icon

Dokázali by ste mať vzťah s mužom v ženských šatách?

7. sep 2024

Moja posledná skúsenosť zo zoznamky..Chlap,45-ročný,rozvedený, s 8 a pol ročnou dcérou..Hneď v prvej správe,čo mi napísal,bolo,že hľadá spriaznenú dušu,ale má "tajomstvo"..Hneď mi blikali kontrolky 🙈 Keď som teda chcela objasnenie,vyliezlo z neho,že "má rád aj ženskú módu" 🙈 Ale teda,že iba v súkromí (to ma malo asi potešiť 🤦🏻‍♀️). Poďakovala som sa mu,že mi to napísal hneď na začiatku a ušetril mi tým čas,ale že teda si nebudeme rozumieť. A odvtedy sa zamýšľam nad tým,či reálne sú ženy,ktorým niečo takéto nevadí a nemali by problém mať vzťah s takýmto mužom? Teda viem minimálne o tretej manželke Brzobohatého,ktorá s ním ešte v pohode aj na verejnosť ide,keď je prezlečený za ženu,ale vy by ste sa k tomu ako postavili? Len podotýkam,že téma nie je fake,ani nie som troll,len ma naozaj zaujímajú názory iných žien..

Strana
z5
kvetka22
7. sep 2024

Je zaujímavé čítať si príspevky, ktoré iba ukazujú, ako velmi vplýva na názor ľudí spoločnosť a doba, v ktorej vyrastajú a žijú 🙂
200 rokov dozadu by na podobnú otázku, ale v opačnom garde, väčšina reagovala: "žena a nosiť nohavice?"
Mne a môjmu mužovi sa napríklad páčia čínske a kórejské historické odevy, veľa z nich zahŕňa aj dlhé košele, kabáty, ktoré v konečnom pohľade môžu vyzerať ako šaty 🙂
K otázke, mne by to nevadilo, a ocenila by som, že to spomenul hneď na začiatku, aby partneri vedeli na čom sú 🙂

lubossi
7. sep 2024

@dskjhfdlkdjhl hej potom by som vyzeral k svetu.. Možno by som na seba aj zapiskal kebyze sa vidim v zrkadle. Ale vlastne my tu neriešime čo mám ja na sebe, ale skoro-partner autorky :D

miska1997
7. sep 2024

nie

beronsche
7. sep 2024

@kvetka22 tie historické odevy sa páčia aj mne. Aj na pekného muža v kilte sa pozerá dobre.
Ale chlap celý oholený, v silonkach, podprsenke, dámskych nohavičkách a stekliach? Och, to veru nie..

sisaka
7. sep 2024

@kvetka22 to si si na tých historických odevoch nevšimla taký detail, že mužské sa líšia od ženských?
Pointa je v tom, že muž si oblieka ženské veci, nie, že si večer omotá kilt okolo pásu.

sevrin
7. sep 2024

Nie je toto on???

kvetka22
7. sep 2024

@beronsche @sisaka vraví sa tu o ženskom oblečení. Ja neriešim čo je mužské a čo ženské oblečenie, je mi jedno či chlap ma opätky, silonky sukňu, makeup. Pokiaľ k použitiu danej veci netreba použiť pohlavie, je to za mňa jedno 😊
Deliť a určovať, kto môže co nosiť, aká farba je pre chlapca a aká pre dievča, chlap si nemôže lakovat nechty atď, to robíme my ľudia.

lenkasarka
7. sep 2024

@sevrin ježkove pichliače😂😂😂

sisaka
7. sep 2024

@kvetka22 no super! Však to sa autorka pýtala. Tebe to nevadí, väčšine to príde odpudzujúce a asexualne. Načo tanečky ako sa kedysi muži obliekali a ako je to v pohode nosiť dámske nohavičky, silonky, opätky. Páči sa ti to, ok, proti vkusu žiaden dišputát

annm81
7. sep 2024

@beronsche práveže je - ale tá dnešná doba jednak ešte nedorazila všade a jednak, ešte teraz nájdeš na Slovensku nie jednu ženu, ktorá nohavice nikdy oblečené nemala, lebo vyrastala a dospievala v dobe a v prostredí, kedy to bolo pohoršujúce. Na druhej strane, aristokracia v našich končinách sa v minulosti obliekala tak, že z dnešného pohľadu vyzerali poriadne zženštile - jemné látky, dievčenské farby, makeup, parochne, pančuchy, vysoké opätky.

