icon

Exová prílišná pozornosť: Ako sa s tým vysporiadať?

2. jún 2024

Ahojte, idem sa poradiť, možno ste sa s podobnou situáciou už stretli. S mojim expriateľom sme sa rozišli zhruba pred 2 rokmi, keďže sme sa rozišli v dobrom, padla dohoda, že môžeme zostať kamaráti, občas si napísať, občas sa možno stretnúť, povedať si čo máme nové a podobne. No aj po tak dlhom čase, mám pocit že si príliš vynucuje moju pozornosť, denne mi píše, ak nedopisem tak to skúša opakovane. Viackrát do týždňa sa chce stretnúť a keď sa mu to nedarí a ja opakovane odmietam tak skúša rôzne iné spôsoby ako napríklad "náhodou som išiel okolo, tak som sa zastavil že pokecame". Prechádza to do takej tej násilnej formy, že aj keď mu vysvetlím, že nemám čas, tak ma neustále bombarduje. Ako z toho von, ak si s ním chcem naďalej udržať neutralny vzťah? Ako mu vysvetliť že toto je otravné a nevhodné a že nemám záujem byť v kontakte tak často ako by si to predstavoval on?

Strana
z2
autor
2. jún 2024

Ten strach je silnejší ako ja, ale zároveň mi to už extrémne vadí. Nejaký čas som takto dokázala fungovať, ale je to už neúnosné. Ako prekonám ten strach?

daniela2202
2. jún 2024

Nestretávať, povedz, že máš chlapa a nemáš čas

muchotrafka298
2. jún 2024

@daniela2202 presne tak. A hlavne tieto informacie (mam chlapa, nemam chlapa, byvaly ma stalkuje) nevesat na nos "spolocnym kamaratom".

liv1
2. jún 2024

Zavolaj byvalej a porad sa s nou, ako to skoncilo. A ked ti bude volat alebo pride hod fest ignor. Totalne sa s nim nebav, zapni na telefone nahravanie a povedz mu ze si nezelas aby za tebou chodil alebo ta kontaktoval. Druha moznost je keby na nejaky cas prisiel k tebe byvat ak mas brata, tatko, alebo kamos, ci nejaka kamoska. Aby si mala nejaku oporu a nebola si na neho sama

yanka8952
2. jún 2024

ahoj, tu by som hovorila len otvorene a narovinu, ze ten vztah je pre mna ukonceny (ak pre teba ukonceny je a si pripravena ho nevidavat, kedze on to vidi a vysvetluje si inak.)
ano, mozno ho to rani, ale takto ho to zranuje castejsie a viac. muzi rozumeju len jazyku skutkov. ked ine hovoris a ine konas, bude mat v tom zmätok a nadej..
vela stastia

gladys_07
2. jún 2024

Ja osobne by som radsej ozelela 1-2 grilovacky do roka

lienka.7
2. jún 2024

No tak prerus kontakt uplne. Nechápem, naco sú dobré takéto tanečky potom, ze akoze budeme "kamosi", občas dáme kávičku, obedík a pokecame (o nicom damozrejme). Veľmi málo ľudí to dokáže zvládnuť. Tvoj ex k nim evidentne nepatrí.

rozculena
2. jún 2024

súdny zákaz príblíženia a kontaktovania

cacianka
2. jún 2024

Vysvetli partii, ako to je, že ťa už naozaj stalkuje, obťažuje ťa to jeho neustále doliezanie, aj to že hnusne sa správal aj k minulej partnerke, máš dôkazy, preto ho nechceš. Buď to partia pochopí a podporia ťa, alebo je to banda tupcov a nemusíš ľutovať, keď sa ukážu a ty ich môžeš okaslat.

cacianka
2. jún 2024

@gladys_07 👍

mk1111111111
2. jún 2024

Neboj, kamarati ho dobre poznaju. A ak Tebe neuveria, tak takych k zivotu nepotrebujes

autor
2. jún 2024

Ďakujem dievčatá 😊

Strana
z2