Cigánka ma zmanipulovala
Ahojte stala sa mi strašne zvláštna vec. Išla som po námestí keď ma zastavila staršia cigánka začala mi hovoriť niečo o láske a že jej mám dať peniaze, na čo som teda vytiahla nejaké drobné, aby som sa jej zbavila a ona stále že nie, že papierové peniaze. A ja že nedám. A ona stale ze daj daj ukáž vidím že máš a ja že nechcem ti dať papierové. Fakt som nechcela a ako zhypnotizovana som jej dala posledných 15€ pred výplatou, ešte jej to aj vravím že dávam ti posledných 15€.
Hneď ako som vytriezvela ,tak nechápala som ako má mohla takto zmanipulovať. Stalo sa vám? Normálne som v šoku že či mi pocarovala alebo čo. Na také veci inak neverím ale zvláštne. Potom už len zamrmlala niečo že nemám doma pravú lásku a odišla .
@miscellaneous zaberie, ja to používam , a keby chcela vybrať z bankomatu, tak nevyberám , ale ešte sa mi nestalo , že by to odo mňa chceli.
@oblecenie99 nepríjemné, oni veru vedia pokaziť deň. Kadejaké prekliatia atď. Teraz som si aj ja spomenula keď som bola tehotná tak tí čo predávajú sloniky, myslím že slepí sa robia tak taká mi chytila brucho a popriala všetko dobré. Tiež som sa veľmi bála ale nič sa nestalo.
No vidíš to tak sa ta cigánka mýlila ..teraz chod a viac už nehreš
ja ešte ked som bola taká 20 ročná žaba som išla po meste a tiež to na mňa skúšala taká stará cigánka.No netreba si to všímať.Treba robiť že nepočuješ a ísť vlastnou štrekou.Ja som sa spravila hluchá a slepá..čudujem sa, že ma ale nepreklínala potom.Pretože čo počujem v meste u nás cigáňov nechceš im povedať už len kolko je hodín a prajú ti raka a iné choroby.Nechápem takých ludí čo im vôbec aj odpovedajú a dajú sa s nimi ešte aj do reči.Ale ak vidím dakde hrstku cigáňov,radšej sa otočím a idem aj ked oklukou.U nás v Zm je ich strašne vela.Pomaličky sa tu cítim ako na východe
Stali v Trenčíne chodí jedna dala som jej napoly zmanipulovana napoly s prianím nech sa jej to vráti keď ma ale oslovila druhý krát poslala som ju do p že závolam policajtom, prvý krát ma ovládol zvláštny strach spôsobený povedali že cigánky vedia príat zlo... som presvedčená že sa jej vráti to vo robi
Ty si ako moja kamoska. Raz prisla za mnou cela doplasena,aku hlupost urobila. Zastavil ju nejaky student brigadnik z mobilnej spoločnosti a ponukal jej pausal a jej bolo hlupe,povedat nie. Tak mala pausal,ktory nechcela a bol jej zbytocny. Ja som velmi nedoverciva,takze zo mna len tak niekto nevymami peniaze. Uz som sa poucila. Tiez som viackrat prispela falosnym ludom na ulici. Raz chodila po meste zenska s kocikom,kde mala napisane,ze robi zbierku pre dieta na mlieko,plienky. Prispela som. A potom som ju jedneho dna videla ako nastupuje do trolebusu,babika hodena v taske,kocik zlozeny...potom som sa dozvedela,ze je to klamarka a zbiera na svoj chlast.
Od mňa pýtal raz rómsky chlapček na jedlo. Mala som v taške chlieb so šunkou, tak som mu ho dávala. Že také on nechce, že chce peniaze. A bolo vytriezvenie o chudobe zobrajúcich...
A s manipuláciami je to blbé, že keď nevieš takto odolať cudzej žene a prídeš o svoje posledné peniaze, tak ako ľahko si zmanipulovateľná hoc aj v maličkostiach pri ľuďoch čo toto využívajú a sú z Tvojho okolia (rodina, kamaráti, kolegovia)
A ako ľahko sa dajú manipulovať už aj deti reklamou, spolužiakmi a influensermi 😔
Autorka sleduj koľko silných asertivnych autorít sa tu vyrojilo, až sa za brucho chytám...ale kiež by boli tak asertivni k predstaviteľom svojej zvolenej strany inak by sa nám tu žilo...ale tam nie tam stačí farizejsky úsmev v tv, pekne vety a už tichucko suchate nohami. Autorka netráp sa to čo sa ti stalo bol stav freeze,bola si v šoku a nechcela si konflikt, bez tých 15 eur prezijes ale čo my čo musíme znášať čo nám tu aj modrokonikarky volili a zvolia????
Ja som prave teraz bola svedkom. Som u našich a oco ma poslal kupit servítky do potravin, tak ze zbehnem iba k nam na sídlisko. Ako idem do potravin, von vychádza zhrbena starenka s taškou a ledva chodi. Ja som stihla nakúpiť a ako tak idem, ale mňa nevideli, lebo som bola za rohom, len som počúvala ako jej ten cigán gratuluje aby dlho žila a ze jemu zomrela mama a ma mu dat nejaké peniaze. Babička mu vraví, ale ja vás nepoznám. Ja som stála za billboardom a uz jej išiel brat tasku s nákupom. Vtedy som vybehla a začala kričať, co ma toto znamenať. Vzala som ten nakup a babičku odprevadila až domov. Fuj sama a bezbranna
Mna tiez uz par ciganok oslovilo...vsetkym som povedala, ze nech ide pracovat
@erikavesela toto im aj ja hovorím, ale veľmi sa im to nepáči🤣🤣🤣
@erikavesela presne tak ,to ti nebude pracovať. Ale poberať všelijaké sociálne dávky od štátu to presne vedia na čo maju narok.
