icon

,,Dokonalé" vzťahy a manželstvá

13. jún 2023

Dlho som premyslala, ci tu nieco pridam, ale neda mi to a musim :D mna strasne zaujima, ci fakt tu mate take uzasne manzelstva a vztahy, ako to tu niektore prezentujete. Mam pocit, ze niektore tu maju za partnerov pomaly polobohov. Lebo, vsak oni pracuju, zarabaju minimalne 3000€, este len idu z prace, stihnu vyzdvihnut deti zo skoly/skolky, pridu domov, hned beru mop a rajbu byt, lebo ved vsak obaja pracujete a nedajboch sa NEBUDE PODIELAT na spolocnej domacnosti( pisem to velkym, lebo niektore to tu neviete predychat, ked nejaka zena napise, ze jej muz malo pomaha) potom si este aj stihnu nieco chutne uvarit a vecer vas este brutalne pomiluju :D ako, neviem, ci len ja zijem v inom svete, ale fakt v okoli nepoznam takto dokonakych chlapov a tu kazda druha sa predbieha, kto ma lepsieho chlapa :D neviem, ale ked chlap robi na stavbe alebo na zivnost, tak si fakt neviem predstavit, ako sa este podiela na domacnosti. Lebo je k***a rozdiel koncit v praci o tretej a chodit domov o siestej. Neviem, ci tu vsetky mate mhzov z kancelarie, ze koncia o 3-4 v office, ale nezda sa mi to :D a hlavne, prestante uz konecne porovnavat svoje manzelstva s tymi druhymj, lebo kazdy to ma nastavene inak. Potom tu vznikaju diskusie, kde sa zena chce trosku postazovat a normalne tu za nu pomaly podpisujete rozvodove papiere :D mne je smiesne a normalne by som chcela vidiet realne osoby, co sa skryvaju za tymito nickmi, co sa kazdy den predbiehaju v diskusiach, ze co to vlastne mate za zivoty :D ja mam uplne krasne manzelstvo, ale teda ja som za svoj zivot vola velmi velakrat sama, dokonca aj pri porode, nakolko muz ma pracu, kde chodieva casto prec,mimo slovenska. Je lekar a teda je v praci niekedy aj dva dni vkuse a ano, ked ma chvilu oddych, tak mu nejdem vykrikovat, ked nezmije podlahu alebo si opovazi odo mna vypytat najest 🙂 zeny, spamatajte sa. Je smutne, ako zena zene dokaze nalozit

normalnr sa tu na u

maranta_leuconeura
14. jún 2023

Ani ja muzovi nevykrikujem, ze si uz tyzden nespratal nieco a potkynam sa o to. A vies co, ja to neodlozim, poprosim ho aj stodvadsiatykrat, nech to spravi, ked su to jeho veci, lebo neviem ako to chce mat kde to chce mat ci v pivnici ci kde. Nechapem preco by som mu mala robit upratovacku a kucharku za to, ze zaraba viac (ano zaraba vela, je sikovny 🤷) a ze hoci ma rovnaku pracovnu dobu co do poctu hodin ako ja, casto nadcasuje, takze chodi neskor domov ako ja. My si pracu rozdelime, ano, ja stihnem aj v domacnosti spravit viac a aj robim, lebo sa tu ,,viac obsmietam", ale nerobim to na ukor svojho volneho casu a inych aktivit, ktore mam a chcem robit. Ked usudim, ze uz je to prilis alebo ze nevladzem, necham nieco aj jemu, tiez tu byva.

