Dieťa s päťdesiatnikom
Viem, ze sa to tu uz omielalo v roznych formach, ale mam obavy v mojej situacii a chcem sa poradit. Ja som vyrazne mladsia od mojho partnera, som tesne po 20-ke a moj priatel uz bude mat 50 o rok. Teraz ma nahovara na dieta, ze on by uz chcel, byvame spolu rok a pol v podnajme na vychode, vraj ho tlaci cas. Ja som chcela s tymto este pockat, nasetrit, mam cas, ale zjavne sa musime dohodnut. Isli by ste do toho? Ak povedzme nasetrime na nejaku garzonku aspon, mne ide hlavne o ten muzov vek.
@anonym_autor ok a co ti ponuka? Za prve nema v 50-tke svoje byvanie, co je za mna v poriadku, ak ho vie teraz hned zariadiť. Nie garzonku!!!! A normalny byt aspon 2 - izbovy. Ty nemas nasetrene nic, Cize budes vyslovene zavisla od neho. Ok, berieme, ze si mlada. Vie ta aj s dietatom uzivit? Ak ta vykopne z domu, mas kam ist aj s dietatom? Dalsia vec, ked chce tak velmi dieta, preco nie svadba? Keby ho piclo, nech mas aspon vdovsky. Keby si bola moja dcera, poviem ti nie, este pockaj. Najprv nech sa ukaze ako chlap, ze sa vie to teba postarat od byvania, po financie, svadba. Ty s babom sa nebudes vediet o financie postarat. Povedala by som ti, pockaj este rok a podla toho sa ukaze.
@anonym_a9ea49 áno, áno, pokojne si to mysli.... podľa tvojich komentárov sme si obraz urobili všetci👍
@tiezjedna Za koho ďalšieho hovoríš ? Asi sa daj liečiť 🙋🏼♀️
Tie, co obhajujete, ze je to laska. Tak laska moze byt aj medzi mladymi. Urobit si dieta s 50 tnikom, co v 50 byva v podnajme a rozpravat o laske. Sucastou lasky, aby laska vydrzala byva aj rozum. Ak teda dievca nechce skoncit zle.
@anonym_autor nesla by som a ani by som tohto priatela nebrala ako svojho zivotneho druha. Mrzi ma to ale nie. Je to stary pan uz pre teba (a to mam jedneho takmer 50tnika doma!! pri nom si predstavit 20tnicku... :DDD ) . Dam ti kludne aj par prikladov teraz, mala som sestru, v tvojom veku zila s muzom vo veku nasho otca.. po cca 2-3r zacal byt doslova toxicky, stary ufrflany, lenivy dedo, co nemal riadny prijem, riadne byvanie ale zili si proste nad pomery ked sa dalo. Spraval sa k nej ako k malemu decku, pripadne sa nechal obsluhovat, tu ho pichne, tam ho pichne, to ho boli... Doslova po par rokoch usla do neho. TO su take tie "povahove crty", vela chlapov ostava rokmi proste inymi, ked pri nom starnem, ako tak sa viem prisposobit, zvyknut si.. ine je to ked to ma trpiet mlada baba. A tiez, aky je tento pan, ved 50tnik nezabezpeceny este?? co robil 30 rokov, staci ti to? kde sa ty vidis o 10-20 rokov? A dalsia vec, co moze byt 30r babe pritazlive na 60tnikovi.. nehnevajte sa na mna, bez urazky voci panom aj damam, ktorym sa to paci...
A teraz vek.. mam znamu co ma dieta so starym panom, dceru vo veku mojej dcery, pred 3 rokmi jej otec zomrel. Cize z dietata je polosirota. Ich vztah aj vyzeral zaujimavo doma, on bol vlastne roky opatrovatelka, zienka domaca, pretoze ta baba v 40tke proste chcela zit. Pre mna bolo zaujimave, ze dcera ani mama takmer neplakali za nimi, prost ten vztah bol fakt taky otec/dcera, dedko/vnucka... mali kazdy iny svet, pritom dlhe roky spolu boli, pred dietaatom si ako tak uzivali, zili v zahranici, ale vekom sa to zhorsovalo... tak si to pozri.. v 30tke budes mat doma 60tknika, v 40tke budes mat 70tnika... A potom je tu este priklad napr v rodine, velmi blizky moj clovek, tiez takto 50tnik a 20-25r baby obhanal istou dobou, zabavit sa na kratku dobu ok.. ale to bolo tak vsetko. Velmi to boli take nevyrovnane vztahy. jediny poznam, ktory fatk funguju 25rokov hadam, ale tam nebudu deti nikdy ani nic.. to je o spoluziti, uzivani si.. popravde, tez teraz uz ma kazdy svoj program vacsinou.
