Existuje manželstvo bez hádok a konfliktov?
Ahojte, zaujimalo by ma, ci nieco take existuje. Nemyslim teraz uplne ze sa nehadaju manzelia ale ci existuje harmonicky vztah kde ludia napr na seba nekricia, nevybuchuju, vedia sa dohodnut, respektuju sa, maju sa navzajom v ucte, aj po rokoch sa lubia stale rovnako. V poslednom case, kam sa pozriem, tam su hadky problemy, u mna doma to iste. Existuje vobec manzelstvo kde su ludia stastni aj po rokoch? Kde nepoznaju nadavky?
Manželstvo bez hádok existuje. Manželstvo bez odpúšťania ...? Psychológ, poradňa? Pred svadbou bol aký? Kedy sa to zmenilo? Teraz sa snaží, to je tiež veľká zmena. Skús chcieť zachrániť, čo sa dá. ❤
Nepoznam nikoho takeho kto by sa obcas nepohadal
My sme spolu skoro 11r a doteraz sme sa ešte nehadali. Samozrejme, že sú situácie, kedy mame odlišný pohľad, aj každý iný názor, niekedy stačí kompromis, niekedy si priznať, že ten druhý má pravdu, alebo už bolo keď som mu povedala, že potrebujem hodinu pre seba, bez neho, bez deti, lebo som nervózna, smutná...no ale potom mi uvarí kávu, postiska ma...alebo ako dnes v kostole bolo na konci omše obnova manželských sľubov a videla som na ňom, že stále ma slzy v očiach a rovnako sa na mňa pozerá, ako v prvý deň...ano, existujú také manželstvá. Nekricim, nehadame sa.
My sa zas hádame doma často, aj muža som to naučila, lebo kedysi veci dusil v sebe, dnes vie aj on vybuchnúť. A hádky bývajú niekedy ako v talianskej domácnosti 😀 ale po hádke je to vždy zas v pohode, nemáme ani nejakú potrebu si potom veci vysvetľovať, jednoducho hádky často vzniknú z nervozity a už sa tak dobre poznáme, ze nemáme potrebu sa uistovat o tom ako to ten druhy asi myslel. Keď sme v hádke aj dramatickí, tak to berieme ako vyhrotene emócie. A predsa je naše manželstvo harmonické a sme najlepší priatelia, sme ako oheň a voda (to nám povedalo už veľa ludi), sme úplne rozdielne povahy a predsa si navzájom rozumieme a vieme aj bez slov prečo niečo ten druhy urobi, ale sa aj dokážeme zasmiať navzájom na sebe a robiť si zo seba srandu aj medzi inými ľuďmi.
Ja si myslím ze v každom manželstve sú nejaké hádky.
Velmi mi tvoj muz pripomina mojho ex mali sme tri deti a jedneho dna som uz povedala dost,moznosti na napravu mal vela vysmieval sa mi do tvare.ked som povedala ze koncim tak odrazu by sa menil pomahal vazil si mna aj deti,ale to uz som mu ja neverila.bolo to moje najlepsie rozhodnutie v zivote odist.teraz som stastna ja aj moje deti ako nikdy v zivote.jedine co lutujem ze som to mala spravit omnoho skor a nemuseli deti trpiet.
My sa veľmi málo hádame. Skoro vôbec.
My sme sa nikdy nepohadali. Dokonca mi ani nenapada situacia, pre ktoru by som sa hadala 🤔
My sme manzelmi 25 rokov, pozname sa 27, a sme spolu takmer nonstop (aj spolu pracujeme). Dosli sme do stadia, ze dokazeme diskutovat a riesit veci bez zvysovania hlasu, ale nebolo to tak vzdy, museli sme sa to naucit. Je normalne, ze musime riesit vsetko ohladne podnikania a nie vzdy mame rovnaky nazor. Manzel ma velmi vysoke ego co sa prace tyka-ja si napriklad dokazem priznat, ze niektore veci mi nejdu tak ako jemu, ale on si nic take neprizna, lebo je dokonaly😂, bolo treba nastavit mu v urcitych situaciach zrkadlo. Takisto nevie prijat nove vyzvy, modernizaciu, zlepsovaky...... velakrat je to doslova boj, ale naucili sme sa to v klude, resp. ja viem, ako na to, aby to bolo v klude a aby som nakoniec presadila zmenu. Je to naozaj o kompromisoch, pocuvani toho druheho a voli veci vyriesit v pokoji.
Autorka,
áno, existuje. A treba rozlisovat hadku a len take dotahovanie, ked chlap necha pri posteli ponozky. Za seba mozem povedat po 15 rokoch manzelstva, 17 rokoch vztahu, ze s muzom nemame ziadne skarede hadky, prvky agresivity, kricanie. Ani by som nedovolila aby po mne niekto krical, kedze som citiliva osoba a harmonicke prostredie je pre mna zaklad.
Okrem toho - hadky - nevidim v nich prinos, beru cloveku energiu, cas, neraz su nelogicke - nemaju pre mna pridanu hodnotu.
