icon

Čo si myslíte o mojej svokre?

25. jún 2023

Musím povedať že na Vianoce je veľmi štedrá. Má 3 deti a 5 vnúčat, každému niečo daruje, aj deťom, aj neveste/zaťovi, aj vnúčatám. Ale na narodeniny dáva dospelým deťom len malé peniaze (20€) okrem jej najstaršiej dcére, jej dá vždy darček. Pritom majú dosť peňazí. Bola som tam keď mala švagriná narodeniny a dala jej drahú kozmetiku. Môjmu mužovi včera dala na narodeniny len 20€ a nejaké muffiny upiekla alebo čo to bolo. Čo si o tom myslite?

ukulela
26. jún 2023

Podla teba za 100e, ci realne? A dior kabelku za 2000? Tiez otazka, nie su v tom okruhliny? Fakt si vypocitava. Velmi. Skodis sama sebe. pises, ze je stedra na vianoce ku vsetkym, tak sa tes. Tu mas do zasoby manzelovi na narodky

sticker
lenka.25
26. jún 2023

A mne moja mamina tiež dáva krajšie a hlavne osobnejšiu darčeky ako mojim bratom 😀 a čo ?Mame k sebe bližšie a vie čím ma potešiť . Nikto to nikdy neriešil a vlastne som si to uvedomila až teraz pri tvojom primitívnom príspevku . Aká ja som šťastná že mám iba dcéry a nebude mi žiadna zduta nevestička stále robiť dusno v rodine 🫣

zoeeoz
27. jún 2023

Toto mozes mysliet vazne? Mohla dat aj velke gulove

tilly
27. jún 2023

Ja by som tých 20 eur nezobrala, stačia mafiny. Pre mňa sú darčeky pre dospelých trápne, hlavne peniaze, veď si každý kúpi čo chce, zarábame, sme dospelí. Mňa potešia darčeky štýl koláčik, ktorý si sama neupečiem, lebo len mamina ho vie najlepšie, alebo torta, alebo fľaša dobrého vinka, načo darčeky a peniaze...
My si darčeky nedávame, max kvety, čoko alebo torty, koláče apod...

daniela2629
27. jún 2023

@queen_mary PRESNE!

gabussik
27. jún 2023

Ja si praveze myslim, ze postoj tvojho svokra nie je v ziadnom pripade "toxicky", ako ho nazyvas, ale je presne na pravom mieste - on ako chlap ma ochranovat svoju "malu princeznu" (aj ked uz nie je taka mala) a jeho synovia maju byt chlapi, o ktorych sa vie zena opriet.. ano, vacsina zien (vratane mna) chce byt samostatna a rovnocenna, ale vsetko len do rozumnej miery - neviem, ci pri nejakom lupeznom prepadnuti sa ty postavis pred muza, aby si ho ochranila.. nato tu je predsa chlap nie? Aby ochranoval rodinu.. a ako sa to ma naucit, ked bude rozmaznavany pri maminej sukni?
Co sa tyka darcekov, mojmu muzovi a otcovi je napr extremne tazke nieco kupit, nic im vraj netreba, nic nechcu.. pre zenu je to lahsie, zeny si uzivaju kozmetiku, masaze, oblecenie, chlapov vsetko z toho len znervoznuje, mozno aj to je dovod..
Ano, mozno ta ta situacia zamrzi, ale neries..ked to chlap neriesi, nevytvaraj zbytocne problemy tam kde netreba

simca06022011
27. jún 2023

Hanba by ma fackovala zobrať ako dospela aj tých 20eur. Neziarli. Kúp si,zarob si.

gabym
27. jún 2023

Moja svokra mužovi nedáva nič a čo? Keď to majú tak zavedené tak čo sa mám čo starať. Moji rodičia mu vždy kúpia niečo a je zato vďačný ale zároveň na svojich sa nehnevá že nič nedostane. Nemá 5rokov. A vlastne, ty by si koľko € chcela?

zuzans258
27. jún 2023

Toto su žabomyšie vojny ..neni problém hľadáš ho.... mužovi to nevadí,ty riešiš.. majú radi všetkých ale proste s ňou sú si inak bližší a čo?....jednoducho nerieš....

aurora33
27. jún 2023

Myslim si, že tvoja svokra má nevdacnu nevestu.

