icon

Dokázali by ste odpustiť a pokračovať vo vzťahu?

Včera o 18:11

Čo by ste robili, keby ste po dvadsiatich rokoch manželstva zistili, že vás chcel muž podviesť s mladým 20 ročným dievčaťom. Namotaval ju rok vypisoval jej, aj sa par krat stretli ale tvrdí že sa nič nestalo. Dokazali by ste mu dôverovať a pokračovať vo vzťahu?

Strana
z5
autor
Dnes o 07:45
@anonym_e6eaa1

@lienka.7 Boze zeny, ved ona vobec nejak nejde proti tej mladej. Ve dto bolo uplne obycajne konstatovanie, poisanie skutocnosti. Ved ona praveze este pise, ze akoze tym ze bola mlada, tak moze robit hluposti ale jej chlop by mal amt rozum. Neviem kde citate jak ona mladu z toho vsetkeho viní. Vobec nie.

@anonym_e6eaa1 Ďakujem ze si to pochopila. Asi nie všetci dokážeme čítať s porozumenim.

anonym_091c39
Dnes o 07:46
@anonym_autor

@lienka.7
@lienka.7 Nie, nepochopila si to spravne. Ja, ju vobec neobvinujem ani neodsudzujem Ja, sa práveže snažím obhájiť jej postoj k tomu a ospravedlniť vzhĺadom na vek a skutočnosť z akých pomerov pochádza a v akej rodine vyrastala, lebo či sa ti to páči, alebo nepáči, či so mnou súhlasiš, alebo aj nesúhlasíš, žiadna mlada baba toto naozaj nema za potrebu pokial si je vedoma svojej hodnoty, krásy a jedinečnosti.

@anonym_autor mne strasne pobavilo, ako hodnotíš a stale rozoberáš milenku svojho muža, z akej pochádza rodiny jej morálku sebahodnotu atd. Ale na seba sa nepozries, ze nemáš ani len kusok hrdosti a sebahodnoty a nezamyslis sa preco to tak je. A zjavne ťa ani trochu netrápi ze vychovavas deti podla rovnakého chybného vzorca.

anonym_e6eaa1
Dnes o 07:55
@anonym_091c39

@anonym_autor mne strasne pobavilo, ako hodnotíš a stale rozoberáš milenku svojho muža, z akej pochádza rodiny jej morálku sebahodnotu atd. Ale na seba sa nepozries, ze nemáš ani len kusok hrdosti a sebahodnoty a nezamyslis sa preco to tak je. A zjavne ťa ani trochu netrápi ze vychovavas deti podla rovnakého chybného vzorca.

@anonym_091c39 🙄🙈🙈🙉

anonym_e6eaa1
Dnes o 07:59
@anonym_e6eaa1

@anonym_091c39 🙄🙈🙈🙉

@anonym_e6eaa1 Vobec stale nerozobera a nehodnoti milenku. Uplne obycajne konstatuje skutocnosti pre vytvorenie celkoveho kontextu pribehu. A ono pre deti je niekedy ovela ovela hodnotnejsi priklad prave to, ked vidia, ze rodicia si nakoniec po vsetkom trapeni vedia odpustit, vedia si k sebe najst cestu a vie to medzi nim napokon fungovat. Blbe je ze nikto nevieme ci to tak prave medzi nami bude alebo nie. Autorka deti vobec nespomina, aspon som nezaregistrovala. Tak neviem, zrejme uz mau vacsie deti ked su v strednom veku.

monro
Dnes o 08:03
@anonym_autor

Včera mi povedal, že aka som krestanka keď v biblii je napísané, že mame odpustiť nie sedem krát ale sedemdesiat sedem krát a že čo ma ešte spraviť aby som mu verila ze si uvedomuje ze spravil chybu a že sa snaží robiť vsetko preto aby to mohol odčiniť ale toto že ja sa v tom stále vrtam tomu vôbec nepomáha aby sme mohli ďalej fungovať.