A dokonaly vztah nemame, aj sa pohadame, aj sa nezhodneme, ale na dolezite otazky mame rovnaky nazor, vychadzame spolu, respektujeme sa a mame sa radi.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
zmrzlinka2021
14. jún 2023

@elizabet173
V tvojom poslednom pripsevku je vela recnickych otazok a mna napada len odpoved - preto, elbo vela zien sa stotoznilo s rolou sluzky. Od malicka je mnohych dievčatám vtlkane do hlavy, ze ony tu maju byt pre druhych, ony sa maju obetovavat, ony maju prestat snivat a byt k dispozicii kazdemu, ony sa maju rozlucit s karierou, ony maju zodpovednost za chod domacnosti a vychovu dietata,... + k tomu blby vzor fungovania zeny z pozicie ich matky, a vysledok je taky, ze nevedia sa z tejto "pozicie sluzky" vymanit.

veronikastrickova
14. jún 2023

Moj konci o 16cca, pride domov najeme sa spolu dame kavu a ide robit nieco na dome. Upratovat pomaha, to vie naozaj lepsie ako ja, on lesti ja len prach zotriem aby bolo. Prat mu nerada davam, lebo proste on neroztriedi pradlo ako ja, skladat vie perfektne, ale vzdy sa pohadame, lebo ja skladam gate na 4, on na 3 a to ma slak triafa. O deti sa stara, od zaciatku nasho vztahu sa k mojmu synovi spraval ako ku vlastnemu akoby sme ho mali spolu, vstane kludne ku nim v noci, ale varit no to fakt mu davam malokedy, to mu proste az tak nejde. Ked sa do niecoho pusti spravi to precizne, ale vie mu to trvat, ked ho nepozeniem. Slak ma tiez triafa z toho, ze on ma cas, poviem mu rychlo pod sem a on ledva podbehne. Ja zase vybuchujem ked mam dostat kramy, ja som ako casovana bomba, a viem na neho vrieskat pre nic a vycitam mu veci, co by som si uz teraz naozaj mohla odpustit. Ale tak potom na mna zvreskne aj on a ja som spokojna a ukludnena. Nezaraba tolke tisice, ale nam to na zivot staci, mame co potrebujeme. Teraz je prec uz par mesiacov a som na vsetko sama plus na rizikovom tehu a vytoci ma, ked sa ide na nieco stazovat, pritom ma v praci navarene, jedine si uprace svoju postel, operie si svoje veci a robi co ma o nic sa starat nemusi. Ale nerozviedla by som sa s nim, lubim ho a vztah je o tom byt dole aj hore a aj sa pohadat aj ked pre blbost. A hlavne mame dobry sex. To je pre mna dolezite a ano my sme si v tomto sadli.

juliacenc
14. jún 2023

Joj dobre napisane a pobavilo ma spojenie rajbu byt 😀

kvietocek87
14. jún 2023

Dokonalé manželstva ani partnerstvá neexistujú ani neexistovali a ani nebudú existovať

marca12
14. jún 2023

Je rozdiel,ked si pride domov oddychnut chirurg a rozdiel chlap,ktory ma normalnu pracu a nepomaha doma,lebo je lenivy,pohodlny. Nezaujima sa o zenu,deti a podobne. Kazdy ma nastavene ine hranice a je vdacny za nieco ine. Poznam vela chlapov,krori funguju v domacnosti. Idu so zenou na prechadzku s detmi,rano,poobede zavezu,vyzdvihnu deti zo skoly,vozia ich na kruzky,doma porobia. Nie je to nic vynimocne,vola sa to pracovity muz. Ja mam doma pracoviteho,nezastavi sa za cely den. Sice sa nezvrta pri vysavaci a mope sam od seba. Ale ked pridem domov s nakupom,otvara mi dvere a pomaha mi vynasat nakup,ked potrebujem pomoct,nema problem s nicim. Je v domacnosti pritomny,nechodi si domov len vylozit nohy a driemat na gauc. Robi vsetko okolo domu,kam sa pozries,vidis vysledky jeho prace. Ja by som doma nemusela ani prstom pohnut a nevycital by mi to. Urcite nie je dokonaly,ale pre mna idealny. To,co tu vacsinou citame je hroza. Muz,ktory sa nevenuje detom,ale radsej si zahra pc hry. Vsetko je na zene cely chod domacnosti,to jednoducho nie je v poriadku,aby zena drela ako otrok a muz sa cuduje,ze mu s usmevom vece neroztiahne nohy. Kde ma zena na to vziat energiu?? Nie kazda zena dokaze tahat ako vol,ani ja to nedokazem. Harmonia vo vztahu musi byt. Ze tebe vyhovuje,ze si na vsetko sama,je ok. No nie kazdej to vyhovuje.

