Dávate svojim partnerom peniaze?
Ahoj, všetci mi tvrdia, že to nie je normálne ale už to začína vadiť aj mne. S partnerom spolu žijeme 5 rokov, zarábam v priemere o 500€ viac ako on. Domácnosť je na 50%. Každý robíme nákupy, ale nemáme to rozdelené striktne. Za posledné dva týždne som mu dala 75€ z toho urobil jeden nákup za 15, čiže berme to tak, že 60€. Dnes domov priniesol nejaké hlúposti čo si kúpil.
Opýtala som sa ho, či mu nie je blbé, že si odo mňa berie peniaze a kupuje si za to hovadiny, keď to chcel na jedlo.
A vykričal mi, že mu nedávam na benzín, a aké nákupy on robí domov ( aj ja robím nákupy), keď ideme na pumpu spolu, platím ja keďže aj mňa vozí na tom aute, ale v podstate ho využíva on denno denne, pretože ja nemám vodičák. Čokoľvek sa kupuje do domácnosti, platím to ja už som si kvôli tomu stiahla aplikáciu, aby som vedela, kde všade dávam peniaze. Za posledné dva týždne to len na upresnenie 60€ som mu dala na neviem čo, 120€ na potraviny+ drogeria, 30€ na večeru čo sme si objednali, 85€ som mu kupovala oblečenie na leto. Som normálna, alebo čo mám akože robiť? Mám sa báť, že nezaplatí nejaký spoločný účet a vypnú nás alebo čo
Nedavala by som mu, nech vyskakuje len do takej vysky na aku ma. On sa nehanbi od teba pytat?
Ak to ratas tak asi mate vacsi problem ako peniaze. My s partnerom ( nie manzelom, nemame bsm) mame kazdy vlastny ucet. Pred rokmi som zarabala ja viac a tahala domacnost, potom na rovnako, teraz on. Raz ale minie peniaze skor ako ja a zaplatim mu co potrebuje. Inokedy ja miniem a da mi navyse. Kazdy si vypyta. Ani jeden z nas nema pocit, ze prichadza o peniaze, proste su pre nas spolocne, sice na 2 uctoch. 🤷♀️
@sheila121 cca 600€ mu ostane
Píšeš ze on platí hypo s ty náklady na domácnosť. Na koho je byt napísaný? Píšeš ze svadbu nechce ani dieťa, ty tiež nie?
Osobne nevidím problém ze ty zarábas viac. Viac ma zaráža ze on si pýta peniaze na hlúposti (aj keď nepíšes co konkrétne), on si kupuje jedlo v restike, ty si nosíš z domu a ešte ti aj vyčíta keď si kúpiš niečo pre seba za svoje vlastné peniaze.
On ide zotrvačnosťou a možno chce žiť život ako, keď zarábal viac.Ale to nejde tak musí z niečoho ustúpiť nebude platiť každý deň 8 eur menu s kofolou z restauracie, ale zoberie si z domu.
Sám vidí, že tie peniaze chýbajú musí si nájsť tak platenú prácu, alebo znížiť nároky.Iste môžeš chvíľu potiahnuť ty, ale nie stále, lebo zarobis viac a ešte mu kupovať oblečenie.Hlavne, aby sa neuspokojil s tým, že veď "ona" má a doplatí, kúpi.To určite nie
Prizivnik .jedného pekného dňa sa zobudíš, on bude mať pekne našetrené a ty nič ..keby mi povedal na niečo čo som si kúpila za vlastne zarobené peniaze nejaké kecy, tak by som ho slovné schladila že už by to v živote nepovedal ...ale toto celé ty dovoľujes, tak on to využíva
Celé zle už ste mali mať spoločný účet spoločne peniaze a nie že deliť kto čo
Neviem si predstavit fungovat s niekym v spolocnej domacnosti ako rodina, mat oddelene peniaze a vydelovat si. A k otazke, ano, ked ma niekto z nas hotovost v penazenke a ten druhy ju potrebuje, tak si davame navzajom jeden druhemu nejake peniaze. Ale su to nase peniaze, spolocne, takze nikto pri tom neutrpi ujmu a nic si vzajomne nevycitame.
Teraz citam, ze jemu po zaplateni uctov zostava 600 Eur. Ako ich rozflaka, co si kupuje? Ocividne nevie hospodarit...
