Dokázali by ste odpustiť a pokračovať vo vzťahu?
Čo by ste robili, keby ste po dvadsiatich rokoch manželstva zistili, že vás chcel muž podviesť s mladým 20 ročným dievčaťom. Namotaval ju rok vypisoval jej, aj sa par krat stretli ale tvrdí že sa nič nestalo. Dokazali by ste mu dôverovať a pokračovať vo vzťahu?
Včera mi povedal, že aka som krestanka keď v biblii je napísané, že mame odpustiť nie sedem krát ale sedemdesiat sedem krát a že čo ma ešte spraviť aby som mu verila ze si uvedomuje ze spravil chybu a že sa snaží robiť vsetko preto aby to mohol odčiniť ale toto že ja sa v tom stále vrtam tomu vôbec nepomáha aby sme mohli ďalej fungovať.
@anonym_autor Aha, takze este ty si ta zla teraz. Heh.
Vsak treba odpustat, tak nabuduce si zase najde nejaku 20-ku, vsak je to jedno, zena odpusti, lebo je krestanka.
Boze, co je toto za ko...piiiip🙄
@anonym_autor ty nesud mladú neskúsenu dievčinu!!
Toto celé spôsobil tvoj nadržaný chlap. On je ten, ktory mal mať rozum, on je ten, kto zlyhal na plnej čiare!
On. Nie ona.
@beronsche Veď, ja som aj jemu povedala že to mladé dievča, malo nešťastie viacej rozumu ako on stary 50 ročný chlap.
Ja, sa naozaj snažim a beriem to z tej lepsej stranky, ze mozno to bolo potrebne aby sme si nasli k sebe cestu a boli si bližši, ale proste pridu na mňa vsetky tie myšlienky a ja ich nedokážem ovládnuť.Povedala som mu ako mi ublížil a vrazil nôž do srdca on mi poviena to, ze sa snazil mi dať obväz, aby rana nekrvacala. Ja som povedala, že to je len ppskytnutie prvej pomoci, ale o tú ranu sa treba aj nadalej starať, lebo pod tym obvazom môže hnisat, moze tam byt zapal proste to nie je liečenie zranenia,dať obväz a dalej si myslieť, že rana do rana zmizne. Aj ked sa zahojí, tak jazva zostane navždy. Stále mi opakuje že sa nič nestalo že robim z toho vedu, ako keby mal nemanzelske dieta, ale pre mňa je proste zrada aj toto co spravil. Veď vzdy sa da este ist do väčšej krajnosti, ale prečo to dávať za príklad.
@anonym_autor kecy..
žiadna lepšia stránka nie je.
Chlap sa všemožne, dlhodobo snazil naraziť si mladučkú a nevyšlo to. A čo je horšie, prišla mu na to žena, tak teraz strihá dobrotu.
Akým nenájde inú hlupsiu, naivnejšiu, viac nešťastnú mladučkú a tu namota tak, že sa s ním aj vyspi..
A potom čo?
Čo bude lepšia stránka potom?
Maj sebaúctu.. toto nie je, že niekoho stretol a pobláznil mu to hlavu. Toto je, že systematicky namotaval dievča vo veku dcéry a keď mu to nevyšlo, pribehol k tebe.
@beronsche Este keby to bol one night stand, tak by to clovek este nejak pochopil- blbe, ale stava sa. Toto mi pride ovela horsie. On ju rok(!) namotaval a vypisoval jej a snazil sa ju nalakat. Teda PLANOVANE. Nebol to ziadny skrat ani nic. Pre mna by bola definitivne horsia moznost c.2.
@anonym_23db1b Veď toto si aj ja uvedomujem, že keby to bola nejaka jednorazova záležitosť, tak ešte budiš, ale on ju zamerne planovite, namotaval a tlačil jej kaleráby do hlavy a doma sa tváril ako vzorný príkladný chlap.
@anonym_autor Ako nič v zlom, a chápem tvoje pocity, ale ja ako realista sa skôr divím, že niekto verí, že je mu muž 20 rokov verný...Akože môže byť nejaké percento, ale podľa mňa absolútne mizivé
Včera mi povedal, že aka som krestanka keď v biblii je napísané, že mame odpustiť nie sedem krát ale sedemdesiat sedem krát a že čo ma ešte spraviť aby som mu verila ze si uvedomuje ze spravil chybu a že sa snaží robiť vsetko preto aby to mohol odčiniť ale toto že ja sa v tom stále vrtam tomu vôbec nepomáha aby sme mohli ďalej fungovať.
