icon

Cítim sa vo vzťahu len zo zvyku

19. nov 2025

Potrebujem len radu. Viem že konečne rozhodnutie je na mne ale nemám sa s tým s kým podeliť. Mám vzťah sme spolu 9 rokov, máme byt, priateľ je super, naozaj viem že takýto chlap sa ťažko hľadá, je pozorný, starostlivý, pomáha v domácnosti, myslím že aj veľmi lojálny. Ale ja nie som akosi šťastná. Mám pocit, že sa nechcem nejako viazať ani zásnubami a už vôbec to nevidím tak že by som mala mať rodinu a byt matkou, zatiaľ čo viem že jeho veľký sen to je. Nechcem ho o to ukrátiť, a úprimne keď sme spolu tak dlho mám strašne rada jeho rodinu aj oni mňa a aj naši jeho. Proste už to nie je len o nás. Ale mám taký pocit akoby som mala byt teraz sama a venovať sa sama sebe. Aj keď si neviem úplne predstaviť byt bez neho, neviem si ani predstavut posunut sa a robiť takéto kroky. Viem že je uzasny a každá by takého chcela, ale ja to tak nejako asi ani necítim, skôr mi to príde ako zvyk. Čo by ste mi poradili?

a0
19. nov 2025

@anonym_autor choď na dovolenku úplne sama na pár dní. Ono to znie len ako ponorka. Ale keď na dovolenke zistíš, že ti nechýba, tak vieš, čo je tvoje konečne rozhodnutie 🙂 a vôbec nerieš vaše rodiny, oni za vás šťastní nebudú.

januska12323
19. nov 2025

Povedať mu pravdu a neoberať ho o čas na založenie rodiny. Ľahké to nebude.

mirka_a_hrasok
19. nov 2025

Môže to byť ponorka. Tiež by som ti poradila ísť niekam na pár dní celkom sama a ak ti skutočne nebude chýbať, tak podľa mňa je to viac než jasné a máš odpoveď na svoju otázku 🙂 Ono sa to niekedy, bohužiaľ, stáva. S tým ale nespravíš nič, každopádne - načo sa trápiť, určite by si mu to mala skôr či neskôr povedať.

anonym_6de579
19. nov 2025

Ja si myslím že vzťah je vždy po nejakom čase po 2 rokoch už len zo zvyku. Nemusí to tak byt vždy ale tak ste s daným človekom už toľko rokov. Už to nikdy nebudú tie motýliky z neznámeho. Ja tiež po 4 rokoch to vnímam tak že som rada s ním. Ľúbim ho. Budeme sa brať v blízkej dobe. Ale nie sme už taký vášnivo zamilovaný po uši a nič iné neexistuje. Ľudia majú problémy. To by sme museli meniť partnera každé dva roky ak by sme chceli stále niečo vzrušujúce. Ale ak to tak cítiš ako to radia už hore skús ísť sama niekde. Alebo dajte si pauzu aj keď veľké množstvo po pauze už sa nikdy nevrátia spolu.
Alebo komunikujete spolu to je najlepšie. Otvorené si povedzte čo komu vadí ako sa aj on cíti a podobne

vilma7
19. nov 2025

Postarať sa o to aby ten vzťah nebol len zo zvyku. Lebo tak to po čase žiaľ je.

bludna
19. nov 2025

@anonym_autor Mne to znie tak ako keby si nemala naplneny zivot vlastnymi aktivitami ale mozem sa mylit 🙂 Nechyba ti nejake ine vzrusenie alebo dobrodruzstvo? Suhlasim s @a0 a tiez si myslim, ze dlhsia dovolenka by ti pomohla.
Mala som niekedy rovnake pocity z mojho priatela ale casom viac a viac ocenujem, ze mi nechava vela slobody a priestoru aby som si svoje potreby "vzrusenia" naplnila inak.

anonym_1bb0ae
19. nov 2025

Skus viac casu venovat sebe a tomu co ta zaujima. Kludne sa obzri za inymi muzmi nic tym nepokszis. Urob nieco co si este nerobila a uvidis co nakoniec chces.

enmery
19. nov 2025

1.Ide len o vás, aj keď máš rada jeho rodinu a on Tvoju rád, nikto z nich to za Teba neodžije, len ty.
2. Odnaučte sa od toho, že partner mi pomáha v domácnosti, nemá co pomáhať, je to aj jeho domácnosť.
3. Skús ísť niekam sama, tiež mi to príde ako ponorka.
4. Určite by som partnera neťahala za nos a povedala mu, ako sa cítim.

