Dve skrachované manželstvá po sebe

20. jan 2024

Ahojte, zažili ste niekto že by sa vám rozpadli dve manželstvá? Ako povzbudiť a pomôcť človeku, ktorému sa toto stalo? Moja kamarátka má blízko k druhému rozvodu a mám pocit že z toho upadá do depresií, mám o ňu strach.. má s tými dvomi chlapmi dokopy tri deti o ktoré sa treba starať a ona je momentálne nonstop v smútku. Najhoršie je že to naozaj nebola jej chyba ani v jednom prípade proste mala smolu na chlapov a mám pocit že stráca vieru v normálnych ľudí a v život. Čím by som jej ako kamoška mohla pomôcť?

alickapusinka
20. jan 2024

Vždy ak je rozvod majú na tom podiel viny obaja. V manželstve nebol sám jej muž ale aj tvoja kamarátka .TY to vidíš z jednej strany ale ak je rozvod vždy sú obaja.

ivangeline
20. jan 2024

Vzdy je to o dvoch!! Mala na tom svoj podiel zodpovednosti.Nech prestane hrat rolu obete. Najde dobreho psychologa alebo terapeuta,ak nevie si pomoct sama a nema kamaratov,kt vedia. Postavi sa na nohy. Zisti svoje nevhodne vzory,automaticke reakcie a co ju pritahuje na tych chlapoch,rozobrat tie vztahy a poucit sa z toho..

mikadooo
20. jan 2024

Vypočuť ju. Nesúdiť. Ponúknuť pomoc s deťmi. Spraviť jej bútľavú vŕbu a chápať, že nechce počuť žiadne motivačné kecy, ale potrebuje len pochopenie a láskavosť.

ivik4
20. jan 2024

Musi si prejst smutkom aby bolo dobre
Ale keby je to moja kamoska, poviem jej nech si s dalsim muzom uz deti nerobi . To fakt nerypem ...

chodec15
20. jan 2024

Do tretice vsetko dobre ...

beronsche
20. jan 2024

@alickapusinka
@ivangeline vzdy dvaja? Ano, ak ratame aj vyber partnera, tak ano. Ale inak, ak sa toto neberie do uvahy, tak to vzdy neplati...
Zivot nie je ciernobiely..

huxy
20. jan 2024

@beronsche súhlasím, nie vždy za to môžu obaja. Môžu tam byť rôzne dôvody: alkohol, závislosti, manipulatorstvo, týranie,nevera...

tinkavvv
20. jan 2024

@alickapusinka
@ivangeline nie, naozaj to nie vzdy stoji na oboch. Co take tyrane zeny? Maju svoj podiel viny? Alebo jeden z manzelov prepadne alkoholu, drogam, gamblerstvu...

ivik4
20. jan 2024

@tinkavvv presne !!!

sheila121
20. jan 2024

@tinkavvv týrané ženy majú svoj podiel viny v tom, že neodídu po prvej facke ale nechajú sa otlkat.

ivangeline
20. jan 2024

@tinkavvv Maju. Hraju rolu obete. Nestaraju sa o seba. O svoje vnutro. Nechapu,co ich taha k zlym chlapcom.. Co ich taha k zavislakom,ked maju paterns spoluzavislej...

ivangeline
20. jan 2024

@beronsche Nie je ciernobiely a preto su zodpovedni za vztah dvaja. Dvaja donho sli.

iv007
20. jan 2024

Mam znamu ktora ma 3.tieho muza a dokopy 4 deti so vsetkymi. Existuje typ zien "trpiteliek" a naiviek, ktore jednoducho nedokazu byt sami. Ty jej nemusis nic radit, len pri nej stoj a pocuvaj ju.

huxy
20. jan 2024

@ivangeline za rozvod nemôžu obaja. Tá žena nebude predsa s niekým, s kým sa žiť nedá. Z rôznych vyššie uvedených dôvodov.