@anonym_autor najlepšia obrana je vždy útok.

autor
Dnes o 08:06
@anonym_091c39

@anonym_091c39 Nešťastie svoju hodnotu priznám a rovnako hodnotu vsetkych ľudí bez rozdielu pomerov a prostredia v akom vyrastali. Nikoho nesudim, ani neodsudzujem, skôr obhajujem, ale to si nejako prehliadla, alebo si si to vysvetlila po svojom. Svoje dieťa sme vychovavali v najlepšom vedomí a svedomi a žiadne negativne vzorce spravania sme nikdy neprejavovali. Naše dospievajuce dieťa nemá nijakú ujmu, lebo ho to nijako nepoznačilo, ani neovplivnilo. Je to záležitosť nás dvoch, ktorú nikde nepretriasame ani nikoho s tym nezaťazujeme. Je, to vec ktorú buď prekoname spoločne, alebo aj neprekoname ale určite z toho nebudem vyvodzovat nezvratne dôsledky, ktoré by nikomu neprospeli, ale naopak mohli len uškodiť po všetkých stránkach.

autor
Dnes o 08:09
@anonym_e6eaa1

@anonym_e6eaa1 Vobec stale nerozobera a nehodnoti milenku. Uplne obycajne konstatuje skutocnosti pre vytvorenie celkoveho kontextu pribehu. A ono pre deti je niekedy ovela ovela hodnotnejsi priklad prave to, ked vidia, ze rodicia si nakoniec po vsetkom trapeni vedia odpustit, vedia si k sebe najst cestu a vie to medzi nim napokon fungovat. Blbe je ze nikto nevieme ci to tak prave medzi nami bude alebo nie. Autorka deti vobec nespomina, aspon som nezaregistrovala. Tak neviem, zrejme uz mau vacsie deti ked su v strednom veku.

@anonym_e6eaa1 Ďakujem za vysvetlenie a pochopenie deja, hlavne pre tie zienky, ktore čítajú len kazdy druhý odstavec a vyhodnocuju nespravne.

anonym_091c39
Dnes o 08:10
@anonym_e6eaa1

@anonym_e6eaa1 je rozdiel odpustiť chybu a nevracať sa k tomu. Chyby sa stavajú kazdemu. Ked muž rok kláti alebo sa snaží zbaliť mladú babu, zatial co mu autorka doma perie trenky to nie je chyba ale vrchol drzosti a neúcty. Iba blbec by veril, ze sa chudak teraz poučil. Miesto ľutovania skáče do autorky, úročí aka je to kresťanka ze nevie odpustiť a dokedy to ide vyťahovať. Uplne s nou vytiera dlážku a ona si to necha. Keby si muž, ako si vies vážiť zenu, co si samu seba neváži? A to sa este ideme tváriť, ze mu veríme, ze s nikým nespal. Bohvie aku pliagu domov doniesol. V konečnom dôsledku je to jedno. On si da teraz sakra pozor, aby mu na nic neprišli. A ďalšia vec, muž ma zaheslovany telefón v dlhoročnom manželstve a žena nevie heslo. Cudne nie?

anonym_091c39
Dnes o 08:12
@anonym_autor

@anonym_091c39 Nešťastie svoju hodnotu priznám a rovnako hodnotu vsetkych ľudí bez rozdielu pomerov a prostredia v akom vyrastali. Nikoho nesudim, ani neodsudzujem, skôr obhajujem, ale to si nejako prehliadla, alebo si si to vysvetlila po svojom. Svoje dieťa sme vychovavali v najlepšom vedomí a svedomi a žiadne negativne vzorce spravania sme nikdy neprejavovali. Naše dospievajuce dieťa nemá nijakú ujmu, lebo ho to nijako nepoznačilo, ani neovplivnilo. Je to záležitosť nás dvoch, ktorú nikde nepretriasame ani nikoho s tym nezaťazujeme. Je, to vec ktorú buď prekoname spoločne, alebo aj neprekoname ale určite z toho nebudem vyvodzovat nezvratne dôsledky, ktoré by nikomu neprospeli, ale naopak mohli len uškodiť po všetkých stránkach.

