Deti až po svadbe. Je to staromódny názor?
Ahojte, mám 27r a som s priateĺom 5r, bývame spolu len krátko, možno ani nie rok, všetko nám klape. On je teda odo mňa starší, má 35 rokov a spomenul mi, že chce deti. Na čo som ja odvetila, že deti možno hej, ale nie pred svadbou. Veľmi sa nahneval, čo ma naozaj prekvapilo, lebo takéhoto ho nepoznám. Začal kričať, že koľko žien má deti bez svadby a sú v pohode. A teda nechápte ma zle, ja to neodsudzujem, chápem, že život je rôzny, veci sa proste dejú... po tejto hádke sme sa chvíľu nebavili, myslíte, že som sebecká ak mám tento postoj? Zatiaľ mám fajn kariéru a hodinky mi netikajú, nikdy som nebola moc osoba na rodinu, ale jedno dieťa by som zdejme zvládla, ibaže jeho reakcia ma tak zarazila. Ja som vlastne ani nič nepovedala ako kričal... iba mi príde fér, aby som sa zabezpečila, síce je to možno len zdrap papiera, no predsa keby sa niečo stane, chráni to aj tie deti. Som staromódna?
@anonym_autor praveze naopak, velmi dobre sa k tomu stavias a jeho reakcia je minimalne divna.
Autorka - dievčatko milé 🙂
Svadba nie je prežitok ale ani povinnosť . Nie je správna ani nesprávna voľba...
Je iba voľba prijateľná pre obe strany.
A ty si nedostala ani šancu...pri vyjadrení názoru nastal KRIK !
Tvoj "chlap" má 35 rokov, žije v podnájme ... o jeho financiách ani po 5r vzťahu nič nevieš...to veľa napovedá .
On CHCE dieťa ? Dieťatko je DAR, nie hračka, ktorú chceme, lebo máme už 35 rokov.
On CHCE všetko a tebe nedáva - NIČ - žiadne istoty, byt, meno, záväzok...iba KRIK !
Je to reakcia nevyspelá, detská --- ale buď rada, že sa prejavil...
nemám z toho veru dobrý pocit... skôr taký na veľké PREMÝŠĽANIE o konci vzťahu.
Autorka - dievčatko milé 🙂
Svadba nie je prežitok ale ani povinnosť . Nie je správna ani nesprávna voľba...
Je iba voľba prijateľná pre obe strany.
A ty si nedostala ani šancu...pri vyjadrení názoru nastal KRIK !
Tvoj "chlap" má 35 rokov, žije v podnájme ... o jeho financiách ani po 5r vzťahu nič nevieš...to veľa napovedá .
On CHCE dieťa ? Dieťatko je DAR, nie hračka, ktorú chceme, lebo máme už 35 rokov.
On CHCE všetko a tebe nedáva - NIČ - žiadne istoty, byt, meno, záväzok...iba KRIK !
Je to reakcia nevyspelá, detská --- ale buď rada, že sa prejavil...
nemám z toho veru dobrý pocit... skôr taký na veľké PREMÝŠĽANIE o konci vzťahu.
@anonym_b94585 👍
Inak mi tiez pride, ze ma obrovske dlhy. Lebo predat byt len tak, ze nedokaze splacat... to nebudu malicke sumicky
Žienky... ďakujem za rady, asi som potrebovala toto počut a trošku vytriezvieť, ďakujem, ja nebývam naivka, ale ubedomujem si, že tu asi som. Máte pravdu, aj s tou svadbou, aj s tými jaslami. Ja som o tom iba takto neuvažovala jednoducho, mala som ružové okuliare. Skúsim sa s ním porozprávať znova, v pokoji a no, podľa toho uvidím či ostať alebo nie.
Žienky... ďakujem za rady, asi som potrebovala toto počut a trošku vytriezvieť, ďakujem, ja nebývam naivka, ale ubedomujem si, že tu asi som. Máte pravdu, aj s tou svadbou, aj s tými jaslami. Ja som o tom iba takto neuvažovala jednoducho, mala som ružové okuliare. Skúsim sa s ním porozprávať znova, v pokoji a no, podľa toho uvidím či ostať alebo nie.
