Dieťa v bytovke
Ahojte chcela by som sa vám vyrozprávať a poradiť že čo robiť alebo akoby som to mala ináč nazvať bývame bytovke kde nad nami býva majiteľova mama starsia pani Malý je dosť hyperaktívny taký pojašenec Samozrejme sa nevyhneme krikom lebo Pánko nevie ešte rozprávať Tak väčšinou kričí samozrejme že ho učím rozprávať aj vedel niečo no nejako sa nám to zastavilo ide o to že mi je dosť nepríjemné keď malý kriči a je to počuť na celú bytovku :( Samozrejme ho upozorňujem že sú tu starší ľudia a že musí byť potichu viem že to nepochopí keďže má len rok a pol a idú nám posledné dva zuby čo myslíte ako ďalej postupovať decembri/ januári Pribudne ďalšie bábätko a bojím sa ako to bude vedel by mi niekto poradiť ako ďalej ďakujem
@luccija asi o susede. Lebo a detmi sa chodi bezne von. A pri detoch ludia pocitaju s hlukom, beznym hlukom suvisiacim s pritomnosti deti. Nikto nehovori, ze doma hraju futbal, alebo sa vozia na tatrovke🤦
Nech sa starsi stazuju a deti kricia. Tak to ma byt. Take it easy.
Mám 4 deti, z toho 6m dvojičky. Neriešim, keď plaču plaču, keď velkaci behajú tak behajú, vždy ich upozornim ale na reťaz ich nepriviazem. Susedia sa čudujú keď ma vidia a pýtajú sa že či bývame inde lebo že bábätka ani nepočuť 😁 suseda pod nami čo ma tiež 4 deti mi raz povedala že keď u nás nepočuje žiadne kroky začína sa báť že sa niečo stalo 😁 v bytovke sú aj iné deti, jedného chlapca 3r počuť cez stupačky každý večer keď ho idu kúpať ako vrieska. Neriešim, sú to deti. Uz viac x sa stalo keď mali decka črevnu virózu že som v noci púšťala práčku, nikto nič nepovedal 😁
@natalka25122017 tak ja mam takeho suseda, ze ked sa mi narodilo druhe babanko tak na mna poslal socialku. Pani sa pytala este tu po bloku aka som matka. Velmi ponizujuce to bolo. O policii ani nehovorim kolkokrat tu bola. Za to ze som si dovolila mat 2 deti. Moj 3 rocny asi ma nks (este neuzavreta dgn) no huci, place. Kedze je to mala energia ani po 3 hod stravenych vonku je schopny pobehovat zo strany na stranu a ked ho drzim vresti. Mala tiez place lebo zuby. Casto pada, len teraz sa naucila chodit. Ale maju zakazane lopty, odrazadla, hrajeme za vyslovene len v detskej a mame penove podlozky. Bohuzial to pankovi nestaci. Ked je 8 hod uz pise sms alebo trepe aby sme boli tichsie. Ked je u nas navsteva trepe. No proste strach. Sme len von aj rano aj k veceru, spia 3 hod poobede. Noc prespia celu od cca 20 do 7 rana. Ked daco spadne na podlahu som v strese. Ale ja stym nic nespravim, bohuzial, ja som sa mu snazila velmi vyhoviet a od nas ozaj nejde hluk ako z niektorych bytov. Cize troska asertivity, byt nepredam a on nech si robi co chce.
@eliskas3detmi kontroluj sa, idem ta nahlasit. Niektore zeny nezvladaju svoje deti, denne to tu citam. Ona patri medzi ne, sama to pise. Reagujem na to, co sama napisala. Ako vidis, suhlasi so mnou mnoho zien.
@silvia2013 ale nie kazdy moze byvat a chce byvat v dome...toto nie je adekvatna rada autorke
...a zvyknut sa da na vsetko...28r som zila v panelaku a vsetko v pohode. Teraz zijem 10r v dome a byt mi uz pride maly 😁 ...vsetko ma svoje vyhody i nevyhody...
@natalka25122017 ja citam citam ale stále neviem o čo vlastne ide :D len opakuješ to iste, že malý kričí, malý je hyperaktívny (akože naozaj ma dg či len ty si to nahovaras), idú vám posledné dva zuby… A?
