icon

Čo môže byť pre muža dôvod, pre ktorý sa nechce rozviesť?

6. feb 2022

Čaute baby,

sme s priateľom necelý polrok, zatiaľ spolu nebývame, ja mám svoj byt, on svoj, ja som rozvedená, on už 4 roky s manželkou nežijú, ale stále nie sú rozvedení.

Na začiatku som to nejako neriešila, poznám pár takých ľudí, ale už tomu nejak nechápem, prečo sa nerozvedú. Napadajú vám nejaké logické argumenty, prečo sa nerozviedli? Žijú od seba už dávno, deti si striedajú, všetci ich blízki vedia, že už nie sú pár...

Cítim, že ma to žerie, pri debate o veci mi povedal, že im sa to len za ten čas nechcelo riešiť s právnikmi, po súdoch, ale veď rozvod nie je taký problém.

Čo si myslíte?

Vďaka.

autor
6. feb 2022

@luccija Keď si volajú kvôli deťom, pohode, to ja neriešim, xkrát predomnou tak volal, povedali si k veci a koniec. Ja už neviem, aj zbytočne na ňu niekedy žiarlim a nejak mi z toho už asi šibe

zmrzlinka2021
6. feb 2022

Ty sa chces za neho vydat?

autor
6. feb 2022

@zmrzlinka2021 Nie. Teda zatiaľ nič také nemám v hlave, ja chcem plnohodnotný vzťah, zdravý vzťah, čo bude časom, uvidím, to je to isté ako s tým bábom...

tykat
6. feb 2022

"...často vyvoláva, aj za sprostosti, hrá sa na sladkú, atď..." tak je stale jeho zena. Mozno trosku pospasuju s inymi a nakoniec sa k sebe vratia. Nic neobvykle.

zmrzlinka2021
6. feb 2022

Tak zatial dokazom "vaznosti vztahu" smerom k tebe je to, ako sa k tebe sprava, a aky mate vy dvaja vztah. V ich pripade je manzelstvo len papierom, s tebou partner funguje ako so zenou, nie so svojou ex.
Ak ti to vadi, povedz mu to. Bud mu za to stojis alebo nie. Mozno aj tu sa ukaze serioznost z jeho strany a ci ta bere do buducnosti ako partnerku.

autor
6. feb 2022

@tykat Aj mne to príde niekedy, že oni si nehávajú tie zadné dvierka, že čoby keby...na druhej strane, áno, my fungujeme ako partneri, netají predomnou hovory alebo správy keď mu napíše, že kedy príde po deti, kam ich kto vezme na dovolenku a tak...

autor
6. feb 2022

A s tým majetkom neviem...oni mali dom, teraz on ma už dávno byt, ona tiež býva v nejakom byte s detmi. Neviem čo všetko spolu nahrabali, či maju iné nehnutelnosti, ako to majú, ale žeby to bola taká prekážka?

luccija
6. feb 2022

Tak asi sa už podelili majetkovo, keď každý býva inde ako bývali spolu.Pozri chlap sa už málokedy chce po nevydarenom manželstve znova oženiť iste sú výnimky...keď nerieši veci teraz, keď by mal byť zaľúbený či našiel inú ženu.Ale nič neobvyklé moja kamarátka bola tak vydatá za muža a ten s bývalou už nežil 5 r nemali deti a stále figuroval na jej hypo ona si to platila a tiež sa nemal k tomu, aby to dotiahli do konca.Zeny viac veci riešia.
Hod to za hlavu a užívaj si čo máš.

tosomja
6. feb 2022

No ešte aj babo ti chyba, do ich manželstva 🙄

desore
6. feb 2022

Vydrz rok, dva. Svojho partnera zbadas bez ruzovych okuliarov. Urcite by som si nezakladala rodinu so zenatym.

tykat
6. feb 2022

Este ti napisem co poznam z okolia. Kolegyna s manzelom maju spolu syna. On ma dieta s inou, ostal s kolegynou a synom. Po nejakom case sa odstahoval k milenke. Uz to bude zo 5-6 rokov. Nerozvadzaju sa, milenka by chcela ale on sa k tomu nema. Pomahaju si, chodia spolu na obedy, staraju sa o majetok (dom, byt, chalupa...). Ja mam pocit ze sa im nechce riesit majetkove vysporiadanie a nechce sa im ani behat okolo papierovaciek. Kolegyna je spokojna lebo vsetok majetok ktory za ten cas nadobudli tak je aj jej. Milenka naopak zuri, muz u nej zije a rozviest sa nechce.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
amelie2017
6. feb 2022

Na co by riesil papierovacky, ked frajerku si najde aj ako zenaty. Myslim, napisem to sprosto, ale tak, ako to je. Keby mu ziadna ako zenatemu 4 roky nedala, uz davno by bol bud rozvedeny alebo spat pri zene.

mandarinka555
6. feb 2022

A toto, čo si vyššie popísala, je presne dôvod....možno stále dúfa, že žena ho vezme na milosť, lebo ked mu stále vyvoláva pre hlúposti, tak ho naťahuje a provokuje....no a on dúfa, že sa k sebe vrátia....TY si len "bokovka"

bmuller
6. feb 2022

moze za tym byt naozaj len nieco v zmysle nechuti riesit uradne formality... mame znameho, ktory zenu opustil prave kvoli frajerke, ale rozviest sa nie a nie, proste sa im to "nechcelo" riesit... ale frajerka to tiez neriesila, vydavat sa nechcela, ani s nim mat deti. k zene sa uz nevratil, ani zena na nom tiez nijak nelipla, ale uradne dali rozvod "do poriadku" az po niekolkych rokoch.

