icon

Dokáže existovať priateľstvo medzi mužom a ženou?

7. jan 2024

Ahojte pani, oslovujem tuto neustale narastajucu cast muzskeho osadenstva modreho konika so ziadostou o muzsky pohlad na vec.

Som rozvedena, sportovkyna, charizmaticka, financne nezavisla a mam deti.

Mam rada muzsku spolocnost. Ale zas a dookola sa mi stava, ze ked najdem v muzovi kamarata, tak skor ci neskor zacnem citit, ze chce nieco viac. Minule som citala teoriu ze muzi maju radi slobodne mamicky, lebo tie im vzdy daju. Tak mozno je to tym. Neviem. Kazdopadne, taketo vztahy ukoncujem, lebo sa v tom necitim komfortne.

Po dlhom hladani som nasla jedneho dobreho kamosa, pri ktorom mozem byt uplne otvorena, mozme spat vedla seba a k nicomu nedochadza. Napriek tomu, sa uz parkrat stala situacia, kedy som zostala trosku na pochybach, ci naozaj za tym nie je nic viac.
Raz mi hovoril, ze mal so mnou eroticky sen.
Nedotykame sa navzajom ziadno, ani tam nie su ziadne sexualne narazky, ale zvykne mi okomentovat postavu (len pozitivne), vsimne si novy mejkap, obcas mi ocumuje zadok.
Teraz som od neho dostala vianocny darcek. Sportove nacinie k sportu ktoremu sa venujeme spolocne. Ja som mu nikdy nic nedala. Tak som necakala ze on teraz da nieco mne. Stretavame sa pri sporte alebo s detmi priemerne raz za tyzden (sme z ineho mesta).

Prosim. Pani. Vsak robim z komara somara a dokazete mat normalne taketo priatelstvo so zenou a nemusim za tym nic hladat. Nerada by som o tohto kamosa prisla.

Diky! 🙂

autor
7. jan 2024

@marianarem ano. Tiez poznam pary kde normalne funguju kamaratstva obojsmerne. Aj moj partner ma kamosky, len nie az take blizke ako ja tohto kamosa. Mna v podstate len zaujimal nazor muzov, lebo partner ma stale presviedca ze ked ma slobodny muz zadanu kamosku, tak len caka na prilezitost. A tomu sa mi nejako nechce verit

h2
7. jan 2024

Prepáč, že píšem, hoci nie som muž. Ale zaujalo ma niečo, o čom si písala. Prosím ťa, v akých situáciách dochádza k tomu, že matka detí spí s mužom, s ktorým sú len kamaráti a nemajú sex? Prečo potom spíte spolu?

autor
7. jan 2024

@madeincssr s tym snom suhlasim. Ze keby bolo za tym nieco viac, tak by mi o tom nehovoril. Spomenul mi to len ako pikosku

autor
7. jan 2024

@h2 vysvetlovala som na predchadzajucej strane 🙂

autor
7. jan 2024

@hugger a mozno! Mozno nechce ani sex, ani vztah, mozno sa mu so mnou proste len dobre sportuje a sutazi 😀

h2
7. jan 2024

Sorry, zase raz píšem skôr, než si prečítam diskusiu, moja chyba. Pre mňa je neprijateľné, aby som ako zadaná spala v jednej posteli s nejakým kamarátom. Tebe by nevadilo, keby tvoj partner spal v posteli s kamoškou?

autor
7. jan 2024

@marianarem jaaaj. A k tym zenam este. Neviem. Odmala mi lepsie sedia chlapi, snazim sa velmi najst dobru kamosku, mala som styri, s ktorymi som si rozumela ale postupne sa vsetky odstahovali do zahranicia. A uz dlho sa mi nedari najst dalsiu spriaznenu dusu. V mojom veku ma uz vacsina ludi socialne kontakty ustalene.

hefo
7. jan 2024

@hugger Príbeh naozaj vyzerá trochu divne, ale priateľstvo medzi mužom a ženou existovať môže. No rozhodne nezáhŕňa spoločné spanie, aj keby počas neho nemalo k ničomu dôjsť!

marianarem
7. jan 2024

Nie je to tak u kazdeho muza, ale u tohto, ktoreho spominas, to tak pravdepodobne je, ten asi chce viac.

autor
7. jan 2024

@h2 vadilo 😀 ale ako som pisala. Nebolo to planovane, hotel nemal recepciu, tak sme ani nemali ako izbu vymenit. Prisli sme tam v noci niekedy, tak co sme mali robit? Padli sme mrtvi do postele a hned zaspali.
A partner o tom samozrejme vedel

autor
7. jan 2024

@hefo sa vsetci chytili toho spolocneho spania 😀 ja som tym len chcela zdoraznit ze ani vtedy nic neskusal. A to bol aj trochu pripity.
Spolocne spanie sa stalo chybou hotela a nedalo sa to v tom momente inak riesit.

h2
7. jan 2024

Tak ja na priateľstvo medzi mužom a ženou verím, ale nie je to pre každého, niektorí ľudia toho nie sú schopní. A v tvojom prípade si myslím, že tvoj kamarát ťa len ako kamarátku neberie. Nič si nedovolí, lebo, ako si písala, je gentleman, je slušný a keď vie, že máš partnera, nechce mu "liezť do revíru". Ale myslím, že určite by chcel viac, keby sa situácia zmenila.

autor
7. jan 2024

@la_dolce_vita no. presne. Ja nie u kazdeho muza ale boli muzi u ktorych som citila ze chcu viac. A uz som ostala ostrazita. Ale pevne verim ze u tohto kamosa sa mylim. Zmiatol ma tym vianocnym darcekom. Teraz sa citim byt zaviazana

lenkasarka
7. jan 2024

A partner bol s tým v pohode? Lebo ja teda vôbec nie som žiarlivá,ale toto by som určite netolerovala. Kamarátstvo medzi mužom a ženou funguje. Mneosobne velmi dlhé roky. No nikdy som s kamarátom nespala v jednej posteli.

