icon

,,Dokonalé" vzťahy a manželstvá

13. jún 2023

Dlho som premyslala, ci tu nieco pridam, ale neda mi to a musim :D mna strasne zaujima, ci fakt tu mate take uzasne manzelstva a vztahy, ako to tu niektore prezentujete. Mam pocit, ze niektore tu maju za partnerov pomaly polobohov. Lebo, vsak oni pracuju, zarabaju minimalne 3000€, este len idu z prace, stihnu vyzdvihnut deti zo skoly/skolky, pridu domov, hned beru mop a rajbu byt, lebo ved vsak obaja pracujete a nedajboch sa NEBUDE PODIELAT na spolocnej domacnosti( pisem to velkym, lebo niektore to tu neviete predychat, ked nejaka zena napise, ze jej muz malo pomaha) potom si este aj stihnu nieco chutne uvarit a vecer vas este brutalne pomiluju :D ako, neviem, ci len ja zijem v inom svete, ale fakt v okoli nepoznam takto dokonakych chlapov a tu kazda druha sa predbieha, kto ma lepsieho chlapa :D neviem, ale ked chlap robi na stavbe alebo na zivnost, tak si fakt neviem predstavit, ako sa este podiela na domacnosti. Lebo je k***a rozdiel koncit v praci o tretej a chodit domov o siestej. Neviem, ci tu vsetky mate mhzov z kancelarie, ze koncia o 3-4 v office, ale nezda sa mi to :D a hlavne, prestante uz konecne porovnavat svoje manzelstva s tymi druhymj, lebo kazdy to ma nastavene inak. Potom tu vznikaju diskusie, kde sa zena chce trosku postazovat a normalne tu za nu pomaly podpisujete rozvodove papiere :D mne je smiesne a normalne by som chcela vidiet realne osoby, co sa skryvaju za tymito nickmi, co sa kazdy den predbiehaju v diskusiach, ze co to vlastne mate za zivoty :D ja mam uplne krasne manzelstvo, ale teda ja som za svoj zivot vola velmi velakrat sama, dokonca aj pri porode, nakolko muz ma pracu, kde chodieva casto prec,mimo slovenska. Je lekar a teda je v praci niekedy aj dva dni vkuse a ano, ked ma chvilu oddych, tak mu nejdem vykrikovat, ked nezmije podlahu alebo si opovazi odo mna vypytat najest 🙂 zeny, spamatajte sa. Je smutne, ako zena zene dokaze nalozit

normalnr sa tu na u

elbejo
14. jún 2023

@ropucha6 :D tak nie je to pravidelne lebo chodí domov nepravidelne :D a keď celý deň robí okolo domu nestíha navariť ani upratať :D ale stihne pomedzi to zájsť do škôlky alebo na bajk s dcérou :D taktiež nevie naraz strážiť aktuálne 8 mesacnu a variť pri Tom :D mladšej nikdy nedá jesť lebo sa mu môže zadusit :D mohla by som vypísať len tie horšie stránky a hneď by bolo že mám doma debila čo sa nestará, asi je to aj o tom ako tých chlapov vykresľujeme pred inými.

kamed
14. jún 2023

@mamina7070 mam to rovnako 🙈

sense
Autor odpoveď zmazal
ropucha6
14. jún 2023

@elbejo vsak jasne, v konecnom dosledku je uplne jedno, kto co robi, ak to dvom tak nevyhovuje. Ale vacsinou zeny zakladaju temy, ak im to nevyhovuje…a je uplne normalne napisat priklad, ze sa to da aj inak.

vanilka83
14. jún 2023

Hlavne dychaj ved neporovnavaj sa s nikým a ži svoj život. A nezabudni iba to co máš ty doma sa počíta nie nejakého anonymného nicku na konikovi. Treba ich brat samozrejme s rezervou.

sense
14. jún 2023

@elzu na par malych inych detailov akoby som o sebe citala.