Nie, nedavam a ani od neho nic neziadam. Nie som jeho mama, aby som mu davala vreckove.. ked mu nestaci, co zarobi, moze si najst lepsie plateny pracu 🤷🏼♀️…
@sheila121 jaj jemu zostane???to som akurát písala prispevok a prehliadla.Tak to je nenormalne😂tiež som si myslela, že chudáčik aké má výdaje a nič mu nezostáva.Autorka je to debil si predstav, že si na RD a on si bude šetriť a teba vydelovat.
Nič mu nekupuj žiadne oblečenie nič!Toto je veľmi zle po 5 r vzťahu
Autorka, emancipacia znamená že máš byť schopná postarať sa sama o seba, nie že máš živiť dospelého chlapa čo to s tebou ani nemyslí vážne. Svadbu nechce, dieťa nechce len mu momentálne vyhovuje byť s tebou lebo má nižšie náklady než by mal keby bol sám. V podstate sa ešte aj správa ako keby to čo zarobíš patrilo jemu, nemá hanby pýtať peniaze na obed, nechať si zaplatiť oblečenie alebo ti vyčítať keď niečo kúpiš sebe. Porozmýšľaj či ho neposlat kade ľahšie. Nestrácaj s nim najlepšie roky.
nuz, ty nosis vo vasej domacnosti nohavice a on suknu. Platit dospelemu cloveku obedy, jedlo, oblecenie, aj ked nemate deti, ani nie ste zobrati. Nema na benzin, ale potrebuje sa vozit na aute. No hadam nema este aj auto na leasing, rovnako ako byt. A snad aspon ten sex ujde, ked si zan musis platit a dufam, ze nemava pms. 🙂
Nerozmyslala si, dat mu kreditku a potom nemusis riesit peniaze? Kupi si vsetko, co bude potrebovat na kartu. 🙂
Neodpustím si to, ale je to strašne antisexi, keby normálny zdravý chlap nie na otcovskej dovolenke si chodí pýtať peniaze. By som sa cítila ako jeho mamička. On je takto pre teba stále príťažlivy?
No manželovi dávam a on dáva aj mne keď potrebujem, lenže to je môj manžel je to naše všetko... Priateľovi by som nedávala peniaze...
A predtym ked zarabal, zarabal viac ako ty? Ako ste fungovali?
Asi ti nepomôže moja situácia ale ajtak ju napíšem. Sme manželia 4 roky, všetko je spoločné. Máme 1 účet, kde chodia obe výplaty a z ktorého všetko platíme. Zarábam menej ako manžel, ale nedáva mi to pocítiť a nevydeľuje mi peniaze. Na iné ako bežné výdavky sa vždy opýtame toho druhého, typu dal som do servisu bicykel, bude to stáť asi 60€, alebo chcela by som lash lift za asi 25€, čo si o tom myslíš? Máme tabuľku kde si snažíme všetky príjmy a výdavky a máme dobrý prehľad o financiách.
Ale je to iné lebo obaja si navzájom veríme, že hospodárime rozumne a keďže sme manželia, žiadne tvoje a moje nehrá rolu
Prepáč,ale nie si normálna,keď mu dávaš peniaze,veď tá očividne využíva s ty mu to ochotne dovolis
Nedala by som nikdy nikomu len tak 20 eur .nemal si pominat
@pandusica zarábali sme rovnako. Ale ja mám taktiež svoje výdavky, tiež má telefón, platím MHD mesačne, platím aj do domácnosti aj sebe atď. V živote som od neho nepýtala peniaze na nič. Keď idem do drogérie kúpiť si šampón a vidím, že je v zľave deodorant a viem, že mu konci tak kúpim. To sú bežné veci. Ale ja neviem na čo míňa tie peniaze a stále si pýta. A ja som od neho nikdy nič nepýtala, lebo keď nemám tak si proste odopriem to čo nepotrebujem. Keď som bola na PN, nekupoval som si časopisy lebo som proste potrebovala peniaze na niečo iné a podobne. Keď nemám nemíňam. Alebo hľadám spôsob ako mať viac

Tak si to striktne rozdelte a hotovo. My mame spolocne a aj pred svadbou sme sli do vsetkeho spolocne..