@anonym_autor ten tvoj blb je naozaj na facku. Tebe bude predhadzovať aká si to kresťanka?? A on pozabudol na "nezosmilníš"??😠😠😠 Kopnúť do riti s rozbehom, fakt... on z teba robí totálnu kravu, nevšimla si si??🙄
@anonym_autor začínam si mysliet ze je to vymysel. Ty mas 25? To naozaj žena v tvojom veku so sebou necha takto zametať? Zajtra ti povie co? Ze si škaredá preto rok za snažil trtkat inde? Fakt mam dost, hrdosť si nechala kde?
@anonym_autor ten tvoj blb je naozaj na facku. Tebe bude predhadzovať aká si to kresťanka?? A on pozabudol na "nezosmilníš"??😠😠😠 Kopnúť do riti s rozbehom, fakt... on z teba robí totálnu kravu, nevšimla si si??🙄
@tiezjedna on sa obhajuje a vivinuje ze sa nič nestalo, že to bolo len pisanie a k ničomu nedošlo.
@anonym_autor nie. U mňa je to obyčajný chudák. A asi aj neatraktivny (ci uz vyzorovo alebo financne) keď sa mladá hneď nechytila
@biba_18 Chcem počuť od niekoho, že da sa to prekonať alebo aj nedá, lebo ja to momentalne nedokážem dostat z hlavy. Je tomu dva mesiace a stále mi je vyčítane že, dokedy sa este v tom chcem vŕtať.
@anonym_autor To jak moj muz. Ublizil mi neskutocne (nie nevera ale odmietanie intimností celkovo, cize odmietal mna, povedal mi skarede veci na mna, skratka mal ma v pazi cele roky) a on povie, ze "ved sa ma odpustat, nie ?" Ze ako on mi naublizuje a potom caka ze ja smahom ruky mu odpustim nie raz ale 77 raz (ako v biblii). Ako fajn, odpustit odpustim ale zit takto nechcem. Preto sa rozvadzame.
@anonym_autor To jak moj muz. Ublizil mi neskutocne (nie nevera ale odmietanie intimností celkovo, cize odmietal mna, povedal mi skarede veci na mna, skratka mal ma v pazi cele roky) a on povie, ze "ved sa ma odpustat, nie ?" Ze ako on mi naublizuje a potom caka ze ja smahom ruky mu odpustim nie raz ale 77 raz (ako v biblii). Ako fajn, odpustit odpustim ale zit takto nechcem. Preto sa rozvadzame.
@anonym_e6eaa1 aj on tak rad odpustal, ci to len od teba ziadal odpustat?
@anonym_39448d Ja si nechcem nikoho ineho hĺadať lebo ho ľúbim, ale proste hlava mi to neprijima a bije sa so srdcom. Som ja tá nenormálna, že to takto citim?
@anonym_autor nechápem, ako môžeš ľúbiť niekoho kto ťa má v paži, rok namotava nejakú mladú žabu. Keby ona chcela, už spolu ficia aj v sexe a možno by ten návrh na rozvod nakoniec podal aj on. Ale ako som napisala, asi nebol dostatočne finančné atraktívny.
Fakt sa zobud, vždy keď niekde bude ta budu zozierat pochybnosti. Jedna odišla prode ďalšia. A neboj, už si dá väčší pozor.
@anonym_autor ako myslíš, možno to posudzujem podľa seba. Ak by mi niekto takto ublížil, srdce by mi neradilo zostať s ním... Ale hlava by našla veľa dôvodov prečo zostať.
@anonym_9852a8 no lebo ona ho ľúbi. To ze on ju má v paži jej evidentne nevadí. Už len ako jej vravi, ze dokedy sa v tom chce vŕtať?! No haloooo
@anonym_autor Si strašne precitlivená a smiešna, že v tomto veku a po dlhom vzťahu ešte očakávaš od muža veľkú lásku. Asi čítaš priveľa romantických kníh a aj tu napísať bola blbosť, pretože tu ti budú radiť rozvod. Uvažuj pragmaticky - ak zarobí, nie je lakomýy, doma pomôže, vychádzate normálne, je dobrý otec... zostaň s ním, nerieš, čo robí, keď ho nevidíš a ži svoj život. Dôverovať môžeš akurát sebe, nie chlapovi. Jasné, že túžil po mladšej žene a aj túžiť bude, je to prirodzený pud, ale kvôli tomu máš prísť o status vydatej ženy, majetok a usporiadanu rodinu? Kým si reálne nejakú nenájde, ktorá ho bude chcieť tak veľmi, že ho dotlačí ho k rozvodu nič nerob. Nebuď hlúpa. Rozvod nič nevyrieši, len sa dostaneš do zbytočných problémov.