telefon00
19. nov 2025

Dnes je takmer zo všade tlačený individualizmus... buď sama sebou, radšej sama, neviaž sa, užívaj si život. Si sa zbláznila? Opísala si ho, ako ideálneho chlapa. Asi máš moc voľného času a začínaš špekulovať, alebo už pokukuješ po druhých. Chyba je, že nemáš deti,.už dávno ste ich mali mať. Nikam ste sa neposunuli a stagnujete. A vieš čo? Najlepšie ti poradí človek, s ktorým si vo vzťahu a to je tvoj partner. Nik do vášho vzťahu nevidí viac, ako vy dvaja. Možno bude prekvapený, z tvojho momentálneho stavu...

telefon00
19. nov 2025
@anonym_1bb0ae

Skus viac casu venovat sebe a tomu co ta zaujima. Kludne sa obzri za inymi muzmi nic tym nepokszis. Urob nieco co si este nerobila a uvidis co nakoniec chces.

@anonym_1bb0ae 🤦‍♂️

enmery
19. nov 2025
@anonym_1bb0ae

@anonym_1bb0ae 👎

luccija
19. nov 2025
@telefon00

Dnes je takmer zo všade tlačený individualizmus... buď sama sebou, radšej sama, neviaž sa, užívaj si život. Si sa zbláznila? Opísala si ho, ako ideálneho chlapa. Asi máš moc voľného času a začínaš špekulovať, alebo už pokukuješ po druhých. Chyba je, že nemáš deti,.už dávno ste ich mali mať. Nikam ste sa neposunuli a stagnujete. A vieš čo? Najlepšie ti poradí človek, s ktorým si vo vzťahu a to je tvoj partner. Nik do vášho vzťahu nevidí viac, ako vy dvaja. Možno bude prekvapený, z tvojho momentálneho stavu...

@telefon00 a možno zistí, že to cíti rovnako🤪autorka koľko máš rokov?

sjosa
19. nov 2025

Mám pocit, že najlepšia vec, akú môžeš spraviť, je porozprávať sa so svojím partnerom a nie tu čakať na odpovede, ktoré za teba vyriešia tvoju aktuálnu situáciu. Nikto to nespraví za teba. Spolu si to vydiskutujte, nech si každý ujasní, čo od vášho vzťahu vlastne očakáva a ako vidíte spoločnú budúcnosť, inak to proste nejde. 🙏

7miriam77
19. nov 2025

Mne to príde, že si len znudena a možno potrebuješ nejaký adrenalín. Treba si v živote plánovať niečo, na čo sa človek bude tešiť. Tiež by som ti odporučila zmeniť vzduch a ísť niekam sama, vyvetrať hlavu a popremýšľať. Zbytočne nerob rýchle závery, lebo ublížis sebe aj priateľovi. Vieš si predstaviť život bez neho? Ak áno, tak už si napoly rozhodnutá....

katkazatka
19. nov 2025

s nikym na svete nebudes mat po 9 rokoch motyle v bruchu. Na vztahu treba pracovat, inak zovsednie.

brontofuz
19. nov 2025

chod na zoznamku a zistis kolko inych, hlupych muzov tam je

natalka13
19. nov 2025

kolko mate rokov?
Nemilujes ho a stacate cas obaja. Pust ho objavovat ibe zeny.
On rodinu chce?

anonym_514a44
19. nov 2025
@a0

@anonym_autor choď na dovolenku úplne sama na pár dní. Ono to znie len ako ponorka. Ale keď na dovolenke zistíš, že ti nechýba, tak vieš, čo je tvoje konečne rozhodnutie 🙂 a vôbec nerieš vaše rodiny, oni za vás šťastní nebudú.

@a0 a ked mi nechyba tak co ? ja mam podobne dlhy vztah a ked idem niekde na tyzden - dva sama tak mi nechyba lebo som rada aj sama.. to znamena co ze ho nemiluje lebo vie sa aj sama zabavit ?

a0
19. nov 2025
@anonym_514a44

@a0 a ked mi nechyba tak co ? ja mam podobne dlhy vztah a ked idem niekde na tyzden - dva sama tak mi nechyba lebo som rada aj sama.. to znamena co ze ho nemiluje lebo vie sa aj sama zabavit ?

@anonym_514a44 nepríde ti rozdiel ísť na dovolenku, lebo oddych a ísť na dovolenku, lebo si potrebuješ premyslieť ako chceš ďalej pokračovať v živote?

bashkaxyz
20. nov 2025

Stastie nema s tym chlapom nic spolocne ... ty musi robit kroky aby si bola stastna sama so sebou a opisala si uplne normalny 10 rocny vztah