Nemoze ten tvoj teraz sa nahanat za dietatom, pretoze uz fakt vie ze mu usiel vlak?? nenapadlo ta ze s rovesnickou, by uz deti nemal, tak si chytil mladu babu? nemyslim to v zlom, ani nechcem nejak ta odrazdat.. ale ja by som pocuvala intuiciu, nedala sa.. je to vazna vec mat dieta s niekym.
Nechápem, že tu riesite jeho peniaze a majetnost
A by som sa pozrela kolko z vás čo ma bez dedenia a vydaja
Len čisto za vlastnu prácu
A koľko z vás nemá úver a zarobilo si na byt bez nikoho pricinenia
Nehovoriac, keď chlap ma vlastný byt aj to je zlé lebo žena príde a odide s igelitkou
A že naj je aby dvaja išli do toho
Podľa mňa skôr je otázka ten vekový rozdiel
@anonym_5083a4 keby mal chalan 25r, tak nikto neocakava, ze bude mat majetok. Ale teda pardon, od 50r cloveka (a je jedno ci muz alebo zena) to naozaj ocakavam a to hlavne v jeho vlastnom zaujme. Lebo dochodok na krku a mi povedz, kde bude zhanat podnajom, kto mu prenajme byt a hlavne z coho chce platit komercny podnajom??
A rovnako ako neuznavam, aby sa zena zavesila na krk chlapovi kvoli streche nad hlavou, tak je to rovnako nepripustne od stareho corgona. Ked chce dieta, tak nech mysli na to, ze bude treba zivit nejaky cas tri krky, no ale na to treba mat.
A kde bol doteraz, v kóme, keď nemá deti taky starý chlap? 🤦🏻♀️
@bielasovicka možno už má davno deti dospelé. Tak to ako keby deti nemal. Mladú potrebuje si udržať ,aby sa starala o neho a casom plienky mu meniť ,ak bude treba, tak jej by chcel decko spraviť.😁
Takto si predstavujem 50tnika, s ktorým by som bola ochotná mať dieťa 😂😂
@tilly to ja by som s týmto ani dieťa nepotrebovala. Stačilo by mi rande 🤭🤭(semtam) 😉
@anonym_a9ea49 už sa vypni... vypenila si zjavne preto, lebo sa ťa to dotýka. Tak sa zamysli sama nad sebou a nezavdušňuj sa v diskusii, kde môže reagovať každý na čo chce.
@tiezjedna 😁😁😁
@anonym_autor už len ,že ten partner bude mať 50, ma váhu v tom,že vzťah ktorý nema perspektivu by sa mal posunúť o level vyššie a to založiť rodinu je nesprávne cele zle. Pan nemá nasetrene a to chcete s takým ,,dedkom,, budúcnosť. Ste mladá, ľahko po 20 tke život mate pred sebou, prosím prečo sa ulakomite na takéhoto. Máte naviac ako na takeho pana.Je zrejmé, že este pred rokom a pol bol v obehu až sa nalepil na Vas. A to preco bol doposial v obehu chcete zistiť až budete mat s nim dieťa??? Zopakujem mate určite na viac a nehľadajte si rocnik vášho rodiča +-...myslíte si,že bude pomáhať s dieťaťom no to určite,bude stukať a frflat že on je už starý, bude vyžadovať ticho, mat navarene a iné bonusy... a potom pôjdete na opatrovateľskýs nim...vážne si samy seba, svoj život, vaši ridicia Vás nevychovali aby ste sa starali o ich vrstovnika. neverím, že nik schopnejsi okolo vás neprešiel.
Prepacte, teraz som prisla z prace, v noci som pisala prispevok tak az teraz odpisujem. Dakujem za vase odpovede, berem ich do uvahy. A aby som odpovedala na to co sa tu opakovalo. Partner vyzera vyborne, velky fesak, sportovec, mne sa paci. Je medzi nami 25 rocny rozdiel ak by to niekoho zaujimalo nie 30. Rozumieme si. Ano je rozvedeny, a zena ho obrala o dom, lebo to bolo nejako dedene a potom stavane, ale velmi sa ho na to nepytam, tak je v peknom podnajme. Deti nema. Ja urcite pockam ak vobec budem riesit spolocne potomstvo, lebo sa na to necitim a nemame byvanie. Uvidime ci to nas vztah vydrzi a ako sa nazorovo budem citim o par rokov.