@anonym_e93341 Preboha 🙄 A lasku si kde nechala ? Ved sa snad musia aj lubit aby to nebolo len spolubyvanie.
Zienky ale toto je krasne mladé dievčatko a on si na nu trufal? To sa neda s nou neporovnavat, veď ja som uz z toho zrelá na psychiatriu. Ja som za dva mesiace schudla 15 kg.
@anonym_autor trúfal, pretoze mu v strednom veku preskočilo. Išiel si dokazovať, aký je chlap.
Stáva sa.
S tebou to nemá spoločné nič!! Proste nicovate nič. Mohla by si byť sama bohyňa Afrodita a aj tak by to urobil. Pretože sa desí staroby, pretože je nezrely, vnútorné úplne neistý..
Ako sa vlastne poznali? A ako tie svoje činy zdôvodnil?
@zuzubb007 Ano jej podiel viny bol v tom, že ho nestopla a nezablokovala hneď na začiatku, ale zrejme si uzivala pozornost a komplimenty od chlapov, nemôžem ju súdiť je to mladé dievča a tiež zrejme nepochádza z ukážkovej vzornej usporiadanej rodiny, kde by videla ako to ma vo vztahu fungovat. Zrejme nedostala od svojho otca všetku pozornosť, ktoru mala dostať ako dieťa, tak si to takto kompen!uje od cudzich chlapov.
@anonym_autor na vine ale nie je to dievča, ale tvoj neverný manžel. Asi si to nepochopila. On ako ženatý nemal čo baliť pomaly svoju dcéru (vekovo).
@anonym_autor ty sa mi snáď snívaš, žena... Takže tvoj chlap ti do očí povie, že keď mu nedala, tak to chcel ukončiť, a ty sa zamýšľaš, či zostať alebo ísť???? 😨Aj keď by som sa akokoľvek snažila uvažovať racionálne, tak toto by ma vyhodilo z treniek a vyrazila by som s ním dvere! 😠
@tiezjedna toto je typický príklad ženy, ktorá v sebe nemá ani trosku hrdosti. Ešte bude obviňovať mladú žabu ze si užívala pozornosti od starého nadrzaneho chmula namiesto toho, aby dala jemu po tých starych krížoch, aby sa spamätal.
@anonym_e93341 Preboha 🙄 A lasku si kde nechala ? Ved sa snad musia aj lubit aby to nebolo len spolubyvanie.
@anonym_e6eaa1 On ju vôbec neľúbi a berie si z toho spolužitia len to, čo mu vyhovuje a je spokojný. Je v očiach iných sporiadaný, ženatý muž, má postarané o domácnosť, deti. Aj ona sa k tomu môže postaviť rovnako, prestať snívať o láske ako pubertáčka. Nevidím dôvod na rozchod, keď ani jeden nemá perspektívny nový vzťah, ani netreba dúfať, že sa do nej znovu zamiluje, ale treba vidieť na tom vzťahu to, čo je pre ňu výhodné.
@anonym_autor Jeziiis, jak cez kopirak s mojim muzom. Presne to iste mne takto vravel....este pomaly ako vycitku mne, ze preco teda subidub neodpustim a ide sa dalej...v starych "dobrych" kolajach....no tudle moj milý, uz néééé, ja uz si ublizovat nenecham veru. Nu a moj sa ani velmi nesnazi o nic, nijak to napravit. Uplne akoby som pre neho ani neexistovala. Ale teda u nas su to uz roky co nefungujeme. Uz 8 rokov je od toho vazneho incidentu kedy mi tiez "vrazil noz do chrbta".
@anonym_autor vieš co? Práve tí, ktorí sa modlia 3x denne a maju plnú hubu mravnostnych kecov sú tie najhoršie prasce. Ono sa tomu ešte hovorí aj ze tichá voda brehy myje.
@anonym_e6eaa1 aj on tak rad odpustal, ci to len od teba ziadal odpustat?
@anonym_208c73 Tak ja som mu tak vazne nejako nikdy neublizila, aby mi musel extra odpustat. Ked sme sa pohadali tak ja som sa vedela skor ospravedlnit ked som to prepiskla. Aj on vedel prosit o prepacenie, to zas ano. Ale ja asi viac.
@biba_18 Chcem počuť od niekoho, že da sa to prekonať alebo aj nedá, lebo ja to momentalne nedokážem dostat z hlavy. Je tomu dva mesiace a stále mi je vyčítane že, dokedy sa este v tom chcem vŕtať.
@anonym_autor docitavam postupne a normálne ma ten tvoj zmrd nahneval..
Ako si dovoľuje tebe niečo.vycitat?
To by som sa na tvojom mieste veľmi rýchlo ohradila..