simca06022011
27. jún 2023

A mimochodom, to ze svagrina dostala kozmetiku moze mat dovod = mama vie, ze ju napr. ma rada/pouziva, tak jej kupila. Chlapom sa hrosie kupuje :D tak dostal muffiny... no..

lubiduch
27. jún 2023

Podla mna je to tvoj problem ako pises ze pochadzas z chudobnej jednoduchej rodiny. Nie je to svokrin problem. Ludia z chudobnych pomerov nazeraju na kazdu zivotnu situaciu cez dolarove okuliare a teda je ich pohlad na svet okliesteny. Ty pozeras na narodeniny ako na akciu kde sa dostavaju od svokry dary a peniaze, porovnavas so svagrinou a neviem co, bezny clovek, bez financych traum pozera na narodeniny ako na sancu stretnut sa s rodinou, uzit si spolocny cas. Mozem sa spytat? Ako sa ti pozera na fotky z dovoleniek tvojej rodiny alebo kamosiek? Ovies ci wau, to je krasa, uplne im to zelam ze si tam tak krasne oddychli. Ale na to pozeras: kolko tk stalo, kto im to zaplatil, kolko musia zarabet aby si toto mohli dovolit… rozumies tomu rozdielu?

Ja pochadzam z rodiny ktoru by si zrejme ty definovala “penazi maju dost” a rovnako tak zijeme aj my s muzom a je mi uprimne absolutne jedno co dostanem k narodeninam pretoze peniaze pre mna nemaju ako dar nejaku hodnotu. Ak nieco chcem, kupim si to sama. Ak by mi niekto napiekol muffiny tak mi to pride ako mega najkrajsia vec k narodkam 😍

Skus sa vyslobodit z tych okov nazerat na veci cez penazenku, bude sa ti lepsie dychat a prestwnes riesit hovadiny

sy_13
27. jún 2023

Mne raz bolo povedané, že keď sa syn ožení stane sa z neho manžel, dcéra keď sa vydá, je stále dcéra. Neviem či chápeš. Toto by som neriešila.

mimi3008
27. jún 2023

@21anjelik19 Asi tak...ale ze uplne nevdacna. Moji svokrovci ani poriadne nevedia, kedy mam narodky. Ale vobec ma to netrapi, lebo v tom nie je nic osobne, len proste viem, ze v datumoch maju hokej, nevedia ani narodeniny vnucat. Celkovo ich rodina nie je na oslavy a pod., manzel mi vravel, ze ked bol dieta, raz zabudli aj na jeho narodky. Nevravim, ze je to spravne, tiez si to neviem predstavit, ale proste viem, ze je to tak, tak si to neberiem osobne. Vztahy mame inak nadstandardne dobre, lepsie, nez s mojimi rodicmi. Nase dospelacke narodky nejako neriesime, ked maju narodky nase deti, vzdy ich dopredu pozveme na tortu, tak to stale bud daju deckam peniazky, nejaku drobnost, alebo sladkosti

katarinkaaa121
27. jún 2023

Ja napríklad 20€ na chodníku nenájdem hej … Mne by to vôbec nevadilo … Neriešila by som … Sú svokry ktoré pošlú sms, sú take čo nič nedajú … hlavne že si spomenula 🙂 Nerieš to vôbec.

rawenanoir
27. jún 2023

Ja by som čakala že práveže zato že si z chudobnejších pomerov tak ťa toto nejako nebude zaujímať a nebudeš sa nad tým pozastavovať,tvoja svokra je podla mňa fajn...sú dôležitejšie veci ako peniaze a darčeky.Ja mám svokru/svokra ktorý sa o nás vôbec nezáujmajú, nespomenú si ani na vnúčatá..mladšiu dcéru ešte ani nevideli naživo a to má zachvilu 10 mesiacov a neriešim to..oni sú proste takí,žijú tak a to som sa chcela a nimi stretávať a mať normálne rodinné vztahy no z ich strany v ich rodine sa nikto poriadne nestretáva lebo oni nemajú medzi sebou dobré vzťahy a zvykli si na taký samotársky život ale už to neriešim....ja som rada za svoju rodinu že s tou sa stále stretávame a myslím že to sú podstatnejšie veci-mať dobré rodinné vzťahy,stretávať sa,pomáhať si,myslieť na toho druhého a zaujímať sa...toto sú veci ktoré sú podstatné,teda asi podla toho kto čo preferuje vo svojom živote.

