Čo robiť, keď vás ľudia začnú ignorovať?
Ahojte.
Stalo sa vam uz niekedy, ze clovek, s ktorym ste poznali od detstva, chodili spolu do skoly, dobre ste vychadzali, tak po rokoch vas zacne bez dovodu ignorovat? Nemyslim teraz na socialnych sietach, ale v realite, ze sa niekde nahodou stretnete a dana osoba sa robi, ze nevidi.. pritom vidi, obide vas a ani mu, ani bu… Pamatam si, ze ked sme sa uz po skole nahodou stretli, vzdy sme pokecali, potom postupne vyzerala, ze ju obtazuje, ked ju pozdravim a spytam sa, ako sa dari az to doslo do takejto okatej ignoracie, kde nemam uz ani ja snahu zacat kontakt…. Avsak, zamyslam sa a nechapem preco sa ludia zrazu takto zmenia a ignoruju, ked im nebolo ublizene? Viete mi niekto napisat aj z vlastnej skusenosti, ze co za tym moze byt?
Ved kto nema patrit do tvojho zivota, tak tam patrit nebude, jednoducho tu osobu pdstrihni a zivot ide dalej. Naco to riešiť?
Ja by som to asi neriešila..ale nikdy nevieš ake má obdobie .Blbé je ,že sa ani nepozdraví už keď teda idete okolo seba.
Sú ľudia ,ktorí keď majú zlé obdobie nemajú sa chuť vykecavat a možno vie ,že by si sa jej opýtala ako sa má, ako sa jej darí a v momentálnej situácii nemá chuť o tom hovoriť .
Toto píšem z vlastnej skúsenosti .
Ja keď som mala blbé odbodie,práve vtedy som videla jednu známu a radšej som išla inou stranou ,ako sa usmievať a povedať mám sa fajn a ty ako ? Ani na to som nemala v tej chvíli chuť ,tak som len zakývala a bolo vybavené..možno aj ja som čudná🤷🙈
Chápem že to nemáš od kial vedieť a chceš byť len milá ,no v tej chvíli jej to je možno úplne ukradnuté.
Tiež nemám vždy náladu na niekoho s kým niesom v kontakte a vidím ho po "100" rokoch sa pýtať tie otrepané frázy 🙈
Proste mám na to svojich priateľov s ktorými som v úzkom kontakte.
Kto sa chce baviť ten sa baví a kto nie tak ten mi nestojí za myšlienku. Ľudia sa menia. Pôsobí na nich veľa životných vplyvov počas celého života.
Často je to závisť .....kvôli výzoru, vyššej životnej úrovni alebo keď by si rapídne schudla. To sa stalo mne. Po operácii som rapídne schudla a zmenila som spôsob obliekania. Tak moje kamarátky niektoré ma začali ignorovať ....respektíve sa maximálne pozdravia.....a niektoré naopak....nebavili sa so mnou roky a teraz sa vykecávajú a vypytujú sa až veci ktoré sú mi nepríjemné. No taktiež môže mať dotyčná osoba osobné problémy..... rozvod ,choroba...kadečo.
veci moze byt niekolko :
1. ktoré sa teba netykaju- ze bud slabsie vidi , nema pamat na tvare , alebo prechadza nejakym tazkym obdobim , a nechce sa jej vysvetlovat , rozvod, bankrot, tazka choroba, zle financne postavenie, pijuci manzel atd, tyranie , alkohol.......ako hovorili dievcata ,
2. alebo sa ta tykaju , ze sa neciti pri tebe pohodlne, mas nieco co ona nema, /manzel, deti, vzdelanie, praca, socialny status, komfort socialne zabezpecenie, alebo fakt si ju nechtiac niecim urazila alebo nejakymi nevhodnymi otazkami si sa jej dotkla mnohokrat aj nevinne ...ze si si to ani nemusela uvedomit...
ale to ma podla mna kazdy , akazdy to v sebe riesi ze co sa stalo...ja som to zazila uz vela krat ....a mi to je luto no musime to brat tak ako to je...
@petkazamborska Hej, keď sa niekto cíti nedocenený a vidí niekoho úspešnejšieho, nechce sa mu vykecávať s ním. Mám to tak so spolužiakom. Jedine ako ma môže potrestať, že on premiant sa má zle a "priemerňáčka" výborne je, že ma nepozdraví. No nech si to teda užije.
Ale sú aj ľudia, ktorí svojimi úspechmi iných ovaľujú na počkanie. Ja, ktorá som prešla pol sveta, som nestíhala známu sledovať kde všade bola a kam pôjde, nebol to rozhovor, len omračovanie z jej strany. Tak tejto sa zas nabudúce vyhnem ja, je to nuda.
presne aj mne sa toto stalo , ze najlepsia kamoska z vysky sa so mnou prestala bavit , lebo ja som sa vydala za v jej ociach schopneho muza , mame deti a ona chudina co bola stale topka a ja v jej ociach podpierna ze aky ma zivot , no bohuzial ma sklerozu multiplex.. mi smiesno bolo ked prisla ku mne zaslobodna a sa odbavovala ze aky mam byt , kedze byvam v malom meste tak som si nanho dokazala nasetrit , kdezto ona velka prazacka nemala nic...ludia su niekedy zvlastni ...potom mi aj moj byvaly spoluziak , ktory sa s nou poznal povedal ze je velmi zly clovek a ze si ani neviem predstavit ako mi zavidela...je to smutne , lebo som ju fakt mala strasne rada...aj ked sa na mne bezdovodne odbavovala este cez vysku , a robila zo seba "lepsiu" , vzdelanejsiu , mudrejsiu , krajsiu :D , stale som to nejak znasala ...
Patrí to k životu a uz to neriešim. Stáva sa mi to ešte stále . Veľakrát sú za tým rôzne " výmysly a ohovaracky" ( hlavne z minulosti mam overené ze také sa stalo, ja nie som povaha co bude behať a obhajovať sa a vyvracat famy), ale aj iné záujmy, alebo ten človek ma iné starosti alebo nejaký problém so sebou... (alebo so mnou :D )
A napr mne sa stava ze si niekoho nevšimne a keby ma neokrikne tak prejdem okolo ako nič... je mi to trápne, vždy si hovorím ze si budem všímať. Ale stále sa mi to stáva. Sni nechcem vedieť koľkí ma muselo označiť za namyslenu krásu co sa nepozdravi :D a co ešte vtedy ked po praci pachtim na nákup a šošovky už zahmlené:D v hlave takticky plán ako stihnúť 500 veci :D jasne ze si všimneme Katku, Betka niekde po ceste :D

Mozno si nieco povedala co sa danej osobe nepacilo. Tiez sa mi to stalo a pritom slo o totalnu hlupost. Mne to vsak nedalo. Takze som tej osobe napisala cez chat a narovinu som sa opytala o co ide. Prosim pekne slo len o jednu hlupu poznamku, co mi dodnes nepripada ako urazka. Slo skor o to, ze mala dana osoba tazke obdobie a bola drazdiva na kazdu somarinu. Vydiskutovali sme si to, ospravedlnila som sa jej, ze som to vobec nemyslela zle ako si to ona vylozila a ide sa dalej. Odvtedy ma zdravi a obcas prehodime small talk. Stale je to chladnejsie a zdvorilostne ale mne je to jedno. Ked sa niekto dokaze urazit na poznamku, ze pes troska "zmohutnel" (ani som nepovedala, ze pribral alebo je tucny), len ked som ho pohladkala som citila ze je cely sirsi a pevnejsi nez pred troma mesiacmi...