icon

Férovosť pri rozchode

hugger
9. júl 2023

Rozchádzam sa so svojou partnerkou (20+ rokov spolu) a matkou svojich 2 detí (mladšia stále býva s nami). Bývame v byte ktorý vlastním ja, ponúkol som možnosť, že v ňom s dcérou partnerka zostane bývať (budem naďalej platiť všetko čo s bytom súvisí), zostane jej kreditná karta ktorou môže nakupovať všetko čo dieťa potrebuje (plne dôverujem) + plne platím štúdium staršieho dieťaťa.

Chcem aby sa mladšia dcéra v dôsledku sporu rodičov nemusela sťahovať ( pre teenagerku môže byt striedavá starostlivosť dosť veľký zásah do života) a chcem zostať vlastníkom bytu aby bol miestom kde sa vždy budeme môcť stretnúť.

Je mi jasné, že z právneho hľadiska mám povinnosti predovšetkým voči deťom, ide mi skôr o to, či táto ponuka je férová voči partnerke z hľadiska morálneho.

Partnerka to vidí tak, že som povinný darovať byt jej alebo deťom, alebo ju vyplatiť, alebo dať nejaké záruky v písomnej podobe že tam môže zostať bývať. Môže to však byť len postoj ktorým sa snaží zabrániť rozchodu tým, že otvára tému na ktorú mám iný názor ako ona.

Zarábam dosť na to aby som sa nemusel s matkou svojich deti sporiť o každé euro ale nie som boháč ktorý môže dovoliť rozdávať nehnuteľnosti. Sám budem potrebovať riešiť svoje bývanie a budem potrebovať prenajať/kúpiť byt a možno riešiť hypotéku.

0silvia0
28. júl 2023

@toskanka prečo kozorožec?

toskanka
28. júl 2023

@0silvia0 Potreba mať veci pod kontrolou, dlhodobé plánovanie, štruktúrovanost a by som povedala že aj ambicióznosť.

tanyag
28. júl 2023

@toskanka Ja si myslím, že LEV 🙂

0silvia0
28. júl 2023

@tanyag lev nie je takýto rozvláčny, to je ohnivé znamenie. Koná impulzívne.

juliet86
28. júl 2023

@hugger odporucam vam vyuzit sluzby mediatora. vela stastia

karolinakr
28. júl 2023

Mne pripada, že autora riešenie jeho problemu teši.Sice neviem prečo, ale je rad v strede pozornosti ..A ked sa hrnu naňho lichôtky z každej strany aky je gavalier, to musi byt virtualna nirvána.

karolinakr
28. júl 2023

Ešte ked da fotku svoju do pol pasa vyzlečeneho s tehličkami na bruchu a 3 pozvania na kávu, dosiahne iste uspokojenie

hugger
autor
28. júl 2023

@karolinakr
nikdy nesklameš svojím nadhľadom 😂

som dost uzavrety introvert, pozornost okolia je pre mna nocna mora, anonymne sa to da zvladnut 😌

Ale mas pravdu, 25 stran je prilis. Koncime.

0silvia0
28. júl 2023

@hugger a teda neprezradíš to znamenie?

karolinakr
28. júl 2023

@hugger mne praveže vôbec nevadiš, ako hovoriš, kultivovanu diskusiu je prijemne čitat i keby mala 200 strán. Snad by si neutiekol bez boja..Ukonči, ked ty budeš chciet, nie kedy ta ja podpichnem..Boli tu určite horšie diskusie čitať a utrpenie Radsej nebudem menovat, ale ked ma napadne, hodim ti link.
A na zaver sa ta spytam - si fešak, pekny chlap alebo skor nie?
To ma zaujíma, na to mi odpovedz 😅 !!

