Férovosť pri rozchode
Rozchádzam sa so svojou partnerkou (20+ rokov spolu) a matkou svojich 2 detí (mladšia stále býva s nami). Bývame v byte ktorý vlastním ja, ponúkol som možnosť, že v ňom s dcérou partnerka zostane bývať (budem naďalej platiť všetko čo s bytom súvisí), zostane jej kreditná karta ktorou môže nakupovať všetko čo dieťa potrebuje (plne dôverujem) + plne platím štúdium staršieho dieťaťa.
Chcem aby sa mladšia dcéra v dôsledku sporu rodičov nemusela sťahovať ( pre teenagerku môže byt striedavá starostlivosť dosť veľký zásah do života) a chcem zostať vlastníkom bytu aby bol miestom kde sa vždy budeme môcť stretnúť.
Je mi jasné, že z právneho hľadiska mám povinnosti predovšetkým voči deťom, ide mi skôr o to, či táto ponuka je férová voči partnerke z hľadiska morálneho.
Partnerka to vidí tak, že som povinný darovať byt jej alebo deťom, alebo ju vyplatiť, alebo dať nejaké záruky v písomnej podobe že tam môže zostať bývať. Môže to však byť len postoj ktorým sa snaží zabrániť rozchodu tým, že otvára tému na ktorú mám iný názor ako ona.
Zarábam dosť na to aby som sa nemusel s matkou svojich deti sporiť o každé euro ale nie som boháč ktorý môže dovoliť rozdávať nehnuteľnosti. Sám budem potrebovať riešiť svoje bývanie a budem potrebovať prenajať/kúpiť byt a možno riešiť hypotéku.
@hefo
Presiel som si tvoj prispevok niekolkokrat a nenasiel som tam vela s cim by som nesuhlasil, za svoj zivot si zjavne nazbieral hromadu vztahovych skusenosti. Mal by si pisat viac, mas potencial pomahat. Ďakujem.
Toto je zial pravda z tvojho prispevku ktoru som si nechcel pripustit, ale napisal si to tak ze sa to neda prehliadnut:
"A ona tú veľkorysosť nakoniec, pod vplyvom negatívnych emócii voči tvojej osobe, aj tak neocení (je naivné domnievať sa, že exka bude tvoje činy posudzovať racionálne a uvedomovať si, koľko málo mohla dostať a koľko dostala). Obávam sa, že aj pri dobrej vôli to skončí tým, že budete súperiť o priazeň dcér..."
Zodpoviem tych par otazok ktore si nastolil:
Denne spoluzitie je mix zazerania a obchadzania, nulove spolocne aktivity vo dvojici ak nieco spolocne tak len s dcerou. Stoji to za figu. Zotrvat dlhsie nie je riesenie.
Bigamia pre mna nie je akceptovatelne riesenie, chcem odist s cistym stitom. Ak keby sa mi chcelo schovavat pred spolocnostou/rodinou (nechce), pred sebou sa neschovam. Nebolo by to fer ani pre "druhu zenu", ktorej chcem a viem ponuknut vztah ktory by bol viac nez len rola milenky.
@hugger ehm, ešte daj fotku a friško si niekoho najdeš
@karolinakr po tom vsetkom co som tu popisal a co sa tu o mne popisalo MK pre mna asi nebude najlepsia zoznamka ☺️
@hugger haha 🙂 čudoval by si sa, koľko žien by teraz chcelo byť v pozícii tvojej ex, ak si taký "štedrý", možno by si tu pár takých našiel, už len kvôli tomu, že sa o ex a deti postaráš aj po rozchode 🙂 Viď Boris Kollár 😁 čiže s tebou pobudnú pár rokov, urobia si deti a ty sa staraj 🙂
Žartovala som, ale vážne budúcej partnerke zo začiatku nevrav nič o tom, ako pomáhaš bývalej, či už finančne alebo ináč...prajem veľa šťastia a tiež sa lúčim.
@hugger 🤣🤣
@lienka.7
inak čo vraviš na toho Kollara? Včera sa mu narodilo 13.dieťa Abner...Ja som uz pri 8 myslela, že dostal rozum a on stale ide a ide ďalej do nekonečna
Prosim, prosim nespamujte mi temu Kollarom.