Skúste ísť na chvíľu od seba, dôvod pred rodinou a známymi netaj.
Ak už, je to jeho hanba, nie tvoja.
Urovnas to v hlave, on pochopí, že s tebou zametať rozhodne nebude a čas ukáže ako ďalej.
@anonym_e6eaa1 On ju vôbec neľúbi a berie si z toho spolužitia len to, čo mu vyhovuje a je spokojný. Je v očiach iných sporiadaný, ženatý muž, má postarané o domácnosť, deti. Aj ona sa k tomu môže postaviť rovnako, prestať snívať o láske ako pubertáčka. Nevidím dôvod na rozchod, keď ani jeden nemá perspektívny nový vzťah, ani netreba dúfať, že sa do nej znovu zamiluje, ale treba vidieť na tom vzťahu to, čo je pre ňu výhodné.
@anonym_e93341 Pomooooc, takto zit ? Matko mila...no ved zi, mozes. Nie kazdemu ale spolubyvanie s manzelom vyhovuje, niekto chce zit aj s niekym kto ho lubi, proste lebo sa lubia je im spolu dobre, vazia si jeden druheho, maju spolocne zaujmy, humor atd.
@tiezjedna toto je typický príklad ženy, ktorá v sebe nemá ani trosku hrdosti. Ešte bude obviňovať mladú žabu ze si užívala pozornosti od starého nadrzaneho chmula namiesto toho, aby dala jemu po tých starych krížoch, aby sa spamätal.
@lienka.7
@lienka.7 Nie, nepochopila si to spravne. Ja, ju vobec neobvinujem ani neodsudzujem Ja, sa práveže snažím obhájiť jej postoj k tomu a ospravedlniť vzhĺadom na vek a skutočnosť z akých pomerov pochádza a v akej rodine vyrastala, lebo či sa ti to páči, alebo nepáči, či so mnou súhlasiš, alebo aj nesúhlasíš, žiadna mlada baba toto naozaj nema za potrebu pokial si je vedoma svojej hodnoty, krásy a jedinečnosti.
@lienka.7 Boze zeny, ved ona vobec nejak nejde proti tej mladej. Ve dto bolo uplne obycajne konstatovanie, poisanie skutocnosti. Ved ona praveze este pise, ze akoze tym ze bola mlada, tak moze robit hluposti ale jej chlop by mal amt rozum. Neviem kde citate jak ona mladu z toho vsetkeho viní. Vobec nie.
@anonym_autor Si strašne precitlivená a smiešna, že v tomto veku a po dlhom vzťahu ešte očakávaš od muža veľkú lásku. Asi čítaš priveľa romantických kníh a aj tu napísať bola blbosť, pretože tu ti budú radiť rozvod. Uvažuj pragmaticky - ak zarobí, nie je lakomýy, doma pomôže, vychádzate normálne, je dobrý otec... zostaň s ním, nerieš, čo robí, keď ho nevidíš a ži svoj život. Dôverovať môžeš akurát sebe, nie chlapovi. Jasné, že túžil po mladšej žene a aj túžiť bude, je to prirodzený pud, ale kvôli tomu máš prísť o status vydatej ženy, majetok a usporiadanu rodinu? Kým si reálne nejakú nenájde, ktorá ho bude chcieť tak veľmi, že ho dotlačí ho k rozvodu nič nerob. Nebuď hlúpa. Rozvod nič nevyrieši, len sa dostaneš do zbytočných problémov.
@anonym_e93341 ešte si tam zabudla, že "nepije a nebije ťa"..
Niektoré máte zúfalo nízke nároky na partnera...
Teda neočakávam doživotnú románovu lásku, ale toto teda nie.
Žienky, ďakujem vám všetkým za prejavy spolupatričnosti a sucitu a snáď od niektorich aj kus empatie a pochopenia. S touto diskusiou som možno chcela sama sebe dokázať že to co prežívam, ako to prežívam a cítim nie je vadne ako mi je to stále vyčitane. A že ja mám pravo sa takto cítiť aj keď nechcem, ale proste ešte mi to nejde nijak inak, aj keď sa velmi snažím a premaham a snažím sa dať nášmu vztahu sancu a novy impulz a iskru aby sme sa v nom citile obaja spokojní a naplnení po všetkých stránkach.

@anonym_autor ty nesud mladú neskúsenu dievčinu!!
Toto celé spôsobil tvoj nadržaný chlap. On je ten, ktory mal mať rozum, on je ten, kto zlyhal na plnej čiare!
On. Nie ona.
@beronsche Z coho máš pocit, že ju sudim. Veď ja ju ešte obhajujem.