Divné správanie priateľky po kolaudácii domu. Čo robiť?
ahojte,boli sme dnes na kolaudacii RD mojej velmi dobrej kamosky a jej manzela,pozname sa mooc dlho a predtym takato nebola,vsetko vylestene keď jej moje deti natrusili z chipsov hned pustila vysávač aby to povysaval 🤦
a vrchol bol ked som sa spytala ci mi nepodaruje nejake kvety alebo ved nech odreze,vraj nech sa nehnevam ale nebude ich rezat zatial,mala tam všeličo mne sa páčili take biele monstery neviem presne názvy,co mam robiť napisat jej niečo? alebo sa jej uz neozývat alebo co by ste robili na mojom mieste? dakujem za rady
a chcem poznamenat ze kvetov ma naozaj mnoho tak nechapem tu reakciu
@anonym_autor necítila by som sa u nej komfortne, vyťahovať vysávač počas návštevy je trápne kvôli pár drobkom, dá sa to zmiesť handrou, malým zmetákom.. a odrezky z kvetín si bežne vymieňame v rodine aj s kamarátkami... je divná, neriešila by som to.
@anonym_af4181 pustila robota ale aj tak to chodilo pod nohami....a tie monstery boli obrovské nemyslím ze jeden odrezok by im ublížil
@anonym_autor hej lebo bielu raritnu momsteru ktorá je náročná a ťažko sa pestuje ti bude hneď rezať 🙄
K tým kvetom. Ja by som ju poprosila, že keď ich bude presádzať, aby na teba potom myslela a zobrala by si si čo bude mať nazvyš. Keď sú interiérové a črepníkové, tak keď nie teraz na jar, na jeseň buď určite meniť zeminu/substrát. Ja napríklad pravidelne rozdám, čo mi ostane. Takmer každá rastlina sa rozmnoží, tak ich prerieďujem.
@anonym_autor hej lebo bielu raritnu momsteru ktorá je náročná a ťažko sa pestuje ti bude hneď rezať 🙄
@anonym_caa9ef ja neviem aké to je náročné,videla som len také videá ako taketo kvety rezu že tam musi byt kolienko
@anonym_caa9ef ja neviem aké to je náročné,videla som len také videá ako taketo kvety rezu že tam musi byt kolienko
@anonym_autor kúp si....veď to stojí len 80eur
https://plantizia.sk/obchod/monstera-deliciosa-...
@anonym_autor necítila by som sa u nej komfortne, vyťahovať vysávač počas návštevy je trápne kvôli pár drobkom, dá sa to zmiesť handrou, malým zmetákom.. a odrezky z kvetín si bežne vymieňame v rodine aj s kamarátkami... je divná, neriešila by som to.
@anonym_af4181 ty by si sa necítila vu niej komfortne?? Ja by som si hlavne nedovolila s mojim deckom v novom dome trusiť kade-tade jedlo. Sme slušne vychovaní a nie sme prasce. Ja si tiež potrpim na poriadok a u mňa nie je štandardné, aby sme otrusinky mali po celom byte a roznášali to po izbách.
@anonym_autor no keď tomu nebudeš svietiť špeciálne tak tie biele listy zhnednu.. Nie je to len tak táto variácia kúp si deliciosu..
Nič sa nestalo, nevidím jediný dôvod aby si bola urazená.
Ja mám tiež robotický vysávač a bežne ho pustím aj počas návštevy. Nebudem sedieť v špine keď môžem pustiť vysávač.
Na kvet ti slušne povedala že ho nebude zatiaľ rezať.
@anonym_autor tieto odrezky sa predávajú za desiatky €, ja kľudne aj podarujem, ale iba keď sama usúdim, že je vhodné obdobie a rastlina je na to vo vhodnom stave, nie hocikedy, keď si hocikto zmyslí... krátko po sťahovaní vhodný čas rozhodne nie je... navyše ich radšej aj sama najskôr zakorením, aby som zvýšila pravdepodobnosť, že aj novému majiteľovi prežije a ucyhtí sa, obzvlášť, keď nevie aké je to náročné a videl len videá... to nie je Divý Jano, že je umenie, aby neprežil
@anonym_autor tak majú asi všetko nové, preto hneď ten vysávač. Ale určite by som ho nepúšťala kým je u mňa ešte návšteva. A co sa týka tých kvetov, prečo by ti ich mala trhať? Asi si ich tam zasadila aby ich tam mala a nie aby tebe zdochli doma vo váze.