@anonym_autor deti nie su hlúpe. Vedia, ze sa nieco deje a vidia, ze mama schudla 15 kíl a nie je stastna. Ale ano, tvoj život a tvoja vec

moonlight1210
Dnes o 08:17

@anonym_autor Keby naozaj stal o tvoje odpustenie a napravu, tak ti nebude robit vycitky, ani ta nutit sa s tym vyrovnat rychlejsie, ako ty potrebujes. Naopak tam bude respekt k tomu, co sposobil. Respekt k tvojim pocitom.

Nikto ti nebrani ostat, ak ostat s nim chces. Ale rozmysli si, pre ake dovody ostat chces.

Pretoze niektore odpustenia su potom prijate ako standardne pravo na ne, nie s pokorou a vdakou.
Myslim, ze medzi vami uz padla veta v zmysle: Ved som povedal prepac, co viac chces?

autor
Dnes o 08:18
@anonym_091c39

@anonym_autor deti nie su hlúpe. Vedia, ze sa nieco deje a vidia, ze mama schudla 15 kíl a nie je stastna. Ale ano, tvoj život a tvoja vec

@anonym_091c39 Máme jedno dospievajuce dieťa s ktorym naozaj všetko spoločne preberame a prebrala som aj situáciu že s tatinom si hladame lepsiu a krajsiu cestu k sebe nakolko nam na sebe záleží a chceme nas vzťah posunúť. Taktiež sme si museli vysporiadať nase vzajomne zalezitosti ktore su len mezi nami a dietata sa to vôbec netýka, lebo rodičia sme stale rovnaki a tato situacia to nijako nezmenila ani neovplyvnila.

viktoriaandrascik
Dnes o 08:21

Ani by ma nenapadlo si hladať lepšiu a krajšiu cestu k chlapovi ktorý rok namotával mladú pipku, ten by hľadal tak maximálne cestu z bytu

monro
Dnes o 08:23
@anonym_autor

@anonym_091c39 Máme jedno dospievajuce dieťa s ktorym naozaj všetko spoločne preberame a prebrala som aj situáciu že s tatinom si hladame lepsiu a krajsiu cestu k sebe nakolko nam na sebe záleží a chceme nas vzťah posunúť. Taktiež sme si museli vysporiadať nase vzajomne zalezitosti ktore su len mezi nami a dietata sa to vôbec netýka, lebo rodičia sme stale rovnaki a tato situacia to nijako nezmenila ani neovplyvnila.

@anonym_autor akože, prepáč...krajšiu a lepšiu cestu hľadáte? On to vôbec neľutuje, ak by áno, jeho reakcie budú úplne iné. Povedal, že to ukončil preto, že to nikam neviedlo...to Ti nestačí?

autor
Dnes o 08:23
@viktoriaandrascik

Ani by ma nenapadlo si hladať lepšiu a krajšiu cestu k chlapovi ktorý rok namotával mladú pipku, ten by hľadal tak maximálne cestu z bytu

@viktoriaandrascik Tam problem nie je ja mam svoju nehnuteľnosť a on má svoju, takže ak by sme spolu nechceli byť tak proste spolu nie sme.

viktoriaandrascik
Dnes o 08:26
@anonym_autor

@viktoriaandrascik Tam problem nie je ja mam svoju nehnuteľnosť a on má svoju, takže ak by sme spolu nechceli byť tak proste spolu nie sme.

@anonym_autor o to lepšie 👍

anonym_091c39
Dnes o 08:47
@anonym_autor

@anonym_autor hm, žena mas moj obdiv. Hľadať lepšiu a krajsiu cestu k sebe s niekym, kto si zvolil mladšiu babu pred vlastnou zenou. 👍 uprimne ti želám, nech to vyjde. Lebo ak nie, bude to sakra facka od života, a to uz potom neodides nikdy.

Strana
z5