Cigánka ma zmanipulovala
Ahojte stala sa mi strašne zvláštna vec. Išla som po námestí keď ma zastavila staršia cigánka začala mi hovoriť niečo o láske a že jej mám dať peniaze, na čo som teda vytiahla nejaké drobné, aby som sa jej zbavila a ona stále že nie, že papierové peniaze. A ja že nedám. A ona stale ze daj daj ukáž vidím že máš a ja že nechcem ti dať papierové. Fakt som nechcela a ako zhypnotizovana som jej dala posledných 15€ pred výplatou, ešte jej to aj vravím že dávam ti posledných 15€.
Hneď ako som vytriezvela ,tak nechápala som ako má mohla takto zmanipulovať. Stalo sa vám? Normálne som v šoku že či mi pocarovala alebo čo. Na také veci inak neverím ale zvláštne. Potom už len zamrmlala niečo že nemám doma pravú lásku a odišla .
Mala si zakricat avada kedavra utekat prec! 🧙🏻♀️
V daný moment si prekvapená a v tvojej hlave sa spustí rýchla komunikácia medzi tvojimi dvoma osobami : každý ich môže mat iné. Jedna ti hovorí - nemáš jej to dať tie peniaze potrebuješ. A druha počúva tu osobu, ktorá jej pripomína niekoho z detstva kto na ňu kričal alebo so nej hučal ppdobne ako táto žena. Mohol to byt rodič alebo kamarátka v škôlke, v škole. Alebo - a to najčastejšie - ucitelia v škole ktorí sa v rade na obed postavia dopredu pred študentov a ukazujú im, že oni sú niečo viac. A keď by sa niekto ozval tak do neho budú hučať ako táto žena. Proste si ovca tak ako ja a 80% tohto naroda, ktorý si hovorí že je holubičí. Polovica z tých, ktoré sa ti tu smejú by urobili to iste alebo to už raz aj urobili. Nauč sa asertivite - vychádza z poznania seba, svojich potrieb a uvedomenia si svojich práv.
@vanilkovazmrzka čo je to avada kedarva?
Odo mňa taký zas utekajú, neviem prečo asi stačí môj pohľad 🤣
@slovakboy smrtiace zaklínadlo z Harryho Pottera .
Ahoj,
ja minule vystupujem z taxi a rumunska ciganka s duetatom v tom velkom nakupnom kosi (ano isla s nim po meste), ze mozem sa vas nieco opytat?
Vobec mi nedoslo, ze mysli mna. Ked sa opatala este raz, dislo mi. Vrabim nie nemam cas! Fakt som nemala. A ona doterna ze preco nie ? No pre ho... Zrovna cakam na nu aby mi povedala ako minat svoje peniaze 😁 Ich citit na 100 honov tychto zmatkov. Tak na mna kricala, tato uena je pekelna ma pri sebe certa!
No bodaj by nie, ked som jej neorisoela za nejake blbe blaboly 😂
Keby som ten cas mala, by som jej vyvestila ja ze by zirala a nemom uzase sa sklapla. Mozno nieco na sposob, ze robim na socialke a ako sa ma ta jej 2 rocna dcerka. Ze uz ju presetrujeme. By prchala taky fukot!
Ja im pravidelne odpivedam, ze som jasnovidna sama a na karty ju mne aj politici chodia 😁
Druhý krát sa pri takých ludoch ani nezastavuj. Urob sa ze nepocujes. Ale keby si mala 100 € aj tie by si jej dala ?
Mňa denne otravovala na ulici jedna. Asi videla kde chodím, lebo vošla za mnou aj do práce. Klasika "niekto vám chce zle", silou mocou mi chcela veštiť z kariet, čo som odmietla. Napriek tomu teatrálne vyveštila s tým, že moja mama je chorá a že vie jej pomôcť. (mama mala rakovinu) Napriek tomu som odmietla aj pomoc, aj zaplatiť jej. Keď videla že jej nedám prachy, tak chcela nech jej dám zimušnú bundu z vešiaka. Aj to som odmietla. Po asi 20 minútach videla že smola a nasraná odišla. Dali ste jej peniaze pretože bola neodbitná a robila na vás psychický nátlak. Nabudúce to stopnite hneď na začiatku razantne a obíďte ju.
Ja zvyknem dať peniaze žobrákom, ktorí sú milí a veru že sú takí. U nás pred obchodom jeden rom sedí alebo kľačí a prosebne čaká peniaze. Raz som mu nedal lebo som nemal drobné a chytil som ho za rameno a hovorím mu, že nemám ale nabudúce. To je dobre nevadí. Manželka mu raz dala sladké pečivo a malinovku, veľmi sa potešil. Viem že býva v nejakom azylovom dome. Veľmi dobrá duša je ten človek. A ak niekto povie že možno tie peniaze zneužíva, alebo že ho niekto iný zneužíva, nemením svoj postoj k nemu.
No mna by neobtiahol nikdo o peniaze, bezne praktiky, na mna ked zacne dakdo daco rozpravat v tom momente som hlucha, slepa a vykracujem si dalej , neni sanca aby mi co i len vetu stihli povedat
je to neprijemne...lebo oni vedia byt neodbytne -a ked ich posles prec-tak vulgarne vykrikuju...mne takto raz jedna,ked som jej nechcela nic dat povedala,ze ma preklina a aj si odplula a nieco cigansky somrala...
