icon

Finančná nerovnováha vo vzťahu

25. feb 2025

Ľudia prosím,len má neodsudzujte za to, čo teraz napíšem....Chodíme spolu 4 mesiace a ešte ma poriadne nepozval ani na obed, pretože nemá z čoho..Za to ja keď som videla že má oblečenie staré (ktoré už dožíva) tak som mu aj oblečenie nakúpila a aj botasky🙈..Je môj rovesník 34 rokov a je invalidný dôchodca, keďže ním sa stal skrze autonehody ktorú mal pár rokov nazad.. Ináč je ako zdravý človek,len nevidí na jedno oko..Je bez VP,a už som mu aj pomohla zaplatiť nájomné a nie len s tým..Dokopy keď som to zrátala ,tak som mu požičala 1100€..A poviem vám že sa ho pravdepodobne chystám opustiť.. Keďže jeho príjem je v novej práci 1000€+ 380€ dôchodok, a len nájom platí 500€+alimenty na syna 250€ a ostatné paušál.. Možno to znie tak,že som na peniaze,ale už má nebaví to, že jediný kto z nás platí a hyčka pozornosťou,či je to parfum,a neviem čo iné ,tak som len ja..A áno, chodím len ja za ním.Pretože býva odo mňa 70 km..A popravde aj keby môže a chce prísť ku mne,tak by som radšej nechcela..Proste vadí mi jeho finančná situácia a myslím že toto nebude to práve orechové pre mňa.Aj keď som matka samoživiteľka a môj príjem je 2000€ mesačne.. Proste cítim sa ako chodiaca peňaženka 🙈

tiezjedna
25. feb 2025

@mateson2004 a? To len podčiarkne to, že je na tom s finančnou gramotnosťou podstatne lepšie ako on.

@autorka ja by som oželela nejaký obed, ale že si na začiatku randenia nechá kupovať handry a topánky, tak to by bola red flag ako prasa! To si normálne bez remcania fakt nechal kúpiť??? 🙄

petronelag
25. feb 2025

Tohto muža čím nechte skôr, tým lepšie, lebo to určite nebude fungovať.

januska12323
25. feb 2025

Ty nie si zlatokopka si len blbá. Keď mu prestaneš "požičiavať" odíde aj jeho láska. Ešte za ním aj chodíš a kupuješ veci len po 4 mesiacoch, čo budeš platiť po dvoch rokoch? Nájom, dovolenky, výživné?

petronelag
25. feb 2025

Chcela som napísať necháte.

0silvia0
25. feb 2025

Skus ho teda lubit tak ako on teba. Nekupuj mu veci, nepozyvaj ho na obedy, a nepomahaj mu financne a nechod za nim len ty. Skus sa spravat v jeho financnych medziach a uvidis, ci laska bude pokracovat aj dalej.
Toto tvoje financovanie nie je vhodne. Nerob mu penazenku.

mateson2004
25. feb 2025

@tiezjedna to určite je

milos81
25. feb 2025

@autorka myslím si, že je to ako píšeš, miluješ ho, pre mňa by niečo také žena nespravila, tá posledná mi povedala, že by sa nikdy pre nikoho neobetovala, že ani pre svoje deti. Čiže, prečo nejdete bývať spolu ? Ak sa milujete, vždy bude niekto, kto bude z dvojice zarábať o čosi menej, no budete mať spoločné náklady, jedno bývanie sa dá prenájmom využiť ako pasívny príjem, no nie ?

luccija
25. feb 2025

Tak ho nechaj tak naco mu kupujes oblečenie nie si jeho mama.Zase tak málo nema, aby si za 25 eur nekupil rifle.Mozno to nepotrebuje nezáleží mu na tom.Ale do budúcnosti to podľa mňa s ním nedáš a bude ti to vadiť.Ziadal ta pomôcť s nájomným?Máš svoje dieťa, svoje výdavky...

doriiis
25. feb 2025

@milos81 ....áno,nasťahovať si k sebe človeka,čo si ani vlastný nájom nedokáže zaplatiť.To je teda rada jak naozaj

bielasovicka
25. feb 2025

No zlatokopka určite nie si, ale takto to nefunguje. Ani ja by som ho nechcela. Ze nemá prachy na vlastné potreby, tak to už je cez. Nemusí byť milionár, to samozrejme, ale toto je už moc. A ešte aj ty ho dotujes..... Hm. 🤔

milos81
25. feb 2025

@doriiis podľa toho, koľko platí a koľko má príjem to určite zvláda, ako žil keď ju ešte nepoznal ?

zuzanita1609
25. feb 2025

Ale veď ako čítam,je to len ďalšie "nezaopatrené" dieťa. Naozaj nemusí byť milionár,ale aby sa dospelý chlap nechal takto vydržiavať ženou? Hanba by ma fackovala,byť chlapom...

lienka.7
25. feb 2025

@autorka ma vari zlatý 🍆 alebo prečo si vlastne s nim? Vsak všetky "benefity" využíva iba on... bože, ženy, spamätajte sa už. 🤦‍♀️ niekedy je lepšie byť bez chlapa ako mu robit "sponzorku".

ivik4
25. feb 2025

Mne by stacilo 2-3dni nieco platit ( napr. Obedy) a tahala by som do prdele od neho . Nieje chlap 😎
Ja takeho ani nepoznam ,niekedy len pozeram ako puk akych chlapov mate. Ano, nebud s nim

lienka.7
25. feb 2025

@doriiis presne tak. A o pol roka tu bude vypisovat ako si ho k sebe nasťahovala a on jej naplati ani euro 🤦‍♀️ ale tera ze aspoň navarí 🤣🤣🤣 z toho co ona nákupi.