vanilka83
14. jún 2023

@vroni presne ako u nás doma 🤝

zoeeoz
14. jún 2023

Podla mna aj ty teraz trosku prehanas a pisat to uplne anonymne je este trapnejsie ako pod nickom 🙂

zoeeoz
14. jún 2023

A teraz citam niektore tvoje dalsie komenty na strane cislo 1 a uz viac radsej necitam..snazis sa tu davat moralny prispevok, obranovat "slabsie" bez polobohov, ktore tu castorkat evidentne naozaj pisu o k******h ale pritom je smiesne ako diktujes, kto ma pravo byt ako unaveny a kolko ma doma muklit podla toho ci pracuje na "zadku" alebo na "nohach"..uplne si vypustila psychicku unavu, ktora moze byt pre cloveka ako takeho este narocnejsia lebo moze sice niest so sebou malu fyzicku aktivitu ale naopak moze mat vela zodpovednosti, rovnako castokrat aj po ukonceni pracovnej doby ma clovek pracu v hlave a premysla nad nou.. napr. aj tvoj muz, myslim, ze praca chirurga okrem toho ze moze trvat niekolko hodin (a to je narocne) je hlavne narocna na psychiku, ma v rukach niekoho zivot a je jedno o aky ukon ide, hlava mu ide na milion %, neskutocne to musi vycerpavat, ale teda echt neskutocne!! Velky obdiv kazdemu lekarovi/chirurgovi/sestricke/atd...ale ked to poviem debilne a prehnane jednoducho ved cely cas tvoj muz stoji na mieste (ako ked iny sedia v kancli) tak nema narok byt unaveny lebo nerobi na stavbe..ked som "obycajny" robos na stavbe tak sa sice namakam ale naopak hlavu mam cistu..tieto tvoje nedomyslene porovnavacky su smiesne..vadi ti ako sa tu porovnava a sama to robis a este uuuuplne "jednofarbene"..nie kazdy za pc je aj lahko nahraditelny a bez zodpovednosti a nie kazdy manualne makajuci musi byt KO

pimpulienka
14. jún 2023

Trefny príspevok 👍🏻
Väčšina tu toho veru nie je pravda..

adrianajozko
14. jún 2023

Tak konečne to tu niekto napisal od srdca a pravdu. Ja sa tu len smejem všetkemu čo tu čitam a už nemam ani chuť ani energiu zbytočne komentovať,lebo aj tak sa tu niekto do mňa obuje a zrazu som nesvojpravna. Mne sa tak vidi, že buď su tu platene nicki ,ktore maju hejtovať všetko, alebo su tu riadne podvodnicky a aj tak su možno be, manželov. Aj keď možem napisat ze moj mi teda pomahal hlavme ked som bola tehotna a potom s malou, ale teraz som doma pri malej uz 4 roky a v pohode si robim vsetko sama. Ale je dost unaveny z prace
Ale okolo domu mi dost pomaha nastastia robi kusok takze je doma 16 30h a to nam nakupi vsetko aj postu vyzdvihne. Vsetko stiha zatial.

lenkakravcova
14. jún 2023

Ja tiež nechápem ako muži po práci ešte doma idú druhu smenu. To isté nechápem veľmi u žien. Musí to byť stresujúce pobehovať medzi vpodstate dvomi robotami.. Ak to takto niekto skutočne má. Ja mám dosť toho čo mám doma na práci (ak popritom stihnem hobby som rada). Manžel rovnako z práce je dosť unavený.

viestta
14. jún 2023

@luczach vidis a ja netrvam na tom aby bolo vsetko dokonale spravene. Ano, ani moj muz nerozozna rozdiel meszi umytym a cistym, ale ja nie som otrok mojej domacnosti. Su dolezitejsie veci na svete ako dokonale spravene domace prace. Ak nenakraja mrkvu do polievky na rovnako drobne pravidelne kococky ako ja nic sa nedeje, polievku zjeme aj s velkymi a beztvarymi kuskami mrkvy. Cas, ktory nemusim vyplytvat na krajanie dokonalej mrkvy vyuzijem inac, vyuzijeme ho inac ale spolu aj s tym mojim nedokonalym chlapom a synom.