Druhý krát na benzínke kdesi na strednom Slovensku. Bola som s manželom a asi v siedmom mesiaci tehotenstva. Došla cigánka a všetko možné dobré želala a chcela peniaze. (predtým nám jej muž ponúkal sadu nožov) Správne si tipla že čakám syna :D Pýtala aspoň 2€ na sviečky. Odmietli sme a s úsmevom sme odišli. Je čas aby ste na sebe začali pracovať ako sa postaviť psychickému nátlaku. Praktiky sú to rovnaké ako na dôchodcov, keď sa im ponúkajú 500eurové hrnce. Musíte nájsť v sebe silu to razantne odmietnuť.
Argument “Prepáč(te), ale používam len kreditku…” by teor. pri takýchto zjavoch nezabral? (Len sa pýtam, nemám osobnú skúsenosť.)
@miscellaneous povie ti, ze vyber z bankomatu, pockam
Proste Ti chyba schopnost poslat niekoho kade lahsie. Oni neoslovia nejaku biliardovu gulu so 150 kg ale skor nejake utlejsie pekne oblecene ziena, kt nevyzera, ze hned vytiahne kaser … kadejake take ta oslovia hocikde, netreba sa bat poslat ju do p a pr sprostych komentarov … nie ziadna hypnoza len oni su vycvicene …
😃😃😃 vidala som to z prace z balkona ked som kavickovala, normalne ludia bankovky vytahovali a davali za tie kecy 50, 20 €...
Ked pridem a inou ŠPZ do rodneho mesta, a uz letie vestit, už im len s usmevom zakricim ze poznam, poznam, som odtialto 🙂
Mne sa v BA na obchodnej ulici toto stalo, prišla ku mne cigánka a začala mi akože predpovedať budúcnosť a vestit, ja som ju nevnímala a ani nepočúvala, zrazu chce peniaze. Nedala by som a nedala by som sa ani ovplyvniť. Povedala som, ze idem ďalej po obchodnej a nastúpim na ďalšej zastávke a ako si tak idem, zrazu pribehne ďalšia cigánka a spusti na mňa to iste. Tak som ju poslala do... A dovi dopo. Nedala by som ani 10 centov.
@0silvia0 Tak dodatok “…a nemám ju aktuálne so sebou.” 😅
@miscellaneous pojde s Tebou domov😉
@miscellaneous veru so mnou jedna ciganka chcela ist domov 😀 , isla som vyniest smeti s detmi, ona sa obsmietala obdalec smetiakov, ja som bola s asi 2- a 5- rocným a ona, ze ci jej nedam vecicky po malom, ze ona si ich aj hned pojde vziat. Ja, ze uz som darovala a ona dobiedzala, ze ci ani take horsie nemam, ze ona vezme hocico. Normalne som musela utiect a ist akoze do obchodu, co sa jej takmer nedalo zbavit.
@miscellaneous isla by s tebou k bankomatu
takychto len na drzovku odbit, ale to som tiez uz urobila, raz ma oslovila jedna v meste a hned ma potom aj prekliala samozrejme
pokial stojim a nekracam, tak s krasnym usmevom poviem ze aj ja jej zelam len to dobre a aj jej detom, drzim si osobnu zonu a privretu kabelku vpredu pod celym predlaktim a keby pytala peniaze, poviem ze s dobrymi ludmi si bezne prajem dobre a peniaze za to nepytam.
Nikdy som im nenadavala, vzdy sa viem kazdeho zbavit elegantne, nechcem byt opluta ako tie co ti radia poslat ich do p...
Proste som mila ale nedostupna, ako k cudzim muzom.
minule som na takého volala SBS, bol na úrade a obsmietal sa tam okolo ľudí. Niektorí nič, kukali do mobilov, ale starším to vadilo, ale nikto nič, nikto sa neozval, ako pripeceni. Vyslovene obtazoval a vravim, bolo to na úrade. Mne sa uz na to nechcelo dívať, tak som sla zavolat službu, či sa im zdá normálne aby takto obtazoval ľudí. Tak s nim dvaja šli spraviť poriadok a bolo po probléme. Treba sa vedieť ozvať a nebyť ako pripeceny.
Ešte raz ďakujem všetkým ku koncu aj za normálne názory. Veru asi majú oni skúsenosti ako na ľudí, ake finty použiť aby zmanipulovali asi som z toho šoku jej aj dala tie peniaze. Lebo ešte teraz som si spomenula že aj nejaké choroby uhadla čo sú v rodine. No lenže to má 90% ľudí.
Napriek všetkému nemyslím, že som hlúpa, ale správne píšete, musím sa naučiť povedať nie. Tie čo mi píšete aká som hlúpa ruku na srdce či sa vám nikdy nič nestalo po čom ste si povedali, že čo som to preboha vyviedla 😃 napríklad oskretie auta alebo kúpa nejakej debiliny na jarmoku??? Drobné som začala hľadať za to, aby som sa jej zbavila ale tiež zvyknem hodiť žobrákom. Aj nota Bene kúpim, prispievame s mužom na rôzne OZ, príde mi to prirodzené pomôcť keď ja mám a oni nie. Aj keď viem že pani sa asi moc nesnaží o naozajstnú prácu vždy si poviem ok euro ma nezabije. Ani tých 15 má nezabilo ktovie či by som jej dala viac kebyže mám. Lepšie nevedieť 😂
@roxanna môjho strýka takto chcel zapichnut nožíkom. Ten začal naňho bliakat a cigán utekal aj s nožom kade ľahšie. 😂
@goodidea áno mám a dokonca tri 🩷👨👩👧👦

Ďakujem za každú jednu odpoveď aj názor. Komentáre som vymazala, lebo sa tu nechcem naťahovať hádať.
🩷 prajem vám všetko dobré, poučte sa z mojich chýb a nenechajte sa ošmeknúť o posledné peniaze 😃