stanulienkat
14. jún 2023

Myslím, že si zo všetkých diskusií povyberala iba hrozienka. Ano, internet znesie veľa a ženy tu naozaj vedia naložiť. Ale všetko toto, čo si spomínala, čo má akože robiť aj muž, tak toto všetko zvládajú bežne ženy: odkrúti si svoju ťažkú robotu, o štvrtej ide vyzdvihnúť deti, robí s nimi úlohy, navarí večeru, nachystajú sa do školy, umyje, povysáva............. Prečo sa toto všetko od ženy očakáva a nikto ju nemá za poloboha??? Z tvojho príspevku vyznieva, že je nonsens toto požadovať od chlapa, ktorý tvrdo pracuje. Predstav si, že aj ženy tvrdo pracujú a aj na smeny, sú aj lekárky, ktoré sa dva dni neukážu doma, napriek tomu toto všetko urobiť musia. Chlap nie je chránený druh. Dá sa v rámci svojich možností venovať rodine a domácnosti. Diskusie, ktoré si tu vypichla sa zväčša venujú tomu, ako muž príde z roboty a hra do noci plejko, cez víkendy nič nerobí, nevenuje sa deťom, manželke a nepohne ani prstom doma. Je to vlastne zbytočný clen domácnosti. Takže nie, nemáme doma polobohov, môj manžel veľmi veľa robí v domácnosti -nie, nepomáha on sa spolupodieľala. A samozrejme, že má aj svoje muchy, tak ako ich mám aj ja. Je aj plno vecí, ktore nevie spraviť. Musíme si platiť na to ľudí, ale netvárime sa, že je chránený druh. Aj sa pohádame, aj si niekedy lezieme na nervy, aj sa udobrime. Rozhodne nie je poloboh a už vôbec nie dokonalý, ale to ani ja. Je to plnohodnotný partner, otec a člen rodiny.
Na druhú stranu kedy mi prišiel 12-hodinovej šichty domov z bane, určite by som mu nedala vysávac do ruky. Na smeny som robila aj ja mala som fyzicky aj psychicky ťažkú prácu v nemocnici a netvárila som sa, že mám počas voľna len oddychovať. A nie, nemusíme si rozdeľovať s manželom povinnosti 50 na 50, ale musím cítiť, že mám doma rovnocenného partnera, ktorý ma nemá iba za slúžku.

kristinkakvetinka
14. jún 2023

Ja mam skúsenosť ľudí čo poznám osobne a to ako sa prezentujú na sociálnych sieťach je veľmi rozdielny.Ako mne osobne je to jedno ale príde to smiešne, lebo ak som spokojná s tým co mam neznamená ze sa stým musím chváliť na nete.Nedavame žiadne fotky na net ani z dovolenky z výletu, proste nič. Skôr používame len messenger .Ale keď to niekomu vyhovuje a paci sa mu to neriešim to ,nech si každý žije ako chce a ako uzná za vhodne .Sme dospeli ľudia predsa 😊

mamina7070
14. jún 2023

ja mam doma asi jednorozca (moj aj zehli aj tie 3 litre mesacne prinesie, ok a umyje) a aj tak mi pravidelne pije krv 😂🙄🤣

simca06022011
14. jún 2023

no ja urcite nemam :DDD ani sa tym neprezentujem.