ivangeline
20. jan 2024

@huxy ...niekde na zaciatku mohli. Potom vsak,ked uz nechce jeden alebo nevie jeden s5,uz sa tazko zije..

huxy
20. jan 2024

@sheila121 nevieme aki sú muži v tomto prípade. Ale ak by šlo o týraní ženu, rozhodla sa to ukončiť. Aký podiel viny má na rozpade manželstva? Keby aj odišla po prvej facke, tiež by mala podiel viny aj ona????

huxy
20. jan 2024

@ivangeline nesúhlasím, že vždy môžu za rozpad manželstva obaja. Nie všetci dospelí sú rozumní, ktorí chcú na vzťahu pracovať.

ivangeline
20. jan 2024

@huxy Nepopieram..Vela x su zodpovedni dvaja. Ked je niekto nerozumny,zacnes s nim vztah? Ked vidis počas chodenia nerozumnost,pokracujes? ;) Dvaja nerozumni.

huxy
20. jan 2024

@ivangeline často počas chodenia ten sa ten nerozumni dokáže dlho pretvarovat. Ak si nič také nezažila, to neznamená, že takí neexistujú. Vidz aj manipulátori, dokonca aj ľudia s problemom s alkoholom, gamblerstvom....

ivangeline
20. jan 2024

@huxy Ako pretvaruju? Ze 2,3...a x rokov nevidier zavislost? Ani v rodine? To ako sa potom poznaju? Manipulatorov vnimam ako sociopatov a tych je mizive percento a mam pocit,ze su to len moderne slova na opis nevhodneho muza,tak ako aj slova toxicky a narcista a podobne..

huxy
20. jan 2024

@ivangeline kto také nezažil, tak nepochopí.

martinka17
20. jan 2024

@ivangeline máš obrovské šťatie, že si nikdy nezažila to, čo tak naivne odsudzuješ. Ale dávaj si pozor, ako ľudí odsudzuješ a posudzuješ, aby si neprivovala osobnú skúsenosť. Držím palce.

grof_monte_christo
20. jan 2024

@ivangeline Keď sa páru narodí postihnuté dieťa a muž rodinu opustí, tak tiež môžu za to dvaja? Nemáš šancu spoznať človeka počas chodenia, ak sa nevyskytnu také situácie. Na budovanie vzťahu treba dvoch, na jeho rozpad stačí aj jeden.

sheila121
20. jan 2024

@grof_monte_christo keď sa páru narodí postihnuté dieťa a muž odíde je jasné, že za rozpad môže jeden. Ale čo si budeme klamať ženy sú sproste a naivné a aj keď vedia že majú debila tak si hovoria že on sa zmení po svadbe, potom po deťoch, potom po materskej a zmena nikde. Veľa žien čo si zobralo ale tvári sa že nie.

grof_monte_christo
20. jan 2024

@sheila121 Išlo mi o to, že nie VZDY je to tak. A nemusí pritom ísť o takéto extrémne prípady ako narodenie postihnuteho dieťaťa, úplne stačí, ak jeden z nich nevie čo od dobroty a začne sa len nudiť.

sheila121
20. jan 2024

@grof_monte_christo keby ho polovička zamestnala, hneď sa prestane nudiť. Mne frajer hovorí že pri mne nemá šancu si nájsť druhu lebo mu len robotu robím a nervy :D

majka_m95
20. jan 2024

My sme sa rozišli lebo chalan viedol dvojitý život. Aký mám na tom podiel? 😂

sheila121
20. jan 2024

@majka_m95 spýtaj sa čo ho k tomu viedlo 🙂

huxy
20. jan 2024

@sheila121 je scestné generalizovať, že vždy môžu za rozvod obaja, keď existujú prípady, keď to tak proste nie je

sheila121
20. jan 2024

@huxy ok, sú prípady, keď za to druhá strana nemôže, síce také nepoznám, ale podľa mňa len výhovorka