@anonym_autor inak preco vlastne by si mala ist tak skoro do prace po narodení? 6 mesacne babo je uplne malinké a odkázané na pomoc dospeleho. Ja som mojho dala, ked uz chodil, vedel co to blabotat, mal 1 rok a 6 mesiacov. Ale ostala som sama, takze som musela. Bolo tam presne jedno take 6 mesacne a uprimne mne ho bolo strasne luto. Ale matka robila na vyššej pozícii a ak by nenastúpila do prace, isla by kariérne dole. Ale ked to ma byt otec tvojho dietata, tak on ma byt ten, co ti povie, ze ja sa o vas postarám. A to ti pisem ako o dvadsať rokov starsia. Ty mas 27 venuj sa kariére a tohto sa zbav. Nebude to dobry partner. 35 rocny chlap v podnájme, co chce deti bez svadby, si ta chce iba dietatom poistiť. A to sa nedaj.
Ešte jednu vec by som len tak splechla na zamyslenie... nerieš svadbu, ale jeho prístup k Tebe. Ja viem, už som ti videla strašne veľa razy na koniku...tu sú ženy posadnuté svadbou. Ale tebe sa tá svadba v skutočnosti neoplatí. Myslím...po finančnej stránke. Máš rozbehnutú kariéru, vravíš. Študovala si 6 rokov, takže medicína. Máš dvadsať čosi...chalan 35. Vieš si seba predstaviť v tom veku? Že by si žila v podnájme? Chalan je zjavne finančné negramotny. Ako ok, keby sa naňho dalo vo všetkom ostatnom spoľahnúť, keby bol pracovitý, milujúci, rodinný typ...tie peniaze by človek ozelel. Išli by ste do zväzku aj s tým, že teda ty budeš ten živiteľ. Aké keďže podľa toho ako píšeš, na chalana sa nedá spoľahnúť v ničom, pre teba je super, že sa nezoberiete a teda nebude BSM a teda tvoje peniaze budú tvoje a nie spoločné s vychcancom....
@bambulkaaskatulka BSM môžu riešiť rovno aj pri svatbe. A toto by som jej radila kazdopadne. Tu ide o tie istoty čo má zena ak sa niečo stane mužovi poprípade naopak. Pre niekoho zdrap papiera ale ten papier vie vyriešiť kopec nečakaných veci bez problemov…
By som ho aj preklepla na zoznamoch dlznikov, lebo aj pri tom rozhovore, co vas caka... tak nemyslim, ze bude uprimny, co sa tyka financii. Inak 35 rocny chlap a posielat zenu po 6 mesiacoch materskej do roboty je chuj. Moj syn v siestich mesiacoch pil 3x v noci mliecko a zobudzal sa kazdych 45 minut na to, ze sa prevalil na brusko a vadilo mu to, zacal vrieskat a musela som ho prevalit naspat, alebo rovno dalsich 20 minut utesovat. Neviem si predstavit ist na druhy den do roboty, kde by chyba z nevyspatosti znamenala poskodenie zdravia...
@bambulkaaskatulka BSM môžu riešiť rovno aj pri svatbe. A toto by som jej radila kazdopadne. Tu ide o tie istoty čo má zena ak sa niečo stane mužovi poprípade naopak. Pre niekoho zdrap papiera ale ten papier vie vyriešiť kopec nečakaných veci bez problemov…
@3petka .. riešiť bsm spolu so svadbou.nie. v tomto prípade no way. Na Slovensku neexistuje predmanzelska zmluva, BSM vzniká zo zákona uzavretím manželstva. Dá sa následne dohodou o obmedzení/ zrušení BSM upraviť, ale chápeš, musí tam byť dohoda oboch strán. Až po vzniku manželstva. Ak by si bola povedzme...vychcany chlap...súhlasila by si po svadbe s obmedzením/ zrušením BSM? ;) a tie istoty...sa dajú riešiť napríklad aj notarskou zapisnicou...ale najlepšie... nájsť si iného spoľahlivého chlapa
Ja normálne neverím co tu všetci píšete. neviem načo autorke vtlkate do hlavy ze nemá mať dieťa " lebo nie je vydata". Som zvedavá co by ste jej radili vtedy, kebyže povie ze je tehotná, chlap si ju nechce vziať, tak tým pádom pôjde na interrupciu. Už to vidím ako by ste ju tu bicovali zato. Všakže?