viestta
14. jún 2023

@lenkakravcova a ked zamestnana zena ide po praci druhu smenu, je to v poriadku? Nie kazda zena je cely zivot na rodicaku alebo zena v domacnosti. Velka vacsina zien je normalne zamestnana matka mensich alebo vacsich deti. Rovnako zamestnana ako hociktory chlap, zamestnana na plny uvazok, castokrat s kadejakou pracovnou dobou. A aj zena, ktora je doma na materskej alebo rodicaku ma svojho zamestnavatela, svoje dieta, niekedy aj viac deti v uvazku 24/7 na cele mesiace. Domacnost je jej druhy uvazok. Ano, ked ma zena dobry timemanazment v case kym je chlap v robote stiha aj dieta aj domacnost, ale preco by mala stihat uplne vsetko? Ta domacnost a deti nie su aj muzove?

mamina7070
14. jún 2023

@lenkakravcova ale ked robia obaja tak niekto tu druhu smenu urobit musi

ja ked som boal na RD muz v domacnosti nerobil len okolo domu odkedy robime obaja robime spolu vzdy sme sa po ceste dohodli este v aute kto co spravi ked prideme

adrianajozko
14. jún 2023

@stanulienkat to aj moj

sticker
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
euka210
14. jún 2023

Ja mam skvele manzelstvo...manzel robi na 2 smeny fyzicku pracu, pride domov a caka ho druha "chlapska" praca okolo domu. Ja riesim deti, domacnost... Z vyplaty vieme zit. Obcas pridu nezhody, ale zatial nic take, co by sme nevyriesili. Ja si neviem predstavit zivot bez toho mojho, on zase bezo mna...laska je u nas zaklad.

denithestrange1993
14. jún 2023

To je to,ze tu velakrat pisu zeny s fakt hranicnymi situaciami - fyzicke,ekonomicke tyranie,alkoholizmus,nadavanie jej alebo detom,hmotna nudza, nevera atd. Vtedy je fakt na mieste zvazit rozvod,rozchod. A potom tym zenam mozu pripadat nasi muzi fakt ako bohovia co sa staraju o rodiny. Moj muz nie je dokonaly,ale v ramci svojich moznosti sa snazi robit maximum,nema nejake zavazne zlozvyky a zije sa nam prijemne. Takze pre mna je nenahraditelny. Ver ci nie 😂

ewhita
15. jún 2023

Áno, ja mam.doma poloboha a dokonaleho muza🙂
Kým sme nemali deti a on chodil do bežnej práce do 15:30, boli sme na všetko dvaja. Nemal.problem so žiadnou domácou prácou a všetko robil sam od seba, nemusela som mu nič ani hovoriť.
Pred pár rokmi si však založil firmu, aby zarábal viac. Popri tom sme začali stavať dom, čo je 99% jeho zásluha. Lahko sa mi to cele pise, no on ma toho tak vela, ze ma moj obrovský obdiv. Malokto by zvladal to, cim si posledne roky on prechadza. Doma už nerobí nič, som sama na domácnosť a 3 malé deti. Ale nič od neho nevyzadujem, lebo aj tak viem, že to čo mám.nalozene na pleciach ja je nič oproti tomu, čo musí zvládať denne on . Nezarobi ani z ďaleka 3000, domov chodí okolo 19tej. Mnohé ženy by naňho mohli nadávať, ze nieje celé dni doma, že nič doma nerobí, že nedonesie toľko peňazí, aby sme mohli vankúše plniť, no ja si ho važim a mám k nemu uctu, nebudem predsa vyrábať problémy, hľadať chyby tak, kde nie sú.

stani.m
15. jún 2023

@a_alexandra_a a také sa prevažne do diskusií nezapájajú 😉

andreatytler
15. jún 2023

Autorka, hovori z teba zavist. Stve ta ze nemas takeho poloboha, lebo ak by ti to bolo jedno a bola si spokojna so svojim manzelstvom, takyto prispevok plny negativnych emocii by si nepotrebovala zalozit.

ludmila73
15. jún 2023

Supeeer! 💪
Treba si len uvedomiť, že ideál neexistuje a hoci som super žena ani ja nie som ideálna 😂