stanulienkat
14. jún 2023

@mamina7070 toto vsetko aj moj muz, aj s pitim krvi...len tych 3000e mi nedonesie.🤔😁

milanemila
14. jún 2023

Takze ty nechapes ako mozu mat ludia krasne manzelstva a posmesne ich tu opisujes a potom jednym dychom dodas, ze ty mas krasne manzelstvo 😂🤦🏼‍♀️
A ked mas muza lekara, tak by si mala vediet, ze psychicke vypatie v praci moze byt ovela unavnejsie (takyto ludia mozu vyhoriet) ako fyzicke z manualnej prace.

veronicka88
14. jún 2023

Mám krásne manželstvo s hádkami,pohladenim,Lubením so všetkým,akceptovaním,kompromismi...ale nejdem sa chváliť😜😜nemám toľko casu aby som r sila druhých a druhých problémy si neťahal domov.ale som schopná sa s nimi tešiť keď sa darí....

stanislavicenka
14. jún 2023

Ale ved vsetko je vecou dohody. Mne osobne sa nepaci spojenie - muz pomahajuci v domacnosti. Ved ten muz je tiez sucastou domacnosti. A ano, moj manzel chodi po deti po praci, lebo som v praci dlhsie, doma uprace, uci sa dcerou, nemyslim, ze je to nadludsky vykon. V kancelarii pracujeme obaja, on konci skor. Ked je na sluzobke, vsetko zabezpecujem ja, ale po navrate samozrejme necakam, ze mi nejaku sluzbu musi "vratit".

viestta
14. jún 2023

@luccija neviem kde si dosla na to, ze sa maju prace delit pol na pol? Je to absurdna predstava niektorych, ktori vobec netusia co znamena rovoncennost, rovnopravnost a spolupodielanie sa na chode domacnosti a starostlivosti o deti. V normalnej rodine sa nerozpocitavaju taniere po veceri na dve kopky aby kazdy umyl rovnako, ani pradlo na zehlenie sa nedeli na moje, tvoje a detske si rozpocitame. V normalnej rodine jeden umyva riady, druhy kupe deti. V normalnej rodine jeden vysava, druhy vesia pradlo. Jeden sa venuje detom a druhy chysta veceru. Jeden ide pre deti do skoly, druhy na nakup (a samozrejme vsetky tieto roboty sa daju robit aj spolu) V normalnej rodine si delia prace tak, aby bol kazdy spokojny a kazdy mal dost casu aj sam pre seba a samozrejme aby ostalo dost casu na deti a aj na spolocne chvile bez deti.

luccija
14. jún 2023

@viestta súhlasím, ale prečo to adresujes mne?
často to tu čítam ako chcú všetci všetko deliť.A to je utopia.

viestta
14. jún 2023

@luccija pozri sa, rozdelit 100 sa da aj na 1/99 alebo 99 a 1. Udrzatelne by nebolo ani 50/50. Kazdy by si mal delit tak, aby boli obidvaja spokojni.

nanulik
14. jún 2023

Nemáme dokonalý vzťah. Ale pracujeme na tom, aby sme v tovztahu boli radi. Áno aj sa pohadame, ale aj sa ľúbime. Na vztahu treba pracovat celý život. A hlavně nezabudnúť že žena je okrem matky aj manželka. Dieťa z domu odíde ale muž vám zostane.

mamickalisticka
14. jún 2023

@elizabet173 presne si zhodnotila mňa a moje deti s mužom.. mám dvojičky a staršieho syna (všetci v priebehu 2.4roka) a vôbec sa necítim blbo keď muž po 12ke vo fabrike večer poumýva riad po večeri, kým ja uspavam deti.. a on vie, aké je náročné byť celý deň nonstop s nimi, a urobí to rád.. potom obaja môžme spolu chillovat na gauči.. keď každý prispeje svojou troškou v domácnosti, tak sa všetkým dobre dýcha 🙏

mooonika1975
14. jún 2023

Ja v okoli nepoznám ani jedného takého. Ja mám pocit, že tie ženy sú veľmi jednoduché a stači im, že muž sa na nich pozrie a už ho vidia ako poloboha a stači, že umyje riad a už užasne "pomáha".
Inak takúto podobnú tému som ja už koľkokrát načrtla, ale v kontretnych témach. Tiež neznášam tieto "dokonalé" prezentácie svojich životov

luczach
14. jún 2023

Ja neviem, čo tu mate kazda s tymi domacimi pracami. Robim vsetko ja, lebo ja si to urobim najlepsie. Chlap nie je doma od 15.00 - isiel na koncert. Popri 2 detoch som si urobila domace prace.Zajtra sa venujem detom a to mi uz pomoze aj moj muz. Zi a nechaj zit.