@anonym_af4181 ty by si sa necítila vu niej komfortne?? Ja by som si hlavne nedovolila s mojim deckom v novom dome trusiť kade-tade jedlo. Sme slušne vychovaní a nie sme prasce. Ja si tiež potrpim na poriadok a u mňa nie je štandardné, aby sme otrusinky mali po celom byte a roznášali to po izbách.
@katkazatka keď chce žiť v sterilnom prostredí nemala by pozývať na návštevu deti a ponúkať im chipsy. Autorka nikde nepíše, že roznášali otrusinky po izbách, tak nepreháňaj, hráš sa na paničku, ale vyjadrovanie o deťoch máš na úrovni 5 cenovej !!
Mala si si odfotiť a v obchode kúpiť. Prepáč tiež by som si neničila kvety pekne kvôli odrezkom. Takze bud popris o foto alebo o názov že by si chcela take tiež kvet
@katkazatka keď chce žiť v sterilnom prostredí nemala by pozývať na návštevu deti a ponúkať im chipsy. Autorka nikde nepíše, že roznášali otrusinky po izbách, tak nepreháňaj, hráš sa na paničku, ale vyjadrovanie o deťoch máš na úrovni 5 cenovej !!
@anonym_af4181 to že niekto nemá doma pna zemi otrusinky neznamená, že je to sterilná miestnosť. Trošku preháňaš.😉😁 Ty 5. cenova.
Prepac, ale ja by som Ti tiez neodstrihla kvet. Ak chces kvet kup si, pripadne si mohla poprosit, ked bude strihat, ci by Ti nemohla dat. To kto videl strihat halabala vzrastle kvety? Ja dam 300-400 eciek za ukazkovu rastlinu a Ty si prides, ze odstrihni mi? Taku este nehrali
@anonym_autor vies o tom, ze tym, ze ti odreze vrcholovy vyhonok znici habitus celej rastliny? Monstera je liana, ktora rastie do "nekonecna". Co ak ona chce prave jej prirodzeny tvar? Je naozaj tazke pochopit, ze ked niekto povie Nie, tak ma na to pravo a nijak ti tym neublizil? Ked sa s niecim podelit chcem, tak sa podelim. Ked sa podelit nechcem, mam na to svoje dovody a ten druhy sa musi zmierit s tym, ze nedostane.
Waw kamoška si dovolila povedať nie😅
A ty robíš z toho kovbojku🫣
A je rozdiel či ona ide vysavat zatial co ma návštevu alebo len pustí robota.... A to je úplná pohoda
Ona nevytiahla vysávač a nezačala vám behať pod nohami, pustila robota ktorý behá sám. Zrejme nechcela aby sa jej natrusené chipsy rozniesli po celom dome. Ona by mohla byť urazená ,že máš nevychovane deti a natrusia, mali jesť nad stolom a netrusit po zemi.
A ty si sa spýtala a ona povedala zatiaľ nie. Ako kamarátka by si to mala rešpektovať, a teda bohvieaka kamarátka nebudeš keď ju tu ohovaras veď keď po takej kvetine túžiš, čo si ju nekúpia?
@anonym_a2402b boli sme najlepšie kamošky od strednej az po koniec vysky potom sme sla kazda svojou cestou ale bavili sme sa neustale,viem že taku tu najlepšiu priateľku ma úplne inde a ze tak rada som ju mala len ja....ale tak ona sama ma tam zavolala a keď som videla tie obrovské kvety myslela som ze by mo mohla aspoň odstrihnúť
@anonym_autor Musis sa naucit prijat slovo nie. Nic zle neurobila. Ma ich nove,chce sa z nich tesit. Mozno ti odstrihne neskor a ked aj nie. Hadam na tom nestoji vase kamaratstvo. Kvoli tomuto sa hnevat na kamosku?
