obed, alebo som mala navarené z dňa predtým. Potom deti spat, ja som rýchlo upratala a často si stihla lahnut s nimi. Po spánku olovrant a opäť von, už aj s mužom. Keď chodím do prace, už sme vonku len poobede, keď prídeme po škôlke a práci domov.
Keď nie sme doma, nestihnú deti rozhádzať cely dom a nemusím toľko upratovať 😀
Ale keď prší a fúka nejdem, ja neznášam dážď. Po daždi OK, dať gumáky a poskákať po mláčkach. Ale inak tiež vždy keď je tu téma, tak sú všetci von, no ja doobeda nestretnem živú dušu von, ani na ihrisku. A určite napr. teraz hodinu doobeda a hodinu poobede, väčšinou zo škôlky sa ešte zastavíme na ihrisku a podobne. V lete poobede sme vedeli byť aj dlho, ak sa mali s kým deti hrať a ja s kým kecať.
@kubkovamama vstavam o siestej. Do desiatej mam vsetko hotove. O 10:00 prva prechadzka, niekedy s prestávkou na obed, niekedy zabalime jedlo so sebou.Robim popri tom advertising z domu a o 17:00 stiham ist do fitka. Nechapem skor, co robite vy ostatne, ked nic nestíhate 😳
Teda my sme tiež chodili za každého počasia,sa raz pamätám v zime bolo mínus dvadsať a už som chcela ísť domov a decko v pohode a nie neboli sme štyri hodiny v takomto počasí ,ale víkend sme boli celý deň ,zobrali sme jesť ,piť a šli sme(moje najkrajšie životné obdobie),ale zas nebola som tehotná
Áno každý deň,dieťa to potrebuje a ani celky von to nenahradí.Idealne dopoludnia aj popoludni
@tykat Naopak, podľa mňa tým, ako sa ľudia preorientovali z manuálnej práce na kancelársku, tak za posledných 20 rokov neskutočne narástol počet ľudí, čo športujú na čerstvom vzduchu. Každý druhý človek z môjho okolia chodí behávať a to aj maratóny. Za čias môjho detstva si nikde nevidela dospelého na korčuliach, dnes je ich plná hrádza. Každá druhá štvrť dnes už má workout ihrisko, ktoré sa reálne využíva. Lesné cesty sú plné cyklistov.
Ja mam 4 deti a nie, nechodim s nimi kazdy den von. A navarila by som kedy? Pre ten regiment? A navyse, maly 3 rocny uz o pol 12 aby mal tanier nalozeny, je hladny, ja ked sa dopachtim s nimi domov, tak to by som uz nic nestihla uvarit, mala 10 mesacna mi dava vsetko do ust, brakuje smetby kos, v kuse musim striehnut. V kociku ju to moc nebavi. Vresti. V nosici ako tak, ale to zas za 3 rocnym az tak behat nemozem. No a teraz uz aj poobede je dost skoro tma, maly sa casto zobudi o pol 4, dcera ma este 2 spanky, akurat ide spat. Alebo uz vtedy spi. Do toho starsi kruzky, domace ulohy. Keby som mala dom, tak ho vypustim na dvor, on v piesku stravi aj 2 hodiny v pohode sa pekne hrat. Zatial sme ale v byte. Nerozkuskujem sa.
Jooj či ja mám rada tieto porovnávačky. Autorka rob ako ti to vyhovuje a nie ako si iní myslia, že je správne. Mne by dieťa vonku tolko jednoducho nevydrźalo má 10 mesiacov nevie ešte poriadne chodiť iba štvornožkuje a nechce sa mu teda dve hodony sedeť v kočíku ako päť peňazí a ani sa mu nedivím. Vonku je u nás dosť chladno a mokro na to aby som ho dala na zem na tu máš štvornožkuj a za ruky ho vodiť keď ešte nevie chodiť jednoducho nebudem. Takže my si ideme keď je pekne hore dole touto mini dedinou asi 20 30 minút a dovi keď niekoho stretnem povravíme to aj malého zaujme tak dlhšie kua vydrží a ide sa domov.
Nič si z tých odpovedí nerob. Mám doma trojročnú dcéru a štvormesačného syna. Ráno sa zobudíme o 7:00 umyť zuby, upratať posteľ, prezliecť sa, spapat raňajky a máš minimálne osem alebo pol deviatej. O jedenástej už servírujem teplú polievku po nej obed. Takže mám dve max dve a pol hodiny na varenie a nie nie som stroj aby som to všetko stihla tak, že by sme boli doobeda vonku 4 hodiny ako tu niektoré píšu. Dcéra chodí spať o 12:00 a budí sa medzi 14:30-15:00. Po spánku má olovrant a potom keď sa podarí, ideme na hodinu von. O piatej je už tma a my tu nemáme na dedine ani len chodník pri ceste nieto ešte park. Detské Ihrisko máme od novembra zatvorené. Takže úplne úprimne ti vravím, nie nechodíme každý deň a keď ideme som rada keď sme vonku hodinu. V lete je to iné. Je dlho svetlo a vtedy sme vonku naozaj dlho ale v tomto ročnom období som aj ja najradšej doma v teple.
@nevenka joj s tou 10 mesačnou to je to isté aj u nas s malým 😂 a to ani nevravím že je so mnou všade varený pečený všetko ho zaujíma chce ovhutnať ohmatať vyskúšať všade sa mu chce vyškriabať alebo niečo dosiahnuť
Svokor na pravdu. Deti patria na cerstvy vzduch. Nejdeme len ak je vaznejsie chore. Mam dvojrocne, chodim minimalne raz denne na hodinku von. V case-necase. Aj ked len prsi, obujeme gumaky a ideme clapat do kaluzi. Ak „nie si na to, chodit kazdy den von“, netrebalo ti dieta. Mne sa tiez nie vzdy chce, no dieta predsa nemoze sediet cely den v dome, bez ohladu na to, aky je velky.
@mamamasama ahoj a ked doslova lialo to si sa po vonku prechadzala v gumakoch a prsiplasti? A co dieta? Lebo moja je nervozna, ze nic cez plastenku nevidi a ked ju dam von z kocika, taha sa naspat a dokola. Ma 19 mes.
Ja nechodim vobec von s detmi..mame dvor tak v tyzdni su na dvore pol dna a ked tak cez vikend vylet aj s muzom.inak nechodim nikam.ihriska neznasam.vobec by som si nic nerobila z tych reci.on si vychoval uz.a ty si urob ako tebe vyhovuje
Je super, že máte dom, veď len trošku na polhodinu pobehat po dvore.. ja by som za to dala všetko, keby nemusím teperit tri deti vonka cez tri poschodia.. keď leje ako z krhly nechodíme von, ani keď fučí.. ale snažíme sa chodiť vždy, keď sa da, aspoň na pár minút.

Na materskej som chodila fakt každý deň, dvakrát. Ešte v deň pôrodu som bola s 2 ročným doobeda vonku na dlhšej prechádzke. Aj keď pršalo, mali deti gumáky. Ja som ich potrebovala unavit, u nás telka nešla vôbec. Tiež som toho názoru, že dieťa potrebuje čo najviac času tráviť vonku, najlepšie voľnou hrou. Ja som veľmi malo chodila na ihriska, skôr do prírody. Ale nikdy som nehodnotila inú matku a jej štýl trávenia volneho času. Jej materská, jej deti