liv1
28. júl 2023

@karolinakr ak myslis ze tato diskusia je pre autora virtualna nirvana, myslim ze s tebou nie je nieco ok 😂😂😂. To ber ako vtip 😁
@hugger daj sem tam vediet co nove, co ste poriesili. Musim povedat, ze tato diskusia aj mne nieco dala. Keby som to rozobrala prilis do detailov nebolo by to dobre. Nie som sice v pozicii tvojej partnerky, + my sme zobrati, ja mam kde byvat (svoj byt atd.) keby cokolvek sa v nasich zivotoch udialo, ale clovek predsalen zacne premyslat, ze to nemusi byt navzdy 🤷‍♀️. Teda nie ze by ma to predtym nenapadlo a nemyslela som na to, ale tato diskusia vo mne zanechala stopu 😁

karolinakr
28. júl 2023

@hugger čo si sa urazil? nebuď malý 👀

hugger
autor
28. júl 2023

@karolinakr vobec . Bavim sa 😊

hugger
autor
Autor odpoveď zmazal
hugger
autor
28. júl 2023

@karolinakr som vysoky, chudy, skaredy ale fit

tanyag
28. júl 2023

@hugger
Super, že sa bavíš 😁 no a už keď si opísal aký si...teraz daj, ako by mala vyzerať potencionálna budúca pani hugger-ová 😁

mk22
28. júl 2023

@hugger niekto ti povedal, že si škaredý?
Každý človek je svojím spôsobom pekný.

A vieš ako sa hovorí, z pekného ale prázdneho taniera sa nenajes.

A vo vyššom veku alebo po nevydarenom vzťahu, po skúsenostiach.. Človek nehľadá krásu.. Hľadá úplne niečo iné..

karolinakr
28. júl 2023

@tanyag 🤣 že pani huggerová, to je podarené 🤣

hugger
autor
28. júl 2023

@mk22 realny pohlad na to co vidim v zrkadle 😁

mk22
28. júl 2023

@hugger aspoň ze si fit💪🙋‍♀️

hugger
autor
28. júl 2023

Buduca pani huggerova: viac nez "ako bude vyzerat" by som riesil "aka bude".

Kto z vas pozna "5 jazykov lasky" podla mojej prvej temy lahko odhadol kde som. Dotyk je dolezity. Ak by to ona tak nemala je to v poriadku, ale musi byt schopna porozumiet ze ja to tak mam.

V mojej cielovej vekovej skupine to bude zena po pravdepodobne dvoch detoch a chapem ze je to na nej vidno. Avsak neznamena to ze sa tomu podriadila a nestara sa o seba. Nemusi to byt modelka alebo ultrasportovkyna ale nejaka miera pohybu je dolezita pre telo aj dusu.

A ak uz k vyzoru: nemam rad na zenach umele veci a prehnane skraslovacie zasahy. Mohlo by sa zdat ze je to cisto vyzorova crta, podla mna to vsak vela vypoveda o tom ake hodnoty nosi v hlave. Zeny sa rodia dokonale, nie je potrebne to menit.

janka2273
28. júl 2023

@hugger vysoký+chudý+škaredý a ako bonus "naivný" dobrák je vcelku dobrá prerspektiva 🤪👌

karolinakr
28. júl 2023

@janka2273 hlada si moletnu, neudržiavanu..tam je vysoka šanca na úspech 😅

janka2273
28. júl 2023

@karolinakr ty si ale potvora 🙏🙈😂

karolinakr
28. júl 2023

@janka2273 chudak hugger už ma zablokuje ku koncu 🤣 keby mohol

janka2273
28. júl 2023

@karolinakr je to možné 🤪
ale skôr myslim, že nie. Vyzerá dosť rozumne,ja mu osobne fandím 😉
Možno keby dal foto,by mnohé len čumeli🔥😉

ukulela
28. júl 2023

@hugger pocuvaj, napriek tomu, ze nemame na vsetko rovnaky nazor a nie vo vsetkom s tebou suhlasim, tato naozaj nezvykle kultivovana dikusia mi celkom pozitivne otvorila obzory. verim tomu, ze to cele, co teraz zijes, ukoncis kultivovane a k spokojnosti. aj ked nikdy to nebude spravodlive pre vsetkych.

hugger
autor
28. júl 2023

@ukulela dakujem za prianie, smeruje to k dobremu koncu. Tu kultivovanu diskusiu tvorime vsetci. Bolo mi potesenim.

hugger
autor
28. júl 2023
hugger
autor
28. júl 2023

@janka2273 @karolinakr @lenkasarka @dadis @demodun

Joj ake ste povrchne ☺️. To si neviete vytvorit nazor na muza po 25 stranach diskusie bez fotografie?😂