icon

Cítite sa neprávom odsudzovaný predavačom?

26. máj 2024

Dobrý deň.Chodim čisto,slušne oblecena,mám slušne správanie.Napriek tomu nám nepríjemný týpek predavač v dedine zazera,ako keby sme s dieťaťom prišli niečo ukradnut.To úplne.Nebavi Maťo a uráža.Bojim sa,že mu raz už niečo poviem a tým si,samozrejme,len uskodim,lebo budem vyzerať ja ako sisi...

Strana
z2
adeladulova
26. máj 2024

Ja na tvojom mieste sa ozvem. Mne sa raz stalo ze som stála pri pokladni v jednote s malým synom v kočíku, už sedel a obzeral sa, nič nechytal. A dve predavačky sa nahlas rozprávali, ze kočiar je najhoršia vec co do obchodu nepatrí, lebo ze takto sa výborne kradne a schováva pod deckom kadečo. Ja som sa tak nastvala ze keď som šla zaplatiť svoj nákup som sa slušne ale rázne opýtala ci jej mam to moje decko z kočiara vybrat aby sa pod neho pozrela. No to si mala vidieť tie pohľady ako ľudí za mnou tak obidve tak scerveneli ze odvtedy som už nič také nepočula.
Neváhaj a nenechaj sa vytočiť. S kľudným hlasom sa ho opýtaj ze ak chce môže nakupovať spolu s tebou a nemusí zazerat za roh co robíš.

autor
26. máj 2024

@adeladulova ako otras,fakt..🥺

autor
26. máj 2024

Už som mu povedala,že sme neprišli nič ukradnúť,keď mi očami,ani nie slovne naznačil,že dieťa niečo vzalo z pásu...bola to väčšia vec,nič ,čo by sa nedalo napraviť,no a on len hodil pohľad,ako že,no...jasne

kosicanka2018
26. máj 2024

Ale to je normalka toto zazeranie. Aj u nas v meste napr v drogerke konkretne 101 predavacky cumia, chodia za vami, akoze max neprijemne to je. Obcas sa bavim, ked v takychto obchodoch im zmiznem z dohladu 😁 nic si z toho nerobte. Nakupit a dovi. A poradte mu nech si tam da kamery a cumi do nich

autor
26. máj 2024

@kosicanka2018 hej,v meste som si všimla,že zazeral sbs,tiež to bolo nepríjemné.No tento v dedine pozerá a pritom neviem,prečo by sme akože mali kradnúť.Vie,kto sme,trocha,sme slušní ľudia,noví ale pomerne,no ako fakt...dotklo sa ma to najmä preto,že je to obchod takmer pri dome

ysseba
26. máj 2024

Čiže problém je len tento jeden predavač? Lebo z nadpisu som čakala niečo iné, že veľa ľudí ide s tebou denne do konfliktu, ale tu je zatiaľ len jeden dedinský, asi zakomplexovaný predavač. Vieš ako sa hovorí.... Vnútorný pokoj začína troma slovami: Serem na to 😉

autor
26. máj 2024

@ysseba áno,tento jeden v dedine.no...akoze

autor
26. máj 2024

@ysseba je to nepríjemné,lebo stačí,že mám väčšiu tašku v ruke a tak veľa významné zazrieť...len nechcem vopred reagovať,aby som si nenarobila hanbu...pokiaľ mi nič priamo nepovedal,tak by som z toho vyšla ako psycho...on by prípadne ešte sa tváril,že sa mi to sníva🙏😊😅

autor
26. máj 2024

@ysseba no..ja si toto neviem povedať,mám také naučené vzorce všeobecné,ale asi tam už preventívne nebudem chodiť...lebo to vyeskaluje u mňa,toto ma totiž uráža a myslím,že na to mám plné právo🤔🌷😭

minenkak
26. máj 2024

A nie je to len v tvojej hlave a zbytočne rozmýšľaš nad blbostami, každý sa môže divák ako chce možno ani ten predavač nemá dobrý deň,možno má strsnu migrénu a bolia ho oči z toľkého svetla

minenkak
26. máj 2024

To tu si už písala ,že ľudia opakujú pi tebe čo povieš deťom na ulici a mala si tam viac komentárov ako pridaných od iných,tak to ty máš problém v hlave a nie ostatní ľudia

autor
26. máj 2024

@minenkak nie,už to urobil viackrát,keď bol akýkoľvek náznak,že by som mu zabudla niečo pripomenúť a pod,keď nás stretne na ploche ,tak pozerá,ako keby nič dobré nečakal.Nevsimla som si,že by takto reagoval na niekoho ineho

autor
26. máj 2024

@minenkak ja som nič nepísala také,ani neviem,čo myslíš...mám jedno dieťa len

minenkak
26. máj 2024

Ešte raz problém je v tvojej hlave a zbytočne sleduješ veci čo sú nepodstatné

autor
26. máj 2024

@minenkak no..tvoj názor rešpektujem😉

kleopatra114
26. máj 2024

Veď je to ich práca - predavat a chrániť tovar . Ako on môže vedieť , že si slušná a nekradnes ? Možno další traja za tebou budú . Predpokladam , že manko ide na ich triko , tak prevencia je základ .