@anonym_4fc996 nie ze nema mat dieta preto ze nie je vydata,ALE, ona chce dieta az po svadbe, co je normalne, kazdy ma nejaku predstavu o zivote, a on na nu nakrical, ze oreco svadba, ak on nechce, mal jej to pocedat kludne, a su tam este dalsie veci, precitaj si autorkine prispevky
@3petka .. riešiť bsm spolu so svadbou.nie. v tomto prípade no way. Na Slovensku neexistuje predmanzelska zmluva, BSM vzniká zo zákona uzavretím manželstva. Dá sa následne dohodou o obmedzení/ zrušení BSM upraviť, ale chápeš, musí tam byť dohoda oboch strán. Až po vzniku manželstva. Ak by si bola povedzme...vychcany chlap...súhlasila by si po svadbe s obmedzením/ zrušením BSM? ;) a tie istoty...sa dajú riešiť napríklad aj notarskou zapisnicou...ale najlepšie... nájsť si iného spoľahlivého chlapa
@bambulkaaskatulka to samozrejme tu niet inej cesty ako zahodiť nepotrebné a hľadať niekde inde.
@anonym_autor Mám rovnaký názor ako autorka.Nikdy by som nemala deti s mužom, ktorý si ma odmietne vziať.A nech som staromódna kľudne.
On na teba krical lebo si spomenula svadbu? Krical na teba, nemate este ani deti tz ani ziadne vazne problemy. Riesite to len v teoretickej rovine a uz na teba krici. No neviem ci to ci budete mat deti pred alebo po svadbe je ten najvacsi problem.. asi by som nechcela deti s clovekom ktory takto komunikuje svoje nazory pokial su ine ako moje.
@anonym_autor
🤔
...akým právom po tebe partner kričal? 🤦
Ako čítam denno denne pribúdajúce príspevky, tak vzťahy v dnešnej dobe skutočne stoja za 🙈🙉🙊🤦.
Prečo byť vôbec vo vzťahu, keď di ľudia nevážia jeden druhého???
@autorka, myslím, že by bolo na čase prehodnotiť tvoj vzťah s partnerom. Ľudia sme omylní, robíme veľa chýb, často veľmi ťažko prekusnuteľných partnerom, ale kričať na ženu/partnerku a vynucovat si, či presadzovať si svoj názor krikom/nátlakom je absurdné. Platí to taktiež ak žena takto komunikuje s partnerom.
Čo sa týka dieťaťa pred svadbou... ty si žena, ty nosíš dieťa pod srdcom, ty porodíš, tak ty rozhoduješ.
Téma večná, diskutovaná od predu do zadu a späť. Opäť poviem, ty si žena, ty rozhoduješ.
Realita je však taká, že ako budúca matka sa spoliehaj len sama na seba. Žena je samostatná bytosť prispôsobená na materstvo, tehotenstvo, pôrod, výchovu, starostlivosť sama. Žena k životu muža nepotrebuje.
Týmto chcem povedať, aby si neverila "slovám", sľubom muža, nespoliehaj sa na sobášny list a never tomu, že deti zalepia problémy vo vzťahu...
Ak muž chce, tak s tebou bude a bude ťa na rukách nosiť, ak nechce... môžeš sa i rozdrapiť (presne ako to robia ženy) 🙂
Ak si myslíš, že sobášnym listom získaš zabezpečenie, tak sa preber z omylu, naštuduj si BSM (ako môžeš vzlietnuť, môžeš i padnúť - nie jedna žena spláca manželov úver, hoc nevidela ani €).
Jediná výhoda je priezvisko a právo na informácie (otázne či je to tak dôležité). Priezvisko sa dá deťom zmeniť na matrike žiadosťou oboch rodičov alebo cez súd bez dohody rodičov ak je to v záujme dieťaťa (i bez sobášneho listu).
Rozhodni sa sama, ale nikdy sa na nikoho nespoliehaj, iba sama ba seba 😉.
A rada pre každú ženu, narodila si sa pre seba, učila si sa pre seba, kariéru si si robila pre seba, žiješ pre seba, nie pre muža. Vybuduj si, maj niečo svoje vlastné načo môžeš byť hrdá a ak ti muž povie "nie, ty to nepotrebuješ", "načo ti to bude", tak sa zamysli...