Prepacte, teraz som prisla z prace, v noci som pisala prispevok tak az teraz odpisujem. Dakujem za vase odpovede, berem ich do uvahy. A aby som odpovedala na to co sa tu opakovalo. Partner vyzera vyborne, velky fesak, sportovec, mne sa paci. Je medzi nami 25 rocny rozdiel ak by to niekoho zaujimalo nie 30. Rozumieme si. Ano je rozvedeny, a zena ho obrala o dom, lebo to bolo nejako dedene a potom stavane, ale velmi sa ho na to nepytam, tak je v peknom podnajme. Deti nema. Ja urcite pockam ak vobec budem riesit spolocne potomstvo, lebo sa na to necitim a nemame byvanie. Uvidime ci to nas vztah vydrzi a ako sa nazorovo budem citim o par rokov.
@anonym_autor to ste taka naivná tomu všetkému skutočne veríte. Rozmenme to ma drobné.Deti nema- prečo? Asi ľúbil užívať život s ex, dovolenky atď nikým a ničím nerušene. Prečo chce byť s vami. Nuž jednoduché, aby si vas k sebe pripútal prišiel s myšlienkou dňa mat dieťa ale reálne to spadne všetko na vas všetky tie povinnosti. Prečo vy keď ste teraz mladá zarabate nemáte chuť objavovať svet,vidieť, poznať niečo nové. Nemyslim Si ,že ste puťka, ale začína to jemnou manipuláciou. Za ďalšie vaši rodicia sú s tym uplne v pohode. Nemyslím si to. Maju predstavu o svojom zatovi diametrálne inú. Budete mat 35 a on 58 no super bud. dochodca. Viete poznám takého, 17 ročný rozdiel medzi manzelkou. Preberal, preberal on bez charakteru, i peniaze mal, vrstovnicky zistili aký je to charakter,mali rozum, našiel si tesne kocku po 20tke, ona cela happy,že juj dovolenky kade tade, prišiel covid uz sa nikam neslo. Majú dieťa a teraz to začalo byť napínavé... on chce kľud samolubi a ženská sa ma co obraciat. Jej rodicia sa nasilu usmievaju na zatka,ma penoazky jedine to ju aj ich pri nom drzi. A keď sú spolu no otec s dcerou...
@anna777115 ked sa ona narodila, on mal 30. Ty poznas chlapa , co je v 30 dědo?
@mateson2004 Vekovo možno nie ale generačné áno.
Ide o to, že generačné môže byť dedom tomu dieťaťu.
@anonym_autor rodičov ešte má?
@anonym_autor a ešte prečo sa ho na to nepýtaš? Ako jasné na prvom alebo druhom rande by to ako prišiel o majetok riešil len blb, sú to moc osobné otázky, ale ak chcete mať spolu dieťa, mali by ste o sebe vedieť všetko, aj tie zlé veci čo sa Vám stali poznať...
@anonym_autor On dieťa určite nechce. Potrebuje si ťa nejako pripútať. Dieťa by pre neho bolo ako guľa na nohe. Starý cap potrebuje pokoj, nemá nervy, ani energiu na malé dieťa. O desať rokov budeš v najkrajšom období svojho života a on starý, vysušený, poloslepý, hluchý , s boľavými kĺbami, stále frflajúci šesťdesiatnik🙈 Že ťa také niečo vôbec napadlo...Mám to doma, viem o čom hovorím...a to mám o 40r. viac ako ty.
@anonym_autor
Mňa by zaujímalo jedno,či by boli všetky príspevky tak odmietanè,ak by dotyčný 50nik bol fin.super zabezpečený,mal vl.rod.dom a tučné konto...
Vtedy by to uź nebol starec,starý chren,kt.si ml.babu chce priviazať a hľadá opatrovateľku?
Alebo,ako vždy,ide len o prachy?
Len sa pýtam.
@anonym_autor
Mňa by zaujímalo jedno,či by boli všetky príspevky tak odmietanè,ak by dotyčný 50nik bol fin.super zabezpečený,mal vl.rod.dom a tučné konto...
Vtedy by to uź nebol starec,starý chren,kt.si ml.babu chce priviazať a hľadá opatrovateľku?