@eliskas3detmi tvoje vyjadrovanie je velmi slusne, to teda ano.
@prosimopomoc no to je mega komentár hodný inteligentnej ženy. Najhorší sú ľudia čo si myslia ze vsetko sa im prispôsobí, a budú sa sťažovať na každý pŕs co budu počuť v bytovke, lebo oni si chcú oddýchnuť., Deti plaču, a niekedy to nevieš ovplyvniť a ze si niekto chce po práci oddýchnuť a nepočúva rev deti? Nuž nech ide oddychovať do prírody, alebo do domu sa prestahuje, za to tie deti teraz nemá mať alebo byť furt von alebo co?
@prosimopomoc najhorší syndróm majú ľudia, ktorí žijú v paneláku a myslia si že, všetci musia držať huby lebo oni potrebujú chrniet poobede.
Aj ty si bola decko a isto si nedržala hubu celý deň a nesedela na sedačke. Primitívny komentár.
@natalka25122017 Ty mas deti. Nasi susedia mali uz velke deti, ale sused nervak a polovicu dna doma vrieskal jak sialeny. Cela bytovka sa otriasala v zakladoch. Ked sa rozviedli a on odisiel, vsetci sme si vydychli. Nikto sa nechodil stazovat. Su to byty, v bytoch s tym clovek musi ratat. Ked aj je dobre, mozu sa zmenit majitelia a pride niekto dalsi ukricany.
Netrap sa tym, pokial sa susedia nestazuju. Nad nami byvaju starsi ludia a sme sa im aj ospravedlnovali, ze dcerka plakala a tak, ale len mavli rukou, ze oni tiez maju deti, ze to im nevadi. Akoze urcite je prijemnejsie pocuvat ukricane dieta ako dospeleho chlapa co preklina vlastne deti aj manzelku hlasom plnym nenavisti.
A byvala som aj v dome a dva domy dalej sa dospievajuce dievcata zvykli hadat tak, ze to tiez pocula cela ulica. Sme ludia, zijeme v spolocenstvach a je dobre sa snazit deti ucit byt tichsie, ale nenaucia sa to okamzite. Treba dakovat za trpezlivych susedov, ak sa nestazuju. Ale aj keby sa stazovali, vela sa s tym robit neda.
@stanislavicenka prečo by som mala zmeniť svoj postoj to že mám živé dieťa chodím s nim von a čo teraz? Čo si akože tým chcela povedať ja môjmu som ťahala sople takisto v noci a som tu to že sa človek slušne opýta na radu Je hanba alebo čo
@aurora33 Akože vy si prečo myslíte že ja dieťa nezvládam dajte mi teda nejakú radu keď si myslíte že ste múdra takisto s dieťaťom chodím von to že ma idú posledné dva zuby aj hyperaktívny čo sa má akože teraz sa mám posrať akože troška sa Rozmyslite čo napíšete
@dada13288 Bohužiaľ niektorí si to myslia že sú strašne múdry aj na tom modrom koníkovy čo som si všimla Akože môj malý je vonku veľmi rád chodím s nim von lenže som 7. mesiaci tehotenstva a takisto si potrebujem oddýchnuť a vyložiť nohy ked spi upratujem varim suseda je niekedy taka ze jej to vadi a potom nevadi sama nevie co chce chodi rano krmit zver a to iste aj vecer a dojde dnu o 21:00 ked uz uspavam maleho a je ticho v posteli moj neprespi celu noc ale nevrieska len si caj vypita
@cervenaruza123 Samozrejme ja svojho syna učím byť tichšie keďže príde aj dalsie babetko ale nejde to hned ako hovorim je zive dieta a tazko ho ucim na nieco tak isto aj slova ako sa hovori chlapci su tvrdohlavy
@natalka25122017 hyperaktivny je podla vás či aj podla nejakého odborníka?
@oli18 to ze ma ukricane dieťa je dôvod na to, aby si ty lutovala ju, že čaká tretie a ľutovala jej susedov? Nahlas seba...alebo nabudúce nekomentuj...neznášam.taky typ.zien ako.si ty, hnusne podrypnut, odsudit....aj ja mam.3 deti a ešte s menším rozdielom, ak by mi niekto do očí povedal takú hlúposť, dostal by po papuli.