janickacrazy
6. feb 2022

No ľudia sú takí leniví niektorí, poznám osobne pár, ktorí sa nerozviedli 10 rokov, už spolu nežili, každý mal iného partnera. Nakoniec sa rozviedli a stále udržiavajú priateľské vzťahy, dokonca chodia aj na oslavy k bývalým svokrovcom a pod.

mon29
6. feb 2022

No, u nas v rodine par po 15 rokoch"rozvod" a po 5 rokoch svadba,znova..🤣skvela svadba👍 ked som sa ho opytala, preco vstupuje do tej istej rieky- On povedal, citujem: "ja ju milujem,ona mna tiez, len sme si potrebovali od seba oddychnut"🤣 ale nemali ziadne velke problemy, len kolobeh okolo deti a nuda vo vztahu..

jankapepe
7. feb 2022

Ten byt je tvoj? Ci len nájomný? Deti máš?

jankapepe
7. feb 2022

Pre aké konkrétne sprostosti vyvoláva?

lala123
7. feb 2022

Väčšina chlapov su ako deti, keď niečo chcú urobia to. On to doteraz neurobil - nerozviedol sa lebo nechcel( nemal dôvod).Ty už v úvahách riešiš spoločne bývanie a dieťa a ktovie čo pre neho znamenať ty. Čudujem sa ti. Ja by som pritlačila ...Buď rozvod alebo ja. A hneď zistíš ako na tom si. Oni majú každý zadné vratka otvorené ...a poznám x prípadov kedy panko nakoniec aj od partnerky s ktorou mal 4 mesačne babatko odcupkal k manželke naspäť. Hoci spolu nežili 4 roky a ona bola tesne po rozchode so svojim priateľom.

evulincula
7. feb 2022

no tak ja by som to s nim isto poriadne prebrala. predsa len ak s nim planujes buducnost a stym aj veci spojene, tak by ste tuto otazku mali mat vyriesenu. ak sa proste rozvadzat aj tak nebude chchiet, no popremyslala, by som co s nim dalej

autor
7. feb 2022

@jankapepe Ja bývam vo svojom byte, on má tiež svoj. Nie som v prenájme.

ejmi25
7. feb 2022

Mne osobne by to prekazalo ,ze niesu rozvedeni.Dalej maloktory chlap ,ktory ma deti sa bude hrnut mat dalsie deti s dalsou zenou.Aby si nahodou nestracala cas.Ja by som nastojila na rozvode,ak nie potom kedy ,ved ked sa niekto rozviezt chce sa rizvedie,vsetko ostatne mi pride vyhovorka.

autor
7. feb 2022

@ejmi25 Aj mne to vadi, lebo mi to príde také neukončené, pričom reálne viem, že spolu ako manželia nežijú, ale niečo na tom ma žerie.

somtunovaa
7. feb 2022

Však mu daj ultimátum, opýtaj sa či to mysli s tebou vážne a ak áno že ty nemieniš žiť v takomto trojuholníku. Nech sa rozhodne čo vlastne chce. Ak budúcnosť s tebou nech ešte tento týždeň ide podať žiadosť.
A sorry, inak mi prišlo smiesne z názoru že keď je ona z bohatej rodiny tak sa jej nejedna o majetok… žili spolu neviem ako dlho, čiže do toho majetku aj ona niečo investovala a ak je z bohatej rodiny možno ešte viac alo tvoj milenec, nemyslim že mu ten majetok prenechá. Aby to nebolo tak že si ona nárokuje na viac a on sa kvôli tomu nechce rozvádzať.

ghostsgirl
7. feb 2022

Wow ste len pol roka spolu, on je zenaty a ty s nim chces planovat dieta?! Ja uz sa nedivim, ze su same slobodne mamicky, ved tym chlapom je sveta zit. Manzelka, milenka, dieta od kazdej a vsetci zdanlivo spokojni (v skutocnosti spokojny len ten chlap). Baby prosim majte rozum.
Dalsia vec, vadi ti, ze mu manzelka vyvolava...prepac, ale mne to pride vtipne, aby nemohla zavolat vlastnemu muzovi :D:D:D
Vacsina zien ten ,,papier,, k zivotu nepotrebuje, lebo ved lubia sa aj bez papiera, ale vidim, ze zeny uz davaju tu latku tak nizko, ze lubia sa aj s papierom - len cudzim :D
Autorka, z tohto mam pocit, ze ta momentalne berie len ako prechodnu stanicu, drzim palce, aby to tak nebolo. Kazdopadne je nacase si dupnut a dat vazny rozhovor, lebo takto by to v normalnom svete nemalo fungovat. Fakt sa ako zeny uz neponizujme pred tymi chlapmi a majte trosku vacsie naroky, lebo mam pocit, ze to speje pomalicky k polygamii ako v niektorych krajinach...
Btw ja by som dieta urcite neplanovala s clovekom, s ktorym som vo vztahu pol roka, nie to este so zenatym...

autor
7. feb 2022

Baby, to babo nebolo v plane o týždeň, mesiac, polroka...bavili sme sa o budúcnosti a tam sme spomenuli, že on by dieťa ešte chcel a ja tiež dieťa chcem, ale to neznamená, že už teraz na tom dieťati pracujeme...NIE! a nie ani ho v blizkom čase neplánujeme. Ja som sa vydávala mladá, mala som 21 rokov, boli sme spolu od 14tich, veľká prvá láska, ale 2 roky po svadbe to prestalo fungovať, rok sme to tutlali ešte a už nejaký rok sme rozvedení riadne, byt sme predali a každý si kúpil za tú polovicu svoje.

autor
7. feb 2022

@somtunovaa úprimne, to ultimátum už aj mne vychádza ako jediná možnosť.

loginexistuje
7. feb 2022

a nemas nahodou aj ty svoje dieta ?

autor
7. feb 2022

@loginexistuje nemám dieťa