Ten komu na tebe záleží ťa vždy podporí... "až tam vidíš čo znamená partner"...😉
Nikdy, nikdy sa nespoliehaj na nikoho, iba sama na seba... 😉
Ariana Grande - Break up with your girlfriend, I'm bored (Official Video)
Toez bola najskôr svadba a potom deti...A to som sa vydávala v 39. Bez svadby by som deti neporodila žiadnemu kamarátovi.
@anonym_autor tento tvoj chlap mi pripadá ako manželia mojich známych. Obe úspešné zubárky, krásne, šikovné a vzali si mužov, čo nevedia poriadne hospodáriť s peniazmi, časom prestali pracovať úplne a ženy ich živia. Samozrejme sa starajú o deti a domácnosť (myslím tie ženy) a chlapy iba kybicujú a ťahajú z nich prachy.
Asi by som si 2x rozmyslela, či s takýmto mužom akého opisuješ vôbec zostať a nieto ešte si ho zobrať.
@anonym_autor vyzerá to tak ze chlapec sa nechce ženiť...cize ma problém so záväzkom. Uz ste sa niekedy bavili na túto tému?
@lauruska_sumienka “prespanka” 😂 to zijes na nejakych zapadnutych lazoch v minulom storoci, kde ta ohovaraju tetky na ulici a ty urobis vsetko preto aby si vyzerala dobre pred susedkami? 🤦♀️ 😅
@belllinka no si predstav, ze mna tak vychovali, ze deti az po svadbe so starostlivym partnerom, ktory sa neboji zavazkov a bude ochotny sa delit o svoje zdroje. nemusim zit na lazoch ked mi vadi mat nemanzelske dieta, ci riesit papier ze k tomu dietatu sa musi niekto hlasit a potvrdzovat to na papieri.
ze to inym nevadi, nech sa paci robte si deti ako chcete, ja som to chcela takto a moj partner s tym suhlasil
ja tu vidim plno takych mamiciek a aj v okoli ich mam plno, co si urobili deti bez papiera a teraz placu, ale kto chce kam ....
@anonym_autor ten krik by bolo pre mňa znamenia že s takým deti nie a ani vzťah ✌️ pekne sa ukázal
@belllinka no si predstav, ze mna tak vychovali, ze deti az po svadbe so starostlivym partnerom, ktory sa neboji zavazkov a bude ochotny sa delit o svoje zdroje. nemusim zit na lazoch ked mi vadi mat nemanzelske dieta, ci riesit papier ze k tomu dietatu sa musi niekto hlasit a potvrdzovat to na papieri.
ze to inym nevadi, nech sa paci robte si deti ako chcete, ja som to chcela takto a moj partner s tym suhlasil
ja tu vidim plno takych mamiciek a aj v okoli ich mam plno, co si urobili deti bez papiera a teraz placu, ale kto chce kam ....
@lauruska_sumienka deti si treba robiť jedine s papiermi 😀
@lauruska_sumienka deti si treba robiť jedine s papiermi 😀
@belllinka to mi pripomenulo keď niekto kupuje psa tak len s papierami 🙂 a nie z množiarne
ale na dieťa mu už netreba papier
Mudro rozmyslas.. ja nechapem tieto novodobe vztahy ze hrame sa na rodinu ale byt je moj peniaze su moje deti si spravme byvajme spolu ved naco sa budeme brat.. a ked ho prsstanes bavit vysackuje ta aj s potomstvom alebo ho klepne pepka nemas narok na vdovske sirotske nemozes dedit.takto si zabezpecena a deti tiez..a ked chces rodinu tak poriadne aj s papierom.
@saxana000 na sirotske je vzdy narok aj keď niesu zobraty
No ďakujem za rady, dneska sme mali rozhovor a mne to pomohlo uvedomiť si, že kopa z vás má naozaj pravdu. Tentokrát to nešlo do hádky, ale máte pravdu. Ja vlastne nič neviem o jeho finančnej situácií, asi mi trebalo nezaujatý pohľad. Dal mi ultimátum, že buď do polroka sa začneme snaziť o dieťa alebo odchádza a ja asi viem ako som rozhodnutá.