Ani nas vztah s muzom nie je idealny, lebo taky ani neexistuje, ani taky nechcem - to je len iluzia, ale mozem povedat, ze sa lubime.
A vo svojom okoli mam vela takych manzelskych vztahov.
Jasne ze existujú aj vzťahy bez hádok. Výmena názorov je úplne v pohode a zdravá vec, ale určite to ide aj bez hulákania, nadávok, trieskania vecmi a podobne
Len sa tomu treba naučiť, ak je niekto temperamentnejšia povaha a pochádza z rodiny kde sa vrieskalo nonstop tak ho čaká veľmi dlhá cesta a práca na sebe. Nieje ľahké dokazat neštartovať hneď a vedieť prijať druhého názor s kľudom.
A často je potrebné aby na sebe pracovali obidvaja v páre, na svojom spôsobe komunikácie, to sa občas stáva ze sa dajú dokopy také dve osobnosti ktoré si skáču do vlasov od samého začiatku, pričom so zvyškom sveta - rodinou, kamošmi, kolegami fungujú úplne v pohode ale oni dvaja co si majú byť najbližší tak sú ako Tom a Jerry
Ak ťa trápi bolesť, smútok a hnev, to všetko ničí v prvom rade teba. Odpustením zachrániš seba, uzdraví teba. Potom dokážeš zachrániť lásku, vzťah, manželstvo. ❤
Možno ti to pomôže:
Alebo si nájdi niečo iné, čo ti viac vyhovuje. 🙂
@ivik4 tak čo bol dôvod rozvodu?
My. Ale zatiaľ sme len 10 rokov spolu, nie 30, aby som mohla "rozdávať rozumy" ako na vzťah
@drobcek100 Ta intimna stranka
existuje, ale to sa musia dvaja najst na to.. ja som to sledovala v jednom 45r trvajucom manzelstve a... to nebolo len o ucte, laske.. to bolo aj o "mam nahaku" a chlapovom " nejde o zivot, urobim ako chce...". A potom nemali dovod sa vadit :D A tym padom sa vobec nehadali.
Druha vec je aj obsah toho co spolu par riesi / neriesi.. ked mas s niekym spolocnu pracu, kopec starosti, kazdy svoj pohlad na vec = skor sa budete vadit, ako ked mate spolocne to, ze sa stretnete po robote doma.
Nám to a priateľkou funguje bez hádok, výbuchov, kriku už vyše 9 rokov a neviem si predstaviť ze by to tak nebolo.
Ja sa práveže čudujem ako môžu ľudia byt vo vzťahu kde sa hádajú a zjapu po sebe.
Sme obaja dospelí tak by sme sa tak mali správať aj komunikovať. Ak by priateľka zjapala a robila hádky zobral by som sa a odišiel. Pozeral by som sa na to tak ze je asi nevyzretá ale sorry ja niesom vychovávateľ.
Keď kamarátka pol roka po svadbe na dovolenke manželovi robila scény a dávala dole prsteň a zahadzovala ho lebo bol s mojou priateľkou na pláži počas západe slnka lebo chcela fotky chytal som sa za hlavu.
Ahoj my po sebe tiež nehulakame...ani si nenadavame a take dačo....vychadzame spolu dobre. Ale to je asi rok takto. Dospeli sme. A pochopili ze ak chceme byť spolu musíme každý bojovať za nás o oboch... Nema zmysle zit s niekym kto si ide svoje... Ale stavali sme dom, mali malé dieťa a ešte jedno väčšie ja som bola na nervy ze som na všetko sama a môj muž ze zase svojpomocne staval dom... Uz sme tu, a snažíme sa užívať si každý deň... Takze na vzťahu sa vždy dá pracovať... Ale osobne si myslím, ze nás vzťah zachránil Boh... Lebo odkedy som sa ja obrátila, teda znovuzrodi la som iný človek a môj muž tiež...
@simca06022011 tiež si myslím, že neexistuje manželstvo bez hádky, nedorozumení akurát jeden z tých dvoch sa nechce hádať, je tichší.Ja som u nás vyvolávac konfliktov, lebo mužovi je všetko jedno a potom ma tlak 160 čo všetko dusi a nevie si vykomunikovat veci v práci či doma.Je to uhol pohľadu moja kolegyňa rozprávala vždy o mužovi ako o zlatinku, dokonalý, porobi a potom, keď sme ho pár krát zažili grobian a hulvát so mnou, keby sa tak rozprával, tak s ním nie som.Pre každého je niečo iné norma😆
Samozrejme si nenadavame, ale kričať viem.Vleklu rybu by som nechcela.Aj dobrá výmena názorov vie vzťah utužiť a človek sa veľa dozvie aj ho niečo po 15 r prekvapi
tak ja zas manželstvo nehodnotím ako harmonické ak sa dvaja nehádajú, kľudne sa môžu mať jeden druhého na háku .