ysseba
25. feb 2025

Píšeš, že si matka samoživiteľka. Čudujem sa ti, že si investovala vyše tisícky do dospelého chlapa s ktorým si 4 mesiace. To si mohla investovať svojmu dieťaťu a nie do nejakého v podstate cudzieho chlapa.

betulinka1
25. feb 2025

Pozri ty stopni požičiavanie penazi, dotovanie, darceky a blbosti. Maximalne co by som dala ja, by bola ta cesta za nim, mame sex a domov. Prejst sa a na vylet vies ist aj niekde v okoli, Dobru veceru, nech ti uvarí. Inak ked je ID, tak ma cestovne so zlavou. Cize on moze prist za par drobných. My ho nepoznáme, nevieme ake ma plusy, mozno je pracant a v novej praci bude postupovat vyssie. To nikdy nevies. Ale za mna je tvoja chyba to dotovanie jeho potrieb. Naco si to robila?

ukulela
25. feb 2025

no na to, ze zivi len sam seba + teda 250 alimenty je 1400 prijem, z ktoreho sa vyzit da ... ma 600 na stravu a vydavky, podla mna na obed za 20 by mal mat, rovnako aj na nove tenisky a bundu z decatlhonu ... ak nevychadza s peniazmi, nieco je zle. alebo ta, autorka, ma za penazenku ... to si uz musis vyhodnotit ty, ci len ma nizku financnu gramotnost a preflaka kade tade, alebo ta vyuziva. ak to prve, mozes mu pomoct sledovat vydavky a hospodarit, lebo 600 na stravu a oblecko mu stacit musi, nemoze sa stat, ze mu nevyjde na najom. ak to druhe - tak to snad vycitis a palis od neho do puce prec. navyse investovat do chlapa kazdy mesiac vyse 200 €??? co si pipi???

bielasovicka
25. feb 2025

Jasne ze si oblečenie nekúpi, lebo mu to je úplne fuk aké obnosené handry ma na sebe. A nie preto, že nato nemá. Je to sedlák.

lucia13022023
25. feb 2025

Nebola by som s nim, ved toto nie je chlap ktorý je vhodný na zdravý vzťah. Toto je takzvaný vyciciavac obecný.

sisska96
25. feb 2025

Však mu ostane 630 eur, z toho ťa nie je schopný pozvať niekedy na obed a nechodí za tebou? No a ty mu platíš nejaké výdavky ????? On je príživník. To že vidí na jedno oko, neznamená že musí byť neschopný

matkahelka
25. feb 2025

Toto je ukazkovy priklad toho, ake su niektore zeny zufale a urobia cokolvek, len aby mali chlapa. akehokolvek, len proste chlapa. ach.

milos81
25. feb 2025

@matkahelka nezmysel, ešte nikdy si nebola zaľúbená ?

matkahelka
25. feb 2025

@milos81 bola. aj stale som, ale vdakabohu som vzdy pouzivala racio. a tu sa nebavime o 16 rocnej, ale 34 rocnej matke, ktora by do vztahov - s ohladom na svoje dieta - mala vstupovat extra zodpovedne a nie brat vsetko, co pride do cesty.

retatka
25. feb 2025

Evidentne si ho kupuješ len aby si nejakého chlapa mala.Sama pred sebou by som sa trápne cítila, vydržiavať si chlapa.Ty máš kde dávať peniaze, máš dieťa .

milos81
25. feb 2025

@matkahelka Po vojne je každý generál, tiež som to zažil no a bolo v tom o dosť viac peňazí, no neľutoval som to a rozhodne som si ju nekupoval, kokos, čítať tie komentáre je fakt zážitok, sú na môj vkus dosť chladné, predstavujem si trochu odlišnú situáciu že muž zostane z nejakých dôvodov istý čas doma a žena ho hodí cez palubu lebo je príživník 🤦

gribka1
25. feb 2025

@milos81 Úplne inú situáciu popisuješ. Poznajú sa 4 mesiace a už investovala do neho 1100 e.

milos81
25. feb 2025

@gribka1 áno, ja viem, ale on peniaze má podľa toho čo popisuje autorka, problém je možno v tom, že ich míňa tak, ako pred tou nehodou, keď mal možno vyšší príjem a ona mu pomáha ten rozdiel kompenzovať, no nie kvôli tomu aby si ho vydržiavala, ale preto, že k nemu niečo cíti a chce sa o neho starať, z môjho pohľadu je to veľký rozdiel, možno vidí, že on sa nesnaží, že nedáva toľko čo ona jemu nemyslím teraz finančne a preto to s ním chce ukončiť, veď predsa vedela kam dáva peniaze, neminula ich za deň

zuzanita1609
25. feb 2025

@milos81 to je úplne iné. Byť vo vzťahu a niekedy sa môže jednému pohoršiť, samozrejme ťahá chvíľu druhý. Každý chvíľku ťahá pílku 😉.Ale tu je to odzačiatku a pritom on má 600e k dobru,to tie peniaze "papá" ,alebo sa len tak rozplynú? A dôležité je,že jeho to ani netrkne, príjme od slobodnej mamičky v pohode vecičky 😁. Po 4 mesačnej známosti.To potom ako si predstavuje, mať rodinu,keď už teraz je z neho v podstate priživnik? Buď sa uvedomí,alebo čau Bambino 😏.

milos81
25. feb 2025

@zuzanita1609 áno, súhlasím, ako som už písal vyššie 👍
Mimochodom, super rýmovačka 😁 nečakal som také básnické vlohy 😁