Ak som tymi 20 stranami diskusie o sebe vytvoril obraz ze som ako on tak cele zle😂
@hugger a si to ty? Boris Kollár? 🤣
@karolinakr velke odhalenie prichadza…
@karolinakr 🙈🙏😂🤣 určite to Boris nie je, veď ten je úplne teľa🤪
Na velku ziadost fanusiciek pridavam fotku
@karolinakr tromfla si ma 😂
@karolinakr este aj ten otaznik 😂
@hugger Kriste, ked si predstavim, ze po 20 rokoch spoluzitia s nejakym chlapom, starania sa o domacnost a 2 deti by som skoncila s "holou" ritou, tak mi je tej zeny dost luto. Chvalabohu, ze my mame spolocny majetok a sme zobrati🙏 Necitala som vsetky prispevky, vychadzam z povodneho ale jpodla mna je to strasne😱
@ebbi strašne na tom je jedine to, ze daný pan nechce pomáhať nezištne, ako to tu velice prezentuje. On sa jej za to chce starať do zivota (zabalil to kulantne tak, ze akoze bude navštevovať 15 ročnú dceru), ale teda nevie dĺžku trvania takéhoto "sponzoringu". Raz je to na 10 rokov, potom do jej dospelosti (co su 3 roky do jej 18 rokov) a pod. Vytvára tu auru ako on komplet všetko platil a ona si teda celý svoj plat šetrila a nedala ani euro. Velice jej chce nechať neobmedzenu kreditku, lebo vsak jej verui, ale zase neveri jej tak, aby jej teraz teda vyplatil, co plánuje po tieto roky aby si teda kupila vlastný byt a bola od neho nezávislá a on sa jej viac nestaral do života. Ako ďalej píše, s ex sa nemusia, pred dcérou hrajú divadielko (chcela by som vedieť ako pred 15rocnym deckom sa dá hrať divadielko). Preto tu bol prirovnanie ku Kolárovo, posla jeho vzorca, poslúcha, mas peniaze, neposluchas, mas ho....Pravda však bude niekde uprostred, ako je tomu vždy 👌
@ebbi treba si prečítať celú diskusiu. Tá žena sa mohla dávno zabezpečiť aj sama, keby mala trocha rozumu. Mala k dispozícii takmer celú svoju výplatu, dávno si mohla kúpiť vlastny byt, aj keby len jednoizbak, ktorý jej mohli už pár rokov pekne splácať podnajomnici. Miesto toho si šetrila do ponožky a teraz tie úspory už až takú hodnotu nemajú. Ak je pravda, že ju ten chlap živil 20 rokov, prečo by jej mal teraz ešte aj prepisovať byt? Šak by musel byť padnutý na hlavu.
@kristiii ona asi tých 20 rokov nemala sluzky a niečo v tej domácnosti aj robila ze? Jaj, ci teraz to už sa nezohľadňuje? V iných diskusiách, keď je ešte zena doma a muz ju vydeluje sa tu s tým operuje jedna radosť, že aj to je práva, hoci neplatena! Po 20 rokoch je to už ale zabudnuté, ze? Mimo to, NEVERIM, ze by ta žena nezaplatila ani jedine euro a total celú výplatu si nechala. Toto je blud ako svet.
Aj keď si nejaké peniaze ušetrila, je to jej šikovnosť. Mimo to, na OCR s deťmi bola asi ona, keď autor tak pekne zarabal, cize nehrozí vtedy, aby mala uskemreny celý plat, ze? Normálne kukám, ako tu niektoré neviete prežgrieť to, žeby jej napriek tomu mal dat ešte nejaké peniaze. Hra sa tu na granda, no tak nech jej vyplatí nejakú ciastku a je to. Nie si dávať nezmyselné podmienky a oháňať sa tu 15 ročným deckom, ktoré ho o chvolku bude reálne mat na salame, lebo ako teenka bude mat uolne ine záujmy ako hrať s tatinkom v izbicke na gitare a kontrolovať pritom co sa deje v jeho byte s ex. Toto je choré, prepac! Keď chce byť tatinko roka, nech ju jednoducho vezme na koncert a je to. Alebo teda zavolá k sebe. Jaj, ci tam bude u nová "spolubyvajuca" a 15 rocne "dievcatko" este nepochopi ze prečo maminka a otecko nie sú spolu, ze? OMG 🤦♀️🤦♀️🤦♀️
@lienka.7 ty aj čítaš čo tu kto píše, či len z nejakého dôvodu prskáš? Autor písal, že na domácnosti sa podieľal, aj po doktoroch chodil s deťmi minimálne 50:50, áno, na očr bývalá ona, to sám priznal.
A áno, písali sme mu aj, že by jej mal pomôcť zadovážiť si vlastné bývanie, ale nerozumiem, prečo by jej mal dávať svoj byt, ktorý kúpil len za svoje, aj prerábky financoval len zo svojho. Keď odkladala a má reálne niekoľko desiatok tisíc eur, tak nech ich použije a môžu sa baviť, či jej miesto kreditky radšej neprispeje niečo na vlastné bývanie. To by bolo skôr rozumné pre jej vlastné dobro aj do budúcna.
@kristiii Ved presne o to ide. Nemusi jej prepisovat svoj byt ale aby aj ona mala po tolkych rokoch aspon nieco svoje na byvanie. A to, ci chodil aj on a detmi lekarovi alebo sa o deti staral by som vobec neriesila. Pozname aj tak len jeho verziu a ktovie aka je pravda.V kazdom pripade takeho chlapa by som nechcela ani omylom.
@ebbi to som písala na margo toho, že tu fešanda nado mnou písala nieco o sluzkach a pod...
a v každej diskusii tu poznáme len jednu verziu, ale je pravda, že v diskusiách založených ženami to tu až toľkým ženám nevadí, že? Ale áno, aj ja som písala, že by som si rada vypočula aj jej verziu, čo sa ale nestane, tak nezostáva vychádzať z toho, čo čítame..