Je mi ľúto , čo prežívaš .
Ale nejasné dlhy partnera , naozaj red flag pred manželstvom, je to podobné ako závislosť alebo porucha. Tí ľudia sú na dlhoch závislí , idú z dlhov do dlhov. Nevedia to riešiť, aj tá agresívna reakcia , skôr svedčí o tom, že niečo nie je v poriadku . Najhoršie to zistiť po svadbe. Tí ľudia navonok nevyzerajú. Môže byť a nemusí byť pravda . To naozaj nesedí. Finančná gramotnosť naozaj pomáha omnoho sofistikovane riešiť aj také krízy, posielanie peňazí mame tiež , ktovie čo plus môže byť za tým . Ale nemusí byť, len tým , že nemáte otvorenosť , nevieš . Veľa ľudí je závislých napríklad na gamblingu na nete. Nepovedala by si . Treba byť opatrný.
No ďakujem za rady, dneska sme mali rozhovor a mne to pomohlo uvedomiť si, že kopa z vás má naozaj pravdu. Tentokrát to nešlo do hádky, ale máte pravdu. Ja vlastne nič neviem o jeho finančnej situácií, asi mi trebalo nezaujatý pohľad. Dal mi ultimátum, že buď do polroka sa začneme snaziť o dieťa alebo odchádza a ja asi viem ako som rozhodnutá.
@anonym_autor úprimne odíď alebo mu zbal veci čím skôr tým lepšie
@anonym_autor ak ide o tak vážnu vec ako dieťa ultimáta sa nedávajú. Som stará korcula a všeličo som zažila po tomto by som bola veľmi v ostražitosti. Tiež je nutné ak chcete spolu mať dieťa vedieť ako na tom ste finančne a či môžeš rátať s podporou ak by návrat do práce nevyšiel podľa predstáv. Ak niekto zahmlieva čo sa tyka financií uvažovala by som či nemá dlhy a ako by to dopadlo so mnou v prípade svadby. Ak nie je dôvera v tomto smere a niečo tají nie je to vhodný otec mojich detí. A ak zmietol zo stola tvoje prianie patriť k sebe aj záväzne ako pár a dal ti ultimátum buď dieta alebo koniec buď čo ja chcem alebo chod tento muž ťa skutucne neľúbi. Máš 27 skvelú robotu tusim aj byt láska vzťah deti všetko ťa počká všetko bude ale neunahli sa a nie s týmto človekom. Uži si prácu studuj cestuj dopraj si a nenechaj sa k niečomu dotlačiť. Ide o teba. A skutočne radšej začas sama ako s hocikým a na svojich predstavách neuberaj komu na tebe bude záležať rád si ťa zoberie a bude mat s tebou deti bude sa tešiť že môže aj právne ukázať že ty si pre neho tá pravá a nie iba nástroj na splnenie jeho predstáv. Nenechaj sa vydierať je si tebou istý kľudne ho prekvap tým že si viac vážis seba a neustup mu. Lebo teraz prekročí tvoje hranice zistí že si to môže dovoliť že mu to prešlo a bude ma tebe orat stále viac
Pekne sa vyfarbil, ak by si bola neplodná, potratila, alebo sa narodí postihnuté dieťa tak ti oznámi, že odchádza lebo nedostal čo chcel a tak ako on chcel.
Skús mu oznámiť, že dieťa bude mať aj tak len tvoje priezvisko a či bude rovnaké s ním alebo nie to už záleží od neho. Ako sa zatvári či chce také dieťa.

@zuzana76 a ešte s tak náročnou robotou po takom dlhom štúdiu chce kvoly vychcanemu chlapovi všetko zahodiť aj svoje hodnoty a po pol roku dať dieťa do jaslí to je dosť o drzku ak robí 12 ky, na smeny ako doktorka atestácie je to vôbec reálne s malým dieťaťom? Nezdá sa mi to. On jej nepomoze. Aby potom nezadrel no nie moja matka má byť iba doma nikam nejdeš a po materskej budeš robiť od do a keď ti to ja dovolím. Volako s toho nemám dobrý pocit
@sova7 ja si myslím, že ona by to aj tak chcela. Aspoň som to tak pochopila.