Len sa pýtam.
@anonym_fd97c7 v tomto pripade ide aj o peniaze, pretoze ten 50tnik ma mozno poslednych 15 produktivnych rokov a tym ze nic nema je na stattovacej ciare rovnako ako 20tnik ale s horsimi zdravotnymi a perspektivnymi vyhliadkami, za 15 rokov urcite nestihne splatit hypoteku a moze nechat nezabezpecene dieta
@anonym_autor
Len sa pýtam.
@anonym_fd97c7 nejde o peniaze ale rozum, zalaskovat sa da aj do mladeho a perspektivneho. Tu treba pocitat, ze vacsinu bude tahat ta mlada baba, financne, starostlivostou aj vsetkym.
@anonym_autor
Len sa pýtam.
@anonym_fd97c7 aj vtedy by to bol starec a starý chren. Ide však o to, že aspoň by mal mladej pipke čo ponúknuť- luxus a peniaze. Za tým mladé baby idú, je to výmenný obchod. (Neobhajujem to). Aspoň niečo by z neho mala. Čo by jej ponúkol starý chlap bez peňazí a bez bytu? Sociálny a mentálny status idu väčšinou v ruka v ruke. Takže kým ten bohatý by bol rozhľadený sveták so zarobenými peniazmi, tento dedko toho asi ani v hlave moc nemá.
Tie, co obhajujete, ze je to laska. Tak laska moze byt aj medzi mladymi. Urobit si dieta s 50 tnikom, co v 50 byva v podnajme a rozpravat o laske. Sucastou lasky, aby laska vydrzala byva aj rozum. Ak teda dievca nechce skoncit zle.
@zuzana76 ak by on ju aj miloval, tak by po nej nechcel dieta. Vedome chciet dieta a nevediet ho zabezpecit....to je sebec ako vysity.
@anonym_fd97c7 aj vtedy by to bol starec a starý chren. Ide však o to, že aspoň by mal mladej pipke čo ponúknuť- luxus a peniaze. Za tým mladé baby idú, je to výmenný obchod. (Neobhajujem to). Aspoň niečo by z neho mala. Čo by jej ponúkol starý chlap bez peňazí a bez bytu? Sociálny a mentálny status idu väčšinou v ruka v ruke. Takže kým ten bohatý by bol rozhľadený sveták so zarobenými peniazmi, tento dedko toho asi ani v hlave moc nemá.
@katkazatka ja si nemyslim, ze ide o luxus a ze vyslovene tie zeny idu po peniazoch, mnohe zeny obdivuju inteligenciu, rozhladenost, liderstvo, skusenosti a takyto muz urcite enzostane bez majetku, mohli by sme predsa povedat, ze kazde manzelstvo ako instituacia je tiez vymenny obchod - zena dava krasu, materstvo, inteligenciu atd... podla toho co muz hlada a muz dava tiez inteligenciu, lasku, schopnosti, zabezpecenie, podla toho, co zena hlada.
Ja si myslim, ze zasadny problem je v chapani vyberu partnera. Ak niekto tvrdi, ze partnera si vyberame zasadne len srdcom, teda zalubime sa do choreho, stareho, chudobneho, kohokolvek. Tak ano, potom zena, co si vybera srdcom a aj rozumom, je pre ne vypocitava.
Ale to, ze si niekto vybera aj rozumom, neznamena, ze si nevybera aj srdcom.
To kde si vytiahla taku socku? Ak ti mám poradiť ako žena čo už nemá 20. Nikdy ale že nikdy si nerob dieťa so sockou. Chodiť s ním je podľa mňa strata času, čo ti môže taký 50-tnik dať?
Ak v 50-ke behá po nájmoch, tak inteligenciou neovplýva lebo by už mal svoje bývanie a poriadnu prácu.
Predpokladám že celý život sa poflakoval, prehíril a teraz si uvedomil že na staré kolená sa treba zabezpečiť. Všetko by ti padlo na plecia lebo socka si nešetrila na dôchodok ani bývanie a ty 20-nička sa staraj.
Dievča máš život pred sebou a nejakeho bezdomovca hnusneho, by som ani nezobrala von na kavu nieto s nim mala sex bože môj.

Takto si predstavujem 50tnika, s ktorým by som bola ochotná mať dieťa 😂😂
@tilly
ja si takto predstavujem patdesiatnika, s ktorym by som radsej cestovala po svete...bez dietata 😀