Tak ma urkicane, nervózne, zaplakane dieťa...a co? Deti sú rôzne. Vijdu zuby, naučia sa rozprávať a bude lepšie. Prešlo si tým mnoho matiek, že deti mali náročné obdobia a matky mali pocit, že nevedia co s tým. Možno chcela rady, možno chcela podporu. Ale nie hlúpe lutostive odsudenia
@natalka25122017 ved nie si s dietatom cely den vonku, tie potrebujes navarit, upratat. A nie pre klud susedov, lebo dieta je zive, ale pre dieta samotne
@natalka25122017 mas zmenit svoj postoj v tom, ze sa nie triast, a hanbit za vlastne deti🤦. Pritom nikto sa ti nestazoval. Moje deti vrestia, kricia aj po schodoch, ked ideme. A ani raz som sa nehanbila, ci rozmyslam nad tym, co si pomyslia susedia. Iba tolko
@natalka25122017 bývate v byte.. jasne, že deti plaču, kričia..susedia s tým mali rátať..taky je život v bytovke..u nás momentálne 3 detičky naraz..každé plače, kričí v inom čase.. takže tu je nonstop veselo 😁 a moje dieťa ročne, momentálne škrieka do takých výšok, že mňa samú bolia z toho uši.. no zistil ze to vie, tak to robí.. počkám kým ho to prejde..žiaľ 😊 do toho máme nočný des, takže každú noc už cca 2 mesiac sa budí s takým vreskotom, že tiež čakám kedy mi zaklope socialka..nikto nerieši..a neriešila by som ani ja keby ma niekto zastavil..je to dieťa 😉
@natalka25122017 je to zdravé dieťa...buď rada že ho máš....všetci sme mali deti, vieme aké to je náročné...
A susedia?? Ak sú normálni tak to pochopia..
@eliskas3detmi krasne vyjadrovanie? Dostať po papuli? Tvoje deti musia mať v tebe úžasný príklad
@aurora33 keď dokáže nieco také "vypustiť z ust", krajšie sa to nazvať nedá
Neboj sa z toho vyrastie, veď má len rok a pol ako píšeš. To je úplne normálne dieťa, nevie ešte spracovať emócie, tak sa to snaží vyjadriť ako vie 🙂 keď stretneš susedku, tak sa s ňou porozprávaj, my keď sme mali malú, tak sme sa vždy susedom ospravedlňovali (nie nejako veľmi ale tak v rámci slušnosti) a všetci boli strašne milý, že veď oni ani nič nepočujú, alebo len minimum. Možno si len ty robíš starosti a všetko je ok. Ale veľmi sa mi páči, ako ho vedieš, že mu vysvetluješ, že kričať, dupať sa nemá lebo to môže rušiť iných a pod. Mám pocit, že väčšina dnešných rodičov nato kašle, povedia že však malé dieťa, nech si susedia zvyknú a ani nevedia ako a majú doma 5r nevychované dieťa.
@natalka25122017 moja prosim, nenechaj sa ziadnou starsou pani vystresovat, aj ona bola kedysi dieta a kricala, isli jej zuby...Tak isto ona mala deti, ktore jej kricali ked sa ucili rozravat. Pokial ty robis vsetko pre jeho dobru vychovu, zivaj si materstvo. Sama viem co je to ukricanca mat doma a nie nepomoze ked ideme von aj na dlhe hodiny.Hadam mu nezalepis usta paskou.

@natalka25122017 snad sa s vami mamickami, ktore sa hanbite za bezne fungujucu rodinu s detmi roztrhlo vrece. Vazne sa hanbis za dieta, ktore ma 2 roky? 🤦
Je to iba o tvpjom cudnom pohlade. To budes babatku drzat usta, aby neplakalo? Ci nebudes v noci vysavat sople? Ano, ja som vysavala aj v noci, huste hlieny, aj 5 x, aby mohlo moje dieta dychat, nech si hovori kto chce, co chce. Ak ty mas toto zmyslanie, odstahuj sa na dedinu do domu, alebo zmen svoj postoj. Deti placu, kricia, buchaju, a veci im padaju