elbejo
14. jún 2023

Môj zarába zopár tisíc, venuje sa deťom, upratuje doma všetko okrem kúpeľne, ale tá býva vždy upratana :D varí, perie, chodí na nákupy,. robí doma všetko, dokonca už má zakázané chodiť v roztrhanych tričkách takže aj pekné šortky a tričko sú samozrejmosť a môže byť unavený akokoľvek tak sexom nikdy nepohrdne :D ALE väčšinu času trávi v zahraničí (3-4 týždne) a toto všetko robí keď je s nami 1-2 týždne... On je naučený starať sa o seba v zahraničí, musí si navariť upratať takze je samostatný, nie je mu to cudzie. .. lenže keď je preč tak robím všetko doma aj okolo domu aj s deťmi sama... Keby pracoval doma tak by toto všetko nestíhal a ani by nemal na to silu po práci.
Inak tiež nepoznám v okolí žiadneho dokonalého chlapa, každý má nejakú chybu..

ropucha6
14. jún 2023

@elbejo a dokonalu zenu poznas? Nikto nie je dokonaly…

7trisha7
14. jún 2023

Ano, ja si trufam povedat ze mam dokonale manzelstvo. S muzom sme 24/7 spolu (ak neratam napr tri hodky za tyzden co ho vyzeniem na bajk), pracuje totiz z domu, s detmi pomaha a stara sa doslova a dopismena na 1000%, vari zvacsa on, uprace zvacsa on… tymto sice ‘ponizujem’ seba ze vlastne menej upratujem, ja viem. Priznam, ze ma dost rozmaznal, fakt som sfajnovela. Neznamena to ale zas, ze nerobim nic 🙃🙃😅 jasne ze tiez sa staram o domacnost, deti 😀 … sme spolu 10 rokov a klape nam to po kazdej stranke, pohadame sa raz za uhorsky rok (napr teraz ani nepamatam kedy sme sa pohadali) a to ozaj ohladne total kraviny a udobreni sme za chvilu. Viem, ze to znie cele mozno ako vymyslene, ale neni a ja fakt obcas myslim ze snivam, ze to nemoze byt pravda, aby som mala tak dokonaly vztah a tak skveleho muza (pre mna po uplne kazdej stranke skveleho, klape nam to vsade 😁 )… a ano, obcas aj mna napadne, ze asi večne to trvat nebude a ze taka dokonalost sa musi skor ci neskor pokazit 😏😳 hoci nejsu ziadne naznaky ze by malo dojst k horsiemu 🙏🏼 Takze dufam, modlim sa, aby nam to takto vydrzalo proste navzdy 😊😊😊😊😊😊🥰 a uprimne kazdej jednej prajem taky vztah…

