icon

Čo by ste dali staršej susede, ktorá sa vám stará o kvety?

mia2906
5. júl 2023

Ahojte. Ideme takmer na mesiac preč. O kvety sa nám postará ochotná pani susedka. Staršia pani. Čo by ste jej kúpili alebo ponúkli za to? Pomôcť v domácnosti nechce, na nákup tiež vraj nepotrebuje... Nosíme jej zvycajne niečo male na pamiatku alebo niečo čo sa po ceste neroztopí. Ale nič za to nechce 😁

Strana
z2
mia2906
autor
5. júl 2023

Dakujem vam vsetkym, aj tie potraviny su super napad ! 🙂

veronicka88
5. júl 2023

Susede vždy po dovolenke donesiem odtiaľ veľkú kávu (vždy vyberám to naj v obchode a viem akú má rada) a lokálne sladkosti😜

luckynat
5. júl 2023

@zeldia mne chodila nasa upratovacka polievat kvety tyzden kazdy den, dostala za ten tyzden 50€. A to som ich mala cca 10. Darcekovy kos za mesiac polievania je nic.

zeldia
5. júl 2023

@luckynat ved keď na to máš nic proti.
Autorka keď povedala že nic nechce tak asi nic nechce. Naco sa pýtaš keď to potom nerešpektujes to len na zamyslenie.

luckynat
5. júl 2023

@zeldia kto ide na mesiac na dovolenku tak bude mat aj na jeden darcekovy kos 🙂 a hento “niiiic nechcem” to pozname, snad by si necakala ze suseda (este starsia) zacne vymenuvat- doneste mi olivovy olej 2 litre, tri baliky oliv ,… 😂 slusnost podla mna kaze spytat sa, a pokial suseda nejde zas potom na niekolko dni k rodine ze by sa jej autorka revansovala polievanim, tak potom jasne ze suseda povie ze nic nechce….rovnako by som to spravila, jedine ak by som aj ja potom potrebovala polievat by som povedala ze sak vtedy a vtedy by si mohla polievat zas ty mne….ale ak by som nikam nesla no nezacnem si pytat olivovy olej alebo prasok na pranie 😆

mia2906
autor
6. júl 2023

@luckynat preboha to aby sme jej rovno zaplatili dovolenku 🤣 mám viac kvetov, do 20 😁

cessy01
6. júl 2023

@mia2906 mojím rodičom sa suseda stará komplet o dom o 2foliovniky a záhradu tak 4x do roka po týždni. Nechajú ju nech si zoberie zo záhrady zeleninu a vždy donesú hrnček marlenku alebo takú drobnosť. Ono to je ťažko, záleží ako ste si blizke my sme so susedmi ako rodina odomna by nič nechceli len drobnosť

katka0123
6. júl 2023

@mia2906 kup jej kvety 🙂)))

jesenzima
6. júl 2023

@mia2906 káva a nejaké sušienky

zeldia
6. júl 2023

@cessy01 to je zasa iné keď niekto u niekoho pomaly pracuje že dva fóliovníky to aj vypliet burinu by sa zišlo atd.
Ja mám vsetko a preto mi príde poliatie kvetov keď mám cas ako keby som sa pozdravila na chodbe ale zas raz mi kamarátka dala zošit že ako mám tie jej kvety polievať jeden v utorok druhy utorok a štvrtok ďalší rosit… no manuál. Poliala som jej všetky naraz v jeden den v týždni tuším jej aj čosi rozkvitlo asi z toho šoku. Asi je to podľa toho čo sa očakáva ale ak povedala že nic nechce tak nechce keď to tak silou mocou chces tak tu kavu (ja napríklad nepijem) ale potom nech sa autorka nehnevá že suseda ju vráti, vyhodí alebo niekomu posunie. Ja to chápem tak že chce byt zadobre s pani susedou a chce ju poprosiť aj o rok o to iste. Ale veľmi by som sa tým netrápila ak chces dat tak daj ale co je vhodne a nevhodne by som neriešila na to nieje protokol 😉

marsmykkok
6. júl 2023

Ono zase sa dá aj nenápadne zistiť. Však sa opýtaj susedy či bola pri mori niekedy? Ak áno čo jej tam z jedla chutilo? Ak baklava dones baklavu, ak olivy tak olivy. Alebo ak nebola ak chodia jej deti, tak sa opýtaj, že čo zvyknú tam kupovať, že sa chceš inšpirovať čo si máš nakúpiť?

marcelka231
6. júl 2023

My máme susedku, ktorá nám často psíka stráži a má aj kľúče od bytu, preberá poštu. Úplne zlatíčko je a ja osobne jej za to kupujem praktické veci. Naposledy sa jej veľmi pozdával kolagén čo užívam, tak pri najbližšom objednávani pre seba určite hodím do košika aj jej. Ak by ste chceli vedieť aký beriem, tak je to Vital Proteins

luckynat
6. júl 2023

@mia2906 tak to je cena prace v sucasnosti, co ti poviem 😂 predtym mi chodila polievat svokra, kvety boli po dovolenke zrele na vyhodenie, a ani zdrbat som ju nemohla, lebo by muz vyskocil z koze….radsej som si teda zaplatila tu pani a kvety vyzerali ako pred odchodom na dovolenku 🙂

Strana
z2