@anonym_autor ty si jak moja svokra, kde vkroci tam doslova sklbe alebo odkopava kvety. To je nejaka diagnoza ci co?
kvety sa nerozmnozuju len tak .. ja by som ti tiez nedala hlavne ak je novsia -neryskovala by som ze uhynie .. a darovat? ved si rovno kup ... tiez som mala kamosku co vsetky kvety chcela.. boli este mlade neboli silne tazsie sa zhanali a ja jej ich budem davat?? to vazne ... a robot- to nieje ze hned vysavala mozno sa chcela pochvalit ze ma a mozno jej len vadia omrvinky vsade ... tiez nemam rada ak navsteva trusi .. ved si mali zobrat tanierik .. prepac ale mne pride ako aj inym,ze ta divna si skor ty a je tam ista zavist z tvojej strany ... bude rada za kamaratku ze ma .. a dopraj jej .. aj ty ked mas nieco nove si na to davas pozor
@anonym_autor Kamoska ti povedala,ze nebude rezat ZATIAL z kvetov a ty to uz nazyvas vrcholom?😂😂😂 Toto vazne? Toto povazujes za problem? 🤦♀️ No kebyze toto zazijem a este zazrakom zistim ako to rozobera na mk (alebo aj inde), tak by som ta vrcholne poslala do haja a uz by si nemala do buducna ani kvety, ani kamosku🤷♀️😂
Tebe by tiez mohli prist natrusit chipsy nejake cudzie deti,nech sa ti ten olej dobre pozatlaca kade-tade. A nech ta ani nenapadne to povysavat☝️Kks,po tom,co si tam so svojou rodinou predviedla,by som sa tam uz hanbila niekedy prist.
@anonym_autor ja by som tiez hned pustila vysavac... tiez sme v dome je jar a mravce nechcem...mam deti pustam vysavac vkuse... dokonca aj vezmem vysavac aj ked je kamoska u nas s detmi a v zivote sa na to neurazila dokonca sama vezme ked tie nase deti natrusia, ved sme kamosky, to iste ja u nej... a mne by ani nenapadlo sa urazit keby mi povedala, ze mi z rastliny neda ...resp v rastlinach sa vyznam z takej drahej rastliny by mi to ani nenapadlo len tak si vypytat 😂
@anonym_autor nic nemas robit, proste pochop, ak niekto povie nie, tak je to uplne v poriadku a nemusi nic vysvetlovat.. tiez by som si nesla nove kvety orezavat, lebo niekto chce odrezky... a duplom nie monsteru, kde osm rada za nove listy a nie ot aby som z nich vrchol isla odsmiknut.
Ak by som si uz pytala z nejakeho speci kvetu odrezok a nedalo by sa, tak by som sama povedzala, ze to je ok, chapem... nevadi.. ked bude presadzat a nebudem ho este mat nech na mna mysli :D pripadne by som si odfotila co sa mi paci, alebo vypytala nazov ze si taky skusim pozriet, mozno by sa mu u nas ani nedaril. To ze ma kvetov vela, neznamena ze ti ich ma davat.. sa pozri co tie velke monstery stoja, ci by si ich isla osklbavat na poziadanie :D
To ci mala/nemala upratane, ako kedysi je hadam uplne zbytocne riesit, tak asi novy dom... stara sa a chce mat upratane. Chipsy by som tiez nechcela roznasat, upozornila by som si deti, nech jedia tak aby nenatrusili.
Co jej mas pisat? ak nie je urazena alebo dotknuta, nic, komunikovala by osm dalej normalne. pripadne to odviedla ako som pisala inde, ci by mi vedela dat nazov kvetu, ktory ma, atd.. a isla na to neutralne..
@anonym_autor tak majú nový dom všetko nové, čisté a ty sa hneváš,keď si to tam chce udržiavať čo najdlhšie pekné,že pusti robotický vysavač.. kúpi si novú drahú kvetinu a ty zas sa urazis,že ti z nej zatiaľ nechce dať... No ty by si sa ako zachovala,keby to bolo naopak?

Aj mne ked deti natrusia hned povysavam nech sa to neroznasa.... a kvety? Nepytam ani od mamy ani od svokry 🙈🙈🙈