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
jovan236
15. jún 2023

Kde ste to čitali,lebo mne to uniklo,že niekto sa tu tak chváli…Môj robí v kancelárii a ide na 8smu a príde o 19tej kvôli deťom aby sa videli a potom pomôže buď on osprchuje deti alebo je s 8mesačným a ja sprchujem,dáme deti spať.Venuje mi chvílu-odpadávame od únavy tak ja idem okolo 22hej spať a on keď majú vela v práci zase za pc sadne.Sem tam keď stíha zoberie ráno deti.A sem tam navarí či uprace keď je doma nerobí mu to problém.U nás to je od začiatku na rovnako.Nie tak že ja som žena tak mám robiť všetko a on “len” zarába.Ale vždy plnil rolu muža ktorý chce zabezpečiť rodinu a kludne mal aj dve práce ak to bolo treba.Sme ďaleko od rodiny a na všetko sami a máme 3malé deti.

laurajk
15. jún 2023

Za mna len kratko... ako sa hovori "papier znesie vela" a dla mojho nazoru 95% veci prezentujucich na internete a socialnych sietach nie je pravda... tu moze byt clovek kymkolvek a mat akykolvek zivot pre "sledovatelov", ktory sa mnohokrat od reality diametralne lisi ✌

lienka434
15. jún 2023

Dobre komentáre 😂 rajbat byť, vycvičeny chlap😂 inak niktora tu nepíše o sexe iba o prácach a povinnostiach...To vážne ku vzťahu nepatrí dobrý sex?

kvetinka75
15. jún 2023

nečítala som diskusiu ale ja nemám ani z ďaleka. Tiež sa niekedy čudujem ale mám už pomaly 50 tak sa nebudem tváriť, že všetkému čo sa popíše na nete verím 😉

katka708
15. jún 2023

@autorka ved hlavne ty sa tu porovnávas s druhými manzelstvami.
Nečítala som väčšinu komentarov ale môj muž spĺňa do bodky co si napísala v úvode. Plat vysoký, chodí domov o 14, zobral syna po skole a začal s nim robiť úlohy. Nemá problém umyť podlahy. A to je szco. Ja som robievala v office do 17 a večer som stihla urobiť len večeru, skontrolovať úlohy alebo zobrať syna na krúžok a objednať jedlo domov.
Teraz som aj ja szco, chodím domov po 14 a so synom sa učím už len ja. Ale teda nemáme dokonale manželstvo. Pekné áno, aj spokojné ale nie dokonalé.
Vieme sa pohadat, nebavit sa spolu a nie je všetko ružové. Sme síce skoro doma ale pracujeme ešte aj po večeroch na mailoch. Cez víkend musíme byť na telefóne, dokonca aj na dovolenke riešime pracovné telefonáty. Často sme pod tlakom, v strese zo situácii ktoré nevieme v práci ihneď vyriešiť a ventilujeme si to potom doma.
Takže určite nemá každý dokonale manželstvo ale každý sa rad pochváli dobrými stránkami partnera najmä v diskusiách kde sú na tom partneri oveľa horšie.

lulupulu
15. jún 2023

A čo som si ja všimla tak väčšinou mudruju takto ako píšeš rozvedené alebo slobodne mamičky, pripadne ešte staré dievky.. 💁‍♀️😂 Už ich ru mam niektoré vyčítane až až. (napr. viesta) ta je tu vždy najmúdrejšia a sama nemá poza merané pred svojím prahom. Nedávno sa mi jedna mamička vyhrážala ze príde do mňa jej manžel policajt, nakoniec mi iné maminky napísali ze je to len slobodná mamička a ktorá otehotnela v 40tke a nevie co zo sebou... Tak ano, to sú presne tie najväčšie odborníčky lebo majú doma len samé idoly 😂 a o tých rozvodovych papieroch... Presne, človek len napíše napr ako včera bola téma ze žena mala krámy a sťažovala sa ze ju chlap nechal niesť tašku z obchodu tak hneď už jej tam písali ze s takým by neboli ze sa ma rozviesť... Tieto ženy sú totálne v 🍑. Oni už musia byť tak psychicky labilne a zavistlive ze samozrejme keď to nemajú oni tak to nebude mať nik iný a preto radia rozvod. Hlupane