Žeby bolo prijateľnejšie, ak má dnes muž šaty ako keď mala žena nohavice? Nie som o tom presvedčená. Na Slovensku nie je úplne nezvyčajné, že dvojicu mužov, ktorý sa držia za ruky, niekto fyzicky napadne. Čo by spravili mužovi, čo sa na verejnosti ukáže vo vyslovene ženských šatách? Myslím, že tie dve, časovo vzdialené prístupy, sú plne porovnateľné. Veď aj tu padajú nadávky, ako "úchylák", pričom ide len o človeka, čo si to necháva do súkromia a nikomu tým neškodí. Pričom sme v slovenskom prostredí, kde (práve v konzervatívnych rodinách a oblastiach) je široko tolerované omnoho nebezpečnejšie správanie, ale tak dať si denne pohárik, každý piatok sa ožrať, dať po zadku dieťaťu (toto tu kopec žien bežne obhajuje), kradnúť, podvádzať, fajčiť pred dieťaťom, nechať ženu, nech celá starostlivosť o dieťa je na jej pleciach, vrátane toho, že všetko si musí platiť z materskej, občas sa pobiť v krčme atd. atď. je považované za mužné správanie.

beronsche
7. sep 2024

@annm81 mňa už nebavia, tieto dotahovacky a chytacky za slovicka. Dokonca až ku konzervatívnej rodine sme sa dostali.. 🤦🏼‍♀️

Kľudne tie, ktorým sa to páči/ nevadí to, oblečte mužov do negližé a dajte ihličky.
Pre mňa je to odpudzujúce.
A veľmi.
Autorka sa pýta, ako by sme sa postavili k tomu, že sami sa máme stretávať s takým mužom. Nuž ja by som to ukončila.
Ale, že Zuza od susedov mužovi kupuje podprsenky, je mi srdečne jedno.

vesimelonimarsista
7. sep 2024

Nie, nevadilo. Ked sa my zeny mozeme obliekat do chlapskych veci, preco by sa muzi nemohli obliekat do nasich veci? O co sme my zeny menej ako muzi?

beronsche
7. sep 2024

A ešte mi príde vtipné, ako sa poniektoré tvárite, že niekedy v histórii muži nosili ženské šaty..
Ako vážne?
Darmo bola v určitých obdobiach panska móda zozenstila, darmo boli "šaty" súčasťou mužského šatníka, vždy to bolo pánske oblečenie, ktoré sa od dámskeho líšilo.

sisaka
7. sep 2024

@annm81 to by si nebola ty, aby si nevytiahla tie progresívne sračky kde to len ide.
Čo takto nazývať veci pravými menami?!

Nie, nie je to normálne, keď má muž chuť naťahovať sa do ženského spodného prádla a šiat, je to úchylka. Tolerovaná, lebo nikomu tým neškodí. Tolerovať ešte neznamená, že si takého nasťahujem domov a budem sa tváriť , že je to ok, lebo je to in a veľmi progresívne a keď sa ozvem, že je to nechutné, tak ma nejakí progresívni chudáci roztrhajú v zuboch a urobia zo mňa neznašanlivú, homofobnu chuderu (na Slovensku samozrejme aj s titulom Fico voličky). 🤦‍♀️

lenkasarka
7. sep 2024

@beronsche no presne. Čo tema to traktát.

lakebabe
7. sep 2024

@sevrin 😄😄😄 tento sa tým aspoň netají. A vidíš tu na MK by našiel toľko fanúšičiek čo by mu pri tom honeni ešte tlieskali 😂
Kriste to vážne tu idete vyťahovať co sa nosilo za čias Marie Terézie? Príde vám domov decko zo školy, tatko mu bude sedieť v podvazkoch a lodickach na gauci a vám to tu príde v pohode .
Teda nie som ani homofob ani Ficovolic, ale co je veľa to je veľa 🤦‍♀️

annm81
7. sep 2024

@sisaka To by si nebola ty, aby si sem neťahala tie svoje neznášanlivé sračky, ktoré si zdieľate na svojich konspirátorskych weboch. Slušnejšie komunikovať nevieš? Niekto ti káže si niekoho nasťahovať domov? Nedajbože ja? Nejako som si nevšimla. Keby si aspoň diskutovala k veci, ja som túto situáciu porovnala s historickými zmenami, ktoré sa týkali žien, mohla si sa k tomu vecne vyjadriť, ale tak ty typicku dokážeš papagájovať len urážky, nie vecne diskutovať.