autor
7. jan 2024

@h2 och. Tieto nazory ma netesia. Ako, aj tak s tym nic nespravim, len teda budem opatrnejsia aby som mu ani naznakom nedavala nejaku nadej

autor
7. jan 2024

@lenkasarka ofrflal to trosku ale ked som mu vysvetlila celu situaciu tak s tym bol ok. Priebezne sme komunikovali, tak bol v klude.

madeincssr
7. jan 2024

@lenkasarka ale tak dve jednopostele prirazene k sebe (to je to iste ako dvojpostel, len tu si nemohli rozdelit dalej od seba) su tiez jedna postel? A ako daleko uz staci, aby boli oddialene? Rozumieme si? O nic sa nepokusal. A v podstate je jedno, ci zo sebakontroly (ze vie, ze je zadana a je dzentlmen), alebo z nezaujmu (ma ju len ako kamosku, nepritahuje ho, je gay...)

lenkasarka
7. jan 2024

@madeincssr to je v poriadku ja to plne chapem. Slušne som sa opýtala a napísala môj názor. To je všetko

maranta_leuconeura
7. jan 2024

Autorka, ja sa ta zastanem s tym spanim, stalo sa to aj mojmu muzovi s kamoskou na vylete. Ja som nechcela ist s nimi a dalsi kamos na poslednu chvilu vypadol kvoli covidu, tak prebookovali izbu den vopred z trojpostele na dvoj a bola to manzelska, lebo nebola volna ina izba. Prezili to a vedela som o tom, mohla som ho aj nepustit 🤪😀 Keby ma chcel podviest, urobi to hocikedy hocikde a nemusi za to este platit 😂

lenkakravcova
7. jan 2024

Ja by som sa asi radšej vyspala na gauči.. 😀

anketkarka
7. jan 2024

Tiež verím na kamarátstvo muža a ženy, ale v tomto prípade sa tiež prikláňam k tomu, že je to čakateľ na niečo viac. Myslím, že máte šancu fungovať ako chceš, ale fér by bolo sa o tom otvorene porozprávať. A nečudujem sa Tvojmu partnerovi, že má k tomu pripomienky. Kto by nemal. Asi by som neprovokovala spoločným spaním a podobnými vecami. Oboch.

wig
7. jan 2024

Tak tiež si myslím, že kamarát má záujem ale je zmätený a nevyzná sa v tebe, tak nastreľuje sondy. Osobne verím na kamarátstvo medzí mužom a ženou ale len za podmienky, že sa obaja ( doslova ) odpudzujú, ako magnetky na chladničke! ...Nájdi si radšej kamošku...

ge
7. jan 2024

Presne tak priateľstvo medzi ženou a mužom neexistuje !Vždy sa jeden z nich zaľúbi do druhého!

marca12
7. jan 2024

Ty musis mat dost dolerantneho partnera,ked mu nevadi,ze za tebou pride kamos,ubytujete sa spolu v jednej izbe. Ja nie som ziarlivka,ale toto by som nerozdychala,keby moj muz takto fungoval s nejakou kamoskou.

marseillefan
7. jan 2024

Jediné, čo ti poradím je, že ak nechceš, aby sa do teba chlapi zaľúbili, tak sa s nimi prestaň kamarátiť... chlap sa do kamarátky skôr či neskôr zaľúbi... ak nie, tak sa s tebou prestane kamarátiť (ber to tak, že to platí na 95 percent, lebo možno sa nájdu výnimky). Chlap sa prvý krát pozrie na ženu a vyhodnocuje si, či by ju pretiahol alebo nie... to je prvá myšlienka, ktorú má. Zmier sa s tým a nádi si radšej kamošku...

drake122
8. jan 2024

Chlap nikdy nechce byť žene len kamarát. Tento konkrétne je istým spôsobom chudák, lebo isto by aj chcel sexovať, ale buď sa neodváži žene to priamo povedať, alebo je presvedčený, že aj tak by ho odmietla, tak je ticho a hrá sa iba na kamaráta... je to maximálne neatraktívne mužské správanie, v podstate len obletuje ako včelička, ale nič neopelí.

eva8
8. jan 2024

Ty toho chlapa vyuzivas a to nie je fer

kiki68
8. jan 2024

Ja chapem to, ze si radsej s muzmi, je to easy, dat hranice Proste. Upozornit tak nrjak rozpravanim dem tam o svojom chlapovi doma, ze si zadana. To dost pomaha a muzi dostanu signal, ze toto je iba Sport a sach. Nic viac z toho nebude. Nehladas sex, ani vztah. Muzom musis vzdy priamo vymedzit pole posobnosti.

hugger
8. jan 2024

@hefo @maranta_leuconeura @grof_monte_christo

Moja definícia kamarátskeho vzťahu je že žiadna zo strán nemá erotické a/alebo romantické očakávania. Takéto kamarátstvo existuje napr. medzi dvoma heterosexuálnymi mužmi. Medzi hetero mužom a hetero ženou neexistuje.

Ak vaša definícia kamarátstva je že jednoducho spolu nespávajú pretože jeden alebo obaja z dvojice svoje túžby držia na uzde tak to naozaj existovať môže ale nie je to kamarátstvo, je to potlačená romantika.

grof_monte_christo
8. jan 2024

@hugger Neviem, či to vidím inou optikou, ale so mnou muži problém s priateľstvom nemajú a ani sa so mnou neprestali kamarátiť 🙂.