egonsk
26. máj 2024

mozno ma o teba zaujem a jeho zazeranie si nespravne vysvetlujes 😉

dadis
26. máj 2024

Ja toto neznasam z duse. Po ceste z prace mam lidl, kde sa obcas po praci zastavim a ked idem k pasu, tak sa ten predavac pri kase postavi a cumi do kosika, musim dvihnut tasku. Uz chodim do samoobsluznej, tam si vsetko preveri vaha. Ale napriklad v tescu ci kauflande nakupujem s citackou a ak ma vyberu na kontrolu kosika, tak neriesim, ale toto neuctive nazeranie a kontrola je trapna. Kvoli tomu nemam rada Lidl

minenkak
26. máj 2024

@dadis ale veď je to náplň práce predavača kontrolovať či nie je niekde nezaplateny tovar zabudnutý

pralinka25
26. máj 2024

mne by to bolo ale ze totalne jedno. pre mna su toto absolutne nepodstatne veci pre zivot. a nadpis je uplne odveci. tiez som cakala nieco ine.

ysseba
26. máj 2024

Je pekné, že máme zakorenené nejaké vzorce ako by sme sa my (a aj druhý k nám) mali správať. Napríklad jeden z mojich zakorenených vzorcov je ten, že ja sa poznám aká som, viem kto som, čo robím, čo nerobím a čo si už o mne druhí myslia je ich problém. Samozrejme sa môžem o tom s dotyčným porozprávať, možno získam iný pohľad na sebe a možno aj on na mňa. Ty si si zobrala do hlavy, že po tebe zazerá a že ťa má za zlodejku. Robíš to? Nie, tak čo riešiš jeho myšlienkové pochody? Keď máš väčšiu tašku a máš haluze z toho, že si myslí, že ideš vybrakovať pol obchodu do nej, tak ho popros, či si tú tašku môžeš nechať u neho. Ale aby som kvôli nemu chodila do vzdialenejšieho obchodu keď jeden mám pri dome a potrebujem rýchlo nakúpiť? Tak to určiteee 😅

januska12323
26. máj 2024

Robíš z toho kovbojku a pritom pán predavač len chráni majetok obchodu. Keďže ste tam nový tak vás nepozná a nemôže vedieť či si zlodejka alebo nie. Usmej sa, zaželaj dobrý deň a odchod.

dadis
26. máj 2024

@minenkak Nikdy sa mi take nestalo a to nakupujem milion rokov. By ma zaujimalo, kolkokrat za den v tom kosiku ten zamestnanec nieco zbada. By som tipla, ze 0x. Ti co kradnu, maju svoje finty a nie, ze zabudnu cosi v kosiku. Napriklad vanilkovy cukor 😁. Ak by ten predsvac na teba pozrel, pekne pozdravil a usmial sa, tak by ta sluzba bola na uplne inej urovni, ako ked dojdes k pokladni, ten clovek sa ani na teba nepozrie, postavi sa, skontroluje, ci nie si zlodej, pocas blokovania sa rozpraca cez head-set s kolegami. Pre mna je takato nakupna skusenost neprijemna, preto je moje osobne rozhodnutie sa takymto ludom a obchodom vyhybat.

lienka_anulienka
26. máj 2024

Mne tento týždeň v čakárni u lekára, podotýkam som dospela žena 😀 sedela som v čakárni a keďže som cakala tak som si pozerala do telefonu, mazala zbytočne fotky a proste skrátila si čas. Oproti mne sedela stará tetka, cudzia. A vždy ako som pozerala do telefónu mrmlala si, pozerala cely čas na mňa a krútila hlavou, proste sa rozhorcovala 😀 bolo mi to veľmi nepríjemné tak som sa jej opýtala ci ma so mnou problém. Odpovedala ze ano, ze nikto tu "nemobiluje " len ja 😂 tak som jej slušne povedala, ze som snáď dospelá osoba a nikoho tým neohrozuje, nech si vezme časopis a číta si... Odpovedala ze som sice dospelá ale namyslena 😂😂... Ale zabralo to, uz prestala na mňa civiet. Niekedy sa fakt treba ozvať, preco by sa normlany ľudia mali cítiť zle, pre nejaké tie indivíduá ktoré sú nespokojné samé so sebou.

autor
26. máj 2024

@lienka_anulienka ooo,to aký level toto🤔,dobre,že si sa ozvala

autor
26. máj 2024

@kleopatra114 jasne,veď toto všetko chápem...len proste aj táto konkrétna činnosť sa dá robiť,aby som sa nikoho nedotkol.da sa to,len sa musí chcieť.tot vsio

kleopatra114
26. máj 2024

Ja teda neviem, ako sa dá strážiť tovar bez toho, aby sledoval ľudí v predajni - ak nema kamery. Aj ja zažívam rôzne situácie v obchodoch , ale teda je mi osobne jedno či sa na mňa niekto pri tom pozera , či nie . Ja mám svedomie čisté , ostatní si robia len svoju prácu a ostatné je mi fuk. Keby si každý mesiac mala vo svojom obchode stratu , tiež by si zazerala , ver mi .

0silvia0
26. máj 2024

@lienka_anulienka ja som raz v obchode kupovala chipsy na oslavu a zastavila sa pri mne taka babka a isla mi davat prednasku, ze chipsy nie su zdrave. Mne, dospelej osobe, akoby som ich jedla na ranajky, obedy, vecere😃

0silvia0
26. máj 2024

@dadis to je problem asi konkretneho obchodu, nie celeho retazca. Ja nakupujem povacsine v lidli, a taketo cumiace praktiky za tie roky nepoznam.

lienka_anulienka
26. máj 2024

@0silvia0 a ze vraj mládež je nevychovana 😂

Strana
z2