natalka13
27. jún 2023

@kvetinka75 a vyhoda dcery v tomto pripade je aka?
Zatovia vedia riadne zamavat vztahmi v rodine. A dcerenky sa rady podriadia muzom.

rawenanoir
27. jún 2023

@tramtada31 ja mám tiež takú svokru/svokra.Nechápala som to lebo z našej strany máme všetci super vzťahy a to máme niekedy aj normálnu výmenu názorov.. ale tiež už to neriešim.Ani neviem ako ich mam brať kedže by som vedela spočítať možno na dvoch rukách kolko krát som ich videla od kedy sme s mužom spolu ale kedže to muž berie tak ako to je tak ja neriešim len to trochu zamrzí,jediný syn,jediné vnúčata a žiadny záujem...max keď s niečim od muža potrebujú pomôcť..

vieronika14
27. jún 2023

Ahoj podla mna to je v pohode

natalka13
27. jún 2023

Mne by bolo pred bratom riadne trapne dostat drahu kabelku a o dajme tomu mesiac sa pozerat ako on dostane dvacku.🙈
Chlapi ale toto vacsinou neriesia.
Moja mama dava kazdemu na chlp rovnako, napriek tomu, ze s tym nesuhlasim, nehadam sa. Odlozim detom. Jej to robi radost.

kvetinka75
27. jún 2023

@natalka13 tak tá moja sa určite nepodriadi 😂. Ona radšej ukončila vzťahy, akoby mala byť dotlačená do niečoho, čo nechcela.
Zaťovia nevymýšlajú také hovadiny, nediktujú kedy treba zobrať dieťa, ako ho treba zobrať, kedy ísť s ním von, kto kedy príde, kto ako naň pozrel, kto mu čo povedal. Môj muž síce sledoval čo komu naši dávajú a koho uprednostňujú ale tak som ho ,,upratala,, nech ich nechá na pokoji. Každý sa môže sám rozhodnúť komu kedy pomôže a komu čo dá. Nebudem ja riešiť také malichernosti, kto koľko dostal a kto komu koľko pomohol. Snažím sa zariadiť si život tak, aby som nebola odkázaná na nikoho.

dorothee
27. jún 2023

Moj muz dostava od svojej mamy iba flasu vina na sviatky,na Vianoce si nedavame my dospely nic..

miskaska
27. jún 2023

A kolko € by si si želala, aby muz dostal?

katarinamiskovova
27. jún 2023

Mne napriklad pride divne ze to riesis ty ked tvoj muz to neriesi ...asi tak funguju cely zivot a nerozumiem.hlavne preco mas pocit ze mas na narok mat nizku mienku na svokru, lebo tvoj muz nedostane viac.... toto su veci, ktore robia zlu krv v rodine... namiesto toho aby ste sa tesili z pritomnosti jeden druheho riesis peniaze...a bohuzial toto je o tvojom nastavení.... ani by ma nenapadlo riesit kolko, kto dostal penazi od svokra ci ake drahe dary a co som v porovnani s tym dostala ja...

rebeka11
27. jún 2023

Chcem mat tvoje priblémy a som najštastnejsi človek 🤦🏻‍♀️

fauko
Odpoveď bola odstránená
ivec16
27. jún 2023

ze na narodeniny meniny sa ma popriat zdravie, stastie dat si spolu zakusok/veceru a boli by vsetci spokojny…

marylin84
27. jún 2023

Moja svokra je jehovistka, ziadne sviatky neoslavuje, nic nikomu nedá a ani nevie kedy maju jej vnuci narodeniny, pričom jej prijem je takmer 2tis.€, nejde ani tak o jej vieru, ona je blbá aj bez toho, tak si vyber, ci by si vymenila

mirko2011
27. jún 2023

Si moc založená na materiálnych veciach a to nie je práve najlepšie. Skús sa nad tým hlbšie zamyslieť

dadulkaf
27. jún 2023

Práve preto, že pochádzaš z chudobnejších pomerov by si mala byť vďačná aj za málo.