Ja s kľudne pohádam s mužom a aj do krvi len aby sa veci pohli a spravilo sa nejaké rozhodnutie . Nemám s tým problém ani po 27 rokoch manželstva a a roku partnerstva. Pohučíme po sebe, aj nejaké to slovo nepeknejšie padne , ale nikdy , opakujem nikdy nie je namierené proti jednému z nás . Neurážame sa , nebijeme iba sa zvadíme ako kone . A po hádke je vzduch čistý ako po búrke , nikto sa neodúva . Život ide ďalej .
Ja som s partnerom sice len tri roky zijeme spolu od zaciatku vztahu a po pol roku som otehotnela obaja mame z orveho manzelstva deti zhanali sme byvanie syncek bol predcasnik takze vela stwrosti takze moje tvoje nase zzivanie sa a tak takze si nyslim ze dost zatazkavajucich situacii a nikdy sme sa nepohadali mame velmi pekny laskyplny vztah plny pochopenia a vsetky problemy si dokazeme pekne spolu prejst bez osocovania atd...takze su haemonicke vztahy...predtym som bola v stvorrocnom vztahu a hadky na dennom poriadku a predtym v 9 rocnom manzelstve a nehadali sme sa skoro vobec aj rozvod sme si pekne vydiskutovali a po nom sli na kavu a doteraz sme dobri priatelia hoci mame kazdy uz dalsich partnerov a dalsie deti ...takze nemyslim si ze maju byt vo vztahu hadky a tak ja som zazila taky vztah a vdacna som za jedno ze z neho nevzislo dieta...
@autorka ja som zazila pocas detstva to, co opisujes, pre mna ako dieta to bolo hrozne. Vedela som, co nechcem. Neviem si predstavit, ze by som sa mala s muzom urazat a nadavat si. Aj ked sa nezhodneme, toto nerobime. Nehadame sa, nekricime po sebe
Uz som to tu pisala, ale my sme spolu 14+
rokov, v podstate 24/7. Robime z domu.
Este nikdy sme si nevynadali ani len do hlupakov, debilov ci idiotov - ani zo srandy.
Ked nastane nedorozumenie, naucili sme sa najprv vychladnut a potom doriesit. Ak sme obaja nahnevany (alebo jeden), sme proste ticho kym prvotne emocie neustupia. Mame teoriu, ze sa aj tak nakoniec "udobrime", naco to natahovat? Zijeme len raz a chceme byt spolu do konca zivota, tak naco mrhat casom na nezmyselne zabo-mysie vojny.
Samozrejme kompromis a ustupovanie je nutnost, nie je to tak, ze je iba po mojom alebo po muzovom.
Dobra komunikacia je jednoducho zaklad, ked hapruje ta, hapruje vztah.
Treba sa pozrieť na celý vzťah, pretože sú aj také páry ktoré už rezignovali, nezáleží im na sebe, majú sa na háku, tak také sa už nehádajú.To je to posledné štádium vo vzťahu, nezáujem, bez hádok.Poznám jeden pár, navonok sa zdajú ako hrdličky, no v skutočnosti im už na sebe nezáleží a už sa nehádajú, nezaujíma ich čo robí jeden alebo druhý, len sa tak trápia pri sebe a čakajú kedy si jeden z nich niekoho nájde a konečne tu pretvárku ukončí.
zienky, dakujem za odpovede, castokrat aj pisete ze bez hadok to tiez nemusi byt dobre a toho som si vedoma ze nie kazdy vztah bez hadky je super, preto som aj pisala dalej - harmonicky, s uctou, kde sa lubia stale rovnako. Chcela som len pocut ci sa to naozaj da , vsetci mi tvrdia ze nie ze take vztahy niesu, ze vsetci muzi su rovnaki a nech som len rada ze ma nebije a nerobi dlhy… ale ja praveze chcem viac od manzelstva alebo partnerskeho vztahu nez len “uskromnit sa s tym co mam ze sak nieje to az take zle aby nemohlo byt horsie” … dali ste mi nadej , dakujem 🙏
Ani my sa nehádame...ja by som sa ja pohádala , ale môj muž to nevie 😂 . Za 13 rokov som ho ešte ani nepočula zvýšiť hlas , vždy všetko rieši s kľudom a hlavne chladnou hlavou . Ale keby som mala za polovičku samu seba , už sa minimálne 10x rozídení a vadíme sa denno denne

U nas sa naozaj nehadame.normalne sa rozpravame niekedy mozno takym nasratejsim tonom ale zasadne po sebe nebliakame toboz nie odkedy mame deti za sprostotsti sa neoduvame.a ked aj raz za pol roka nieco tak za pol dna sa jeden alebo druhy odfuci a zas je dobre..nastastie sme nikdy nemuseli riesit vazne problemy neveru alkoholizmus drogy gamblarstvo ani nedostatok financii..rodicia sa do nas nemontuju deti posluchaju a kazdy.ma svoj ventil tak si ani nervy nelezieme... podla mna aj to manzelstvo treba spravne nastavit chranit ho a neist iba na zotrvacnik..