janinamojka
7. sep 2024

@lucia13022023 poznala som takého.. Ale ten chodil v tangacoch ženských 🫣 potom som sa dozvedela ze aj jeho strýko.. tak to mali asi v rodine 🫣🤣

cafelatte
7. sep 2024

Nikdy...ale komu sa to paci, kľudne si aj svojich chlapcov oblečte v pondelok ráno do skolky do ružových satociek, ved co je na tom tie co nerobíte rozdiel medzi pánskym a dámskym oblečením.🤣

dominikamacakova
7. sep 2024

@cafelatte chlapcov je ešte v pohode, horšie by bolo keby tak poslali svojich chlapov 😀

ika11123
7. sep 2024

Uf nie 😵mne to príde choré

jana_eyre_2
7. sep 2024

Ja sa snažím každého pochopiť a akceptovať.. a tak akceptujem že nejakého muža to možno vzruší, ktovie, avšak ja by som teda muža ktorý toto robí doma rozhodne nechcela.. príde mi to dosť divná úchylka a niečo si tým musí kompenzovať, toho by som sa bála..

777januska777
8. sep 2024

@maranta_leuconeura veľmi sa mi páčia tvoje argumenty a áno myslím si, ze máš pravdu v tom co vravíš. Ze mužov mame veľký problém akceptovať v ich preferenciách v ich slobodnom vybere. Ženy a ženské rozhodnutia sa dnes berú veľmi vážne a mužské rozhodnutia sudime veľmi dramaticky.
Ja za seba priznám, že keby mal môj muž nosiť ženské saty ci dokonca aj kikt, tak mne by to vadilo. A áno nebudem sa obranovat, ze hovoríš hlúposti a ze máš zle argumenty ci davas do roviny veci co nie su mozne, lebo to nie je pravda, jednoducho priznávam som v tomto zaujata. Som naucena niečo iné a mam v sebe zakoreny ten pohľad na muža iný. Ďakujem ti za tvoj pohľad.

777januska777
8. sep 2024

@lakebabe nemusíme byť fanúšičky, aby sme si vypočuli argumenty druhej strany, za mňa práveže to dava v historickom priebehu veľký význam. Ľudstvo sa mení z roka na rok a doby samé o sebe sa menia. Ak budeme hlavou len v naše dobe, potom sa nebudeme môcť posunúť ako ludstvo. Neviem ale podla mňa niekedy berieme veci prehnane osobne a zachádzame z extrému do extrému.

lakebabe
8. sep 2024

@777januska777 ja už som sa k tomu vyjadrila a nejdem znovu. Za mňa je choré podporovat takéto niečo a za tým si stojím. Pokiaľ niekomu taky chlap doma nevadí je to jeho vec, ja to nepodporujem. A neviem aký chlap sa ma cítiť dotknutý, že by mi vadilo , že chodí v ženských šatách. Keby mne také niečo chlap povedal rovno ho pošlem na psychiatriu.

hendikep
8. sep 2024

mam kamosku, ktora si takeho pana vzala za manzela, raz uz bol zenatý, má dobré zázemie pracoval v SAV, ako vedec čiže žiadny asociál… ale s prvou manželkou sa rozviedol preto - teda ona - lebo sa jej priznal a ona to nezvládla. Mojej kamoške to povedal hneď po zoznámení ( vedela to už aj jeho rodina a rodina ex- deti nemali ) a ona ho akceptovala aj s tým a majú šťastné manželstvo, ale oni nemajú deti lebo kamoška nechce priviesť deti do tohto - z jej pohľadu - zlého sveta. Čiže oni sa našli 🙂

maranta_leuconeura
8. sep 2024

@777januska777 ono je uplne v poriadku nastavit si hranice, ze ,,pre mna toto vo vztahu akceptovatelne nie je". Aj ti najotvorenejsi ludia maju niekde hranice. Mne by toto vobec nevadilo, vidim, ze vacsine hej. Ok. Lenze tu sme si skor vypoculi, ze to je uchyl, nie je to muz a ze patri na psychiatriu. Smutne citat take veci prave od zien, ktore sme len nedavno boli v podobnej pozicii a trvalo to cele storocia.

777januska777
8. sep 2024

@maranta_leuconeura myslím si, ze je to tým, ze väčšinou každý z nás má problém si priznať, že môžeme byť zaujati. Na druhých zaujatosť vidíme, ale priznať si ju na sebe je veľmi náročné. Lebo to je ako priznať si chybu. Myslím si, ze toto bude a je na dlhú trať je to rovnaké ako mužský bonton v obliekani na spoločenskej udalosti. Ale toto si myslím, ze si budú musieť muži sami vyriešiť, tak ako si to v minulosti vyriešili ženy. Uvidíme ako bude naša spoločnosť vyzerať o pár rokov, môže to byť zaujímavé.

Strana
z5