elzu
14. jún 2023

Holky, tak ja vam neco povim- po vztahu s manipulativnim narcisem, ktery me privedl skoro na pokraj zhrouceni a nejhorsi na tom je, ze jsem si toho skoro ani nevsimla- jsem zcela necekane, neplanovane a nechtene- potkala fakt boziho chlapa.
Asi to mam za odmenu. Nevim. Ale skveli chlapi opravdu existuji, a kdybych ho nepotkala, asi bych tomu po sve prvni zkusenosti neverila.
On me ten muj prvni vztah opravud hodne vyskolil, takze jsem si nastavila svou vlastni pro mnohe zrejme vysokou latku, a taky jsem se egoisticky rozhodla nepristupovat na zadne kompromisy v zasadnich vecech. Zasadni je pro me prima respektujici komunikace, osobni nezavislost a rovnocene postaveni ve vsech smerech. A teda ze mi to trvalo, nez mi došlo, ze za to stojim!
Muj nynejsi chlap ma stejnou profesi jako ja. On ma 100% uvazek, ja jen 60%, protoze mam 2 deti z prvniho vztahu, plus mame jedno 2 a pul lete spolecne, kterym je treba se venovat. Stejne jako se podilime na nasem spolecnem rozpoctu, stejne tak se podilime spolecne na chodu domacnosti, i na vychove deti.
Jeste dodneska mam momenty, kdy si rikam- ty kokos, to snad ani nemuze byt pravda, ze mam po boku takoveho cloveka, jeste porad se divim- ze hle, ono to jde, ono to jde i jinak, nez jak jsem to zazila. A jeste porad se chvilemi citim zle, kdyz nemam vse zvladnute, nez prijde domu a muz po me prebira po 12ti hodinove sichte nedokoncene veci a jeste me posila si sednout ke knizce, ucit se nebo si zabehat.
Asi za to vdecim jeho skvele mamince - specialni pedagozce se silne feministickymi sklony, a jeho tatinkovi, ktery presne takovy taky byl- dokonce nosil deti sve zene na prednasky, aby je mohla nakojit.

To, co je pro jeden par prijatelne, muze byt pro jiny par neprijatelne. Vztahy jsou ruzne a dulezite je, aby to vyhovovalo obema zucastnenym. Ja jsem si dlouho nevsimla v cem ziju- myslela jsem si, ze je to normalni, ze je to to nejlepsi. A teprve v novem vztahu jsem pochopila, jak patologicky ten prvni vztah byl. Vsak si prohlednete muj profil, o nekonecne laskyplnem vztahu s ex partnerem- tu idylku. Nic z toho jsem nesmazala, i kdyz uz to davno neni pravda. I kdyz se za tim vsim skryvalo me vlastni trapeni, ktere jsem potlacila, ignorovala, nechtela videt, patri to k me minulosti, a i tato zkusenost mi dala spoustu dobreho. Nemluve o dvou fakt paradnich detech ❤️

elbejo
14. jún 2023

@ropucha6 jasné že nie. Diskusia bola aj o tom, že ženy majú doma polobohov. Reagovala som, že ja nepoznám žiadneho dokonalého muža, ako tu občas niektoré ženy vykresľujú tých svojich 🙂

ropucha6
14. jún 2023

@stanulienkat presne. Este s dovetkom, moj muz je lekar. No z toho vyplyva, ze ona je asi zena v domacnosti, alebo robi nejaky maly uvezok - neodpovedala zatial. Poznam viac dvojic, kde su dokonca obidvaja lekari a nie, nie sediaci v ambulancii, dokonca jedna s dvomi detmi, lekarka v nemocnici so sluzbami a k tomu este studuje Phd uplne iny odbor, pise prace a predsa sa teda u nich asi upratuje a zije 🙂 Keby aj muz neprilozil riadnu ruku k dielu, deti su asi hladne.

ropucha6
14. jún 2023

@elbejo jasne, ved chapem. Na druhej strane, nemozes ani napisat, ze tvoj muz vykonava pravidelne domace prace a stara sa o deti, lebo uz je poloboh a urcite si vymyslas 🙂

salamistka
14. jún 2023

No tak ja to zhrniem ako je to u nás, nie je to ideálne, ale takto sme si to u nás nastavili....môj muž je živnostník, svoje dni trávi v práci, domácnosť, rodina, záhrada je na mne plus pracujem aj ja do večera 🤣 ale zarobí tak, že ak by som prišla o zamestnanie, tak by nás to nezabolelo...to znamená, že z jeho strany domáce práce nula bodov, ale zas pokosí trávnik, aby som mu nekrivdila a netrvá vôbec na trojchodovej večeri.