@stanulienkat samozrejme, ze nie...takto sme si ich naucili...raz na kramaroch isli 2 a jeden asi 12 rocny chalan (podotykam, nic tomu chalanovi nebolo)...ja som cakala pri "lietajucich" dverach s 2 rocnym synom na vysledky...a jedna mi hovori...panicka zlata, otvorite nam?...hovorim...nie...mate zdrave ruky, otvorete si sama..skoro jej oci vypadli...
@larisa v tom su dokonali...
Autorka ja ti verím, že sa niečo také môže stat. Musíš sa len naučiť vedieť povedať NIE a kráčať ďalej, ani sa neobzeraj za nimi.
A potom o 40 rokov budes v spravach ze si vyhodila 20tisic evro z okna nejakemu chuanovi.... Nauc sa bez pocitu viny povedat NIE. Mna takto neraz zastavovali/obtazovali pred tescom na parkovisku kde sa ponevierajú od rána do večera s tými istými pesnickami....
Mám 58r, od 14r odkedy som došla do mesta na školu a začala aj pracovať, to na mňa skúšali stovky krát, všelijaké odrby, už od puberty mám asertivne správanie na takýchto povalacov a nedostali zo mná ani 10 halierov, ani 10 centov.
Išli ma prekliat ? Ja som preklinala ich
Išli priať smrť ? Natiahla som ruku a zabrblala nejakú hatlaninu
Išli vestit ? Veštila som im že idú policajti
V Trolejbuse ponúkali voňavky ? Zahucala som že ich vyhodíme cez oblok za jazdy
Ignorovať, nedať najavo strach, odpálkovat
@lizatko1009 toto je už sila, to by bolo podľa mňa aj na políciu
@denisah6 problem je v tom, ze z tych deti vyrastu podobne individua ako su ich rodicia...
Tým sa fakt zije lepšie než nám všetkým dokopy 🤣 kto na Slovensku zarobí za 3min 15€?
Ach kde si bola keď som predával staré auto a nevedel sa ho zbaviť......
U nas to skusala nejaka v obchode, vydrbala som ju prec
autorka, akurat vcera, ked som isla na parkovisko k autu, tak sa pri aute zastavila ciganka s malym dievcatkom...pytala peniaze...bolo mi jej luto, tak som jej dala nejake eura...takze ber to aj v tvojom pripade tak, ze si urobila dobry skutok...a co das to aj dostanes 🙂
Tak tuto vlastnost chvalabohu nemam, ale poznam take typy, napr. moja mama 🙈 Ja som tiez ako mlada dala par drobnych zobrakom - klamarom (na autobus, lieky…no urcite), ale 15 ecok ju fakt silna kava. Netreba sa s nimi ani bavit, mne funguje odmerany pohlad, velmi kratky. Dlhy ocny kontakt s nimi nenadvazujen a jednoducho poviem, ze nemam a viac sa s nimi nebavim, neodpovedam, odchadzam, ziadny rozhovor…
Ja som sa tak raz ako 16-17 ročná nechala ukecať srdcervúcim príbehom a dala cigánke 2€ 🤭 tak mi jej bolo ľúto, že sa jej stalo už ani neviem čo, a veď mne nebudú chýbať a jej tak pomôžu... 🤦🏼♀️ potom som ju stretla žobrať zas a tak som sa zahanbila, aká som sprostaňa, že odvtedy už ich všetkých hnusne odháňam. Stane sa, keď človek nemá skúsenosť. Poučila si sa, hoci ťa to stálo drahšie, nabudúce budeš vedieť lepšie reagovať.
Oni su hrozni 😂...prisla som raz na zastavku a jedna cigana tam so svojim chlapom sedeli na lavicke na slnku a opalovali sa ako dve skysnute uzovky...klasika u nas v meste ich clovek kazdy den takto vidi 😂 ona vyskocila a zacala odomna zebrat euro 😁😂😂😂 som jej povedala ze ci som ja charita, ze ked nema prachy nech ide do roboty aj s chlapom namiesto opalovania sa na mestskej lavicke 😁😂😂😂 zacala po mne hulakat ze som jej nedala euro tak ze vsetci naokolo sa pozerali 😂 ja som sa z toho tak smiala az mi slzy vybehli...snimi sa proste inak neda len ich razne poslat do kelu naferovku a nic im nedat, kedze teba tie peniaze do centu stalo nejake pracovne usilie zatial co ich usilim je lajdactvo a spekulantstvo
No boze, kupila si si skusenost. Teraz sama nemas, ciganka ma tvojich poslednych 15 euro. Nabuduce budes vediet, ze sa nemas nechat zmanipulovat.
To bola jediná informácia za 15€??? No, zlá investícia :D 😁... isto to vieš, čo máš doma aj sama

@poppy22 Ja som si teraz skrz túto diskusiu spomenula na jednu veľmi nepríjemnú skúsenosť. Fotili sme sa už po svadbe, chodili sme po meste a hľadali krajšie miesta, mala som dobrú náladu, keď zrazu nejaký chlapík, róm, chcel chytiť sukňu mojich svadobných šiat. Len tak, priblížil sa zo zadu, bez upozornenia či otázky, ja som si ho všimla na poslednú chvíľu, netušila som, čo robí a nejak automaticky, intuitívne som si tu sukňu pritiahla k sebe a urobila som krok do zadu. A on na to si odpľul na zem a povedal mi, že d( asi roka...?) nespomínam si na koľko rokov povedal, budem vdova! Úplne to vtedy otrávilo celý zvyšok dňa a ja by som na to aj zabudla, nebyť tejto diskusie.. mám z toho nepríjemné pocity aj teraz